Šta je novo?

Biostar 965PT?

Prvo procitaj u uputstvu kako se fllash-uje bios, pa skini poslednji oficijelni bios sa linka koji sam dao i snimi .bin ili .bst file na disketu, upali komp idi u bios i iz biosa pozovi file sa floppy-ja i strpi se nekoliko trenutaka i gotovo.

sta donosi novo jel ima nekih velikih poboljsanja

Vidi udji u C:\Program Files\BIOSTAR\T-Utility BIOS Live Update\ i startuj "BIOS.exe"
pa posle idesh na update bios:

i pita te da li ocesh da save-ujesh stari bios - na tebi je: Yes or No
pa onda nadjesh gde si raspakovao i otvorish file koji ima extenziju .bst i onda bi trebalo da radi....
Samo da napomenem da sve radish na sopstvenu odgovornost i ja nemam nishta sa tim ako ti se BIOS sluchajno zapuca
EDIT: koliko vas me je preteklo.....

Poslednja izmena:
Pojma nemam, mozda je bilo do tadasnjeg biosa ili cega vec uglavnom posle toga nisam imao nijedan problem za ovih ~8 meseci. Probacu da vratim na manual pa cemo da vidimo narednih dana sta se desava.

Ja mogu samo da potvrdim cinjenicu da su Biostar ploce za AMD bolje od onih za Intel, razmisljam da uzmem DFI ili Gigabyte, ako nekome treba ovaj Biostar 965PT dacu ga jako jeftino, nije to ono sto sam ja ocekivao.

Meni taj BIOS nije radio, tj. i taj i modovani su doveli do otkaza ploce, morala je na flesh BIOS-a na programatoru. Nemoj stavljati ovaj, stavi predhodnu verziju.

E, GOTOVO...
flashnuo sam ga sa floppy-a, i sve radi OK
da li tebi odmah nije proradio, ili kasnije, da ga skidam dok jos mogu

HVALA SVIMA NA POMOCI

Meni taj BIOS nije radio, tj. i taj i modovani su doveli do otkaza ploce, morala je na flesh BIOS-a na programatoru. Nemoj stavljati ovaj, stavi predhodnu verziju.

stvarno ne znam gde je kod tebe zapelo, ja sam ga ubacio istog dana kada je izasao i nista mi se lose nije dogodilo, sve radi kako treba.

Pa i meni se taj isti BIOS zapucao kad sam ga flashnuo a onda u servisu su samo povadili HDD-ove i sve kartice ( osim grafichke ) i ostavili su samo MoBo + CPU + VGA i onda se BIOS probudio.... :trust:

Drugari, sve je tako kao sto kazete, ali ova moja ploca jednostavno ne zeli nikako da radi sa 601 ver. BIOS-a. 2x je na flesovanje nosena. Ljudi vec cudno gledaju i mene i firmu kod koje je kupljena. Elegantnim potezom (uz malo doplate) zamenjena je za Gigabyte 965P-S3. Zamislite sa njim sve radi. Ne glupira se memorija, sve se da lepo OC. Cudno, ili ipak nije? Samo cu reci da ovde na 708 ili 800 mem radi 2T CR (iako tu opciju ne vidim nigde u BIOS-u ni posle Ctrl+F1), al' nema veze. Sljaka. :wave:

I sta kazes, samo kad uzmes u obzir koliko je bogatiji Gigabytov paket vec se isplati razlike u ceni. Sa biostarom dobijes 1 SATA kabel, sa Gigabyte 4, vise CDova.... Pa ako treba nesto od toga da dokupis, isto ce te i kostati.
Inace, ima opcija u BIOSU 1T ako se ne varam.

Sorry, ipak nema 1T, sad sam pogledao.

Ima nesto kao Option 1 ili 2, mozda je to? Kada sam probao da OC nikako nije htelo, ma brljala je na 2.7, na 3GHz, pa cak i na 2.4GHz. Nikako nije htela da radi 100% stabilno. Pa u 1-2sata sam imao 2-3 reseta. Stavim ja mem 5-5-5-15, na 708Mhz, a CPU na 2400 i kao to je radilo, kad ono i tu dobijem reset (CPU na 1.4V u BIOS-u). Probao sam:

1.45V 3GHz=9x333, mem na 1:1 (666DDR), sa 2V i 5-5-5-15 (a sigurno radi na 800 sa 4-4-4-12, probao sam na Biostaru). radilo je OK, ali posle gasenja nije uspela da se ukljuci masina, sam je resetovao na def. podesavanja BIOS.
:smash:
1.425V 2.7GHz=9x300, mem na 3:4 (ddr800), sa 2V i 5-5-5-15. Ekstremno nestabilno.
1.4V 2.4Ghz=9x266, mem na 3:4 (ddr800), sa 2V i 5-5-5-15. Manje nestabilno, ali nije to to.

E sada na kraju ja popizdeo i stavio 301x9=2709, sa def. naponom , mem SPD, samo podesio na 3:4, na def. 1.8V. I zamislite to radi. 2 sata prime 95, 3 sata 3dmarka03. radi. Kada sam pogledao u CPU-Z imam sta da vidim stoji 5-6-6-20-xx.....2T. ladno je ploca stavila na dva mesta 6, ikao je SPD cipova 5. A i ostali parametri (ima ih jos 7-8) su ko zna kako podeseni. Sada kada budem stigao moram uzeti memset (valjda se tako zove), iscitati te ostale paramatre i podesiti recimo 5-5-5-20, pa sve one ostale. Pa mora da sljaka. Treba mi na DDR888 za 3Ghz. Memorija je Kingmax DDR800. Moze ona, siguran sam. Na Biostaru je isla 4-4-4-12, na 800 sa 2.0V
Najgore od svega je sto pri bilo kom navedenom podesavanju memorija savrseno radi u memtestu86+.
samo polako, otici ce ovo cudo na vodi na 3375Mhz (uz 375x9) i mem DDR750, kao 4-4-4-20.
Inace ploca ima veliki pad napona na procesoru. Pri 1.45V u BIOS-u padne na 1.408V u "leru" i 1.388V u punom opterecenju. Ako ostavim def. od 1.325, pri opterecenju pada na 1.288V Strasno kako pada, ali da se to resiti podizanjem na "zdravih" 1.55V ;) Pa neka padne i na 1.48V bice OK. napajanje se drzi u 3Dmarku na oko 11.92V, sto je za chieftek od 360W sasvim OK. Vidjao sam ja na njemu i 11.71V :)
U svakom slucaju bolja ploca od Biostara. Steta sto nemam vremena sada jos da podesavam. Posao.... bice za sledeci vikend.
P.S. Sve ovo je probano na vazduhu. Vodeno vracam nazad kada ovo sve namestim., da se ne bi cimao oko skidanja i stavljanja istog. temp. nisu velike, na 3Ghz je bilo oko 45C idle i oko 65C u opterecenju, sa box coolerom u sobi na 30C, pravi "pakao" u sobi :)

Poslednja izmena:
GoranM
Predlazem ti da otvoris temu Gigabyte DS3 ovde ili u OC sekciji pa da tamo diskutujemo, rad sam da razmenjujemo utiske i iskustva, al mislim da nema smisla da to vise radimo u ovom thredu o Biostaru.
pozz

GoranM
Predlazem ti da otvoris temu Gigabyte DS3 ovde ili u OC sekciji pa da tamo diskutujemo, rad sam da razmenjujemo utiske i iskustva, al mislim da nema smisla da to vise radimo u ovom thredu o Biostaru.
pozz

Slazem se. Otvori temu, pa da tamo nastavimo. rev3.3 je drugacija od predhodnih i po naponskoj jedinici i po ponasanju BIOS-a. Da ne kazem da ima svojih bubica ;)

Par pitanja

Elem, narucio sam ovu plocu od onog lika iz Subotice, juce mi je stigla i imam problema. Ali prvo - da li je to ta ploca? Naime, nigde na ploci/kutiji nisam nasao 965PT, vec stoji Tforce P965 i T series. Ovo T series je i stavljeno kao nalepnica na maticnu. A problemi... verovatno vezano za USB i ko zna sta jos.

Konfa je:
Biostar 965PT (nadam se)
E2160
Kingston 667 2x1GB
Gainward 8484 GF8600GT
Seagate 250GB, 16MB
Asus DVD (stariji model) ili LG kombo (menjao sam ih)
LC 6550GP
Nije overklokovano!

Pokusao sam da instaliram XP SP2 i islo bi do installing devices, ostalo jos 34 minuta i tu stane. Cekao bi jedno 20ak minuta i onda reset. Instalacija se kao nastavlja, ali opet kad dodje do instlling... na istom mestu stane. To je bilo preko ASUS DVDa, onda sam ubacio LG i ista prica. Ugasio sam komp i jutros opet probao. Za divno cudo, ovaj put je uspeo da nastavi ali mis nije radio. Odradio sam registraciju i ostalo, nastavio je instalaciju i kad je zavrsio installing start menu items, kad se pojavio plavi ekran (plava pozadina) tu je ostao zakucan. Opet reset i onda je kao zavrsio. Ali USB mis pravi problem - radi mozda minut i onda ne reaguje. Zamenio sam ga sa drugim, proradio je i krenuo da instaliram drajvere za chipset. Kad je treba oda se resetuje komp, mis je opet vrisnuo, ubadanjem u drugi USB port proradio je i to je to za sada. Problem je i sto nijednom sa Win nije uspeo da se resetuje ili ugasi - uvek ostane na shutting down i onda radi reset ili power taster. Nisam stigao da ga opet upalim da vidim da lise nesto promenilo posle instalacije drajvera. Jos mi je ostalo za zvucnu i USB.. Ako imate nekih predloga, sugestija...

Elem, narucio sam ovu plocu od onog lika iz Subotice, juce mi je stigla i imam problema. Ali prvo - da li je to ta ploca? Naime, nigde na ploci/kutiji nisam nasao 965PT, vec stoji Tforce P965 i T series. Ovo T series je i stavljeno kao nalepnica na maticnu.

Nemas 965PT plocu nego P965 a T series je OC serija ploca Biostara. Ne znam tacno u cemu je razlika izmedju P965 i 965PT ploca ali koliko sam video vizuelno su iste :) .

@GoranM
Da li si imao 965PT ili P965?

jedina razlika izmedju 965PT i P965 je samo u audio cipu (prvi ima rtl 8882, drugi rtl 8888, na osnovu onoga sto stoji na sajtu), sve ostalo je valjda isto.

@Rendisha

mozda je potrebno apdejtovati bios pre instalacije xp-a, jer stari biosi mozda nemaju punu podrsku za c2d 2xxx procesore.

Poslednja izmena:
jedina razlika izmedju 965PT i P965 je samo u audio cipu (prvi ima rtl 8882, drugi rtl 8888, na osnovu onoga sto stoji na sajtu), sve ostalo je valjda isto.

P965 podržava i Core2Quad procesore i novija je revizija 965PT ploče.
Što se tiče problema koji ima Rendisha, trebalo bi pročešljati forum, bilo je već priče na tu temu, tj. poneka ploča iz te serije jednostavno ima problem sa USB-om. Meni se do sada vratilo nekoliko, kupci su dobili nove i to je to.

Znam, sutra je vracam natrag. Zalim sto nisam stigao da procitam vise komentara vezanih za nju (narocito onih negativnih)

Znam, sutra je vracam natrag. Zalim sto nisam stigao da procitam vise komentara vezanih za nju (narocito onih negativnih)

Ploča je sasvim ok, naročito za te novce koliko košta, i ako zanemarimo tu seriju sa greškom na USB-u. Problem može da bude jedino ako se uzme iz nekog kanala van zvaničnog uvoznika (u želji da se uštedi još koji evro) pa je onda cimanje.

Fleshovao sam BIOS sa tri poslednje verzije i ne vredi.

Ploca jeste OK sto kazes, osim ako ti ne zapadne mucak :) a izgleda da je takvih u poslednje vreme poprilicno. Kojim kanalom je stigla ova moja, nemam pojma jer, nazalost, jesam zeleo da ustedim koji evro. Kako ce se razvijati situacija... videcemo...

mozda ta P965 brlja 965 koje ja znam rade non stop na 400fsb bez da stucne s bilo cim mislim otkaz nekog dela

Brlja ta felericna serija. Nema veze sa overclockom, jednostavno USB je u raspadu. Nije cak moguce ni instalirati drajvere za chipset, odnosno krene instalacija pa kad dodje do ich8usb.inf tu se zakuca... Isto tako i sa nekom bas Intelovom instalacijom drajvera - dodje do enhanced USB2... 283A (ili tako nesto, ne secam se sada), i tu se zakuca. Mis ti radi dok ne kliknes par puta, onda se iskljuci pa ubadas u drugi port..... treci....

ja vozim 103 za sad nema problema ako neko istestira ovaj neka vice

Pa zato ja pitam da neprobam prvi ( kao shto sam probao prethodni ) pa mi se onda zapucao BIOS...... :wall:

ajde neko zrtveno jagnje nek se javi
znam i meni se bio zapoucao 400 i neki onda disketa pa flash na 103 i sve ok
menjam jedino ako poboljsaju setovanje mem odnosto frek i vmem

Nazad
Vrh Dno