GoranM
Čuven
- Učlanjen(a)
- 15.12.2001
- Poena
- 945
E vidis ti imas mogucnost izbora 1T/2T, ja nemam. ma ima da flesnem zadnji zvanicni, pa valjda nece opet da zezne. Moram da dodam, da kada izvadim jednu memoriju i ostane samo 1GB onda napravi mozda 5-6 gresaka na 1T na 708DDR, ali zato sa 2 komada bude 30000! Dakle jeste 1T/2T. Skinuo sam zadnji zvanicni (ne onaj sa Tajvanskog sajta) BIOS od 31.052007. (tajvanski je 01.06.2007.), pa racunam da je isti BIOS, samo mozda ovaj i radi, a onaj tajvanski nije hteo. Ako uspe trebalo bi da najzad dobijem DDR400 i 1T/2T opcije, a sa tim ce htela ne htela proraditi na 3Ghz.@ GoranM
I ja sam imao problema sa flashovanjem BIOS-a.... Kad sam flash-nuo onaj najnoviji sa tajvanskog biostar site-a isto plocha nije htela da se probudi.... Samo je stajao onaj Biostarov logo... :wall: Odneo sam je u servis ovde u selu i uglavnom su izvadili BIOS sa ploce i ponovo ga stavili i upalili PC i za divno chudo BIOS je proradio.... :trust: ( s tim da su pre toga izvadili optiku, HDD-ove, i sve kartice koje sam imao.... Ostavili su samo matichnu, grafichku i CPU )
Evo u subotu ujutru kad sam doshao iz diskoteke :bottle: malo sam clockovao grafichku pa kazem sebi ajde kad vec se igrash sa grafichkom poigraj se i s procesorom.... do tada mi je radio na 266 x 9 pa ajde da ga dignem na 3.0 GHz.... Udjem u BIOS pa FSB na 333 memorija na ddr400 i 2 T i napon na procesoru na 1.35 i ushao je u win i puca pa sam mu podigao napon na 1.375 i radio je normalno.... poshtao sam mu 3 D mark i nije puknuo.... Za orthos nisam imao vremena ali kad ce mi trebati CPU @ 3.0 GHz podici cu ga a sad mi je dovoljan i na 2.4 GHz
pozz :wave:
EDIT:
Ja imam problema sa memorijom:
Kad stavim 2 x 1 GB transcend u dual chanal Gold mem prijavljuje oko 20-25 greshaka.... memorija radi na 708 MHz ( fsb @ 266 memorija na ddr 533 MHz ) i 5-5-5-15 i 2T napon je na 1.8 V
Isto se deshava i kad stavim jednu transcend i jednu PQI u dual channal, isto je kad drugu transcend i PQI stavim u dual channal, isto se deshava i kad stavim sve tri memorije.... Juche sam testirao jednu transcend i nije bilo greshaka... danas cu onu drugu, pa posle cu onu PQI.... Zanimljivo je to da i dve transcend u dual cannalu prave problem... :trust:
Ja dosta sumnjam na napajanje poshto sam sa 1 GB rama drzao CPU na 2.4 GHz i na naponu od 1.21875 V a chim sam stavio josh jedan GB napon na procesoru sam morao da podignem na 1.24xxx V
Napajanje daje na +12 V grani 16 A i ima oko 1.5 god....