Šta je novo?

Biostar 965PT?

@ GoranM
I ja sam imao problema sa flashovanjem BIOS-a.... Kad sam flash-nuo onaj najnoviji sa tajvanskog biostar site-a isto plocha nije htela da se probudi.... Samo je stajao onaj Biostarov logo... :wall: Odneo sam je u servis ovde u selu i uglavnom su izvadili BIOS sa ploce i ponovo ga stavili i upalili PC i za divno chudo BIOS je proradio.... :trust: ( s tim da su pre toga izvadili optiku, HDD-ove, i sve kartice koje sam imao.... Ostavili su samo matichnu, grafichku i CPU )
Evo u subotu ujutru kad sam doshao iz diskoteke :bottle: malo sam clockovao grafichku pa kazem sebi ajde kad vec se igrash sa grafichkom poigraj se i s procesorom.... do tada mi je radio na 266 x 9 pa ajde da ga dignem na 3.0 GHz.... Udjem u BIOS pa FSB na 333 memorija na ddr400 i 2 T i napon na procesoru na 1.35 i ushao je u win i puca pa sam mu podigao napon na 1.375 i radio je normalno.... poshtao sam mu 3 D mark i nije puknuo.... Za orthos nisam imao vremena ali kad ce mi trebati CPU @ 3.0 GHz podici cu ga a sad mi je dovoljan i na 2.4 GHz
pozz :wave:
EDIT:
Ja imam problema sa memorijom:
Kad stavim 2 x 1 GB transcend u dual chanal Gold mem prijavljuje oko 20-25 greshaka.... memorija radi na 708 MHz ( fsb @ 266 memorija na ddr 533 MHz ) i 5-5-5-15 i 2T napon je na 1.8 V
Isto se deshava i kad stavim jednu transcend i jednu PQI u dual channal, isto je kad drugu transcend i PQI stavim u dual channal, isto se deshava i kad stavim sve tri memorije.... Juche sam testirao jednu transcend i nije bilo greshaka... danas cu onu drugu, pa posle cu onu PQI.... Zanimljivo je to da i dve transcend u dual cannalu prave problem... :trust:
Ja dosta sumnjam na napajanje poshto sam sa 1 GB rama drzao CPU na 2.4 GHz i na naponu od 1.21875 V a chim sam stavio josh jedan GB napon na procesoru sam morao da podignem na 1.24xxx V
Napajanje daje na +12 V grani 16 A i ima oko 1.5 god....
E vidis ti imas mogucnost izbora 1T/2T, ja nemam. ma ima da flesnem zadnji zvanicni, pa valjda nece opet da zezne. Moram da dodam, da kada izvadim jednu memoriju i ostane samo 1GB onda napravi mozda 5-6 gresaka na 1T na 708DDR, ali zato sa 2 komada bude 30000! Dakle jeste 1T/2T. Skinuo sam zadnji zvanicni (ne onaj sa Tajvanskog sajta) BIOS od 31.052007. (tajvanski je 01.06.2007.), pa racunam da je isti BIOS, samo mozda ovaj i radi, a onaj tajvanski nije hteo. Ako uspe trebalo bi da najzad dobijem DDR400 i 1T/2T opcije, a sa tim ce htela ne htela proraditi na 3Ghz.

E ali kako mogu 3 GB da budu u dual channal-u ? :trust:

Poslednja izmena:
To je mozda u pitanju virtual dual chanell, gde u dva kanala se nalaze razliciti kapaciteti, a moze da bude i 1+0.5 u jednom i isto tako i u drugom i eto ti pravog dual chanella.

Otisao sam na http://www.biostar.com.tw/app/en-us/t-series/bios.php?S_ID=191
i skinuo ponudjeni BIOS. PA nema ni DDR400 podrsku a kamoli 1T/2T Sa se ovo dogadja bre, ko ovde koga dribla??? Odakle skidate BIOS-e?
Sto je najcrnje kada sam ga flesnuo skapirao sam da vec taj imam. Pa gde je DDR400 opcija? Pise kao 31-05-2007. Nije nego. Ljudi pomagajte. Dekara brate daj iscitaj mi taj BIOS koji sada imas (ako ima 1T/2T) i okaci ovde. ne mogu vise ljudi...

Poslednja izmena:
Otisao sam na http://www.biostar.com.tw/app/en-us/t-series/bios.php?S_ID=191
i skinuo ponudjeni BIOS. PA nema ni DDR400 podrsku a kamoli 1T/2T Sa se ovo dogadja bre, ko ovde koga dribla??? Odakle skidate BIOS-e?
Sto je najcrnje kada sam ga flesnuo skapirao sam da vec taj imam. Pa gde je DDR400 opcija? Pise kao 31-05-2007. Nije nego. Ljudi pomagajte. Dekara brate daj iscitaj mi taj BIOS koji sada imas (ako ima 1T/2T) i okaci ovde. ne mogu vise ljudi...

Ma kakav homepage ko jos skida biose odatle :D , kacio sam vec negde link evo opet ;) .

Imam jedan poveci problem sa ovom plocom.
USB ne radi kako treba. Znaci potpuno je neupotrebljiv, sa USB flasha mogu prekopirati samo male fajlove, dok kad pokusam neki veci, ili vise malih zajedno, on krene lepo i posle recimo jedne sekunde stane, uspori, onda se muci neko vreme, na trenutak krene ponovo kako treba i onda izbaci gresku:"Cannot copy, the parameter is incorect".
Takodje ni DSL modem ne mogu da koristim zbog toga, posle 10x sam uspeo da ga instaliram i podesim(stalno ga gubi prilikom instalacije i ponovo otkriva) i on uspe kao da se zakaci na mrezu. Medjutim cim kliknem da se ulogujem izgubi se veza sa modemom, jednom je bio zakacen mozda sekundu, znaci isto se desava kao i sa Flashom. Nisam napomenuo, pisanje na Flash radi kako treba, znaci problem je samo u prijemu podataka.
Reinstalirao sam drivere ko zna koliko puta, zatim kompletan Windows al nema sanse. Znaci nikada nije ni radio kako treba.
Jel znate sta mi je ciniti?

@Goranm

Evo meni radi sa ovim. (imao sam iste probleme kao i ti)

Pozdrav!

Prilozi

• P96CA404RH1.zip
    365.4 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
Sorry sto upadam u tred, drugar ima Biostar TForce P965 i ima istih problema sa usb, da li moze da se uflashuje bios od 965PT (ovaj koji je linkovan) ili da li ima bios koji popravlja probleme sa usb ali da je za P965 ?

Poslednja izmena:
Ebem ti plocu!!!! Sto problema sa njom, savetujem svima da je zaobidju i da se odluce za Gigabyte (D)S3. Trenutno imam dva kompa sa ove dve ploce pored sebe i ne mogu vam opisati koliko se bar kod mene Gigabyte bolje ponasa.
Znaci ovo nije tako retka pojava. Evo pogledajte, i u ovom reviewu su imali isti problem, mada ne izgleda tako strasno kad ga samo ovlas pomenu, drugi pasus od dole.
http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/biostar-tforce-p965_5.html

I da, i mene zanima isto, koliko je bezbedno flashovati taj bios posto nije za ovaj model?

E pa sad tek vidim, Santa ti i imas P965PT znaci ti nisi nikkava garant da necemo ici na reprogamator :)

Poslednja izmena:
Lazo ako si pazario u telixu vidi da reklamiras plocu posto je bilo 5-6 komada koje su pravile ovakve probleme i zamenom se resio problem, meni je problem jer je ploca vec bila na reklamaciji ali kanda ce morati ponovo ...

moja radi savrseno sa (P96CA103 BS) moja dva drugara imaju iste ploce i sve radi ko podmazano narano sa e6300 i fsb-om 400 znaci nikakvih problema sa usb-om

nosi ti to lepo na reklamaciju

i najbolji nekad pogrese

Poslednja izmena:
Meni isto radi sa usb-om kako treba. Mada moram da priznam da se jednom ili 2 puta resetovao sistem čim sam ugurao usb :trust: Nisam siguran ali, mislim da se to desilo sa nekim novijim, 404 biosom ... Sa onim ranijima nisam imao baš nijedan problem.

@LazaNS

nesto mi nije jasno: da li imas biostar P965 ili 965PT plocu?

@Pnjaf

verovatno p965 moze da se flesne biosem od 965PT, ali ces verovatno ostati bez zvuka jer se na plocama razlikuje audio-chip.

@Chabex

moguce da je u pitanju bio staticki elektricitet.

Imam P965 ali onaj BIOS sto je Santa postovao je za 965PT, zato ne bih da je Flashujem tim.

Meni isto radi sa usb-om kako treba. Mada moram da priznam da se jednom ili 2 puta resetovao sistem čim sam ugurao usb :trust: Nisam siguran ali, mislim da se to desilo sa nekim novijim, 404 biosom ... Sa onim ranijima nisam imao baš nijedan problem.

Meni je Card Reader prepoznala ploca tek kada sam treci put startovao XP....to je stvarno cudno ponasanje :)

Meni je Card Reader prepoznala ploca tek kada sam treci put startovao XP....to je stvarno cudno ponasanje :)

Ja sam se mucio sa nalazenjem pa gubljenjem Card Reader-a sve dok nisam rucno ukljucio, tj. promenio startup type sa manual na automatic servis SCardSvr(Smart Card).

LowRadiation
Pravo da ti kazem, nije ni meni.
Nisam ni obracao paznju sta tacno pise u naslovu teme, malopre sam skontao :)

skinuo sam najnoviji BIOS(P96ca601, 01.06.2007.), sve podesio, pokrenuo T-utility BIOS live update, i tada...
"check your internet connection"(i kada sam na NET-u, i kad nisam!?), "OK"
i tada, zamrzne, nista nece, samo magicno dugme restart

sta nije u redu?! kako da flash-nem BIOS? pomagajte, poludeh

je li neko isprobao ovaj BIOS, ili da flashnem neku stariju varijantu(ako proradi live update!!!)

Ja sam se mucio sa nalazenjem pa gubljenjem Card Reader-a sve dok nisam rucno ukljucio, tj. promenio startup type sa manual na automatic servis SCardSvr(Smart Card).

Cek sad mi tek nista nije jasno, ali to na svakoj drugoj ploci bilo za AMD ili za Intel radi bez ikakvih problema...zasto je ovaj Biostar izuzetak?

skinuo sam najnoviji BIOS(P96ca601, 01.06.2007.), sve podesio, pokrenuo T-utility BIOS live update, i tada...

je li neko isprobao ovaj BIOS, ili da flashnem neku stariju varijantu(ako proradi live update!!!)

Meni je prvih par puta T-utility BIOS live update radio ok, a onda je poceo da puca kao i tebi. Sada koristim neki Abitov programcic za flesovanje.

Cek sad mi tek nista nije jasno, ali to na svakoj drugoj ploci bilo za AMD ili za Intel radi bez ikakvih problema...zasto je ovaj Biostar izuzetak?

Pojma nemam, mozda je bilo do tadasnjeg biosa ili cega vec uglavnom posle toga nisam imao nijedan problem za ovih ~8 meseci. Probacu da vratim na manual pa cemo da vidimo narednih dana sta se desava.

Treba da uradish sledece:
-udesh u bios i idesh na RESET CMOS
-ulazish u WIN
-raspakujesh taj novi bios shto si skinuo u neki folder
-pokrenesh live update
-idesh na update bios
-nadjesh gde si raspakovao taj novi biosh shto si prethodno ruchno skinuo sa site-a proizvodjacha.....
-pita te da li 'ocesh da save-ujesh stari bios, na tebi je da ili ne
-posle kad save-uje stari BIOS ( ako si dao yes ) ide flash
-trazice restart i dash yes i to je to
Sad ovo je ukratko ali otprilike to je to ( ne mogu sad da proverim poshto sam na poslu )
Ja koristim taj BIOS ali posle restarta ( kad sam flashovao BIOS ) zapucao se iz nepoznatog razloga.... Posle u servisu su povadili sve kartice i HDD-ove i proradio je....

ako ovo sto pablo napisao ne pomogne moraces da koristis stari dobri flopy pa flash iz dos-a

Treba da uradish sledece:
-udesh u bios i idesh na RESET CMOS
-ulazish u WIN
-raspakujesh taj novi bios shto si skinuo u neki folder
-pokrenesh live update
-idesh na update bios
-nadjesh gde si raspakovao taj novi biosh shto si prethodno ruchno skinuo sa site-a proizvodjacha.....
-pita te da li 'ocesh da save-ujesh stari bios, na tebi je da ili ne
-posle kad save-uje stari BIOS ( ako si dao yes ) ide flash
-trazice restart i dash yes i to je to
Sad ovo je ukratko ali otprilike to je to ( ne mogu sad da proverim poshto sam na poslu )
Ja koristim taj BIOS ali posle restarta ( kad sam flashovao BIOS ) zapucao se iz nepoznatog razloga.... Posle u servisu su povadili sve kartice i HDD-ove i proradio je....

ma, ne radi mi live update!!!

ljudi!
ma koji je najbolji bios? a da ne moram u servis?!

Vrh Dno