Šta je novo?

Biostar 965PT?

Super Talent ddr667 memorija (cudnog li imena) radi bez greske na 965PT. Radi i sa povisenim naponom i na def. naponu, sa 5-5-5-15 ili 4-4-4-12 tajminzima. Ko bi rekao. Cena... tepsija ribe :) :) :)
U utorak mi stize Kingamx Mars DDR800.

Na inostranim sajtovima dosta pisu o Super Talent(ovanim:p ) memorijama, a kod nas informacija o njima bas i nema.
Kakav dojam ostavlja ta, na nasem trzistu prilicno retka, memorija (sto se tice oc. i kompatibilnosti sa raznim plocama)? Kakve cipove ima na sebi?
Ti bar mozes da nam das info iz prve ruke ;)

Na inostranim sajtovima dosta pisu o Super Talent(ovanim:p ) memorijama, a kod nas informacija o njima bas i nema.
Kakav dojam ostavlja ta, na nasem trzistu prilicno retka, memorija (sto se tice oc. i kompatibilnosti sa raznim plocama)? Kakve cipove ima na sebi?
Ti bar mozes da nam das info iz prve ruke ;)

Koliko sam ja imao iskustva sa njima rade bolje od Transcend i Kingston cipova (PQI, NCP i slicno da i ne spominjem), a kostaju manje para. Sve su "made in USA", sto nije presudno za kvalitete, ali meni dovoljno govori. Na 667Mhz radi 4-4-4-12 bez podizanja napona. Necu da spominjem da neke od gore navedenih memorija nece ni da cuju o CAS 4, bez obzira na napon. Naravno rade i na 800Mhz. Za 800Mhz i 4-4-4-12 treba im 2.1-2.2V, kako koja ploca.
Mislim da vrede svake pare.

Poslednja izmena:
Pa ovaj kingston koji ja imam hoce cas 3 na 840mhz (pc 5300 je u pitanju po default-u), i to sve na 2v, orthos stabilno vrteo nekoliko sati, jedino sto sam morao da koristim memset da setujem latencije iz win-a.

Prilozi

• kingston.JPG
    kingston.JPG
    121.2 KB · Pregleda: 120
Poslednja izmena:
Koliko sam ja imao iskustva sa njima rade bolje od Transcend i Kingston cipova (PQI, NCP i slicno da i ne spominjem), a kostaju manje para. Sve su "made in USA", sto nije presudno za kvalitete, ali meni dovoljno govori. Na 667Mhz radi 4-4-4-12 bez podizanja napona. Necu da spominjem da neke od gore navedenih memorija nece ni da cuju o CAS 4, bez obzira na napon. Naravno rade i na 800Mhz. Za 800Mhz i 4-4-4-12 treba im 2.1-2.2V, kako koja ploca.
Mislim da vrede svake pare.

Znaci da ih definitivno treba uzeti u obzir!
Ovde na benchu izgleda da nema ponosnih vlasnika doticne memorije, pa da cujemo jos neke reakcije.
U svakom slucaju hvala na odgovoru!

Pa ovaj kingston koji ja imam hoce cas 3 na 840mhz (pc 5300 je u pitanju po default-u), i to sve na 2v, orthos stabilno vrteo nekoliko sati, jedino sto sam morao da koristim memset da setujem latencije iz win-a.

Ja govorim o 4-4-4-12, a ne o 3-5-5-15. Tvoja je sreca sto ti nije zapao Kingston sa Infineon cipovima. Sa njima bi cupao kosu, veruj mi.

Poslednja izmena:
Verujem. Nije 3 5 5 15 vec 3 5 4 15, ovaj Kingston je kupljen naslepo (jos dok sam imao ASRock), tako da je sva sreca da radi ovako dobro. Inace ploca sa njim nece da boota uopste od fsb 330-340 pa sve do fsb 400, znaci kao da postoji rupa u fsb-u. Mislim da je to do ploce (neki kazu cak mozda i do samog p965)

Temperatura nikad nije presla 60 C, i to samo kad radi orthos dostigne 59-60. Komp drzim na 2.94Ghz 24/7, i temp je od 46-47 do 52-53 C zavisno od opterecenja. Vezao sam hyper TX na aerogate 1 pa mu kontrolisem manuelno brzinu obrtaja...termalna pasta je titan nano fusion pa je moguce da bi sa boljom pastom sve bilo bolje...ja sam izuzetno zadovoljan ovim coolerom+tezak je samo 480g+hladi i naponsku jedinicu oko s775. Mislim d je u rangu sa scythe coolerima (a znatno laksi).

Video sam i Kingston 2x1GB DDR667 sa Samsung cipovima. Bogami svega ima kod njih, od p*cke do krompirace...

Postoji prica da MemSet lazno namesta CAS3. Tako da to objasnjava zasto ne mozes CAS3 iz BIOS-a da setujes. Zapravo i tako setovana iz Windoze radi sa CAS4 :wave:

Probaj da u Everestu izmeris Memory Latency sa CAS3 i CAS4 setovanjem iz MemSet-a pa ako nema razlike ...

EDIT:
FELIX sa XS-a kaze da nije moguce menjati CAS setovanja iz Windoze i da ce ta funkcija biti uklonjena iz MemSet-a :wave:

Poslednja izmena:
Meni na take ms 800mhz podefaultu 5-5-5-18 a ja je opusteno drzim na 4-4-4-12

Temperatura nikad nije presla 60 C, i to samo kad radi orthos dostigne 59-60. Komp drzim na 2.94Ghz 24/7, i temp je od 46-47 do 52-53 C zavisno od opterecenja. Vezao sam hyper TX na aerogate 1 pa mu kontrolisem manuelno brzinu obrtaja...termalna pasta je titan nano fusion pa je moguce da bi sa boljom pastom sve bilo bolje...ja sam izuzetno zadovoljan ovim coolerom+tezak je samo 480g+hladi i naponsku jedinicu oko s775. Mislim d je u rangu sa scythe coolerima (a znatno laksi).

probaj da provrtis orthos sa priority "9", bas me zanimaju temperature. meni se dopada taj tx, ovaj sytche koji imam fenomenalno hladi ali mi visi kilo gvozdja sa ploce :S:

Napolju je 20 C bas je topao dan, kuciste zatvoreno, + imam 2 CM ventilatora (8cm i 12 cm) u kucistu.

Prilozi

• hyper tx.JPG
    hyper tx.JPG
    153.6 KB · Pregleda: 100
Ljudi nahvaliste tu plocu, i ja bi sad je je kupim, ali ne znam gde??? Sem onog lika sto salje iz subotice, gde jos ima da se kupi???
Poz

Ima valjda u TNT (BG), ako se nije rasprodala.

@LowRadiation
ja mislim da hypertx hladi isto kao taj scythe ali ima duplo manju masu + jeftiniji je.

telix novi sad ili maxq sremska mitrovica

nekontam ovaj core temp, shta mu je onih 85 C ?

5cbaa0ff13.png

A isto nekih 85 C kaze i Everest....

6fc1fe9228.png

Poslednja izmena:
85C je maksimalna temperatura procesora (jezgra) koju moze da podnese a da ne umre :p. U principu gledaj da ti temp za svaki dan ne prelazi 65C.

85C je maksimalna temperatura procesora (kucista u koje je smesteno jezgro) koju moze da podnese a da ne umre :p. U principu gledaj da ti temp za svaki dan ne prelazi 65C.

Ja mislim da je taj 85C max temp procesora do koje garantuju da radi ispravno. Neko stručniji možda ima drugačije objašnjenje..

Sad vidim da je C2D već rekao isto

Poslednja izmena:
Ej *P*A*B*L*O* jesi probao neki OC maybe ? :) Mislim oko 3Ghz

Ako je 85 max koju moze da podnese onda je dobro..... Ja mislio da mu je to neka temperatura procesora ( shto sigurno nebi bilo dobro )..... Kad mi je speed fan prijavio neku temperaturu od 127 C odmah sam znao da to nije moguce kad je core temperatura u idle
19-21 C .....

OC josh nisam probao.... Jednostavno sam toliko zadovoljan brzinom naspram one stare konfiguracije shto sam imao ( Athlon 1.67 2*512 MB 9600XT ) da me sad mrzi s tim da se bavim.... ( a i josh sam dosta "zelen" za oc )
Za jedno 1-2 meseca cu kupiti neki bolji cooler za CPU, zameniti onaj pasivac na chipsetu pa cu onda probati.......

Josh me zanima shta radi onaj MemSet ? Vidim da se spominju neke cifre od 5-5-5-12 ( ili kako god ) Ja kad ga pogledam meni pishe 5 broja a ne cetiri kao shto se ovde spominju.... Meni pishe 5-5-5-5-15 ( ili tako nekako slichno poshto sad nemogu da pogledam, na poslu sam :D )

Jel moze neko da mi objasni kako se koristi memset ? ?

Jedno pitanje, a mozda i dva.

Kako biostar 965P radi sa modulima 1gb apacer ddr2 800.?

I koliko ova memorija moze da se OC u kombinaciji sa e4300?

Ja imam e6300 i 2x 1gbapacer ddr2800 sa zutim hladnjacima i drzim c2d na 2,8ghz (400mhz, odnos 1:1) i memaru na 2.0v 4-4-4-11 na 800mhz. Nisam jos pokusavao preko 400 da idem..

Drugar ima problem jer mu na ovoj ploci Nero (cak ni najnoviji 7.7.5.1) ne radi pod Vistom. U pitanju je cista instalacija sa original diska. Ima li neko komentar?

Da li je instalirao via driver sa CD-a koji dolazi uz plocu? Ako jeste, neka ga deinstalira.

kako se moze "otkljucati" bios te ploce? prijatelj je kupio konfiguraciju sa tom plocom i e6300 i ne moze nikako da udje u bios???
da li to znaci da su u servisu nesto petljali sa eprom cipom?

Vrh Dno