Šta je novo?

Biostar 965PT?

Chabex javi sta si uradio sa novim biosom !

Evo i ja da se javim. Fleshovo sam bios preko Biostarovog BIOS live update-a. Dizao sam CPU freq do 360MHz i radio je stabilno. Pa sam probao na 380MHz i nije hteo da se digne sistem. Onda sam po preporuci preskocio lestvicu i stavio na 420MHZ i radi stabilno prime test vec pola sata. Temperatura mi je 63 stepena i citam je preko biostarovog hardware monitora. Napon procesora sam stavio na 1.45V. Sad kontam da ga smanjim a da dignem FSB.
Predhodni bios nije hteo da radi sa mojom memorijom(corsair value 667MHz CL5) preko 340Mhz, i sa memorijom (OCZ Platinum 800MHz CL4) nije hteo preko 350MHz. Tako da se update isplatio :banana:
Javljam se da kad ga kloknem jos vise a ne znam sta mislite da li je temperatura od 63 stepena velika>? Sutra definitivno kupujem novi kuler.
Pozz :wave:

bravo! nemoj da ga pustas da ide preko 65C. kod mene je u biosu ukljuceno da gasi masinu na 65, za svaki slucaj... c2d ima prilicno nisku temperaturu pucanja procesora zato smanji napon sto vise mozes. znaci, sada si i ti na 2.94? to je frekvencija e6800 koji kosta cirka 1100 dolara :D

Poslednja izmena:
Dobar je novi bios

Evo me. Sinoć mi je bio Matthias pa smo ubacili novi bios. Stvarno nismo imali enough time za neke ozbiljnije testove (šta ćeš radni ljudi, razne obaveze a i treba ustati ujutru u šest ) Prvi utisci su dobri, odmah je proradio na 400, voltaže sve dignute za po jedan stepen. Ali nisam se dao oduševiti jer se i sa prošlim biosom digao iz prva pa je posle pukao :mad: Onda smo išli na 420 i to je proradilo. Onda na 450 ali to je izgleda previše (za moju memoriju). Onda smo smanjili na 430 pa je opet proradilo. Naravno stabilnost je veoma diskutabilna jer smo u nedostatku vremena samo jedan 3d mark 2005 propustili na brzinu uspešno. Uglavnom vidi se konkretan napredak u odnosu na prethodni bios :) A ovih dana ću (nakon reinstaliranja mog raspadnutog windowsa) se poigrati malo ozbiljnije sa stabilnošću i nekim detaljima. Toliko mogu za sada da vam kažem :wave:

Evo me. Sinoć mi je bio Matthias pa smo ubacili novi bios. Stvarno nismo imali enough time za neke ozbiljnije testove (šta ćeš radni ljudi, razne obaveze a i treba ustati ujutru u šest ) Prvi utisci su dobri, odmah je proradio na 400, voltaže sve dignute za po jedan stepen. Ali nisam se dao oduševiti jer se i sa prošlim biosom digao iz prva pa je posle pukao :mad: Onda smo išli na 420 i to je proradilo. Onda na 450 ali to je izgleda previše (za moju memoriju). Onda smo smanjili na 430 pa je opet proradilo. Naravno stabilnost je veoma diskutabilna jer smo u nedostatku vremena samo jedan 3d mark 2005 propustili na brzinu uspešno. Uglavnom vidi se konkretan napredak u odnosu na prethodni bios :) A ovih dana ću (nakon reinstaliranja mog raspadnutog windowsa) se poigrati malo ozbiljnije sa stabilnošću i nekim detaljima. Toliko mogu za sada da vam kažem :wave:

U svakom slucaju prijatno sam iznenadjen novim Biosom. Vidi se i na ovih nekoliko primera da je update Biosa obavezan za vecinu sa overklokersim afinitetima (posebno onima sa jeftinijim memorijama). Mislim da je za ove Geil Value DDR2-800 tu negde i limit oko 430-435MHz (naravno pricamo kod odnosa 1:1).
Mozda da smo odradili Vmem mod pa da smo opet pokusali ili mozda da smo podigli Vcpu iznad 1.37V ali to je to otprilike, tako da nije ni bilo potrebe zbog ovakvog rezultata neki screenshot.:S:
Nadam se da cemo ipak videti puno lepse rezultate stim Transcend-om, ako bude nesto od toga. :)

Da Yoti, najverovatnije si u pravu, ipak je transcend samo dosta solidna value mem. To je bilo ok rešenje za onaj prethodni bios i ako se dobro sećam rekao si da si sa starim biosom i transcendom izvukao oko 3 Ghz. A ovako ću verujem imati stabilnih 2,8-2,9 za svaki dan tako da to je to. Naravno to nas ne sprečava da kad budemo imali sat-dva vremena da skokneš pa da eto tako bezveze isprobamo transcend i :bottle: pivo or something ;)

Da Yoti, najverovatnije si u pravu, ipak je transcend samo dosta solidna value mem. To je bilo ok rešenje za onaj prethodni bios i ako se dobro sećam rekao si da si sa starim biosom i transcendom izvukao oko 3 Ghz. A ovako ću verujem imati stabilnih 2,8-2,9 za svaki dan tako da to je to. Naravno to nas ne sprečava da kad budemo imali sat-dva vremena da skokneš pa da eto tako bezveze isprobamo transcend i :bottle: pivo or something ;)

Imas broj, pa se javi :)
:wave:

Šta li sad ovaj radi? Verovatno ne nešto specijalno, možda je sve stabilnije na za malo zategnutijim tajminzima za mem, ali ko zna? Treba probati mada ja sigurno neću odmah, moram prvo da testiram ovaj koji su izbacili za moj rodjendan :) (29.12.2006)

Šta li sad ovaj radi? Verovatno ne nešto specijalno, možda je sve stabilnije na za malo zategnutijim tajminzima za mem, ali ko zna? Treba probati mada ja sigurno neću odmah, moram prvo da testiram ovaj koji su izbacili za moj rodjendan :) (29.12.2006)

Ma udri odmah novi.

Ne ne ne, moram prvo da istestiram ovaj koji je stavljen pre dva dana pa da onda kad budem stavio novi, vidim šta je i da li je poboljšano :D . Mislim ne žuri mi se u suštini, ima da eksploatišem ovaj procesorčić barem 2-2,5 :)

Ej samo da spomenem da sam sinoć malkice čačkao i učitava wind na 465 fsb sto je 3,25 Ghz. Naravno verovatno je daleko od stabilnog ali je fin napredak u odnosu na 320 :) A na 2,8 ima da bude stabilan. A od cpu-z validacije ništa jer trenutno nemam net, biće za koji dan.

woohooo :D

ja sad idem po scythe infinity pa cu malo da klokujem kad se vratim. probacu i novi bios, posle napisem zapazanja.

napisaces naravno i kako si namontirao infinitija, problemi/prednosti

mozes na onaj drugi thread o kulerima :)

ovako: sa novim apdejtom biosa dobio sam +5MHz na magistrali, pa mogu da izvucem max 495MHz sa mojom "ш" memorijom, sto znaci da je i ovaj bios odlican. :smash:

dobitak od infinityja je ocigledan jer mi je temperatura jezgra mereno cool tempom opala za 15-ak C idle, i verovatno i vise od toga pri opterecenju, jer sam pre drzao proc na 2.94GHz, sada sam resio da ga drzim na 3GHz 24/7. pre, na 2.94, je za samo minut-dva temperatura rasla na 70C pa sam prekidao orthos, sada ni nakon pola sata nije presla 63C u jezgru. :smoke:

ostalo na temi o hladnjacima :wave:

ladno super pi ispod 10 sekundi..... ali koliko sam video , lik ima neku ZLO brzu memoriju

ovako: sa novim apdejtom biosa dobio sam +5MHz na magistrali, pa mogu da izvucem max 495MHz sa mojom "ш" memorijom, sto znaci da je i ovaj bios odlican. :smash:

dobitak od infinityja je ocigledan jer mi je temperatura jezgra mereno cool tempom opala za 15-ak C idle, i verovatno i vise od toga pri opterecenju, jer sam pre drzao proc na 2.94GHz, sada sam resio da ga drzim na 3GHz 24/7. pre, na 2.94, je za samo minut-dva temperatura rasla na 70C pa sam prekidao orthos, sada ni nakon pola sata nije presla 63C u jezgru. :smoke:

ostalo na temi o hladnjacima :wave:

Vero good :) Eto sad imaš odličan kuler za proc, jedino nisam baš siguran da je dovoljan onaj pasivac na čipsetu koji se opasno zagreje kod oc-a pa ću ja možda uzeti i neki aktivni kulerčić za čipset pored cpu kulera. Ili je to nepotrebno dok sve shljaka? Ne znam kako ostali kod nas i napolju drže ove ploče..... A koje su ti voltaže? I za max i za 24/7 ?

Poslednja izmena:
vratio sam Vcpu na 1.325V (tj na startnu poziciju), Vmem mi je na 2V, ostalo za po jedan podeljak, i sve je super-stabilno. imam odlicnu cirkulaciju vazduha u kucistu tako da se ne brinem mnogo za mostve, temp ploce mi nikad nije presla 25C u ambijentu koji je oko 20C.

Pa dobar si sa voltažama :) I na 3 Ghz sve stabilno? Ako ja uspem nešto približno biću veoma zadovoljan. Za onaj 490 fsb si verujem dizao još voltaže

490 (tj 495) je postignut na 1.4V, pa odmah zatim i na 1.35V, sa identicnim setovanjima napona za ostalo. memorija bila na 2.2V u biosu.

kada je radilo na >3.4 GHz na 1.35, palo mi je na pamet da ce raditi na 3GHz sa default naponom za cpu :D

E da, da te pitam za testiranje stabilnosti, imam prime ali nisam baš najsigurniji koji od onih testova treba da pokrenem, mislim koji je najbolji za stabilnost itd. Vidim piše tamo da je jedan za ram drugi za neki FFT itd a ima i custom. Pa me zanima koji korištiš

ja sam po savetu raw-a i miska pokretao orthos sa prioritetom na "9". toliko "przi" procesor da nije hteo ni da pokrene screensaver, vec sam imao crni ekran bez animacije :d

temperature meri cool temp-om, jer on ocitava temperature oba jezgra direktno sa senzora u procesoru.

Poslednja izmena:
Hvala, probaću danas i orthos. A do ponedeljka :wave:

Meni je 6300 radio i na inicijalnom biosu na 3ghz potpuno stabilno 24/7. (transcend 800 memorija) Jos se nisam poigrao novim biosima, ali sam primetio da sam flashovanjem poslednjeg dobio za 6-7c visu temperaturu procesora na istim setovanjima.
Jos neko sa slicnim iskustvom?

Nazad
Vrh Dno