Šta je novo?

BioShock Infinite !!

ovaj infinite....cccc ja ne verujem :I

predobro izgleda,ako je ono bio cist gameplay od 10minuta, a ne nesto remasterizovano..... onda sam u shoku...bioshoku xD

Koje su vam najbolje scene iz gameplay trailer-a? Izdvajam:

-rusenje platforme na kome se nalazi onaj hram pa kada zvono padne ispred lika
-kada se vozi po onim "nebeskim sinama" kada francuskim kljucem (ili sta je vec to cudo sto ima za malee napad) u prolazu zavali lika iz suprotnog smera koji se zakuca u zid (a na zidu ostane mrlja od krvi)
-elektrosok, przenje 20-ak likova
-telekineza - momenat kada liku oduzima pusku i u vazduhu vraca "milo za drago" :)

Ken je legenda...bice ovo luda voznja u plutajucem gradu.:banana:

Pa da, ali to ne znači da svi moramo da se složimo s time :). Doduše, on i njegov tim nisu krivi za to kako je ispao Bioshock.

Pa da, ali to ne znači da svi moramo da se složimo s time :). Doduše, on i njegov tim nisu krivi za to kako je ispao Bioshock.

Pa ni ja se ne slazem ali sta da radim po tom pitanju, da se ja pitam mnoge stvari bi bile veoma drugacije ali pitaju se Bobby Kotick i slicni i trziste koje guta ono sto mu se servira bez postavljanja pitanja :)

Losije od SS2, a bolje od bilo koje druge pucacine u ovoj generaciji?

BS je loš FPS i loša "choice/RPG" igra. Ima mnogo boljih čistih single FPS-ova, doduše to zavisi od toga koji su standardi igrača. Najbliže žanrovski u ovoj generaciji je Stalker (SoC i CoP) i oni su prilično bolji, pogotovo što se težine tiče.

Poslednja izmena:
BS je loš FPS i loša "choice/RPG" igra. Ima mnogo boljih čistih single FPS-ova, doduše to zavisi od toga koji su standardi igrača. Najbliže žanrovski u ovoj generaciji je Stalker (SoC i CoP) i oni su prilično bolji, pogotovo što se težine tiče.

Dozvolices da se ne slozim ;)?

Naravno, ali su i sami developeri priznali ono što bi tebi protivrečilo, ma koliko se ti zalagao za suprotno. :)

Bioshock samo pati od istog trenda kao i mnoge druge igre u post-2005 next (de)generation periodu, a sve imaju zajedničko visoku cenu razvoja, pojednostavljivanje/"pampering"/"mainstreaming"/press A to win/feel like such a badass" i dizajnerske odluke na čiji veliki uticaj imaju marketinška odeljenja i fokus testiranje šire populacije.

Poslednja izmena:
Mislio sam u smislu da se zalažeš da je igra (dosta) bolja nego što jeste, iako je IG priznao da je igra značajno promenjena (na gore) od prvobitnog koncepta. Da je izašla u takovm stanju, postala bi klasik. Bilo mnogo dobro kada bi postojala ta verzija i izašla kao "Director's Cut". :)

Poslednja izmena:
Meni nikad nije bio jasan uspeh Bioshocka. Napucavanje je debelo ispod proseka cak i za kvazi RPG shooter. Grafika i artwork su blago receno ocajni, sve izgleda kao jeftini drecavi crtani film dok igra konstantno svojom "atmosferom" vuce ka hororu sto mene skroz odbija od igranja. Svet i uvodna prica jesu zanimljivi ali to je sve sto je zanimljivo u ovoj igri i to samo na pocetku. Ovo samo ako ne uporedjujemo sa SS2 ali posto je ovo duhovni nastavak (tako se i reklamirao na sva zvona) dobijamo proizvod koji je u bukvalno svim segmentima losiji od svog prethodnika. Cak mi i grafika kad se instaliraju HQ Tex packovi vise prija nego sarenilo u BS. Da ne spominjem to kako se prica razvija i bukvalno te ne pusta do samog kraja, rpg elemente koji su svetlosnu godinu ispred, fenomenalnu muziku... To je moje misljenje :)

Meni nikad nije bio jasan uspeh Bioshocka. Napucavanje je debelo ispod proseka cak i za kvazi RPG shooter. Grafika i artwork su blago receno ocajni, sve izgleda kao jeftini drecavi crtani film dok igra konstantno svojom "atmosferom" vuce ka hororu sto mene skroz odbija od igranja. Svet i uvodna prica jesu zanimljivi ali to je sve sto je zanimljivo u ovoj igri i to samo na pocetku. Ovo samo ako ne uporedjujemo sa SS2 ali posto je ovo duhovni nastavak (tako se i reklamirao na sva zvona) dobijamo proizvod koji je u bukvalno svim segmentima losiji od svog prethodnika. Cak mi i grafika kad se instaliraju HQ Tex packovi vise prija nego sarenilo u BS. Da ne spominjem to kako se prica razvija i bukvalno te ne pusta do samog kraja, rpg elemente koji su svetlosnu godinu ispred, fenomenalnu muziku... To je moje misljenje :)

Bioshock 1,2 su odlicne igre, sa zanimljivom pricom, mnogo dobrim smekom i savrseno prenesenom atomsferom. U ovoj igri ko trazi realnost taj je odlepio.
Mnogo dobre igre, jedva cekam ovaj novi.
STALKER bio bio doar FPS kad bi postojao neki osecaj tezine ili kad pucas da imas osecas da pucas, a ne ko da prdis u prazno.

Mnogo su hajpovali priču o slobodi izbora, a igra je potpuno podbacila što se toga tiče. Što se tiče alata datih na raspolaganje igraču za rešavanje zadataka, i level dizajna i pristupa nivoima na različite načine, a posebno "moralnih" izbora koji bi oblikovali tok priče. Sve LGS igre su mnogo bolje u tim aspektima. Deus Ex je postavio standarde koji neće skoro biti prevaziđeni gledajući kakvi su trendovi trenutno, nažalost. Da je industrija uzela DE za osnovu umesto Halo, singleplayer FPS žanr bi bio mnogo bolji danas. Imamo tri FP igre iz 2000. koje nisu prevaziđene više od 10 godina kasnije, niti je iko uradio išta na istom nivou.

Poslednja izmena:
Mnogo su pričali o slobodi izbora, a igra je potpuno podbacila što se toga tiče. I što se tiče alata datih na raspolaganje igraču za rešavanje zadataka, i level dizajna i pristupa nivoima na različite načine, a posebno "moralnih" izbora koji bi oblikovali tok priče. Sve LGS igre su mnogo bolje u tim aspektima. Deus Ex je postavio standarde koji neće skoro biti prevaziđeni gledajući kakvi su trendovi trenutno, nažalost. Da je industrija uzela DE za osnovu umesto Halo, singleplayer FPS žanr bi bio mnogo bolji danas. Imamo tri FP igre iz 2000. koje nisu prevaziđene više od 10 godina kasnije, niti je iko uradio išta na istom nivou.

Reci mi samo jednu stvar, jel tebi ijedna igra koje je izasla u zadnjih 10 godina valja i jel uopste igras nesto ?

Reci mi samo jednu stvar, jel tebi ijedna igra koje je izasla u zadnjih 10 godina valja i jel uopste igras nesto ?

To što se ti ložiš na svašta i možeš da igraš sve samo zato što "IT LOOKS AWESOME/HAS GREAT GRAPGICS" nije moj problem.

Poslednja izmena:
Sve ostalo na stranu ali reći da Bioshock ima loš artwork je blago rečeno preterivanje. Dizajn Rapture-a je jedinstven od početka od kraja što se zaista retko viđa u video igrama gde je CP omiljena tehnika pri level dizajnu.

To što se ti ložiš na svašta i možeš da igraš sve samo zato što "IT LOOKS AWESOME/HAS GREAT GRAPGICS" nije moj problem.

Ja mislim da si ti dezurni smarac i hater na ovom forumu, umesto da igras nesto i opustis se, ti samo udaras svoju filozofiju "al su pre 15 godina igre bile do yaya". Zadrzi to malo za sebe, ozracio si nas svojim stavovima vise.

Ne znas ti nista o meni, i onom sto ja igram. Yebe mi se bas za grafiku. Igram igre da ubijem slodobodno vreme, za razliku od tebe koji sam kukas za vremenom od pre 15 godina.

Moj savet, ostavi se igrica, ako ti toliko ne odgovoraju.

Reci za jedan Bioshock da je prosek, pored trasha kakav je CoD, Halo i sl ****** od igara ?! Ej bre ! :wall::wall:

Tema je BS Infinite kad sam zadnji put pogledao naziv teme.

pored trasha kakav je CoD, Halo i sl ****** od igara ?! Ej bre ! :wall::wall:

To nisam rekao. Mada, Halo i jeste bolji u nekim segmentima, ima dosta bolje napucavanje i AI. Čak je i više "sandboxy", za razliku od linearnog, skriptovanog BS-a.

Tebi izgleda ne odgovaraju mišljenja koja se razlikuju od tvog vrhovnog. Slobodan si da ih zaobiđeš.

Nije industrija birala osnovu, vec igraci.

Uspeva to vrlo lako kad se prosečan US "consumer" pita za sve, uz podršku desetina miliona dolara u marketing. Da je DE to imao, bila bi neka druga priča.

Poslednja izmena:
Pa bila bi druga prica, ali nije prirodno da DE to ima, ni u jednoj varijanti. Kao sto bi bila druga prica da Rihanna nije najbolja na svetu i da je neki super bend iz garaze dobio istu takvu pirliku, ali to nikako nije bilo realno.

Neke stvari su jednostavno "previse" za ljudski rod u proseku, ne mozes od svakog da ocekujes da bude u tom fazonu. (ni ja nisam preterano u DE fazonu zbog mnogih stvari, ali sad ne pricamo o meni :))

Poslednja izmena:
ne mozes od svakog da ocekujes da bude u tom fazonu

Naravno, ni ne mislim da se to automatski očekuje.

Niti generalno takva kategorija igara i u nekim drugim žanrovima može da dobije takvu podršku iz očiglednih razloga. Isto važi i u ostalim industrijama kao što si rekao. Kao i u drugim segmentima života. :)

Poslednja izmena:
Sve ostalo na stranu ali reći da Bioshock ima loš artwork je blago rečeno preterivanje. Dizajn Rapture-a je jedinstven od početka od kraja što se zaista retko viđa u video igrama gde je CP omiljena tehnika pri level dizajnu.

Meni je odvratan, bez obzira sto je jedinstven. Vidi se da je ulozen trud ali se i na svakom koraku vidi kompromis da bi se igra svima svidela. I dalje tvrdim da igra koja potencira horor atmosferu ne sme biti onako sarena sa onako iskarikiranim likovima.

Poslednja izmena:
Vrh Dno