Šta je novo?

BioShock 2

Jos kad je izasao Bioshock 1 bila je ta prica, da je radnja kao stvorena za film. A i jeste, daleko vise od Tomb Raider-a ili Max Payne-a. Vec ima slicnih filmova ovima, ali bioshocku, koliko znam,nema

a sta to drugo ima sem spasavanja/harvest-ovanja malih sestri ? ( tj da se nadju sve na nivou i da sestra skupi adam iz leseva ) jel moze negde da se vidi game played i stats kad se zavrsi igra ?

Pa ima da istrazujes sve, sakupljas Audio Diaries sto nije obavezno, i ako spasavas sve little sisters i sa svakom sakupljas adam onda traje preko 10 sati sigurno, ja jos nisam presao (istrazujem skoro sve) i igram duze od 6 sati sigurno.

Jos kad je izasao Bioshock 1 bila je ta prica, da je radnja kao stvorena za film. A i jeste, daleko vise od Tomb Raider-a ili Max Payne-a. Vec ima slicnih filmova ovima, ali bioshocku, koliko znam,nema

moze da kaze ko sta hoce . ali igre su logican nastavak filma kao umetnosti.

svi filmovi radjeni po igrama , imaju , po meni, samo zadatak da gledaoca nateraju da odigra igru / po fazonu , igra je bolja / .

a i po intelektualnim zahtevima za pracenje, holivudski filmovi su vec dooobro u crvenom.
uporedi na primer 'let iznad kukavicjeg gnezda' i 'kum 2' / oskarovci / sa 'avatarom' /bedan izgovor za humanu okupaciju irana i avganistana/
ili ne daj boze , transformersima

... ma puko je njujork ... ;)

Poslednja izmena:
moze da kaze ko sta hoce . ali igre su logican nastavak filma kao umetnosti.

Danas je jasno da igre i filmovi idu ruku pod ruku, ali nemoj da brkaš umetnost sa igrama koje se trude da oponašaju trule filmove.

Međutim, ništa tu nije logično. Igra je igra, bila ona video igra, društvena igra, igra sa loptom. Filmovi su slike u pokretu, čiji početak i kraj je isključivo vremenski određen i može se odvijati linearno, unapred određeno i nikako drugačije i nemaju nikakve veze sa igrama. Problem je u ljudima koji su dozvolili da se igre i filmovi poistovete. Ali ljudi su takvi, lenji, mrzi ih da stvari skapiraju onako kakve one jesu nego svako u svojoj glavi konstruiše svoje viđenje. Koliko je samo ljudi u ovoj zemlji koji matematički pojam stabilan siluju svaki dan, koristeći ga kao pridev čije značenje nema veze sa izvornim. E tako ti je i sa igrama i filmovima. Gomila bezveznih likova su se dogovorili da igre trebaju biti nastavak filmova i više nema nazad.

Ali ljudi su takvi, lenji, mrzi ih da stvari skapiraju onako kakve one jesu nego svako u svojoj glavi konstruiše svoje viđenje..

???? Otkud ti znas da je ono sto ti mislis istina i da tako jeste, to je samo tvoje vidjenje? Lepo je cika Zenon rekao, istina ne postoji, vec samo individualno vidjenje iste. Jednostavne stvari ne treba duboko analizirati, izgubi se sustina u tom procesu :)
Odavno sam primetio da umes da mislis, ali mislim da sad kompliciras proste stvari (kakve su danasnje igre i pogotovo filmovi :D) ;)

Kako da iskoristim GENE TONIC?
Ne vidim koja je komanda(dugme) da bih uopste i video sta imam od tonika... :(

???? Otkud ti znas da je ono sto ti mislis istina i da tako jeste, to je samo tvoje vidjenje? Lepo je cika Zenon rekao, istina ne postoji, vec samo individualno vidjenje iste. Jednostavne stvari ne treba duboko analizirati, izgubi se sustina u tom procesu :)

Ko je cika Zenon? :)

Jedno pitanje vezano za igru.

Zasto u pozamasnim etapama igre ne mogu da koristim oruzje?

jel mislis na plasmide ili bas oruzje(desna ruka :) )? posto meni plasmids nisu radili na par mesta,tj tresla se leva ruka,kao da je bug u pitanju,ali onda kad predjem nivo npr. normalizuje se.

Kako da iskoristim GENE TONIC?
Ne vidim koja je komanda(dugme) da bih uopste i video sta imam od tonika... :(

Svi gene tonici su pasivnog karaktera tako da cim ih stavis automatski ih i iskoristis.

Mozes ih menjati na onim swap gene masinama ili kako god se zovu.

Jel moze ovaj patch sto je izasao da se koristi na "narodnu" verziju igre?

Moze ali mu treba lekic, i obicno se primenjuje na narodnu verziju koja nije primila lekic :D :D

Ja je predjoh mislim da sam igrao malo duze od 10 sati, sve skoro istrazivao i slusao sve audio diaries.
Igra je dobra za jedno prelazenje, prvi deo je mnogo kvalitetniji.

jel mislis na plasmide ili bas oruzje(desna ruka :) )? posto meni plasmids nisu radili na par mesta,tj tresla se leva ruka,kao da je bug u pitanju,ali onda kad predjem nivo npr. normalizuje se.

U pitanju je oruzije. Ne znam iz kog razoga , ali nista osim one burgije, hack-tool-a i plazmita jednostavno ne radi, cak i kada nadjem novo oruzije :(

U kom je to delu igre? Znam da na početku ne možeš da uzmeš oružje od drugog Big Daddy-ja. Tek kada dođeš do određenog dela igre to oružje ti je na raspolaganju. Trenutno sam negde na 2/3 igre. Ako se to kasnije dešava onda nemam pojma šta se u pitanju. Pretpostavljam da je neki bag u igri. Desilo mi se na jednom nivou da nisam mogao da izađem iz jedne prostorije jer se vrata nisu otvarala. Učitao sam prethodni save i nastavio normalno dalje.

Što se igre tiče, meni se sviđa. Opravdala je moja očekivanja. Verovatno zato što nisam očekivao da bude na nivou prvog dela. U svakom slučaju ja sam zadovoljan.

U pitanju je oruzije. Ne znam iz kog razoga , ali nista osim one burgije, hack-tool-a i plazmita jednostavno ne radi, cak i kada nadjem novo oruzije :(

Proveri da nisi slucajno stavio tonic da koristis samo drill, plazmide i tool ali cene plazmida budu mnogo manje.

@filipp

Molim?

Da li moze neko ko je zavrsio igru da okaci saveove posle nivoa Dyonisis.

Malo teže, pošto su vezani za Games for Windows Live profil!

Presao sam igru, utisci su sledeci.

Posto sam veliki fan bioshock 1 igre, nastavak je u istom stilu odlican, prica je odlicna, ubacene su neke nove "moci", tako da je utisak dosta pozitivan.

Mana igre je sto je sve bukvalno ostalo isto kao bioshock 1. Grafika nije ni malo unapredjena, jednostavno sve izgleda isto. Bioshock 2 je zapravo kao expansion pack prvog dela. Ali sobzirom da mi je kao sto rekoh prvi deo bio fenomenalan, igra je i dalje odlicna.

Ocena 8.5.

Igra je PREBAC ! Soy exaltado !!!

Sve je bolje nego u prvom delu, nije ni tako kratka kao sto kazu.

Mane : 1. Mozda prelaka /al ne smeta /
2. nemogucnost vracanja nazad / kao pre u batisferi /
3. Kraj ?
/ na kraju na meni evelin izvrsi eutanaziju ,"da bi uvek bio s njom' . mozda sam ukokao nekog kog nisam trebao / . - Pomalo morbidno

Ostalo je sve bolje nego u prvom delu.

cak sam i odgledao ceo credits ! i primetio neke stvari kojih nema ni u prvom ni u ovom delu :)

Cekamo trojku !

Poslednja izmena:
cak sam i odgledao ceo credits ! i primetio neke stvari kojih nema ni u prvom ni u ovom delu :)

Cekamo trojku !

Ovo sam i ja po prvi put u životu uradio. Oduševili su me crteži i muzika na kraju.

I da voleo bih da neko napiše kakav je kraj kada povrediš malu sestru jer je u prvom delu bio drugačiji nego kada ne povrediš ni jednu. Naravno neka stavi to u spojler. Kod mene je bio isti kao kod Kokana. Nisam povređivao male sestre.

Ocena 95/100.

Poslednja izmena:
evo ti linak sa jutjuba:

http://www.youtube.com/watch?v=I5XSHtPSxFw

imas 4 kraja, 3 nocna i jedan dnevni / majkl djekson, on je nas ;) /
bas sam gledao da nema neki 'hepiendier' kraj ...

recimo oni se svi ponovo spoje, idu u sumu , na more ... itd...

evo ti linak sa jutjuba:

http://www.youtube.com/watch?v=I5XSHtPSxFw

imas 4 kraja, 3 nocna i jedan dnevni / majkl djekson, on je nas ;) /
bas sam gledao da nema neki 'hepiendier' kraj ...

recimo oni se svi ponovo spoje, idu u sumu , na more ... itd...

Da, on u oklopu a i ona i trče preko neke livade pune cveća.:d

Čitam sad ispod nekog klipa na youtube-u (najgoreg mogućeg kraja), gde lik piše da ga je rastužio ovaj kraj i da će ponovo da je igra ali ovoga puta kao dobrica.:)

Inače krajevi su im ekstra urađeni.

Ima li naznaka da će se raditi treći deo uopšte?

Poslednja izmena:
Predjoh ga i ja i mogu reci da je vrhunski. Mane su gore vec navedene, ali kao celina igra je odlicna. I ja dobih kraj da spasem svoje dupe.:D

Da, on u oklopu a i ona i trče preko neke livade pune cveća.:d

...
Ima li naznaka da će se raditi treći deo uopšte?

ma ne to bre, nego da i on postane normalan, da se sredi ...zavrsi neku skolu ...:)
ili recimo, sofija lamb je pretekla . posalju evelin u grad, pa onda - seks ! " jeli bre ti sofija, sta si ti ono meni :whip: "

sto se tice treceg dela radio se paralelno sa drugim i sad cekaju da poberu kajmak od dvojke pa da izbace trojku . Zato je dvojka i kraca.

Inace radila je armija ljudi 2k australija, 2k marin i 2k china ( ova poslednja verovatno ima milion programera ).

Neke fazone iz trojke mozes da vidis na end credits-u . Onog leteceg centuriona ko iz alan forda , Oktopoda i jos par zezalica.

Takodje jos ne videsmo teleportation plasmid / samo onaj jedan unstable /.

Trojka stize cim se dobro opare od dvojke.

Poslednja izmena:

Ne znam da li je neko odgovorio, mrzi me da citam.

U svakom slucaju, to je jedan od genetic onih djavola. Ne plasimds (vatra, struja itd..), vec ono sto ti recimo daje odredjene prednosti u igri.

U tvom slucaju konkretno, naleteo si na jedan genetic (kako li se vec zove), gde ti je zabranjeno da koristis oruzija izuzev burgije, hack-a i kamere, ali za uzvrat trosis daleko manje eve kada koristis plasimds. To mozes da iskljucis u onom djavolu gde mozes da menjas moci i slicne stvarcice. Samo obrati paznju koja je, kada stavis misa na genetic pise ti opis iznad. Nadji taj i skini ga.

Vrh Dno