Šta je novo?

BioShock 2

Ma jok, bacis hypnotize na prvog splicera i on ce da ubija ostale.
Ako se slucajno neko probije, upucas ga. Posle toga bacis hypnotize na drugog splicera i ponavljas postupak dok klinka ne sakupi adam.

E to mi kazi, probacu to sledeci put.

Stigao skoro do kraja III. dela. Klinka je otvorila vrata i tu nema sanse da prodjem , jer nemam health, a nemam ni vremena da pobegnem.Nisam se odusevio nastavkom, mozda zato sto je sve vec vidjeno?
Unistall.

Probao sam na win7 64bit i nema problema sa streamingom,bas lepo klizi.Pod xp-om mi se raspada.
Na cemu se vi ostali igrate (koji win) ?

Kod mene na XP-u radi odlično. Drajveri 196.21 framerate 90% vremena na 60.

Takodje i kod mene na XP-u radi savrsheno, k'o da igram CS.

Hmm.. nije Unreal engine 3 nego Unreal 2.5 :D

Jedina mana koju sam ja primijetio je FOV, isto kao u prvom BioShocku. wide rezolucija je prakticno sasjecena slika 4:3. Sto je pomalo lose jer mi se desava da me glava malo zaboli od tog "krupnijeg" kadra.

Inace ja sam zadovoljan do sada odigranim, sve je tu atmosfera iz prvog dijela je i dalje prisutna:D Game play je dinamicniji nego prije jer u istom trenutku mogu da se koriste plazmidi i oruzje. Prica je interesantna i odlicno je uklopljena u svet Rapturea:D

Poslednja izmena:
^Zar je moguce da to jos uvek nisu sredili??

^Zar je moguce da to jos uvek nisu sredili??

I ne samo to, vec i dalje postoji onaj bug kada pogines, pa sam u vita-chamberu aktivira oruzje.
Tako sam jednom potpuno ostao bez nafte, ulemala me posle toga velika sestra samo tako :).

Poslednja izmena:
Zavrsio sam igru malopre..igrao sam je oko 7-8 sati i to je to..poslednji nivo spasavanje je bio malo veci izazov ali u principu igra je laksa od prethodne..i dalje mislim da je vise kao dodatak prvom delu hehe ...sve u svemu igrao,presao..brisanje..Dobra zavrsna spica:)

FOV manual fix.

navigate here-> c:\Documents and Settings\Username\Application Data\Bioshock 2

Look for a file called User.ini (Make a backup of it, just in case)

Open it in notepad and under the heading [Default] look for an unbound key (I prefer the numpad keys)

Then simply add one of these commands after it (Yes they are Bioshock 1 commands but all the ones I've tested so far work)

Example-
NumPad0=God
NumPad1=IGBigbucks

Heres the list

God - Invincibility
Fly - Allows you to fly around
Walk - Disables fly and ghost mode
Ghost - Allows you to move through solid objects
Suicide - Kills your character
Killpawns - Kills all enemy on the level
ToggleshowAIs - Toggles the presence of enemy On/Off
Givehealth - Refills your Health bar
Givebioammo - Refills your Eve bar
IGBigbucks - Gives you $500
HideHUD - Disables the on-screen HUD elements
ShowHUD - Enables the on-screen HUD elements
ToggleHUD - Toggles the on-screen HUD elements On/Off
Slomo - Slows everything down
Freezeframe - Freezes the game
Shot - Takes a screenshot in BMP format and places it in the same folder as BioShock.ini
Togglesoundeffects - Turns sound effects (but not music or ambient sounds) On/Off
SetFOV [degrees] - Sets your Field of View to the specified degrees, e.g. SetFOV 90
ResetFOV - Resets Field of View to default

FOV kalkulator: http://www.widescreengamingforum.com/fovcalc.php ili
http://emsai.net/projects/widescreen/fovcalc/

Za BioShock 2 default FOV je 75, dok za rezoluciju 1680x1050 gore pomenuti kalkulator izbacuje 85.

Imas na dnu strane "create local profile", podvucheno sa plavim slovima.

Ides redom u GFWL, prvo na create new profile, pa done, i skrolujes svaku stranu do kraja dole dok ne najdes. GFWL otvarash na "Home".

Hvala.....

Uf, trebace jedno nedelju dana da skinem ovim tempom. :(
Nadam se da je podjednako bolesno kao prvi deo! :p

Da li je moguce da skoro svaka igra zasnovana na Unreal engine-u mi ima problem sa streaming-om??? Jel ima neko instalirano win7 i xp pa da moze da uporedi da li je to do operativnog sistema. Popizdeo sam maximalno, od poslednjih nekoliko igara koje hocu da igram skoro svaka ima problem sa streamingom i fps mi pada i na 1-10! :mad::smash::mad::smash::mad::smash::mad::smash:

Da li je moguce da skoro svaka igra zasnovana na Unreal engine-u mi ima problem sa streaming-om??? Jel ima neko instalirano win7 i xp pa da moze da uporedi da li je to do operativnog sistema. Popizdeo sam maximalno, od poslednjih nekoliko igara koje hocu da igram skoro svaka ima problem sa streamingom i fps mi pada i na 1-10! :mad::smash::mad::smash::mad::smash::mad::smash:

^
Kod mene na XP-u radi odlično. Drajveri 196.21 framerate 90% vremena na 60.

Takodje i kod mene na XP-u radi savrsheno, k'o da igram CS.

Probaj da iskljuchish reverb sound, on ume da pravi probleme.

Use Reverb: If set to On, this option enables reverberation, which basically makes sounds echo more in larger spaces. This adds to the realism and atmosphere of Rapture. Disabling this option makes sounds much flatter, but on sound cards which don't support EAX, Reverb can cause problems and reduce performance so it should be disabled. Even sound cards or onboard sound solutions which are EAX-compatible might benefit from disabling Reverb if you are having audio problems.

:)

Ne znam što znaći to streaming, ali sam našao na jednom forumu gdje komentiraju padanje framerate-a na nVidia karticama. Kaže lik da mu ide sa 140fps i onda naglo padne na 20fps.

I'm sure this was mentioned before, but I thought I'd make a separate thread for it.
I have a Nvidia card and the fix that worked for me is as follows,

If you don't have the Nvidia System Tools, download it here.
http://www.nvidia.com/object/nvidia_system_tools_6.05.html

Once installed, open up Nvidia Control Panel.
Under 3D Settings on the left-hand side, click on "Manage 3D Settings."
Click the "Program Settings Tab" and click the "Add" button.
Find your Bioshock 2 executables for single-player under this address.
C:\Program Files\2K Games\BioShock 2\SP\Builds\Binaries\Bioshock2.exe
Once selected, use the menu below and set "Maximum pre-rendered frames" to 0.
Add another program, and find your multi-player executable file here.
C:\Program Files\2K Games\BioShock 2\MP\Builds\Binaries\Bioshock2.exe
Do the same thing again by setting the pre-rendered frames to 0.
Close the control panel and profit.

If Vsync is your issue, you can permanently disable it by following these steps.
Enable hidden files and go to this address.
C:\Documents and Settings\*Username*\Application Data\Bioshock2\Bioshock2.ini
You can permanetly disable Vsync in this text file.
Click edit then find "UseVsync" and set it to False.

That should be it! Your game will now run smoothly with no choppiness in sight! Enjoy.

Ne znam što znaći to streaming, ali sam našao na jednom forumu gdje komentiraju padanje framerate-a na nVidia karticama. Kaže lik da mu ide sa 140fps i onda naglo padne na 20fps.

I'm sure this was mentioned before, but I thought I'd make a separate thread for it.
I have a Nvidia card and the fix that worked for me is as follows,

If you don't have the Nvidia System Tools, download it here.
http://www.nvidia.com/object/nvidia_system_tools_6.05.html

Once installed, open up Nvidia Control Panel.
Under 3D Settings on the left-hand side, click on "Manage 3D Settings."
Click the "Program Settings Tab" and click the "Add" button.
Find your Bioshock 2 executables for single-player under this address.
C:\Program Files\2K Games\BioShock 2\SP\Builds\Binaries\Bioshock2.exe
Once selected, use the menu below and set "Maximum pre-rendered frames" to 0.
Add another program, and find your multi-player executable file here.
C:\Program Files\2K Games\BioShock 2\MP\Builds\Binaries\Bioshock2.exe
Do the same thing again by setting the pre-rendered frames to 0.
Close the control panel and profit.

If Vsync is your issue, you can permanently disable it by following these steps.
Enable hidden files and go to this address.
C:\Documents and Settings\*Username*\Application Data\Bioshock2\Bioshock2.ini
You can permanetly disable Vsync in this text file.
Click edit then find "UseVsync" and set it to False.

That should be it! Your game will now run smoothly with no choppiness in sight! Enjoy.

NAvodno je optimizovana za nvidia karte.
|nVidia its meant to be played|

2K Games has revealed that BioShock 2 PC's widescreen mode is a clipped version of 4:3 and that the game deliberately doesn't support gamepads. :D

Da se igraš na konzoli, ne bi imao tih problema. Ne mogu ni 5 godina star engine na jakim PC mašinama da srede da nezahtevna igra radi kako treba. E, PC, PC...

Da se igraš na konzoli, ne bi imao tih problema. Ne mogu ni 5 godina star engine na jakim PC mašinama da srede da nezahtevna igra radi kako treba. E, PC, PC...

Sve to stoji, ali se na konzoli igras u 30 frejmova ako ti je framerate lockovan, ili u 40-60, sa povremenim padovima na 30 ako framerate nije lockovan.

@bymax
Tuzno, ali istinito. Tek se vidi koliko ih boli q i za optimizaciju i za testiranje na pc masinama, ne samo ove igre vec i ostalih multiplatformskih.:(

@rajke

Ma jok bre, kakav crni EAX da usporava, ovo je generalni problem Unreal engine-a nikakve veze ovo nema sa reverbom i zvucnom procesijom.

@marac

Streaming je ucitavanje textura u letu, tj. napravljen je zbog toga sto konzole imaju malo memorije pa ne mogu da ucitaju ceo nivo ili deo nivoa, pa ga ucitavaju u toku dok se kreces. To naravno na bi trebao da bude problem, ali meni sa skoro svakom drugom unreal igrom se pojavljuje i ne samo meni vecina se zali na te probleme.

Igra po defaultu ukljucuje vsync, svaki put kad se startuje igra on je ukljucen. Ali opet to ne resava probelme sa streamingom i da, streaming je problem i na ATI-ju i na Nvidi-ji.

Borderlands, Saboteur, Bioshock, da ne nabrajam ostale, sve su to igre kod mene sa ovim problemom. Sto me podseti da ce ovaj moj avatar da odleti u 3 p.... m.......:mad:

Poslednja izmena:
Da li je neko probao igru u crossfire-u, konkretno 2 x 5770 ? Igra mi se konstantno zablokira i pomaze samo reset. Nekad odigram pola prvog nivoa, nekad odmah na pocetku, nema pravila ali uvek zablokira. Mislio sam da je do overclocka procesora pa sam vratio sve na default ali problem je ostao. Sistem je Win 7 x64, imam gomilu igara ukljucujuci i GTA4 i Crysis, nijedna nije stucnula, dok Bioshock non stop blokira. Driveri su 10.1, nemam predstavu sta bi to moglo da bude. Opet napominjem sistem je rock stable izmucen svim mogucim testovima i igricama. Nisam 100 posto siguran da je do crossfire-a ima li neko ideju?

Meni na 5850 radi ok, mada grafika je skroz ista kao u prvom delu. Mislim da postoji neki bag sa brzinom misa cas je brz pa onda sporiji, stalno mora da cackam podesavanja.
Inace sto se tice gameplay-a, prvi deo mi je bio extra i presao sam ga, ovde se sad trude da ti objasne pricu big daddy-a, tri puta je teze od prvog dela, gines samo tako iako si big daddy.
Sve su iste fore, vec vidjeno, tako da nisam nesto odusevljen...

imam ja,probao sam sinoc na xp-u,identicno se ponasa,ucita texture za ~1-2sek i nastavi normalno sve ( ne opada fps ) :wave:

Poslednja izmena:
* Intro
* Atlantic Express
* Ryan Amusements
* Pauper's Drop
* Siren Alley
* Dionysus Park
* Fontaine Futuristics
* Persephone
* Inner Persephone

Nazad
Vrh Dno