Šta je novo?

Bios update asus laptop

• Začetnik teme Začetnik teme sicons
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sicons

Cenjen
Učlanjen(a)
29.05.2011
Poena
180
Pozdrav. Da li neko zna kako da resim problem na lalptopu tako sto se resetuje svaki put sam i to na samoj logo stranici? Uspeo sam u bios da udjem i negde procitao da instaliram novi bios...ali verziju koja je poslednja sam skinuo, ubacio na flash gde bi mi kada sam pokrenuo instalaciju pisalo da mi je potrebna novija verzija biosa i da je ova stara, a novije nema nigde ni na oficijalnom asus sajtu ni sa strane

Moze li malo vise podataka o laptopu , model i slicno.

Teško da restartuje zbog biosa, proveri hard disk, ram, izvadi mrežnu pa probaj, probaj bez baterije da ga pališ , samo na punjaču, resetuj bios. Flešovanje tek kad osposobiš računar.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

214 je verzija biosa. E ovako kada sam ubacio drugi hard disk nije se vise resetovao, taman krenuo da ucitava boot instalacije windowsa, i izasao plavi ekran sa porukom " The bios in this system is not fully acpi compilant. Please contact your system vendor for an updated BIOS.

Sata mode stavi Ahci ako nije.

Šta stoji kod u biosu kod Boot mode, stavi UEFI ili Legacy ili Auto, pa probaj, zavisi od instalacionog diska, ili napravi odgovarajucu instalaciju Rufus-om. Ili promeni u biosu ako imaš opciju Launch CSM. (Isto ako imaš Secure boot).

Poslednja izmena:
Uspeo sam, prebacio u ahci, prebacio u biosu da stoji na windows 7, a ne na windows 8...i podigao ponovo sistem i sada je ok...ne znam sto se zaglupeo od jednom. Hvala svakako svima 😀

Resetovao BIOS i stavio UEFI i Win8 opciju.

Nazad
Vrh Dno