Šta je novo?

Bez kojeg programa ne bi mogli?

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Zanima me, a može neko ponešto novo i da sazna, imate li neki, ne mora biti ni neophodan za rad, softver a da vam se čini da ne bi mogli bez njega da zamislite rad sa računarom. Čisto retoričko pitanje. Da počnem od sebe: Hidden Menu, program u koji stavljate sve prečice sa desktopa na jedno mesto do kojeg dolazite jednostavnim pomakom miša na ugao ekrana koji vama odgovara, otvara se meni iz koga izaberete prečicu programa koji je na spisku. Na desktopu imam ( na XP-u) samo kantu za otpatke i ništa drugo i lepu sliku, a pri ruci su mi gomile prečica koje se nevide i ne zaklanjaju mi vidik :). Da ga XP ne podržava nikad ne bih prešao na njega.

Pa shta znam, nemam nijedan program koji ne bih mogao da zamenim za neki drugi koji vrshi istu funkciju, jedini problem u toj prichi je navikavanje na novi program i nishta drugo...
Ali evo, da ne bude da tupim samo, program "MCL", slichne funkcije kao i taj Hidden Menu, samo shto se ovde kuca koji mi program treba, ima makroe i u principu sve shto mi treba... pre njega sam koristio Yz's Dock, ali je ovaj mnogo manje memorijski zahtevan, a vizuelni dozivljaj mi nije toliko bitan koliko sama brzina :)

Cesto se pitam koliko bi mi komplikovan rad sa racunarom bio bez Total Commander-a.

Bez kojeg programe ne biste mogli?
-Total Commander!

Total Commander je mlooogo dobar a i MyIE2. Mogo bi i bez njih, al s njima je puno lakše. :D

To sa prečicama može da se odradi u Total Commanderu preko menija sa ikonama na najpraktičniji način koji sam video do sada.

Poslednja izmena:
bez total commander-a ne bih mogao da zamislim moj komp,kad idem negde na intervenciju pored potrebnog software-a nosim i TC za svaki slučaj,pošto nemam nameru išta da pipkam po exploreru...to je prvi software za koji ću dati pare ako ikad budem nabavljao nešto legalno......

total commander, opera, trillian, magic mail monitor sa vesicevim spam filterima..

float's mobile agent koji mi je spasio prste (kucam sms na kompu)..

Miranda -> sada cete svi da me pitate a sta je to miranda? E pa to je multi client za icq, jabber, irc dakle svo chatovanje koje vam ikada padne na pamet u jednom programu :)

Total commander, opera i crypter

Opera i total commander.

Jos jedan glas za Total Commander i naravno, Magic Mail Monitor ;)

Minesweeper !
Kad god mi komp radi nesto u pozadini, uvek odigram koju partiju ;)

Da najverovatnie si u pravu, ali stvar navike je cudo :d

TC i naravno AutoCad ;)

Kad smo već kod Total Commandera-a, nekoliko puta sam pokuašao da se naviknem na njega(kud svi turci tu i mali Mujo) ali ne vredi, nešto mi ne leži, zato već dugo koristim 2xExplorer i prezadovoljan sam. Jedno stablo, a sa desne strane dva okvira, nešto što liči na Commandera. Spoj Windows explorera i Total Commandera. Stvar navike :wave:
Kad sam otvorio ovaj thread nisam imao nameru da kritikujem ničiji ukus po pitanju softvera pa mi to ni sad nije bila namera, ali bilo bi možda zanimljivije kada bi se pisalo o nekom nesvakidašnjem programu, nešto što ste slučajno negde iskopali pa vam se mnogo svidelo a možda drugi ne znaju za to. Čista razmena iskustava.

Bez:
ntldr
Ntdetect.com :p

Definitivno Total Commandera broj 1
a i svih ostalih koji su mi instalirani jer nisu na disku za dzabe. :)

Poslednja izmena:
Ovo je zaista dobro pitanje...i nateralo me je da razmislim...

Prvo bez cega ne bih mogao je XCHAT 2.0.7., a onda slede FireFOx 0.8, TheBat i naravno TC. Naravno, Winamp ne smem da zaboravim :D

Total Commander, Winamp, Nero, RadLinker, Opera, Flashget, ffdshow.... Toliko sam se navikao na njih da bi mi bas trebala velika nevolja ili potreba da me natera da se privikavam na nesto drugo.

Ne bih mogao bez Windowsa :)

Ne mogu bez file sharing programa, trenutno se uglavnom koristim KaZaA-om, mada ima i alternativa.

Naravno:
1. TotalCmd (nekad Wincmd)
2. AtGuard
3. TheBat
4. Nekada Opera, a sada sam je zamenio NetCaptorom. Zapravo, mislio sam da nju nikada necu menjati, ali...
5. PcCillin

Nazad
Vrh Dno