Šta je novo?

Best of Kung Fu PSU

Kluzo

Slavan
Učlanjen(a)
08.10.2005
Poena
320
Interesuju me pozitivna iskustva sa Kung Fu napajanjima, moze i negativna, ali bih voleo da znao koja su Vas jeftina napajanja prijatno iznenadila u praksi.

Ja licno mogu da pohvalim Zito, Bleberry i Codegen napajanja (pu pu da ih ne ureknem)

Ovo je korisno znati i zbog trenutne ponude na trzistu, tipa sta uzeti za ljude koji nece da plate (ili nemaju) za neko bolje.

proslo je mnogo krseva...ni ime im nije bilo vredno pamcenja..u tom moru...od kung fu-a se kod mene izdvojio zito...
najmanje problema ,ah da...setio sam se da je rex power ili tako nesto radilo koliko i kako je htelo...dok nije otislo do kontejnera:)

@lazony

Da, da, Rex power (dolazilo u Mercury kućištima)... preživelo mi par kratkih spojeva dok nisam primetio da su spojeni lemovi na nekom ventilatoru. Mada, iskreno, nisam do sada imao problema sa napajanjima.

@Kluzo

Kažu da su sada najbolji kinezi Blueberry, mada bih svakome savetovao da pre ide na onaj LC od 420W ako već neće da se keširaju za nešto kršteno.

P.S. Sad samo čekam Lacu da me pohvali :p

Dobra tema :)
Meni je pre par godina uz kuciste Frontier Gladiator stiglo napajanje koje sam toliko maltretirao i svasta kacio na njega,ali ono apsolutno nije htelo da rikne:d,cak mi je u to vreme komp radio nekoliko mesci bez gasenja :d
E sad ne mogu da kazem da je to dobitna kombinacija,jer mi je verovatno pukom srecom upalo ok napajanje,ali to su neki moji utisci:)

Poslednja izmena:
Codegen napajanje 400 wati, koristo 2 godine radilo besprekorno.

^ +1 codegen

napajanje koje je, kada se kod nas pojavilo, i kostalo poprilicno vise nego classic kung-fu. 400w radi besprekorno vec 2-3 godine, gotovo 24/7, uz pentium d i mb msi 965.

Jos jedan + za Codegena.
Uzeo sam ga pre 4 godine uz Codegen Briza kuciste. Evo ga i danas u bratovom compu, gura AMD5000+ BE, 2GB, 9600GSO, 160GB, optiku...

Ne znam za Codegen, ali ja imam dva blueberryja koji rade besprekorno...

Jos jedan + za Codegena.
Uzeo sam ga pre 4 godine uz Codegen Briza kuciste. Evo ga i danas u bratovom compu, gura AMD5000+ BE, 2GB, 9600GSO, 160GB, optiku...

Otprilike slicnu konfiguraciju sam i ja sklapao sa Codegen Britza kucistem samo sto je Intel i radi besprekorno, onda sam cuo da im je serija napajanja sa 12cm fanom odlicna, svojevremeno ima mozda i 3g sam liku stavio 500w 8cm Codegen, lagan je tek nesto preko 1kg na AMD 6000+ dual core i to onaj od 125w ako se secam i 8800gts i dan danas se ne zali. Mada pricaju ljudi da im je iz Britza kucista serija napajanja odlicna.

Ne znam za Codegen, ali ja imam dva blueberryja koji rade besprekorno...

Neznam kako sad stoje stvari, ali su mi momci iz jednog servisa sa pre 2g. Banovog brda tvrdili da im se u garantnom roku vraca tek svaka 50-ta borovnica sto ide u rilog tvojoj prici.

ja se secam da je jedino "MS industrial" radio lepo. Stabilan napon, maltene u decimalu.

@Kluzo

Jeste, jeste Borovnice su među pouzdanijima, dok za Codegen kažu da nije što je nekad bio. Ponavljam, nisam do sada imao problema sa bilo kojim kinezom, a svakakve sam koristio. Međutim, kad je drugaru ANS odvukao u smrt sve osim miša, rekao sam "zbogom Brus Li"!

Poslednja izmena:
Bluebery i Codegen.

Za divno čudo se i nomak/rexpower/kme jako malo kvare, komšija je imao svega par reklamacija za tri godine, i to sve zbog groma, mada se ja nebi usudio da na to napajanje stavim iole jaču mašinu.

Moj glas isto ide Codegenu,po meni najbolje king fu napajanje.

Ms Industrial i Codegen su vrlo dobra napajanja. Napajanje koje dolazi uz Cooler Master Elite 332 i još neke jeftine CM modele kućišta imaju u sebi Thermal Master napajanja, koja su ništa drugo do MS Industrial Platinum sa drugom nalepnicom.

Zito je fuš neopevani. Gomila ih ne preživi ni nedelju dana. Izliju se elektroliti, procure po ploči i pojedu ploču i vga.
Rex nije masovni ubica, ali ih zaista dosta crkava. Elektronika napajanja je velicine pakle cigara.

Mesec dana Rex power napajanja.
(iza ovih napajanja stoji još dva reda istih)

Prilozi

• rex.JPG
    rex.JPG
    179.5 KB · Pregleda: 260
+1 da je Zito shit nevidjeni...

Imao sam kuci Thermal Master,u firmi 3-4 kom vec par godina i nema problema,dosao novi komp sa Zito i vrisno posle 2 nedelje,sutnuo sam umesto njega neko ....cek da vidim... Kimpro napajanje,za sad se fino drzi.Isto to Kimpro sam stavio i kod klinca na neki stariju konfu,nema problema...za sada...

Za Zito vazi ona narodna ,,Desi se i dete u devojku,, ali nije pravilo, jedino ako su u zadnje vreme se iskvarila, mislim na zadnjih godinu dana, pre 2-3g su stvarno bila dobra govorim iz licnog iskustva, preprodao sam stotinak,2-3 su se vratila, doduse jeno mi je prslo u rukama, ali nije nista ostetilo.

Mogu da pohvalim MS industrial... 300W drzalo athlona 3k+ @ 2.4, 5600XT i dva HDDa sasvim ok. Sad stoji u kutiji, drugu masinu tera blueberry od 400W, isto radi extra.

+ Codegen
ali onaj iz Briza kucista, radi 24/7 vec trecu godinu kod mene na kucnom serveru za sve i svasta ,na tavanu izlozeno prasini i grejanju u letnjim danima. Povremeno radi i video obradu i druge aplikacije gladne snage i struje . Na njemu su e4500 na 3000mhz, 2 GB @ 800 ,wd320aaks ,3 mrezne i jedna wireless kartica i silent 8600gt overklokovana ali ne secam se na koliko , bez monitora, pristupam remote toj masini, ukljucena je uvek

Poslednja izmena:
Ima Blueberry i Pro seriju napajanja, nesto bolju. Zito je krs. iGMax su ok, nova su na trzistu (bar ja ranije nisam cuo za njih), teza su i malo skuplja od ostalih kineza

Sve je to les, bolje dodati jos nekih 1000-1500 dinara za LC power napajanje.

Pozdrav!

+ Codegen

јер један из бризе ради већ 3 година, а други обичан (изгледа баш онако јадно), гура већ 2 година 7750BE+9600GT без и најмањег проблема. Ако опет буде требао кинез кодеген је мој избор. Иначе, овдје у РС нема blueberry. Видим да је доста хваљен и MS Industrial и он ми изгледа и најозбиљније.

Sve to zavisi od serije do serije, ja ugradjujem najeftinija kad nekom zvekne jer cim kazes napajanje sa ugradnjom/izlaskom na teren vise od 1800din oni zovu drugog...
Vito ili ti frontier sam ugradio bar 10tak i ni jedno nije zveklo dok mi se desilo da MS industrial zvekne za 2 dana, tako da tu nema pravila sigurno najvise zavisi od serije koja udje i kako su ih sastavili i koje komponente koristili..

Upravo mi crče MS Industrial 550W u sestrinom kompu. Srećom nije ništa drugo povuklo sa sobom. Staro jedno 2 godine, ali jako malo korišćeno.

ja i dalje imam taj MS INdustrial od 550w, i jedan konektor mu je pozuteo( na onom 20pinskom). Na njemu je radio 4850, i doduse grejao se dosta, ali je radio bez problema.

Ms Industrial i Codegen su vrlo dobra napajanja. Napajanje koje dolazi uz Cooler Master Elite 332 i još neke jeftine CM modele kućišta imaju u sebi Thermal Master napajanja, koja su ništa drugo do MS Industrial Platinum sa drugom nalepnicom.

Zito je fuš neopevani. Gomila ih ne preživi ni nedelju dana. Izliju se elektroliti, procure po ploči i pojedu ploču i vga.
Rex nije masovni ubica, ali ih zaista dosta crkava. Elektronika napajanja je velicine pakle cigara.

Mesec dana Rex power napajanja.
(iza ovih napajanja stoji još dva reda istih)

Codegen = djubre.

+ Codegen

јер један из бризе ради већ 3 година, а други обичан (изгледа баш онако јадно), гура већ 2 година 7750BE+9600GT без и најмањег проблема. Ако опет буде требао кинез кодеген је мој избор. Иначе, овдје у РС нема blueberry. Видим да је доста хваљен и MS Industrial и он ми изгледа и најозбиљније.

Nebih se bas kladio u to, cini mi se da je on najslabiji od ove tri marke, bar njegova osnovna serija.

Kada se na napajanju pomnoži broj ampera na +12V grani sa 12 onda se dolazi do približnog zaključka koliko su ta napajanja stvarno jaka. Na ovoj činjenici kung fu napajanja padaju na testu i zbog toga imaju daleko manje vati od onoga što im piše na limu.

Čak ni Codegen-ovih navodnih dual +12V rail skoro ništa ne znači. Pročitao sam da kada napajanje ima vise +12V grana to ne znači da može da isporuči tu amperažu na svim granama jer sve te grane oterećuju isti deo u napajanju. To znači da kada poraste opterećenje jedne 12v grane onda se opterećenje druge 12v grane smanji. Realno gledano ne verujem da taj Codegen sa dve 12v grane može da ima više od 20A zbirno.

Terati nvidia 9600gt na kung fu napajanju predstavlja malo veći rizik ali koristiti Ati 4850 je ravno katastrofi.

Što ne probate neki Ati 5830 ili nvidia gtx460 ili gtx260 da stavite na kung fu napajanje od 550W pa čak i 600W čisto da vidite šta će da se desi ? :p

Ova tema mi je malo bezveze jer mi liči na situaciju kao da se hvale patike kupljene na pijaci koje se raspadnu posle mesec dana.:p

Poslednja izmena:
Vrh Dno