Šta je novo?

Best of Kung Fu PSU

Jos jedan + za Codegena.
Uzeo sam ga pre 4 godine uz Codegen Briza kuciste. Evo ga i danas u bratovom compu, gura AMD5000+ BE, 2GB, 9600GSO, 160GB, optiku...

taj codegen meni jednom spalio celu konfiguraciju....:mad:
-1

+1 za frontier. Znam jednu interteku blizu meni, covek koji radi tamo pusi kutiju-dve dok radi, a napajanja vec izgledaju kao neki Alien,da ne kazem da ventilare nemozes da vidis od prasine, ali rade i dan danas :smoke:

Sto ste stali?

+ za KME/rexpower
Mnogo sam ih ugradio i samo jedno mi je crklo u prve 2 godine od ugradnje, za sada.
Sada sam u dilemi sta da koristim jer ih je vise nemoguce naci iz nekog razloga(ako neko zna gde ima da se kupi neka mi posalje na PM, tnx).
Frontier mi se jako lose pokazao 5 sam ugradio 3 su crkla (jedan posle 5 dana a ova dva posle par meseci) - Mozda je takva serija bila.
Borovnica od 5 komada 1 pokvaren.

Ne trazim nista vise nego da ne crkava odmah i da ima 20+4 pin-a ATX konektor.

Sto ste stali?

+ za KME/rexpower
Mnogo sam ih ugradio i samo jedno mi je crklo u prve 2 godine od ugradnje, za sada.
Sada sam u dilemi sta da koristim jer ih je vise nemoguce naci iz nekog razloga(ako neko zna gde ima da se kupi neka mi posalje na PM, tnx).
Frontier mi se jako lose pokazao 5 sam ugradio 3 su crkla (jedan posle 5 dana a ova dva posle par meseci) - Mozda je takva serija bila.
Borovnica od 5 komada 1 pokvaren.

Ne trazim nista vise nego da ne crkava odmah i da ima 20+4 pin-a ATX konektor.

Blueberry ti je neki vrh kod Kineza, kme moze da posluzi uvoznik za njih ti je EWE.
Frontier, dosta losa, ali bar za razliku od Codegena ne ubiju ceo racunar kada crknu.

MS Industrial 350 W (sa dva 80 mm ventilatora) radio 5 godina (promenjeno 10-ak ploča i procesora, gomila CD i DVD rezača). Čak je preživelo i dodatni ventilator u kratkom spoju (tada mu se istopila izolacija na kablu do molex-a).
Posle zamene 2 elektrolita ubačeno u neku office mašinu, u kojoj radi skoro 2 godine.

Apsolutni šampion!

P.S. Ventilatori mu se nisu čuli za tih 5 godina!

Poslednja izmena:
MS Industrial!! Definitivno..!
I dan danas dva komada napajanja rade, boga pitaj otkad su.

Samo da podsetim da 1-2-3-5 napajanja nisu nikakav uzorak i da ti komentari nemaju nimalo ralnog suda-a
Mada i oni sto rade u servisu tesko procene jer kinezi trpaju sta stignu :(

inace kung-fu napajanja su debelo puskupela sa ulaskam "jacih" modela pa tako da je sad nemoguce naci napjanje ispod 15e sto je po meni preskupo za prokletog kineza...

Pre 3 god sam kupio KME RexPower PX-400 400W. Radi bez problema dan danas.
Mada mi se u zadnjih par dana desava da mi igre poput Battlefield Bad Company 2 i Need For Speed Shift zakucaju i samo restart kompa pomaze. Mozda je problem u napajanju a mozda i nije :)

Samo da podsetim da 1-2-3-5 napajanja nisu nikakav uzorak i da ti komentari nemaju nimalo ralnog suda-a
Mada i oni sto rade u servisu tesko procene jer kinezi trpaju sta stignu :(

inace kung-fu napajanja su debelo puskupela sa ulaskam "jacih" modela pa tako da je sad nemoguce naci napjanje ispod 15e sto je po meni preskupo za prokletog kineza...

Naravno da je 15e skupo za kineza, od 20e vec krecu brendovi tipa LC power-a

Poslednja izmena:
Ako neko zna gde ima ~10e kinez nek javi, pozeljno NS jer mi redovno trebaju...

Mada mi se u zadnjih par dana desava da mi igre poput Battlefield Bad Company 2 i Need For Speed Shift zakucaju i samo restart kompa pomaze. Mozda je problem u napajanju a mozda i nije :)

90% je do napajanja. Od kako sam počeo koristiti firmirana napajanja takve stvari mi se ne dešavaju. Dok je kucao Frontier u mom kompu to je bila redovna pojava i uvek sam sumnjao na nešto drugo osim napajanja.

Ako ništa drugo bar zameni za LC Power, imam jedno u toj mašini u kojoj je radio Frontier pre nego što je crkao. U odnosu na Kineza je nečujno (od napajanja se nije čula ni procesor ni grafika tog kompa) a radi stabilnije mašina jedno milion puta. Čim ga uzmeš u ruke razlika postaje jasna jer je teže tri puta od prosečnog Kineza i duplo bolje izrade. Mnogo je manja razlika u ceni nego što je kvalitetu.

Naravno sve što sam rekao za jeftini LC Power pomnoži sa dva i dobićeš sliku kako radi TT Toughpower koji se nalazi u glavnoj mašini ;)

Znači sa njim bi ona druga mašina radila stabilnije dva miliona puta :).

Ajd i ja da pohvalim MS Industrial platinum 400w. Napajanje je necujno i veoma pouzdano. Na njemu je vise od godinu dana adila masina amd x2 3.0ghz, 2gb ram, 8500gt ddr3, 1hd, 1dvd. Posle sam presao na 8600gt ddr3 gde je radilo bez greske. e kad sam uzeo hd3850, radilo je nekoliko meseci i onda je oslabilo i resetovalo masinu u igrama. (grejalo se). :type: :wave:

Slazem se sa G@W-om da je najverovatnije do napajanja jer imam isti problem od kad sam u masinu ubacio 8800GT umesto 7300GT, a napajanje je samo 340W Chieftec. Moram uzeti neko 500W ili jace da budem miran.

Uzeo sam pre neki dan Blueberry PSB500 500W za burazerov komp. Napajanje je, kako kazu, veoma dobro za te pare. I sad imam jedan mali problem; Visak kablova bi hteo da odstranim, i hoce li napajanje moci i dalje da radi, ako mu odrezem par onih molex-a za cd rom? Hvala unapred na odgovoru.

P.S Blueberry je proverono dobar i znam dosta ljudi kojima isto napajanje vuce malo jace kompove. :)

Kod ćaleta u kompu već 7-8 godina radi MS industrial 400W. Trenutno gura Semprona 2800+ (s754).

Drugo iskustvo, rođaku je na Codegenu 400 W crko ventilator nakon pola godine rada. Konfiguracija mu je inače prilično "light power": Athlon 4850e, integrisana grafika i skystar2 kartica, tako da nema opravdanja za ovaj fail. Napajanje je bilo veoma vruće, ali je radilo. Zamjenimo vent sa CoolerMasterom 8cm, i evo nekih mjesec nakon toga dana njegov Codegen još uvijek gura...

Poslednja izmena:
MS Industrial, Codegen i Blueberry.

Ranije sam koristio prva dva u zadnje vreme kupujem Blueberry. Inače je igraonica u pitanju. Većina mašina je X2-5000, MEM 2GB, HD 500GB i ATI 4850 512MB. Bez optike.

+ Codegen

јер један из бризе ради већ 3 година, а други обичан (изгледа баш онако јадно), гура већ 2 година 7750BE+9600GT без и најмањег проблема. Ако опет буде требао кинез кодеген је мој избор. Иначе, овдје у РС нема blueberry. Видим да је доста хваљен и MS Industrial и он ми изгледа и најозбиљније.

Ima ;-)

Nisam doskora cuo za tu marku ali vidim da imaju nekih finih stvarcica, recimo ovaj NetCat tablet http://www.blueberry-eu.com/main.php?action=filter&group=prod&producer=tablet&subgroup=netcat ili ovo fensi kuciste sa potenciometrom za ventove http://www.blueberry-eu.com/main.php?action=filter&group=prod&producer=case&subgroup=cn872bk500 .

Poslednja izmena:
Pre par dana sam radio instalaciju sistema na kompu koji je zapakovan u to kućište. Stvarno lepo izgleda. Poput moje Codegen Brize. I kvalitet je na tom nivou.

+1 za Codegen 400W iz Brize, vec 4godine gura nekoliko razlicitih AM2 konfiguracija. Menjao sam mu vent i stavio tisi, a stari je sad povezan na 5V i hladi HDDove.

+1 za Codegen 400W iz Brize, vec 4godine gura nekoliko razlicitih AM2 konfiguracija.

+1 za 400w 12cm iz Codegen Brize,u dva navrata sam ih vadio da ubacim Chiefteca, ali sad kad pogledam vidim da nije bilo potrebe, jer ta ista napajanja dan danas rade na slicnim masinama. No kod Codegen napajanja treba razlikovati ona sa 12cm i ona sa 8cm fanom, u principu serije sa 12cm su znatno kvalitetnije i ako su samo 100-200g teze od 8cm, na ovo mi je skrenuro poznanik koji drzi maloprodaju i servis i jedno vreme ih je ugradjivao masovno i bas su iskustva takva da sa 400w obicnim 8cm Codegenom ne bas sjajna sto se tice % reklamacije, a sa Brizinim 400w 12cm sasvim drugacija, u njih je stavljao bez problema dual core E5... i 9800gt i sve radi kako treba i malo se vraca.

Ja sam u kompu dva kompa prije tekuceg imao nekog QTek-a Gold od 520 W i dobro je drzalo...A taj komp mi je radio nekad i po mjesec - dva bez gasenja i prakticno bez i jednog restarta....Sad vidim tog QTek-a nema vise nigdje, vjerovatno su propali.

Ja koristim neko Nomak 450w...radilo je na staroj konfi uz ati 1650 agp koja je isla na 4-pin-a i trosila je dosta,nije mogla da se upali konfiguracija bez preko 400w sa tom grafom,tako..da ovaj Kung FU deluje pouzdan..vec preko 1,5 god:)

Hahaha nomak.Crklo caletu napajanje chieftec 350w staro ko zna koliko.Ja odnesem kod drugara u servis da kupim napajanje i ujedno da proverim da li je jos nesto crklo u kompu.Stavimo masinu na Nomak 400w kad ono krc posle 30sekundi i poce da se dimi umalo pozar(a samo sto je izvadjeno napajanje iz kutije i celofana).
odmah uzeo Lc-420h posle toga evo i dan danas radi bez problema.A hteo sam od 3000din da ustedim sto vise mogu da meni ostane.

Blueberry 500w.....radi 3 godine,ponekad ugasim komp :) I nema aktiv PFC,i slaba (pateticna)mu 12v grana........al fercera!!!

Vrh Dno