Šta je novo?

Best gaming laptop

TozABG

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
210
Verovatno cu krajem godine uzimati Laptop.
On bi mi sluzio pored svakodnevnog koriscenja najvise za gledanje HD materijala, pa mi treba kvalitetan ekran, mozda bi ga u buducnosti povezivao za tv ali nemam jos nista u planu.
Pored toga bi mi sluzio za Gaming i najbitnije mi je da posluzi u tu svrhu naredne 2, 3 godine.

Gledao sam mozda da sastavim neki macbook, najbolji moguci ili Razerov laptop.
Da li ima neka 3a bolja opcija ili ce se pojaviti do kraja godine ili mi preporucujete nesto od ta dva?
Sto veca dijagonala.

Cena nije bitna. Naravno nemojte da mi preporucite sada neki NASA lap top od 2 miliona, vec ono 2-4k $
U Americi zivim pa gledajte cene u Americi jer je evropa petoduplo skuplja.
Ne volim laptopove al me zivot naterao da uzmem isti.
Hvalaa

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu, imam slicnu nedoumicu kao pokretac iste, s tim da ja laptop kupujem u Srbiji.
Trazim najbolju varijantu za nekih 1500-1600 evra. Kriterijum koji mora biti zadovoljen je i7 procesor i Nvidia gpu (da ne objasnjavam zasto, ali stvarno mora to dvoje).
Moj prvi izbor je bio da kupim 15-incni laptop za oko 1200 evra, ali nakon vise dana razgledanja nisam nasao nijedan koji nema problema sa toplotom. Tako da sam sada sklon tome da kupim 17-incni laptop za nesto vecu cifru. Navescu modele koje sam gledao, pa slobodno napisite komentare.

Y510p (sli) - odlicne performanse, 15 inca, tanak, nije skup. Odustao sam od njega jer se greje kao lud.
ASUS n550 - solidne performanse (gtx 850), lep izgled, cini mi se kvalitetna izrada, odlican IPS panel, 15 inca, tanak, nije skup, dosta se greje, ali mnogo manje nego Y510p.
ASUS ROG G750JZ - vrhunske performanse, dobra izrada, tih, hladan, 17 inca, velik i tezak ko djavo.

Tako da sam odlucio da cu kupiti n550 (oko 1100 evra sa SSD) ako se odlucim za 15 inca ili G750JZ (oko 1600 evra sa SSD) ako se odlucim za 17 inca.

Zanima me da li neko ima bolje predloge u ove dve kategorije? Ako imate bilo sta da dodate, prokomentarisete, ispravite me... bio bih zahvalan.

Evo moja iskustva, 2 laptopa te kategorije koja gledam svaki dan:

Ja koristim ativ book 8.
Kolega u kancelariji ima N550.

Oba laptopa su imala obicni hdd, pa smo "updatovali" na SSD, te 16GB RAM.
Ativ book ima kvalitetniji ekran (iako je i na N550 dobar, oba su mat IPS).
Sa druge strane, N550 ima puno bolju tastaturu (na samsungu je sa plasticnim tipkama).
Procesor na N550 je nesto moderniji haswell.
Ativ book je sa Radeon, ali ima novija serija sa Nvidia. N550 je Nvidia... nama obojici nebitno za nase potrebe.

Ostatak je vise stvar ukusa...

Pa kad kupujes gaming laptop onda gledas da ima graficku najpogodniju za to sto je u tvom slucaju broj 1. U principu ni 860m ne cini cuda ali dosta naslova moze lepo da se potera na istoj.

Ja igram samo WOT i nista drugo! Gaming laptop hocu zato su kvalitetniji i zato sto mi se svidja dizajn! Ovaj treci acer mi je jeftiniji malo ali mi se ne svidja izgled. Asus rog je super samo da ima i7. I ovaj i5 haswel je dobar ali opet da dam 1000e a da nema i7 mi je bedak. Zato je meni favorit Msi.

Ja sam resio da dam 1000-1100e za laptop a za te pare trazim najbolje sto moze. Ipak sam popravio laptop koji mi se pokvario, crko mi hard. Ja sad imam sony waio laptop 16,1 sa i5, nvidia grafikom, bluray itd.... Imam ga vec 3,5 godine!

Imaj na umu da su gemerski laptopovi za 1100€ tek oni u low segmentu. A opet najgora je sto se svaka promena na bolje debelo naplacuje...malo jaci cpu i gpu i vec si na 1600+

Glasam za Razer Blade. Ako treba da bude portabilan onda za ovogodišnji Razer Blade 14 - piše da ima ekstra ekran i jedino zbog touchpad dugmića kukaju po forumima (po meni mogu da prođu). Ja koristim prošlogodišnji Razer Blade i prezadovoljan sam (ekran jeste prosečan ali je sve ostalo prva liga). Razer Blade Pro nisam probao, ali kome treba veći ekran, verujem da će biti ekstra zadovoljan sa njim.

Glasam za Razer Blade. Ako treba da bude portabilan onda za ovogodišnji Razer Blade 14 - piše da ima ekstra ekran i jedino zbog touchpad dugmića kukaju po forumima (po meni mogu da prođu). Ja koristim prošlogodišnji Razer Blade i prezadovoljan sam (ekran jeste prosečan ali je sve ostalo prva liga). Razer Blade Pro nisam probao, ali kome treba veći ekran, verujem da će biti ekstra zadovoljan sa njim.
Ja cekam sledeci blade pro

Nazad
Vrh Dno