Šta je novo?

Hardver Best buy/value GPU Q1 2023

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

pwl

Cenjen
Učlanjen(a)
29.01.2014
Poena
180
Pozdrav, sta mislite da je best buy GPU u ovom trenutku? Najbolji perf/$ ratio.

Listajuci druge teme sticem utisak da je ovo neki suzeni izbor:
  • 6800 XT
  • RTX 3060 Ti
  • 6700 (XT)
  • 7090 XTX
  • RTX 3080
Dakle, gledajuci i low i mid i high end grafe sta je trenutno best buy?

ili ->
  • cekati na mid range lineup AMD 7xxx i Nvidia 4xxx ?
  • cekati ove izlistane modele da im padne cena za mesec (i po)?

hvala @Twi$teR , i na predlogu, do sada nikad nisam čio za AV1 encoding :)
boli što je RX 7600 "samo" sa 8gb VRAMa.

Da li je ovaj AMD Fluid Motion Frames neki "next big thing" ili je to još jedna tech novina bez posebnog značaja. Ima li NVidia ekvivalnet?
Putujem uskoro u Italiju i Španiju, da li zna neko sajtove gde tamo mogu pogledati cene nove opreme?

Pre će biti da je 7600 egal sa 6700, evo jednog dobrog klipa koji poređuje karte u tom rangu

Još i bolje, razlog više da uzme 7600 umesto 6650XT. :giggle:
hvala @Twi$teR , i na predlogu, do sada nikad nisam čio za AV1 encoding :)
boli što je RX 7600 "samo" sa 8gb VRAMa.

Da li je ovaj AMD Fluid Motion Frames neki "next big thing" ili je to još jedna tech novina bez posebnog značaja. Ima li NVidia ekvivalnet?
Putujem uskoro u Italiju i Španiju, da li zna neko sajtove gde tamo mogu pogledati cene nove opreme?
AMD Fluid Motion Frames iliti AFMF je odgovor na NV Frame Generation koji radi samo na RTX 4000 seriji grafičkih. AFMF podržavaju grafičke serije RX 6000 i 7000.

Slažem se da je bolji 7600, jedino je pitanje razlike u ceni! Elem, sada je najjeftinija 6650XT 30k dinara dok je najjeftinija 7600 36k din, pa se postavlja pitanje da li je 50 evra doplate vredno... Naravno, ovo važi za domaće, ako bi se kupovalo na KP onda se stvar menja debelo u korist 7600 i tu nema dileme, ima ih već čini mi se za 265e

6700xt sa domaćom garancijom od bar 6 meseci, može, ali ove što se prodaju za 300e i jače a izrudarile više od Trepče, pa ne znam šta da kažem, ako ljudi kupuju, i ja bih prodao po toj ceni, da budem iskren... 3070 ne bih da komentarišem, da dam 350e i jače za 8GB kartu, ne znam šta reći. Svakako je mnogo preprodavaca, i oglasi im stoje dugo, volim da pratim KP i kad mi ništa ne treba. Meni su 2 polovne grafike crkavale tako da bez garancije, makar i iz HU, ne kupujem više. Za 300e pre ću uzeti 6700 novu kod domaćih nego 6700XT polovnu i bez garancije.
Slažem se.Preprodavci na KP izuvaju sa cenama!Stvarno nisu normalni...

Sad kad vidim cene novih kartica i kako su lageri svega starog prazni.... Ko zna sta je realna cena za polovno.

Nazad
Vrh Dno