Šta je novo?

Best buy SSD - preporuka [nije opšta tema o SSD-ovima i nije za pitanja šta/koji da kupim]

Pa zapravo više opterećuje CPU kad storage nije bottleneck, a hard diskovi su i za kopiranje bilo čega osetno spori. Ono na šta sam mislio je da niti je sistem osetno brži, niti je boot osetno brži na NVMe bilo da je PCIe 3, bilo 4. Tako da za većinu ne znači ništa. Doduše Steam igre brže rade verifikaciju nakon update, jer idu brzine iznad SATA.

Treba mi 2.5` ssd.
Sta uzeti od ovih najjeftinijih tipa Adata, Silicon Power, Geil, Transcend do 3K rsd?
Bice instaliran OS i nekoliko igara za komp koji sluzi samo za igranje.
Hvala

Slično pitanje...:ROFLMAO:
Predlog za NVMe 500Gb, slot 3.0x4, za Linux, do 5k din.

Ako ti odgovara dramless, ja sam pre neki dan uzeo na A....s-u sa vaučerom Kingston nv2 500GB za 3900 din. Nand je Tošibin TLC.

Na kraju se ipak svede na to, ako se hoće proveren kvalitet - mora da se plati.
Iako i tu povremeno bude izuzetaka, mislim platiš, a kvalitet...:)

Nista. Sve je jednako lose.

Onda nebitno sta da uzmem , treba za jedan stari komp debi se pustao samo crtani filmovi za decu
Izbegni Kingston A400, Patriot Burst. Ako mora preporuka, eventualno Silicon Power A55/S55, mozda ADATA SU650, ako im nisu menjane iznutrice, imaju SM2258XT kontroler, koji je mozda manje los od ostalih.

Problem je sto nisu pouzdane komponente. Konkretno modeli sa tim odredjenim kontrolerom koji se ugradjuje u A400 i Burst neretko prerano crkavaju. Ima fora da se flesuje drugi firmware i da im se produzi zivotni vek, ali nije foolproof, moze i tokom samog flesovanja da podje po zlu.

Kod Burst-a sa Phison S11 kontrolerom ima određenih modela kojima ne može ni da se flashuje firmware, zaobići ga u širokom luku.

Kod Burst-a sa Phison S11 kontrolerom ima određenih modela kojima ne može ni da se flashuje firmware, zaobići ga u širokom luku.
Nisam ni to znao, nisam se previse udubljivao u polemiku. Jel je to samo sa Burstom? Ima li drugih problematicnih na nasem trzistu ili se svi ostali mogu flesovati?

Nisam ni to znao, nisam se previse udubljivao u polemiku. Jel je to samo sa Burstom? Ima li drugih problematicnih na nasem trzistu ili se svi ostali mogu flesovati?
Ne znam za ostale modele na tržistu, ja sam konkretno kupio Burst u januaru prošle godine, radio je lepo to oktobra otprilike. Kad se pojavio problem sa firmware-om otišao sam na usbdev, ali ni jedan BIN fajl nije odgovarao. Na kraju sam ga reklamirao i dobio novac nazad. Mislim da je ovo bio konkretan model:
0.84a
Drive: 2(USB)
Model: SATAFIRM S11
Fw : SBFMP1W3
Size : 114473 MB
Firmware lock supported [A9 00 01 03]
P/N : 511-201104010 , SBSMP1.2
S11fw: SBFMP1 .3, 2020Oct21
S11rv: MP1.3-82
Original Model: Patriot Burst

šta sada spada pod najboljom kupovinom za sledeće: pola TB, SATA 2,5", TLC?

Kingston KC600, Samsung 860/870 Evo, Crucial MX500, WD Blue 3D/Sandisk Ultra 3D, tim redom...mada, poređao sam ih po kvalitetu (otprilike), ne znam kako im se kreću cene sad.

zaokružene prosečne cene u dinarima, sa e-ponude:
~9.500 512GB Kingston KC600
nema Samsung 860
~8.500 500GB Samsung 870 EVO
~8.000 500GB Crucial MX500
~8.500 500GB WD Blue
nema SanDisk Ultra 3D

ja pitao za najbolju kupovinu, ne za najbolje modele :)

Ali si dao i određene smernice. U okviru tih smernica ovo jesu najbolje kupovine.

Crucial BX500 je jeftiniji od MX500, ali je MX bolji.

KC3000 ili SP UD90?

Pošto KC3000 nema model od 250GB više naginjem ka SP jer imaju model od 250GB, a meni treba jedan manji nvme za sistemski disk, jer nvme od 500GB već imam.

Poslednja izmena od urednika:
KC3000 no contest. UD90 nema DRAM ako se ne varam.

Ipak se ne varam. Nema DRAM.
Ipak si u pravu. Versus sajt daje netačnu informaciju da ima DRAM. Sad vidim na tomshardwear da nema, a njima ipak više verujem.
@jurodivi nisam odustao pravim uži izbor...
A čini mi se da je taj SP "samo 3 god garancije" i garantovan životni vek upisa duplo niži od konkurencije.

Nazad
Vrh Dno