Šta je novo?

Best buy SSD - preporuka [nije opšta tema o SSD-ovima i nije za pitanja šta/koji da kupim]

Evo opet samsung evo 860 za 4500, ne znam da li je dozvoljeno reklamiranje pa neću da napišem gde naćiće sam onaj kome treba. :)

Koliko često može ovaj Evo da se nađe za 4500 ili manje?
Ne treba mi sad trenutno, možda za mesec dva pa ne znam da li da uzmem sad i da skuplja prašinu ili da ostavim kupovinu kad mi zaista bude trebao!

Ja sam porucio 860 Evo 1TB za 108 eur. Trebalo bi da stigne za nekoliko dana. Bio je u opticaju i KC600, ali je bio nekih 4 eur manje pa sam se ipak odlucio za proverenu varijantu.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Koliko često može ovaj Evo da se nađe za 4500 ili manje?
Ne treba mi sad trenutno, možda za mesec dva pa ne znam da li da uzmem sad i da skuplja prašinu ili da ostavim kupovinu kad mi zaista bude trebao!
Ta ponuda za 4500 je važila samo u ponedeljak tako da si zakasnio.
Ja verujem da će biti još neke slične akcije do kraja godine, ali ne verujem da će cena ići niže.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

evo da se zapljunem ja sa probook-om i g751,na probook-u je i donja plastika na mehanizam...imam i thinkpada x390 ali na njemu nije ssd vec sd kartica. :)

Ta ponuda za 4500 je važila samo u ponedeljak tako da si zakasnio.
Ja verujem da će biti još neke slične akcije do kraja godine, ali ne verujem da će cena ići niže.

*mjau**mjau**mjau*, nema veze, biće još prilika da se pazari za slične pare, nije da mi baš baš treba više sam gledao zbog povoljne cene pa da se nađe kad zatreba :)

Uzeo dva Gigabytea od po 480GB za (2x) 5.400, uzeo da imam gde da instaliram i pokrećem igrice i snimam muziku odnosno pokrećem programe za to - nadam se da se neću javljati povodom njih narednih par godina :)

Poslednja izmena:
Sto nisi uzeo jedan od 1TB?

Narucio SSD kad je bio cybermonday na TM i nisu mi ni poslali. Poslali su mi ostale stvari iz narudzbine koje sam tad narucio ali ne i SSD a stoji im sve vreme da je na stanju, sada sa visom cenom naravno. Bio je na stanju i kad sam narucio i posle.

^^^ Ja sam naručio i preuzeo u radnji, teškom mukom su mi popunili garantni list danas posle četvrtog odlaska u radnju...

Meni još nije stigo a naručio sam u ponedeljak, znači za garantni list moramo da ih jurimo po radnjama...:mad:

Meni još nije stigo a naručio sam u ponedeljak, znači za garantni list moramo da ih jurimo po radnjama...:mad:
Ne znam kakva je procedura kad naručiš na kućnu adresu, ja sam preuzeo u radnji pa su mi uzeli broj da me zovu kad stigne garantni list, a pre toga mi je rekao kako je dve godine garancija i da za 5 moram da se registrujem na nekom sajtu... sutra zove, stigao garantni list, sutra tek provalim da mi je napisao 36 meseci... danas odem da mi ispravi, on me ubeđuje da je dve godine sa fiskalnim plus tih 36 meseci, na kraju je ispravio ali se baš iznervirao...
Izvinjavam se ako sam otišao u off...

Meni su ovo odgovorili u vezi druge narudzbine:
"Poštovani,
Prema Zakonu nismo u obavezi da šaljemo račune za online kupovinu.
Sva prava ostvarujete uz Ugovor o prodaji robe na daljinu, koji vam stiže mailom.
U slučaju reklamacije prilažete Ugovor, ne račun."

ne znam koliko je tacno ali ne verujem im...
inace od drugih firmi mi uredno stizu fiskalni racuni uz posiljke, ali ne i od ovih drz.....

Potreban ti je samo dokaz o kupovini, fiskalni račun je samo jedan od dokaza. Tu je i garancija ako je duža od 2 godine, popunjena i overena, nemoj da ti je ne izdaju i pošalju sa uređajem.

Мени су за неколико ствари поручених онлајн послали рачун на мејл.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Upravo mi je stigo ssd nadam se da će uskoro da stigne na mejl ugovor o prodaji na daljinu...

Mislim da je veoma dijabolicno to od strane prodavaca kad vam salju hardver da ne posalju i racun!
Sta, stede na papiru?!?!
Ili se nadaju da ce se email zagubiti negdje?

Ljudska glupost nepoznaje granice.

Toga nema ni na zapadu.

A da neko Zaista i vidi šta stoji u zakonu (koji važi već nekoliko godina) i time otkloni sebi sve nedoumice?
Dovoljno je u Google otkucati npr. "obaveza računa za online prodaju" - rezultat za 2 sekunde, i sve je jasno posle 2 minuta čitanja... ;)

Добија се рачун на маил, тј уговор. То оштампамш.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Meni su ssd i račun na mejl stigli, ali garancija ne, danima sam pisao mejlove, pa mi dali neke brojeve i prošetali me još malo.
U ponedeljak idem da vratim, valjda će imati 4500 da mi vrate odmah.

Послато са Le X820 помоћу Тапатока

Za račun i ugovor nije problem, to daju... ali garantni list za proizvode sa dužom garancijom od dve godine malo teže.

Izvinite ako je bilo vec pitanje, ali zanima me KC600 vs WD Blue 3D? Koliko su gori od 860 Evo? Sistem ima samo 8GB RAM, pa nzm koliko to utice na caching.

Da li imate preporuku za neki eksterni SSD?
Kupis kod nas:
LC Power LC-M2-C-NVME externo kuciste za nvme
i
Kingston A2000 od 1TB
S ovim imas izuzetno brz externi ssd. :D
Ako ne verujes sacekaj koji dan dok mi stigne to sve pa cu da okacim rezultate... ;)

Izvinite ako je bilo vec pitanje, ali zanima me KC600 vs WD Blue 3D? Koliko su gori od 860 Evo? Sistem ima samo 8GB RAM, pa nzm koliko to utice na caching.

Od ta 2 uzmi K600 ako ti 860 nije dostupno.

Poslednja izmena:
Šta uzeti od 2.5" 1TB za storage/programe/igre, gledano iz ugla cena-performanse? Samsung 860 QVO, A-Data SU750, Crucial MX500 ili Samsung 860 EVO?

Naginjem ka najskupljem, 860 EVO, s obzirom na to da dolazi sa 5 godina garancije.

Poslednja izmena:
QVO je navodno za storage ali ... opet po meni 860 EVO>MX500>KC600 , svi su oni sa 5g. gar. jedino da se vidi koji je limit upisa validna za garanciju.

Da li imate preporuku za neki eksterni SSD?

Kupis kod nas:
LC Power LC-M2-C-NVME externo kuciste za nvme
i
Kingston A2000 od 1TB
S ovim imas izuzetno brz externi ssd. :D
Ako ne verujes sacekaj koji dan dok mi stigne to sve pa cu da okacim rezultate... ;)

Stizu delovi navodno u ponedeljak. ;)

U medjuvremenu pogledaj na aliexpres "KingDian portable ssd"
https://www.aliexpress.com/item/328...earchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Imam jedan od 240GB, evo ga radi i dalje u tv ukljucen i filmovima napunjen.
Znaci stalno radi dok tv radi, pod naponom je, topao (ne vreo vec topao, malko jace od mlako).
Cena je vrlo dobra ALI ne valja postarina od minimum 33€.
Naravno, garancije nema i ceka se dugo dok to stigne, a moze i carina da vas zakaci ako otvore kovertu...

Poslednja izmena:
Hvala na pomoci :) treba da mi stigne Western Digital 2TB My Passport ali iz Nemacke preko poznanika pocetkom godine.

Šta je sad best buy za 1TB m.2 nvme? Biće jedini disk u kompu, ako zatreba storage u budućnosti kasnije će se ubaciti neki hdd ako je bitno. Vidim da su slične cene Kingston a2000, Crucial P1, Transcend 110s i 220s, svi imaju garanciju 5 godina, 220s po specifikaciji najbrži, da li je on i najbolji izbor?

Nazad
Vrh Dno