Šta je novo?

Best buy SSD - preporuka [nije opšta tema o SSD-ovima i nije za pitanja šta/koji da kupim]

Dodaj jos 3500rsd i uzimaj Crucial od 250 gb. Ne pitaj zasto, bices nam zahvalan kasnije.

Odgovor ti je samo jedan post iznad tebe.

Crucial ili Transcend, manje vise svejedno, slicne su im performanse. Crucial je malo veci brend, a Transcend daje 3.5'' adapter uz SSD i ima 8gb vise.

EDIT: A naravno, najbolja je varijanta kao sto rece kolega iznad.

ma samo ga prisrafi gde bilo,ili tutni gde ne smeta.ako bas hoces da bude usrafljen ocepi se za sa 5,5" na 3,5" adapter,najcesce imaju i rupe za 2,5" sa druge strane pa mozes ako ustreba da ubacis zajedno i regularan disk i to u bej koji ti ionako hvata zjale po kucistu.ljudi ih prilepljuju dvostranom trakom za bekplejt,dno,cak sam i video za stranicu kucista.

ssd-jevima samo treba dobar izvor struje i da se ne akaju konektori.sve preko toga je potpuno izlisno.

edit:

da,ove 5,5" adaptere sam vidjao po nasim shopovima,relativno jeftino,par stotina dinara (to je ionako samo parce lima).moz' pitas i na forumu na temi za dz mozda ima neko viska.

Poslednja izmena:
Obavezno ako imas rsd dovoljno uzmi veci ssd.
Ja bi pre Crucial nego ti ostali.
NIKAKO ne bi uzimao SP
Malo unazad, dal u ovoj temi ili o silikon njasru je pisano...
Prvo su dali na testiranje ssd sa sf kontrolerom a evo na nasem trzistu prodaju sa nekim drugim, gorim, sporijim, ljudi se zale da je sporiji ... dakle nisposto silikonsko njasre.-
Nemoj da ti odlucujuci faktor u kupovini bude komadic lima.
Crucial ima sigurno bolju podrsku od bilo kog drugog ssd-a izuzev Samsunga i Intela.
Velicina je veoma bitna :d

Hvala na savetima, znaci bice Transcendent ili Crucial od 120, ne pada mi na pamet da dajem 1/3 para, 3500 din vise, a i 120gb mi je sasvim dovoljno.
Verovatno ce biti Transcendent zbog tog kontrolera ionako kazete da su manje vise isti.

*** DZABA mi ovde pisemo i savete delimo...
Nemojte ni da nas pitate i savete trazite, radite po svome, kupite najjeftiniji i najmanja, bice dovoljno za os i 60GB (dok ne zafali) al bitno je da se sto manje potrosi, ko hebe podrsku i sve ostalo...

E stvarno cu prestati da se ovde javljam.

Sad si shvatio? Svaka ti čast i na dosadašnjem strpljenju! ,)
Car, ja pa i mighty78 smo se već lagano povukli... :)

Majstore, ne razumem sto se uzbudjujes, ja sam pitao koji od tri modela da kupim, to jest koji je od njih najbolji, nisam pitao da mi preporucis veci i skuplji, kao sto rekoh 120gb je meni dovoljno.
Drugo jel ti pada mozda na pamet da neko nema para za vise, meni je licno premalo 64, 120 mi je taman, i dok nisam skupio para za 120, tj dok mu za moje pojmove cena nije dosla na normalu ja nisam ni razmisljao o ssdu.
To ti je kao da si reko nemoj da kupis pezo 206, kupi 307, bolji je, veci, udobniji, al skuplji za trecinu, nije valjda, ja to nisam znao.
I na kraju ti si dao savet, ja sam se uredno zahvalio na tome, iako si me savetovao ono sto nisam pitao, takodje ne znaci da moram da te poslusam.
Svacije misljenje postujem, ali ne shvatam cemu uzbudjenje.

Poslednja izmena:
1. Citaj temu! - Videces da ti je to malo. Nisi prvi koji se opekao pa zalio.
2. Uporedi cenu po gigabajtu pa se javi kako je 1/3 skuplji onaj ond 250GB.
3. Zahtevi rastu, igrice jos vise, SSD neces menjati na pola godine, pa ce ti na kraju kada moras da kupujes veci (ili jos jedan) sve ispasti duplo skuplje nego da si poslusao savete. A nikom neces moci ni da prodas taj od 120GB jer niko nije lud da kupi mali SSD.

Ako nemas para sacekaj sa kupovinom, skupi jos novca za 250GB ili se kaj kasnije. Izbor je na tebi :)

Vidim cesto se spominju Crucial i Transcend. Ali zar nije sampion brzine Samsung 850 EVO?
Kakva su iskustva s njim?

Tema je best buy, a trenutno je to Crucial BX100 250GB na akciji za 10.900 din sa 3 god garancije.

Ja imam 850 EVO 250GB, dobar je, ali je dosta skuplji.

U laptopu mi je Transcend SSD370 120GB i sasvim lepo radi.

Evo je odlican ssd ali ja ipak preferiram Pro varijante ili pa Crucial ako se nema para za pro

Ljudi shvatam ja vas, ali racunam neka mi na sistem i programe ode i pola, a nece, ostaje mi pola ili vise gb za igrice, ja u zivotu nisam imao 2 zahtevnije igrice u isto vreme, niti sam ih igrao u isto vreme, najvise jednu, zavrsim sklonim , pa druga.
Zbog toga ja ne shvatam sta ce mi od 250gb, da li sam u pravu?
Inace za samo skladistenje svega ostalog imam 1,5 terabajta na klasicnim hard diskovima.

Isto i ja tako pravim maksimalno imam 2 igre cim odigram odma brisem jedino mi gta 5 stoi, mada ja uvek igre instaliram na hdd nikad na ssd nema potreba da ga trosim kad ne dobijam nista ni fps ni bolje performanse samo malo brzi load

Upravo tako, pa i da instaliras na ssd od 120gb 2 igrice vise ti ne treba, zar ne?!Zato ne razumem ovo insistiranje na 250gb.

Da ali ja treba da dam trecinu para vise za ono sto mi ne treba, ne vidim poentu.

Ja ne postavljam pitanje, nego diskutujem i ne mogu da verujem kakvih sve likova ima, koji pokusavaju da me ubede nesto sto nema veze s vezom, ali u pravu si, dobio sam odgovor na ono sto sam pitao i besmisleno mnogo jos zbunjujucih i nepotrebnih odgovora, tako da se zahvaljujem jos jednom i prekidam sto se ovog tice.

Ovako 250 je bolji izbor uvjek od 120,malo je brzi, i ima veci vijek zivota to duplo veci

Да, а исто тако је 500гб бољи од 250. Мало бржи, дуготрајнији и дупло је већи. :)

Ja kupio danas SSD 240gb samo još čekam da mi stigne.....

Ono što se može kupiti za ~ 100€ diktira best buy kategoriju. U ovom momentu to je SSD od 250GB. Da budem još konkretniji Crucial BX100 250GB.

Meni je 256GB postalo tesno i nisam u kategoriji best buy ali takođe ne želim da spiskam više od 200€ na SSD, a naginjem ka premijum proizvodima. Pa mi je trigger recimo Samsung 850 Pro 512GB i iznos od ~ 200€.

Mogu da razumem nekog da misli da je za njega dovoljno 120GB ali nije ekonomski opravdano.

Poslednja izmena:
Мени је оправдано узети 120.

Два оперативна система, две игрице које једино играм и сви програми који ми требају стају на ссд.

И још имам слободног простора, дакле да сам узео 250 гига, више од пола би ми било празно, а по мом мишљењу то није економски исплативо. :)
А када будем имао пара лети овај хард и долази ссд од 500 гигабајта.

Lakse mu na dusi kad ovako opravda kupovinu:D

dakle zapravo ti i nije dovoljno 120 giga. :)

Kako volite da izvrćete reči, to je strašno... :)

Ne, dovoljno mi je 120.
Nego neću morati da slušam hard kako zvrnda kada ga izbacim iz kompa.
Inače nema potrebe da stavljam slike i filmove na ssd, valjda je to jasno... Zato sam i napisao kad bude para, jer nema nekog razloga za to, osim tišine.

Nazad
Vrh Dno