Šta je novo?

Best buy SSD - preporuka [nije opšta tema o SSD-ovima i nije za pitanja šta/koji da kupim]

@CountMike
Nv1 je EOL i to su mu stare cijene, koje su duplo i vise vislje od danasnjih. I da ga nadjes negdje na lageru, nema smisla pored NV2, jer je losiji model u pitanju.

I sa NV1 i NV2 je lutrija sa kontrolerima i NAND-om...preskočio bi ih bez obzira na cenu.
Na KP ima Mushkin Tempest, recimo, koji he neznatno skuplji i takođe DRAMless ali bar znaš šta dobijaš...

Eventualno za NV2 ako može da se uzme uživo u radnji, može da se probere primjerak, po informacijama iz ove teme, i da se s velikom vjerovatnoćom uzme pravi kombo, ali što kaže kolega ako postoji sigurica, što se zezati.

Nema od toga ništa. Blister pakovanje + nalepnica preko drajva. Neće to niko dozvoliti, što je i logično.

Ja ga preporučujem za instalacije igara i ostalu *******ciju zabavnog tipa. Meni lepo radi u PS5. Za uspomene i ozbiljan posao ipak nešto ozbiljnije.

1187-package.jpg

Mislio sam na cifre koje su na sredini uređaja i vide se u pakovanju (na ovim reklamnim fotkama je tu prazno).

Mislim da mora samo neki programčić za iščitavanje kontrolera.

Dok ima Lexar NM620 za cenu za koju je bio, nema sta da se gleda bilo sta drugo, a takodje se slazem sa @jurodivi NV1/NV2 preskociti, samo ako bas nema nista drugo

Mene je NV2 privukao cenom ali izgleda da moram da iskeširam oko 150€ za bilo koji 2TB. ima samo jedan oglas za 119€ ali mi uslovi ne pajsuju. Iole dobrih nema za ispod 200+ a oni mi baš i nisu preko potrebni, Pogledaću još ali sam sebi dao zadatak do sledećeg ponedeljka da naručim neki.

Lexar NM620 2tb ima sarenoliku cenu na KP, koje se krecu ovako, 130e, 175e, 230e, 245e...pitanje je da li je i ova cena od 130e tacna ili je stara cena.
Ima i jedan polovan Crucial P2 2tb za 105e u garanciji koji bi trebao da je u klasi sa NV2...uglavnom za oko 100-110e izgleda nema nista bolje da se kupi.

U Mađarskoj košta ~45-50k forinti.
To dođe oko 120eur?

KC3000 2tb je oko 64-65k.

Izgleda da je dobar ovaj ssd, samo jos kad bi mu cena u Srbiji bila 120e.
1tb model ima 500tbw, a za 2tb nisu napisali informaciju ni na oficijelnom sajtu...ali izgleda da je 2tb = 1000tbw, dok su ostali jeftiniji modeli poput NV2 i P2 uglavnom oko 600-640tbw.

Šta uzeti od SSDova u ovom trenutku (dok su jeftini)? 1TB za laptop mi je sasvim dovoljan. KC3000, FURY renegade, WD black sn770, Crucial P3 plus ili možda NV2 koji je oko 50ak €. Ima i Samsung 980 pro, ali ispade da nisu baš pouzdani. Cena im je tu negde u rasponu 80-100€. Ukoliko bih uzeo NV2, on bi direktno išao u laptop. U ostalim slučajevima, novi ssd bi išao u desktop, a A2000 iz desktopa u laptop.

Ako ne planiras neki heavy upis konstantno, onda slobodno NV2, u drugom slucaju KC3000.
NV2 mozes 2Tb za 100e, a KC3000 1Tb.

Lexar NM620 je samo bio 1TB za dobru cenu, i jos uvek 512GB. Ali se rasprodalo skoro sve od 1TB/2TB

Nema 2TB Lexar za manje od 200€, Adata slična cena. Izuzev Kingston.a N2, šta još ima na jeftinijoj strani ?

1678282146738.png
1678282293960.png
One tupamaros prodavce što ne stavljaju bar okvirne cene bih rado obesio o........ Šta misle da mi treba da ih moljakamo da uzmu naše pare.?

Poslednja izmena od urednika:
Silicon Power UD80 ili Adata XPG Spectrix S40G/XPG u domacim firmama. Jeftinije nego/ista kao preko Madjara (UD80 od 2TB je 16055 din u domacoj firmi, 16140 din u drugoj domacoj, ili 16297 din u trecoj domacoj firmi)

Lexar NM620 2tb ima sarenoliku cenu na KP, koje se krecu ovako, 130e, 175e, 230e, 245e...pitanje je da li je i ova cena od 130e tacna ili je stara cena.
Ima i jedan polovan Crucial P2 2tb za 105e u garanciji koji bi trebao da je u klasi sa NV2...uglavnom za oko 100-110e izgleda nema nista bolje da se kupi.
Prodavac tog drajva je jedan stari benchmark clan (nisam ja) :)

Poručio sam ovog Lexaar-a od Pančevca . mislim da znam koj je. ima dobar asortiman. Koliko sam video cena je čak i nešto niža od NV2 i oko 20€ bolja od prosečne. Radije bih kupio od nekog na dohvat ruke ako znaš na šta mislim.
Treba sutra da stigne kao i onaj adapter na PCIe. Čovek prodaje uglavnom elektroniku, nema ono šerpe, lonci i smederevci. Takvim više verujem.

A, šta misllite o jeftinijim M.2 SSD-ovima za storage?

Razmišljam da izbacim HDD iz kućišta, da mi ne bruji više, jer su mi svi ventovi izuzetno tihi, a umesto njega ubacim 1TB SSD, samo za storage. Naravno, imam externi HDD za backup. Tu ne bi bile performanse toliko bitne, koliko pouzdanost uređaja. Nisam sad nešto istraživao o tome koji su se od jeftinih M.2 SSD-ova dobro pokazali, ali nešto tipa WD Green, Crucial P3, neki od brojnih A-Data modela i sl. Pa, rekoh, možda je neko od vas istraživao više na tu temu.

Razmišljam da izbacim HDD iz kućišta, da mi ne bruji više, jer su mi svi ventovi izuzetno tihi, a umesto njega ubacim 1TB SSD, samo za storage
Jače od 4 godine koristim Samsung 860Evo 1TB kao neki storage. Ceo taj ssd se bekapuje na OneDrive, dakle za fajlove koje ne želim da izgubim.
Podatak da do sada ima 3.9 TBW.

Evo pola sata kopiranja sa 2TB HDD-a ništa naročito se ne greje
1678469731655.png

Sa kojim programom je najbolje testirati ispravnost ssd-a, mislim na destruktivni test pisanja i čitanja?

Da li neko ima problema sa 870 evo?

Imas njihov program magician…

Nazad
Vrh Dno