Šta je novo?

Best buy srednje klase

capone

Poštovan
Učlanjen(a)
26.01.2016
Poena
80
Javlja se potpuni amater sto se tice telefona koji hoće da kupi android (oni tanki, sa touch screen-om - valjda je to to :eyebrows:) po prvi put u zivotu. Poslednjih 5,6 godina koristio Nokia 230 ili tako nesto :d, fon mi sluzi za razgovor i poruke najvise, internet umereno (citanje vesti i slicno), igrice i filmovi nikako. Znaci nisam mnogo zahtevan sto se tice nekih tehnickih kriterijuma, ali bih voleo da ne baguje, da nije spor, da baterija traje sto duze i to je to otprilike (kamera mi nije bitna).

Jutros sam istrazivao o tim pametnim telefonima i malo se "upoznao" sa njima, pa procenio minimum koji bi trebao da zadovolji moj novi telefon: 1,5ghz, 2gb ram, 16gb, 3000mah. E sad se nadam da cete mi vi pomoci oko izbora jer meni je to zaista kao trazenje igle u plastu sena. :) Pogotovo oko tih softvera, hardvera, verzija... Ono sto je fakat jeste da koristim mts karticu (ne treba mi dual) koja je je post-paid u okviru box-a.

Iako bi mozda za pocetak trebao da kupim neki fon nize i jeftinije klase, racunam da dam koju hiljadu vise pa da ga ne menjam u skorije vreme. Citajuci ovaj sjajni forum, zakljucio sam da bi neki model Xiaomi bio idealan za mene, ali opet cekam misljenja strucnijih od mene. Hvala unapred ;)

Poslednja izmena:
Još uvek nisam ništa pazario, malo mi se pomutile one oznake modela ("a", "x", "note"...) kad je u pitanju marka Xiaomi. I dalje kontam budžet od 15ak hiljada, pa koji model se izdvaja od drugih po Vama? Za razgovor i poruke najviše, internet umereno (čitanje vesti, foruma i slično), igrice, muzika, filmovi, društvene mreže - nikako! Neću koristiti dve kartice, ne treba mi prostor za čuvanje datoteka, baterija mi je bitnija od kamere!

Nadam se da sam naveo sve bitne "smernice", a takodje bi bilo poželjno da mogu odmah da kupim "oklop" (kvalitetnu spoljašnju i zaštitu za staklo) konkretno za taj model. Jer će to biti prvi tanki i veliki telefon za mene (nokia 230 mi obavljala posao zadnju deceniju), pa ne isključujem mogućnost češćeg ispadanja iz džepa, pijane ruke...,)

Hvala unapred.

Redmi Note 4X ili Note 4 Global, sa Snapdragon 625 chipsetom.

Prednost za Global, ne bi trebalo da je mnogo skuplji od X modela.
Mada, zalili su se ljudi na mikrofon kod tog modela, verovatno ce se neko javiti sa boljom preporukom za namenu koja ti treba.

Poslednja izmena:
Hvala na preporuci. Rn4 global ima onaj band 20 i ceo je metalni i to su jedine razlike u odnosu na rn4x, zar ne?

Čitajući ostale teme zaključio sa da je marka Xiaomi najbolji (cena/kvalitet) u nižoj-srednjoj klasi (100-150e). Šta je sa jeftinijim modelima r4a, r5a i rn5a - u odnosu na rn4 imaju manji ekran, slabiji snapdragon, hd (a ne fhd) i 2/16 (a ne 3/32). Ipak razlika u ceni ide do 50e... malo li je (plata mi je 250e). Koji se izdvaja od ova tri slabija modela?

Takodje za koje od svih ovih modela može da se kupi kvalitetna zaštita?

RN4x 3/16 ima za ~130e i daleko je bolji od tih navedenih.

Uzmi Redmi note 4 global, prvo punjenje juce, bukvalno sam mislio da je izbagovao sa procentima baterije... Kao skrivena kamera, nema kraja sot-u :)
1e3e5575d07b11957309678a16f9e300.jpg
cd87bed99de084320e4290cdc3592654.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Još uvek nisam ništa pazario, malo mi se pomutile one oznake modela ("a", "x", "note"...) kad je u pitanju marka Xiaomi. I dalje kontam budžet od 15ak hiljada, pa koji model se izdvaja od drugih po Vama? Za razgovor i poruke najviše, internet umereno (čitanje vesti, foruma i slično), igrice, muzika, filmovi, društvene mreže - nikako! Neću koristiti dve kartice, ne treba mi prostor za čuvanje datoteka, baterija mi je bitnija od kamere!

Nadam se da sam naveo sve bitne "smernice", a takodje bi bilo poželjno da mogu odmah da kupim "oklop" (kvalitetnu spoljašnju i zaštitu za staklo) konkretno za taj model. Jer će to biti prvi tanki i veliki telefon za mene (nokia 230 mi obavljala posao zadnju deceniju), pa ne isključujem mogućnost češćeg ispadanja iz džepa, pijane ruke...,)

Hvala unapred.
http://www.logicshop.rs/mobilni-telefon/xiaomi/redmi-note-4-16gb

Evo ti najbolji predlog ako ti ne smeta 1k vise bolje skupi i sacekaj jos mesec nego da se patis sa telefonom dugo vremena.

https://m.kupujemprodajem.com/Redmi...-Silver-55354061-oglas.htm#mhs0-1520542451403

Evo ti jos bolja cena ako je to problem.

Poslednja izmena:
Videh da si zamolio u temi rn4(x) da se ukljucimo u diskusiju... Evo ja bih samo potvrdio sve ono sto ti je vec receno i da uzmes Redmi Note 4X ili Redmi Note 4 Global... Za sve ostalo vezano za telefon imas temu, pa slobodno pitaj, ali prvo iskoristi "search" opciju :)

Izvinite što smaram, ali na kraju valjda nije ni bitno da li je rn4 ili rn4x, samo da ima snapdragon, zar ne?
Koliko je gb dovoljno 2/16 ili da jurim 3/16?

Nema redmi note 4(x) snapdragon sa 2gb rama... Razlika izmedju rn4x i rn4 global je u band20 (rn4 global ima).

I jos u kucistu RN4 je metalni poklopac tj pozadina i ima tanku liniju a RN4X ima poklopce gore i dole plasticne i malo vecu liniju razdvajanja.... Ako sađ dobro razumeo....

Ne... To je MTK verzija sa 2gb rama, a razlika u poklopcu ne postoji izmedju global i 4x

Eto moj propust
RN4 ima 64/4 i 32/3
RN4X ima 64/4 32/3 i 16/3
RN4 MTK ima 64/4 64/3 i 16/2
Eto to ti je izbor mada bi ja ako ti bas cena igra ulogu izabrao RN4X 16/3 samo zbog proc i baterije jer se neces pokajati uopste.

Ok, pa cena mi igra ulogu, a i ne treba mi 32gb prostora. Znači mogu da krenem u kupujemprodajem lov na redmi note 4x 3/16 snapdragon!
Kontam da svi prodavci nude globalni rom, tako da još jednom, hvala svima.

Ja sam uzeo redmi note 4x 16 gb kad sam instalirqo fb mesenger i jos par aplikacija video sam da imam jos samo 5gb slobodno odma sam vratio i uzeo sa 32gb

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Vrh Dno