Šta je novo?

besplatni forum sa mogucnoscu upload-a slika?

majka

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
650
dakle potreban mi je takav forum, php mySQL based, i da izgleda pristojno...
veoma je vazno da se slika prikazuje u okviru post-a a ne kao link...

imate li neku ideju?

Moze i Invision Power Board. Na njemu imas instalirane gotovo sve moguce i nemoguce modove pa ne moras posle da se zamaras sa tim kao kod phpBB-a.

zilet je napisao(la):
recimo ovaj .. imash lepo kod koji stavish za sliku i ona se vidi..

ortak mi kaze da pri instalaciji bas ove verzije, dakle 2.0.4 program napominje da nije moguce uploadovati slike?!?
opet, ja vidim da je cak i ovde moguce upload-ovati sliku do 100k...

zilet, budi malo iscrpniji please...

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Moze i Invision Power Board. Na njemu imas instalirane gotovo sve moguce i nemoguce modove pa ne moras posle da se zamaras sa tim kao kod phpBB-a.

pogledacu veceras kako izgleda taj, mada mi se ovaj bb vizuelno svidja...
jedino me nervira sto izgleda nije moguce namestiti da se velicina slova menja po zelji gledalaca...

Kako forum izgleda vizuelno nije uopste bitno jer postoje skinovi koji npr. phpBB-u omogucavaju da izgleda kao vBulletin ili Yabb i sl. Evo pogledaj ovaj link koji sam vec postovao u sobi "Benchmark", gde sam od ovakvog istog phpBB 2.0.4 napravio da izgleda kao "stari" benchmark:
http://members.lycos.co.uk/wrcliga/forum/
Bitnije je sta forum vec ima "ugradjeno" u sebe, jer ovaj Invision Power Board ima bukvalno sve dok phpBB ide u osnovnom izdanju bez npr. attachment mod-a, bez kalendara, birthday mod-a itd, itd. Sve to treba sam "rucno" da dogradjujes (naravno po zelji i ako ti je potrebno). A kad dodajes drugu temu tj. skin svaki moras da dodatno modifikujes u zavisnosti koje si modove instalirao na forumu.

majka je napisao(la):
...

ortak mi kaze da pri instalaciji bas ove verzije, dakle 2.0.4 program napominje da nije moguce uploadovati slike?!?
opet, ja vidim da je cak i ovde moguce upload-ovati sliku do 100k...

zilet, budi malo iscrpniji please...
Mislis na upload avatara ili na upload attachmenta? Na FREE serverima je uvek onemogucen upload i jednog i drugog zbog "zloupotrebe" kako oni to kazu. Inace upload avatara se omogucava iz kontrolnog panela / konfiguracija kada se ulogujes kao administrator naravno. Sto se tice attachment mod-a on se dodatno instalira, ali kao sto rekoh na free serverima ne radi, jedino ako imas negde placen hosting sa php i MySQL podrskom. Pozdrav.

Kako forum izgleda vizuelno nije uopste bitno jer postoje skinovi koji npr. phpBB-u omogucavaju da izgleda kao vBulletin ili Yabb i sl. Evo pogledaj ovaj link koji sam vec postovao u sobi "Benchmark", gde sam od ovakvog istog phpBB 2.0.4 napravio da izgleda kao "stari" benchmark:
http://members.lycos.co.uk/wrcliga/forum/
Bitnije je sta forum vec ima "ugradjeno" u sebe, jer ovaj Invision Power Board ima bukvalno sve dok phpBB ide u osnovnom izdanju bez npr. attachment mod-a, bez kalendara, birthday mod-a itd, itd. Sve to treba sam "rucno" da dogradjujes (naravno po zelji i ako ti je potrebno). A kad dodajes drugu temu tj. skin svaki moras da dodatno modifikujes u zavisnosti koje si modove instalirao na forumu.

ako ovaj koji si mi preporucio sve to ima bez upgradeovanja i slicnog smaranja stavicu njega...

Pazi ovako, najbolje ti je da skines "phpdev423" koji u sebi sadrzi spakovanog Apacha, PHP i MySQL (+ jos neke "sitnice") i da ga pokrenes na svom racunaru. Onda instaliraj i phpBB i Invision Power Board i vidi kako koji radi. Mozes da ih uredjujes, da budzis php i sl. i sve to na svom racunaru bez gubljenja vremena online. Tako ces najbolje i najbrze da procenis kako koji radi i koji ti se najvise svidja. A naucices vrlo brzo da se snalazis po administracionom panelu. Srecno i pozdrav.

Apsolutna preporuka za www.invisionboard.com !
Forum poseduje sve sto je potrebno ukljucujuci i upload fajlova, slika tagovima i embedovanjem slika u sam post. Dakle kad se otvori post, slika je odmah vidljiva, a moze i da se namesti da bude link.
cheers

BTW neverovatno kako ova Benchmark NEW tema potseca na default Invision Power Board temu. Maltene identicna, zar ne?

Postoji jedna caka kod Invisiona.. Nije dzabe:)
E sad mozda sada to nishta ne znachi ali je meni bezveze opet da koristim neshto tudje bespravno:)

PhpBB je odlichan forum i ako neko dize neki forum vec mora malko da se razume u to.. Mislim glupo je imati milione foruma i sadrzar razbacan na previshe lokacije. Tako se mnogo gubi na kvalitetu.

Dakle definitivna preporuka PhpBB. Mozesh da napravish temu kaku god hocesh za njega, a shto se tiche modovanja, pa pishi u neki txt fajl shta modujesh i posle samo to ponovi na novoj temi. Nije neko cimanje.

zilet je napisao(la):
E sad mozda sada to nishta ne znachi ali je meni bezveze opet da koristim neshto tudje bespravno:)

PhpBB je odlichan forum i ako neko dize neki forum vec mora malko da se razume u to.. Mislim glupo je imati milione foruma i sadrzar razbacan na previshe lokacije. Tako se mnogo gubi na kvalitetu.

Dakle definitivna preporuka PhpBB. Mozesh da napravish temu kaku god hocesh za njega, a shto se tiche modovanja, pa pishi u neki txt fajl shta modujesh i posle samo to ponovi na novoj temi. Nije neko cimanje.

trebalo bi da je jedina razlika izmedju placene i free verzije banner u uglu...

ipak imam sada drugi problem - iako iskonfigurisem da je moguc upload slika, nigde se ne vidi ta mogucnost prilikom postovanja?!?

zilet je napisao(la):

Ajd majke ti objasni kako to nije besplatan?! Svi servisi IPS-a se ne placaju, ja sam probao i onaj file management system njihov, i izricito je naznaceno da je ceo software free kao i Invision Board forum. :!:

Mozda si mislio na one dodatne fore i fazone tipa instaliranje 60$ pa onda podrska, pa njihov hosting.. To se normalno placa, pa ko nece sam da se "cima" lepo plati da mu oni sve odrade.

majka je napisao(la):
...

trebalo bi da je jedina razlika izmedju placene i free verzije banner u uglu...

ipak imam sada drugi problem - iako iskonfigurisem da je moguc upload slika, nigde se ne vidi ta mogucnost prilikom postovanja?!?

1) koristi tagove
2) Mora da imas File Attachments opcija odmah ispod Topic smajlija... Ima i opis: You may attach a file to this message.
Maximum file size (in bytes): 51200000
:?

pitanje

Koji forum mogu da nakacim na free sajt i koji free isp dozvoljavaju tako nesto

Hvala

Pa imas Lycos.com daje dobru PHP/MySQL podrsku za forume.
A za preporuku za free forum vidi moj post par redova iznad.
Postoji i solucija da nadjes hosting koji daje samo Perl iliti CGI-BIN folder.. npr. www.nitroclics.com daje 25 MB i CGI-bin. Onda mozes da instaliras neki CGI based forum tipa www.ikonboard.com ili www.yabb.com

E ovako ipak je shareware forum..Nisam ga koristio a malko sam samo gvirnuo i video da oce neke pare pa rekoh:)
BTW shto se tiche dzabe servera jedini server koji radi kako treba sa php+MySql je www.coolfreepages.com. Ne podrzava mail() funkciju ali kome josh trebaju obaveshtenja na mail:))

Ja imam pozitivno iskustvo sa LYCOS-om, pogotovo sto se tice rada foruma tj. php i MySQL podrske. A radi i mail funkcija ;)

zilet je napisao(la):
E ovako ipak je shareware forum..Nisam ga koristio a malko sam samo gvirnuo i video da oce neke pare pa rekoh:)
BTW shto se tiche dzabe servera jedini server koji radi kako treba sa php+MySql je www.coolfreepages.com. Ne podrzava mail() funkciju ali kome josh trebaju obaveshtenja na mail:))

Bilo nekad OK, danas - gotovo neupotrebljivo. :?

sve sve i još samo ne znam kako da namestim da se automatski prebaci na central european u IE kada seotvori prozor sa forumom...
preveo sam ga kompletno ali ljudski, ne kao što je ovaj...

ima li neko ideju ili moram da krenem da pretražujem sve fajlove...

zilet je napisao(la):

Čak nisi ni pogledao njihov sajt, a tvrdiš nešto :rolleyes: ?! Evo, na prvoj strani piše:

Invision Power Board is completely free for both personal and commercial use, no catches, no "spyware", no hidden costs anywhere.

majka je napisao(la):
sve sve i još samo ne znam kako da namestim da se automatski prebaci na central european u IE kada seotvori prozor sa forumom...
preveo sam ga kompletno ali ljudski, ne kao što je ovaj...

ima li neko ideju ili moram da krenem da pretražujem sve fajlove...

Mislim da to moras da stavis u IE-u a ne u administraciji foruma. Ne radim sa nasim slovima, tako da nisam siguran, ali logicno je da namestis u browseru default encoding.

majka je napisao(la):

Verovatno postoji neki header(.php) fajl. Mislim da tu samo treba da dodaš sledeće:

[code:1]<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>...</title>
</head>
[/code:1]

Da, ali dzaba meta tag kad klijent koristi Western encoding. Mada to vec nije briga webmastera.

stvar je izgleda rešena, kontaktirao sam podršku i rekoše mi gde da ubacim kod...

elem za neki dan puštam sajt i kompletno prevedeni forum u rad...

majka je napisao(la):
elem za neki dan puštam sajt i kompletno prevedeni forum u rad...
Da li se radi o PHPBB-u? Ako jeste da li bi bio ljubazan da zakacis prevod dela koji se tice attachment-a za phpbb? Ja sam krenuo da ga prevodim jednom prilikom i odustao sam zbog obimnosti posla, a nigde nisam uspeo da nadjem prevod na netu.

...

Da li se radi o PHPBB-u? Ako jeste da li bi bio ljubazan da zakacis prevod dela koji se tice attachment-a za phpbb? Ja sam krenuo da ga prevodim jednom prilikom i odustao sam zbog obimnosti posla, a nigde nisam uspeo da nadjem prevod na netu.

u pitanju je invision board...
prevod dobijaju samo oni koji stave moj banner na sajt...

da ne bude zabune trebalo mi je nekih 5 dana da sve sredim...

Tako, reci ti njemu! Nema dzabe ni kod stare babe... :p :mrgreen:
NHF!

Nego, jesi li video KOLIKO je bolji INV board od phpBB-a, i vBulletina? Zaista, ultimativno resenje. Ima sve sto je potrebno. Prevod help fajlova se radi direktno iz client interfejsa (browser), nema potrebe za FTPovanjem i trazenjem TLP i lang fajlova... ma najbolji forum na planeti!

Nazad
Vrh Dno