Šta je novo?

Besplatan internet za testiranje Hardwera

Pa sačekaj do sutra!!! Valjda posle 10. može da se gleda najnoviji "Moj Račun" na sajtu Telekoma.
P.S. post sa blueisp

dobro je da ne puca veza :D

Prilozi

• faXcooL Dial Up!.JPG
    faXcooL Dial Up!.JPG
    22.8 KB · Pregleda: 111
Ahaha, koji si ti kralj! :)

btw: Zar ne koristis taj telefon?

Mozda ima posebnu tel liniju za modem... sto je vrlo lose po tel racun.. Meni je direktno linija sa krova utaknuta u modem, nista nije ni zvano sem provajdera... :) heh, ali to moze da bude jako lose, jer se gubiu osecaj da ste online.. uh, kad ce vise adsl :))

hm, a kako je skinuo tako malo za 1day+ ??

Pozdrav

shtaps je napisao(la):
Ahaha, koji si ti kralj! :)

btw: Zar ne koristis taj telefon?

Imam dva telefona u kuci, 1 samo za net , drugi za obican svakodnevni razgovor. U pravu si, ne koristim taj tel. ,ali liniju da :) Digitalna centrala.. ne radi loshe samo je velika mana ta sto uvek pukne veza kad me neko pozove a zauzteo je ... :(

sinisamars je napisao(la):
hm, a kako je skinuo tako malo za 1day+ ??

Pozdrav

Pa samo sam bio na mIRC-u i kacio neke mp3 fajlove na FTP tako da je upload mogao i da prestigne download a to jos nisam doziveo :)

bogami posle izdasnog koriscenja primetio sam da postoje problemi... trenutno ne mogu da pristupim, izbacuje me posle verifikacije. ovako nije non-stop, vec periodicno, nezavisno od vremena i doba dana......
"sto je lepo kratko traje"

a evo posta sa blueisp-a ! :) ko ce ih znati!

Blueisp novosti

Blueisp ce pustiti jos jedan , ali post-paid telefonski broj u funkciju. Ovaj novi broj bi trebao da postane aktivan od 20.02 i bice: 042 210 770
To ce biti najjeftiniji postpaid pristup internet-u i uskoro se planira da se omoguci korisnicima da za svaki sat proveden na post-paidu dobiju sat vremena prepaid intereneta na poklon na broju telefona 042 110 770.
Promocija ce trajati jos nekoliko dana, ali svi koji posalju mail sa zahtevom za otvaranje naloga do 28.02-24 h dobice besplatno otvaranje naloga i 2 sata interneta na poklon koja ce mozi da iskoriste u narednih mesec dana. Prvih 100
emailova ce dobiti na poklon 100 sati interneta koje ce moci iskoriste u narednom periodu.

Svi mailovi treba da sadrze Sledecim redosledom:

Subject: Zahtev za otvaranje naloga
User: Zeljeni user-name za logovanje na sistem
Pass: Zeljena lozinka za pristup sistemu.
Ime i Prezime
Adresa ( Ulica i broj i mesto )
Maticni broj
Broj fiksnog telefona
Opciono: Broj Mobilnog telefona.
Alternativna email adresa za replay.

Svi emailovi ce biti odgovoreni i u emailu cete dobiti vas identifikacioni broj na koji se mozete pozvati kada kontaktirate nasu tehnicku podrsku.

Emailove slati na adrsu: [email protected]

Emailovi sa korektno popunjenim podacima ce dobiti replay da su nalozi otvoreni po procesiranju.

interesuje me za post-paid broj koja ce biti fora za logovanje, tj koji ce se koristiti user?
u slucaju univerzalnog: kako ce znati koliko je ko potrosio da mogu da poklanjaju bespatne sate (potrosis 1h post-paid dobijes 1h pre-paid)

mikica45463 je napisao(la):
Blueisp ce pustiti jos jedan , ali post-paid telefonski broj u funkciju. Ovaj novi broj bi trebao da postane aktivan od 20.02 i bice: 042 210 770
To ce biti najjeftiniji postpaid pristup internet-u i uskoro se planira da se omoguci korisnicima da za svaki sat proveden na post-paidu dobiju sat vremena prepaid intereneta na poklon na broju telefona 042 110 770.
Promocija ce trajati jos nekoliko dana, ali svi koji posalju mail sa zahtevom za otvaranje naloga do 28.02-24 h dobice besplatno otvaranje naloga i 2 sata interneta na poklon koja ce mozi da iskoriste u narednih mesec dana. Prvih 100
emailova ce dobiti na poklon 100 sati interneta koje ce moci iskoriste u narednom periodu.

Svi mailovi treba da sadrze Sledecim redosledom:

Subject: Zahtev za otvaranje naloga
User: Zeljeni user-name za logovanje na sistem
Pass: Zeljena lozinka za pristup sistemu.
Ime i Prezime
Adresa ( Ulica i broj i mesto )
Maticni broj
Broj fiksnog telefona
Opciono: Broj Mobilnog telefona.
Alternativna email adresa za replay.

Svi emailovi ce biti odgovoreni i u emailu cete dobiti vas identifikacioni broj na koji se mozete pozvati kada kontaktirate nasu tehnicku podrsku.

Emailove slati na adrsu: [email protected]

Emailovi sa korektno popunjenim podacima ce dobiti replay da su nalozi otvoreni po procesiranju.

Zašto je bitan JMB (Jedinstveni Matični Broj)?

I ja teo da saljem al me mrzi da trazim maticni br.

Veceras sam prvi put pokusao da se konektujem i uspeo sam posle oko 130-150 puta (sa ISDN-u to traje do 3 minuta :)) i post kucam, jer sam hteo samo da pohvalim upotrebu kompresije u prenosu podataka. Recimo da sa ISDN sljaka u klasi sa YUBC-om, a YUBC je za ISDN top kod nas....bar sto se mog iskustva tice...

e-mailovi se vraćaju, kao da ova adresa ne postoji?

From: [email protected]

To: [email protected]
Cc:
Subject: Undelivered Mail Returned to Sender
Date: Sun, 13 Feb 2005 23:20:14 +0000 (GMT)

This is the Postfix program at host fallback.us4.outblaze.com.

I'm sorry to have to inform you that the message returned
below could not be delivered to one or more destinations.

For further assistance, please send mail to <postmaster>

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the message returned below.

The Postfix program

<[email protected]>: Name service error for name=bluesip.co.yu
type=A: Host
not found

Reporting-MTA: dns; fallback.us4.outblaze.com
Arrival-Date: Sun, 13 Feb 2005 23:20:09 +0000 (GMT)

Final-Recipient: rfc822; [email protected]
Action: failed
Status: 5.0.0
Diagnostic-Code: X-Postfix; Name service error for name=bluesip.co.yu type=A:
Host not found

Jos Borojeva telefona

Ako je neko nestrpljiv dok, traje promotivni period zbog velikog interesovanja da dobije vezu na 042-110-770, uveli smo i post-paid linije na broju:
042-210-770
koje su slobodne.

user: blueisp
pass: blueisp

Poslednja izmena:
Mikice a sta je sa onim zahtevima za naloge? Ima vec vise od nedelju dana.. hoce li biti nesto od toga?

Da li i dalje mozete da se konektujete na 042-110-770? Ja nikako.
Ovo je najdalje dokle sam dosao, i to iz 67. pokusaja (pogledati attachment):

Prilozi

• blueisp.jpg
    blueisp.jpg
    31.8 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
Tarifiranje poziva na 042-2xx-xxx brojeve

Evo dela tarifa sa zvanicnog sajta Telekom-Srbije (www.telekom.yu) o tarifiranju telefonskih poziva (pa i modemskih) ka 042 linijama :

------------------------------------------------------------------------
Poseban saobraćaj :
Telefonski brojevi sa negeografskim kodom (042)

- sa prvom cifrom 1 (042 1xx xxx)
tarifni interval je kao u lokalnom saobraćaju (u okviru mesne mreže)
tj. 2 minuta u jakom i 4 minuta u slabom saobraćaju

- sa prvom cifrom 2 (042 2xx xxx)
tarifni interval je 36 sekundi u jakom i slabom saobraćaju

- sa prvom cifrom 3 (042 3xx xxx)
tarifni interval je 15 sekundi u jakom i 30 sekundi u slabom saobraćaju

- sa prvom cifrom 4 (042 4xx xxx)
tarifni interval je 8 sekundi u jakom i 16 sekundi u slabom saobraćaju
---------------------------------------------------------------------

... sto u prevodu znaci da svi pozivi upuceni ka BILO KOM 042-2xx-xxx broju staju 0,3584 din (cena jednog impulsa) x 1.67 (iznos utrosenih impulsa u jednom minutu) = 0.6 din/min (0.6 dinara po minutu koriscenja) ili sat vremena koriscenja neta staje oko 36 dinara. Odn. 10h = 360.oo din.

I te cene vaze za BILO KOJI 042 BROJ SA POCETNOM CIFROM 2 !
Sto u prevodu znaci... to ce biti PODJEDNAKO JEFTIN pristup internetu kao i kod BILO KOG drugog provajdera sa brojem 042-2xx-xxx .

A evo izvoda iz cenovnika njihovog (BlueISP) sajta...
20h = 210.oo din

Pa sad... vi vidite sta vam je jeftinije... Odn. da li nekog mrzi da uplati regular net, pa ide na post paid broj, sto uostalom nema nikakve direktne veze sa njima vec sa telekomom (mislim na relaciju mi-placanje veze sa tim 042 brojem).

Uostalom cena koriscenja 042-2xxx broja se svodi na cenu koriscenja dosadasnjih 041-5xxx linija u jeftinijoj tarifi (nakon 21h) ...
Razlika je izmedju nekih 36 i 43 dinara po satu... koliko vec...

I ... da... kako se to misli da se dobije gratis sat prepaid neta za sat koriscenja postpaid? Na osnovu caller id-a? Verovatno ...

--------------

U svakom slucaju ... SVE POHVALE ZA DOSADASNJI POKLON !!!!
STVARNO JE BIO FANTASTICAN!!!! A poklonu se u zube ne .....

POZDRAV!

Poslednja izmena:
Zahtevi sa bestplatne naloge

Na sve mailove koji su stigli do juce smo uspeli da ih obradimo i odgovorimo danas. Svi su dobili besplatno otvaranje naloga i jos 2 sata interneta sto i dalje ostaje u ponudi, a i svima smo dali i jos po 100 sati gratis.
Replay je poslan na neku od adresa koje ste naveli u zahtevu u mailu koji ste slali na [email protected]

Na stranici www.blueisp.co.yu mozete probati svoje lozinke koje ste dobili.
Opcija promene sifre ne radi dok je promotivni period u toku.

Postpaid sistem ce sada radi u test fazi na
user: blueisp
pass: blueisp
tel: 042-210-770
Kad se sve bude nastelovalo korisnici ce mozi da se loguju sa bilo kojim userom i pass-om na postpaid sistem.

Planira se da se omoguci korisniku koji se na postpaid uloguje sa svojim prepaid nalogom ( svojom sifrom ) da mi se tada puni vreme na svom prepaid-nalogi, i to vreme moze posle iskoristiti na boju 042-110-770.
Tako u stavari za sat postpaida korisnik ce moci da dobije gratis sat prepaida, sto mu dodje 2 sata neta, znaci upola jeftinije od ostale postpaid-pounda koje se mogu naci na internetu.
Naravno prepaid od 9 dinara po satu je najbolja cena.

Woe, 100 besplatnih sati. Cekaj, jel ovo Srbija ili ja to samo sanjam?
Nee, ovo je Magicland

Zaista nestvarno, i ja sam dobio 102 sata interneta! :type:
Aplauzi za Blue ISP.
Inace pitao sam ih da li ce omoguciti povezivanje preko oba ISDN kanala i evo sta su mi odgovorili:
Posle promotivnog perioda smin ce raditi sa 2 isdna kanala, ali ne sa
intracomovim usb modemom. Sa sweexom radi lepo. Zato nam stize novi
router iz Amerike, pa onda bi trebalo da radi i sa njim.

Još 1 u nizu! Momci (BlueISP), svaka čas` sve najbolje. Ako ostanete po kvalitetu i cenama ovakvi, dok god sam na dial-up-u, zna se ko će mi biti provajder. U znak zahvalnosti moj Signature će biti posvećen vama do daljnjeg. Pozdrav i još 1x sve najbolje! ;)

Nazad
Vrh Dno