Šta je novo?

BeotelNet

Meni smanjili račun od 2000 nešto na 1700 din kao neki 200-200 paket a imam u stvarnosti i dalje 200-20?
Uz to dobijem 09.03.2026.god SMS ove sadržine:

Obavestavamo Vas da ce od aprila 2026. vaziti paketi iz aktuelne komercijalne ponude, koji Vam donose unapredjenu TV platformu i internet konekciju u najboljoj mrezi. Ovom promenom garantovana su Vam prava u skladu sa clanom 131. Zakona o elektronskim komunikacijama. Vas MTS

I ništa mi nije jasno.
Dali su oni mene sami prebacili na neki paket pa sam plaćam manje. Napominjem da nisam raskinuo ugovor kad je trebalo jer se nešto iskomplikovalo oko vraćanje opreme tad.
Da li mogu sad da raskinem ugovor.
od aprila planiraju da te prebace, iskoristi priliku i tokom marta podnesi zahtev za besplatan raskid

Ne znam da li ste znali ali deo korisnika Beotel-a u Nis-u i Vlasotincu Idu preko NiNet opticke mreze.to mi je skoro rekao komsija koji im je oktazao i presao ninet jer je jeftinije naravno bez tv-a

Istekla mi beotelova ugovorna obaveza, i sad me zvali iz Lelekoma, nude mi 4 meseca na 50% (od 3500) a ostalih 20 meseci po punoj ceni.... nisam znao dal da se smejem ili da psujem..... rekoše za raskid ugovora da vrnem opremu od beotela pa će oni razdužiti.... ja ne znam jesu li ovi mts agenti upoznati da postoji konkurencija duplo jeftinija.....
edit: i ja sam takođe u Vlasotincu

Да ли су вас пребацили на супернову или мтс?

Rođaci su bili u Beotelnetu, sada bi želeli da napuste mts i odu kod nekog ko je povoljniji.

Trenutno nemam podatak o ugovornoj obavezi.

Da li neko može da mi objasni da li bi oni mogli recimo ovih dana da izvrše raskid ugovora, jer im ne odgovara trenutna cena?
Da li je negde bilo nekog obaveštenja o promeni cena?
Da li je moguće kreirati mts nalog i na koji način? Želeo bih da vidim nekako status ugovorne obaveze.

Išli danas do mts-a, ne postoji ugovorna obaveza sa mts-om, pa smo uzeli MIK broj i podnet zahtev kod yuneta. U mtsu mi je rečeno da će neko nakon prelaska kod drugog provajdera kontaktirati za dalje instrukcije oko vraćanja opreme mtsu.

Ja sam kod Beotel-a bio oko 10 godina. Najbolji, njakulturniji i najprofesionalniji internet provider kod nas. Nikada ni p od problema. Jadni 10/1 ADSL sam placao 890din.

MTS cim je preuzeo je podigao cenu. Pa sam im trazio raskid.

Vratili cenu.
Par dana kaznije mi poslali poruku kako ce moj internet biti "brzi, jaci, bolji", ali bez pominjanja cene.. Posto mi je bilo jasno sa kakvom i kojom gospodom imam posla, zvao ih, da bih saznao da su opet podigli cenu na po njima 2560din!!! Opet trazio raskid.

Pa su izignorisali. Pa sam ih opet kontaktirao. Pa su me slali u poslovnicu, gde apsolutno nista nisam postigao - tj oni su podneli zahtev za raskid..

Pa su opet "vratili cenu".. Ali tako sto su me SMS porukom obavestili da su vratili na originalnu cenu, ali oroceno - do 1. juna.. Te sam ih opet zvao i opet trazio raskid ugovora. Nisam mesec i 6 dana dobio povratnu informaciju. Zvao ih danas - odbijaju da raskinu niti da kazu koja ce cena biti od 1. juna, i salju me u poslovnicu.

Posto je ovo vec drasticno zlostavljanje mene i mog vremena u svakom pogledu i cist kriminalni akt, koji nije opravdan bilo cime.

Podizu cenu 190%, i to tri puta na razne volsebne nacine. U svakom slucaju savetujem svakom da MTS i sve sto je sa tom gospodom vezano zaobidju u najsirem luku.
Valjda racunaju da njihovi glasaci i ne koriste internet, te ajde da klepimo ove druge.. Jer iko normalan ne bi ovo trpeo. 3 podizanja cene u 6 meseci, gde svako trazi nadljudski napor da se sa njima izbori.

Kontaktirao RATEL. Po njima operater ima pravo da pokusa bilo koji broj puta da podigne cenu, i oni se umesaju tek kada odbije da vrati cenu na originalnu. Znaci da je mobbing institucionalizovan. Od sada samo sa gospodom pisanim putem - da imam pisani trag odbijanja ili neodazivanja. I svaki put kada podignu (imaju jos 5 meseci do kraja UO), ja imam pravo da trazim raskid - i to cu ciniti mailom.

Izvesticu kako je proslo..

PS Nije pitanje ni cene, koliko prinicipa i toga da su oni - po mom licnom misljenju - postali kriminalna organizacija.. Nadam se da ce im se sve to debelo olupati u glavu u dolazecem periodu..

Po zakonu o elektronskim komunikacijama, ako dođe do promene cene ili specifikacije usluga, imaš pravo na raskid i bez obzira ukoliko ti ponude korišćenje usluga po staroj ceni. Meni su to isto pokušali da uvale, nisu mi dali adekvatnu ponudu, to jest, koliko i znam, nisu više velikodušni da daju veći broj meseci za dinar pa sam ih se otkačio.

Po zakonu o elektronskim komunikacijama, ako dođe do promene cene ili specifikacije usluga, imaš pravo na raskid i bez obzira ukoliko ti ponude korišćenje usluga po staroj ceni. Meni su to isto pokušali da uvale, nisu mi dali adekvatnu ponudu, to jest, koliko i znam, nisu više velikodušni da daju veći broj meseci za dinar pa sam ih se otkačio.
Da li si siguran u ovo? Napravili su da zvuci kao da ako vrate cenu na originalnu, nemam mogucnost raskida (najradije bih raskinuo jos pre 6 meseci - kad su preuzeli Beotel)

Da li si siguran u ovo? Napravili su da zvuci kao da ako vrate cenu na originalnu, nemam mogucnost raskida (najradije bih raskinuo jos pre 6 meseci - kad su preuzeli Beotel)
mts namerno krši zakon time što ne izostavlja bitne elemente obaveštenja (poskupljenje), ali ista svakako impliciraju da će do poskupljenja ili promene specifikacije doći. Ono što je važno i na čemu bi trebalo da insistiraš jeste da se tvoj podnesak zavede kao zahtev za raskid, a ne kao prigovor.
Krajnji korisnik ima pravo na raskid ugovora, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, u roku od 30 dana od dana prijema obaveštenja o nameri jednostrane izmene uslova ugovora od strane pružaoca javno dostupne elektronske komunikacione usluge, osim pružaoca komunikacione usluge između lica koja nije zasnovana na korišćenju numeracije, ako se najavljenim jednostranim izmenama bitno menjaju uslovi pod kojima je ugovor zaključen, na način koji nije u korist krajnjeg korisnika, a naročito u pogledu specifikacije usluga i uslova za korišćenje usluga u vezi sa ponuđenim promotivnim pogodnostima.
Posle ti možeš sa njima da se pogađaš da li ćeš istu cenu do kraja ugovorne obaveze ili raskid, ali to zavisi od tvoje dobre volje da nastaviš po starom. Međutim, pošto u poslednjih par godina volšebno dižu cene iz meseca u mesec, moj iskren savet je da insistiraš na raskidu, osim ukoliko ne budeš imao bolju ponudu za pisani aneks (xy meseci po dinar pa onda tražiš raskid zbog migracije ili poskupljenja).

Ima još jedna stvar sve je to lepo ali ako nema alternative...onda nema mnogo smisla tražiti raskid.

Mobilna mreža takođe postoji i u odnosu na ADSL može da bude bolja opcija. U krajnjem slučaju, ulaganje u neku jaču eksternu antenu od 100€ je isplativa investicija za udaljeniju i rasterećeniju baznu stanicu (autoput recimo, tu mora da se pusti veći protok iz objektivnih razloga).

Nazad
Vrh Dno