Šta je novo?

BeotelNet

Ne, fiksni telefon je na drugog člana porodice. Kada su me prebacili iz Beotela u mts to su uradili na moje ime.
Nije da se bunim zbog niže cene, samo me zanima šta će sve biti do isteka ugovora.
PA dok god ti je niza cena super, cim ti povecaju trazi raskid zbog povecanja cene.
Sigurno ce svima cepnuti punu cenu, najkasnije za 5 meseci, to je bar moja procena.

Strašno i žalosno. Ne razumem sta guraju, optiku, mobilni net.
Pa koliko imamo sredina koja će videti optiku za jedno 100 g.
A pošto su jedini adsl provajder ima da ga plaćamo debelo za šta. 🤦‍♂️

Prihvacen mi je prigovor na racun, koji je u beotelu bio 1300 din Net 30/4

Meni Telekom ne odobrava vec 2 nedelje da vratim Beotel-ovu opremu u nekoj od njegovih poslovnica.
2. decembra nisu hteli da prime opremu u poslovnici,kazu kontaktirace me neko.
3 decembra saljem mejl da li mogu da vratim opremu, odgovorili 10. 12. da im posaljem podatke o meni i kazu da budem strpljiv javice se neko. Naravno niko se nije javio, niti ce. Samo me zavlace iz neznam kog razloga.
Iz Beotela su mi rekli da opremu mogu da vratim u neku od mts poslovnica. Aj sad budi pametan.
Juče sam konačno uspeo da vratim opremu mts-u i to nakon što je moj otac zatražio ukidanje fiksnog telefona. Evo mejla koji je moj otac dobio od Telekoma:

Obaveštavamo Vas da je za telefonski priključak broja 011xxxxx vezan ADSL internet korisnika xxxxxxx i da bi demontiranjem telefonskog priključka bio onemogućen pristup internetu koji je vezan za taj broj.

Ukoliko ostajete pri zahtevu, potrebno je da posetite najbližu poslovnicu kako biste realizovali zahtev za raskid i izvršili povraćaj terminalne opreme (modema) kako Vam ne bi bila fakturisana.

Molimo Vas da ne odgovarate na ovu poruku. Za sve dodatne informacije o našim uslugama na raspolaganju Vam je Kontakt centar 0800/100-100, mreža poslovnica i internet strana www.mts.rs

Inace sam taj ADSL korisnik ja, a u poslovnici su mi rekli da sam i dalje aktivni ADSL korisnik po njima, iako mi je Beotel isključio net i raskinuo ugovor jos 2. decembra!
Iz mejla vidite da su mom ocu tražili da vrati opremu koju sam ja zadužio kod Beotela!
Ovaj mejl je inače stigao nakon 3 nedelje od kad je otac zatražio ukidanje fiksnog telefona. Prvo su rekli da može i preko mejla da se otkaže fiksni uz skeniran potpis, da bi sad ipak tražili da ide u poslovnicu i tamo podnese zahtev.

Kada je išla migracija iz Supernove u TiS (mts sistem), obavljala se postepeno i ja sam podneo zahtev za raskid po starom, a u međuvremenu su me migrirali u novom, potom sam raskid radio sa mts-om nakon što mi je stigao mejl da je raskid odobren. U prevodu, kod Supernove je bio obrazac za razduženje opreme, a kod mts-a je to Zahtev za raskid ugovora i skroz dole u polju stoji razdužena oprema, ispod čega se korisnik potpisuje.
I ja sam morao da potpišem Zahtev za raskid ugovora da bi vratio opremu mts-u.
Kao razlog raskida su upisali gašenje fiksne linije.

Da li neko zna šta se od kablova vraća uz ruter,napajanje i spliter, beše 2 telefonska i lan ? Negde sam davno imao taj njihov papir koju opremu dužim al su mi ga uzeli prilikom zamene adsl rutera za vdsl

Zavisi od poslovnice i radnika ali bitan ti je ruter i adapter, na kablovima obično ne insistiraju.

Koji je sad korisnicki call centar nemam uopšte intetnet ne znam gde da zovem?
I šta se desava posle isteka ugovorne obaveze (istice mi u martu) da li prelazimo na neki paket ili ostaje isto?

Koji je sad korisnicki call centar nemam uopšte intetnet ne znam gde da zovem?
I šta se desava posle isteka ugovorne obaveze (istice mi u martu) da li prelazimo na neki paket ili ostaje isto?
Ako si migriran na ovu bagru, onda 0800-100-100
Što se tiče paketa, izgleda da je sve s'brda s'dola

Pa u beotelu mi je račun bio 2050 dinara, sad jedan mesec je bila ta cena, a prošli 1790..... ništa mi nije jasno

Ako imas ugovor, pisi zalbu na racun,tako su i meni poskupeli,i jos su hteli da povecaju za 50%, jer je istekla akcija, ja dostavio od beotela ugovor, i oni prihvatili,tako da mi je sada 1300 din Ako platis znaci da si saglasan sa poskupljenjem.

Zna li se nešto šta će biti sa beotel.rs i beotel.net domenima pošto sam plaćao email adresu kod njih i koja mi je stara preko 20 god? @sbb najavio gašenje. Da li da selim polako jer imam plaćeno do 1.oct. 26te . Adresa mi je ostala iz doma SMIN-a ko se seća toga još.

Mene je isto to zanimalo i dobio sam dva nezavisna odgovora na isto pitanje - da im nije u planu skoro gašenje. Mislim da ti je najbolje da platiš ranije i pre isteka na još godinu dana do 2027, pošto im je usluga na godišnjem nivou morali bi minimum godinu dana ranije da najave gašenje, zbog svih koji su već platili.

Чек чек Јунет је Телекомов сада? Значи ли да ће Јунет моћи користити инфраструктуру зграде без бушења зидова? За Супернову 2С и 2М нису морали да бушеити зидове, само развукли каблове по становима.

Додатак: некима су бушили да скрате пут за каблове између соба, по жељи станара

Poslednja izmena:
Od 2017. čini mi se. Eunet kao hosting je prodat SBB-u (postao je SBB hosting kasnije), a Telekom je preuzeo Yunet kao ISP provajder sa pripadajućom infrastrukturom. Iako je Yunet tehnički Telekomov podstanar i na optici, oni su zavisni od mts-a.

@uji појма нисам имала, хвала.
Супернова 2С и 2М је оптика?

@uji одлично, јавићу комшијама. Старији су људи, воле једноставно. Можда успеју избећи бушење зидова јер у згради је СББ, МТС и Супернова.

• Like
Reagovanja: uji
Počelo je sa sranjima treći dan sad još malo četvrti kao nemam čestit net
brzina varira stalno od 0 do 11, 12 mbita bio mi danas lik zamenio spliter još dok nije seo u kola zovem ga nazad ne valja
Zamenio ruter isti q..
Gledam sad na lapu refrešujem speedtest stalno varira nema tu protoka ič
vdsl 20/4
Inače zvao sam na onaj beotelov broj redirektuje na telekom prvo ti se javi AI (mož misliti) posle automat.
Nema više dobro veče ovde .. kako mogu da vam pomognem.
Pozdrav tim dobrim ljudima nekad možda nisam bio ok prema njima

Meni smanjili račun od 2000 nešto na 1700 din kao neki 200-200 paket a imam u stvarnosti i dalje 200-20?
Uz to dobijem 09.03.2026.god SMS ove sadržine:

Obavestavamo Vas da ce od aprila 2026. vaziti paketi iz aktuelne komercijalne ponude, koji Vam donose unapredjenu TV platformu i internet konekciju u najboljoj mrezi. Ovom promenom garantovana su Vam prava u skladu sa clanom 131. Zakona o elektronskim komunikacijama. Vas MTS

I ništa mi nije jasno.
Dali su oni mene sami prebacili na neki paket pa sam plaćam manje. Napominjem da nisam raskinuo ugovor kad je trebalo jer se nešto iskomplikovalo oko vraćanje opreme tad.
Da li mogu sad da raskinem ugovor.

Znači da su me prebacili na skuplji paket? ali na koliko nikakav ugovor nisam potpisivao ni na 1 dan a kamo li na više... valjda su trebali da me pozovu sa ponudom nekom prvo...

Nazad
Vrh Dno