Šta je novo?

BeotelNet

Pošto su korisnici prijavljivali da nisu direktno obaveštavani preko mejla ili sms-a, stoga jedini preostali način da se izjavi raskid je zbog prijema uvećanog računa, odnosno taj rok teče 30 dana od datuma izdavanja, jer taj čin je za korisnika presedan i on je time „obavešten“ o migraciji i poskupljenju. To nije prvi put i u prošlogodišnjoj migraciji za mts i Supernovu je bila potpuno ista priča pa oni koji nisu podnosili zahtev za raskid decembra preprošle, učinili su to januara prošle po prijemu uvećanih računa.
Napomena: vrlo je poželjno da prvo podnesete prigovor na račun, a u poslovnici strogo napomenite da ne podnosite reklamaciju, ne želite da se vaš zahtev za raskid evidentira kao reklamacija i da ste izričiti u tome da podnesete zahtev za raskid po Članu 131 zakona o elektronskim komunikacijama. U slučaju da imate kvalifikovani elektronski sertifikat u ličnoj karti, procedura je sigurnija i taj pdf potpisujete kroz Adobe Reader opcijom Use a certificate pa Digitally sign odabirom Sign sertifikata. Takođe, po istom članu zakona, predviđeno je da se troškovi u vezi sa raskidom ne plaćaju, te kada vam stigne poslednji račun, tražite da se iz tog razloga stornira (pošto je razlog raskida promena specifikacije usluga i poskupljenje).

Meni stigao uvecan racun, kazu prvih 6 meseci, 50% popusta,a sta ce posle?

Ja sam imao ugovor sa beotelom, 1400 din 3 god, sad bi trebalo da kosta 3000din?
Problem je sto neznam koji sam paket, imao bezicni internet(na antenu)

Poslednja izmena:
Мораш да видиш са њима телеком нема бежични интернет у ценовницима.

Rekli mi danas,isteklo 6 meseci, i sad bi trebalo da placam 2100,pisao prigovor,ako moze ta prvobitna cena,sto sam sa beotelom ugovorio,ako ne onda raskid.
Na ugovoru pise 3 god po 1300 din

Meni prvo stigao račun od Beotela, odem da platim, ne prolazi uplata, račun nije validan.
E sad stiže račun od mts koji sa 1090 din ide na 1500 za bedni paket 5/1 Mb/s 🤦‍♂️
Bravo li ga bravo. I bez ikakvog obaveštenja.
Ima li neka druga opcija, nešto nisam u toku sa ponudama.
Sa Beotelom sam pa skoro više od 10 g. Šteta što su se prodali.

Meni prvo stigao račun od Beotela, odem da platim, ne prolazi uplata, račun nije validan.
E sad stiže račun od mts koji sa 1090 din ide na 1500 za bedni paket 5/1 Mb/s 🤦‍♂️
Bravo li ga bravo. I bez ikakvog obaveštenja.
Verovatno su te prebacili na brži paket. Ja sam bio na 15 mb/s kod Beotela sad sam kod MTS prebačen na Net20 paket sa 20mb download i 4 mb upload. Ako imaš nalog na moj.mts.rs možeš da vidiš koji ti je sada paket. Ako nemaš nalog, napravi.

Izg.eda ca su Bravo li ga bravo. I bez ikakvog obaveštenja.
Izgleda da su sve samoinicijativno prebacili na UO od 2g sa popustom od 50% tokom prvih 6m.
Posle 6 meseci cete svi placati 2999+ din koliko je najjeftiniji paket! Ovo sa popustom od 6m su uradili da ne biste svi otisli kad biste videli 2.5x do 3x veci racun!
Imate do kraja meseca fore da pobegnete od njih! Niposto ne placajte ovako uvecane racune jer to znaci i da se slazete sa tim!
Clan foruma Uji je lepo objasnio kako da postupite!

Zanimljivi da oni meni 6 meseci racunaju od potpisa ugovora sa beotelom, 23.7 Sledeci racun puna cena,naravno pisao prigovor,sa beotelom sam sklopio ugovor na 3 god.mesecno 1300 din.

Izgleda da su sve samoinicijativno prebacili na UO od 2g sa popustom od 50% tokom prvih 6m.
Posle 6 meseci cete svi placati 2999+ din koliko je najjeftiniji paket! Ovo sa popustom od 6m su uradili da ne biste svi otisli kad biste videli 2.5x do 3x veci racun!
Imate do kraja meseca fore da pobegnete od njih! Niposto ne placajte ovako uvecane racune jer to znaci i da se slazete sa tim!
Clan foruma Uji je lepo objasnio kako da postupite!
Kako mogu da nekog prebace na UO ako nisam kod Beotela imao UO, bio sam bez UO. Valjda treba da potpišeš ugovor za UO?

Kako mogu da nekog prebace na UO ako nisam kod Beotela imao UO, bio sam bez UO. Valjda treba da potpišeš ugovor za UO?
Pa pazi oni mogu sve... Korisnici ne mogu. Zato sam ja svojevremeno pisao da se svaki ugovor može raskinuti i to pravnim putem. Ko mene na primer može naterati da budem mts korisnik ako ja mts ne želim. Znači ljudi ko ne voli i ne želi mts (iz bilo kog razloga) napred i raskidajte pustite njihove fazone ne može, može sve "ugovor sam potpisao sa beotelom, vas ne želim" i kraj priče.

Kolika je puna cena, ako sam dobio račun od 1.250 dinara?
слика_2026-01-10_212333257.png

Mozda nisu sve prebacili na UO sa 50% popusta vec samo one koji su bili pod UO i kod Beotela.
Ali ni oni nisu potpisivali nikakav ugovor sa MTS-om, pa evo vise clanova foruma kaze da su im rekli prvih 6m ide popust 50% a posle puna cena. Cak su i korisnici koji su bili bez UO kod Beotela dobili 50% nize racune za decembar.
Kod Telekoma izgleda moze sve.

Bio je paket 20/4, a uz elektronski račun ide popust, tako da se matematika opet ne slaže. 🙂

Stigao je eRačun na mail, i u opcijama na moj.mts piše da je aktiviran.

Ima li šta i gde povoljnije, bolje, vezano za adsl-vdsl? Jer ovo je smešno da plaćam u2026 1500 din za 5/1 Mbps.
Ugovor nije postojao, istekao je odavno sa Beotelom.

Da nisi dobio popust za Racun na fiksni telefon? Kolko vidim eRacun se odobrava samo na jednu uslugu.
Ne, fiksni telefon je na drugog člana porodice. Kada su me prebacili iz Beotela u mts to su uradili na moje ime.
Nije da se bunim zbog niže cene, samo me zanima šta će sve biti do isteka ugovora.

Na ADSL/VDSL jedini preprodavac je Yunet (kada su kupili Beotel i kada će kupiti Orion).

Cene na ADSL/VDSL su (bez popusta sa fiksnim uračunatim);
mts net:
  • mts Net 5/1 = 2549 + 660 = 3209din mesečno
  • mts Net 10/1 = 2599 + 660 = 3259din mesečno
  • mts Net 20/4 = 2599 + 660 = 3259din mesečno (ista cena kao za 10/1)
  • mts Net 50/8 = 3499 + 660 = 4159din mesečno
  • mts Net 100/10 = 4499 + 660 = 5159din mesečno

mts Box 2:
  • mts Box2 mini 5/1 = 3049din mesečno
  • mts Box2 lite mini 10/1 = 3099din mesečno
  • mts Box2 lite 20/4 = 3099din mesečno
  • mts Box2 M 50/8 = 3499din mesečno

Yunet:
  • Yunet Net 10/1 = 1595 + 660 = 2255din mesečno
  • Yunet Net 20/2 = 1825 + 660 = 2485din mesečno
  • Yunet Net 20/4 = 2055 + 660 = 2715din mesečno
  • Yunet Net 50/8 = 2125 + 660 = 2785din mesečno

ovi svi su očigledno rešili da ubiju adsl/vdsl, a sa njim delimično i fiksnu telefoniju za kućne korisnike

Nazad
Vrh Dno