Šta je novo?

BeotelNet

Ako imaš više poslovnica u gradu, idi u neku drugu, ili traži da razgovaraš sa nekim ko im je šef. Nemoj ni da im objašnjavaš da imaš Beotelevu opremu, samo je donesi. Moraju da te vide da si Telekomov korisnik, ko što i mi preko moj.mts portala možemo to da vidimo. Ne znam dal treba nešto da ti odštampaju neku potvrdu da si vratio svu opremu, mislim da sam to samo u PTT dobio.

Mene su isto tako vrteli kada sam prelazio u Beotel, imao sam svo vreme internet, ali Beotel je tvrdio da ne može da me prebaci na novu brzinu dok ne vratim opremu, a u Telekom poslovnici nisu hteli da prime opremu dok Beotel "ne pusti signal". To je trajalo bar dve nedelje, pa su iz Beotela poslali urgenciju Telekomu. Deluje da zavisi na koga naiđeš.
Ja sam iz Beograda, ovde ima 22 Telekom-ove poslovnice, ali imam utisak da mi ni u jednoj ne bi primili opremu. Jos 02. 12. su u poslovnici videli da sam Telekomov korisnik i da sam prebacen na 20/1 paket, a istog dana sam dobio i raskid ugovora od Beotela.
Probacu jos jednom u drugoj poslovnici da im vrnem opremu. Ako nista videcu da li se jos uvek vodim kao njihov korisnik. Ja ne mogu preko portala moj.mts to da vidim zato sto se fiksni telefon vodi na mog oca.

Vide da ste mts korisnik tako što možete da imate (ili imate) validnu prepisku sa mts-om u mailu, gde oni daju svoj račun, a kažu da se upotrebi Beotelov poziv na broj.

(Kasnije kažu da će zvati, a ne žure baš sa pozivom).

ja na sve mailove podneo zahtev za raskid jer bez mog pitanja prelazim na mts da sam to hteo nebi njih uzimao. Prvo kopernikus pa uzoh exe net pa i to kupiš sad beotel net 5 godina begam od mts da prosto ne veruješ naravno da ću i sa odustati i preći na ninet valjda njih neće da kupe
ista situacija zemljače, taman sam mislio e ovi neće da im daju da ih kupe kad ono i ovo s*ebaše.... ima li spasa od lelekom mafije.... ovo nije normalno više

Sve liči na to, da su bar u mom slučaju, rešili da idu na to da mi iznude još jednu ratu.
U redu, fiksni nije neophodan, pa će i on biti otkazan sa internetom. Znam da će se mnogo potresti, ali ipak, biće mi zadovoljstvo da im ništa više ne plaćam.

Meni je pripejd u A1,sad i net a uskoro i fiksni.
mobilni 500din
net 1112din
fiksni/mobilni 200din
jos da nadjem neki iptv

Može li mi neko ukratko napisati da li mogu raskinuti ugovor koji sam potpisao sa BeotelNet-om Juna 2024. godine na 2 godine, u pitanju je ADSL 20 za 990 dinara. U ugovoru piše da je minimalno trajanje ugovora 24 meseca i ispod stoji napomena u vezi sa plaćenjem: Cena u prvih 24 meseca 990,00 din. Naravno hoću da raskinem bez penala jer me je telekom po svemu sudeći prebacio na paket koji kod njih košta 2600 dinara i kao častiće me prvih 6 meseci 50% popusta...

Bio sam nekoliko puta do MTS poslovnice, pitao ih, niko mi nikakve konkretne podatke ne daje. Kao ne znaju ni da li će mi odrediti da platim penale (i koliko uopšte koštaju ti penali?).

Podneo zahtev za raskid ugovora bez nadoknade penala ako ne mogu da mi omoguće istu cenu, posle 7 dana stiže SMS kako će mi dati 6 meseci popusta na pretplatu. Niko ne govori tačno koja je cena. Odmah nakon toga bio ponovo i opet im kažem da imam ugovor sa Beotelom na 990 dinara mesečno i opet čekam odgovor 7 dana... Ne bih da me uvuku u nešto kao prošao ti je rok i slično...

Pomagajte!

Mogao si da raskines kad si obavesten da Beotel prelazi Telekomu,sta si cekao,ne znam.
Sad cekaj novi racun sa vecom cenom pa raskidaj.
6 meseci popusta je glupost nevidjena i na to ne pristaj,samo stara cena ili raskid.

30 dana je rok za podnesak zahteva za raskid od datuma dostavljanja obaveštenja po članu 131 ZEK. Jako je bitno da je to zavedeno kao zahtev za raskid, a ne kao reklamacija, što je po svemu sudeći slučaj.

30 dana je rok za podnesak zahteva za raskid od datuma dostavljanja obaveštenja po članu 131 ZEK. Jako je bitno da je to zavedeno kao zahtev za raskid, a ne kao reklamacija, što je po svemu sudeći slučaj.
Da li mogu već sada da tražim raskid ili da čekam u januaru prvi račun? Ne znam kako računaju penale, koliko sam upućen, ako i treba da platim penale to bilo da doplatim do pune cene, a puna cena je bila 500-600 dinara veća od ove koju sam plaćao po ugovoru. Znači tih 6 meseci ukupno nadoknada 3000-3600 din - ako je tako? I to mi je neko rešenje ako ne može drugačije.

Ako obaveštenje nije stiglo na mejl, onda će se računati rok od 30 dana kada budeš video račun sa uvećanom cenom. Ujedno pišeš i prigovor da ti koriguju račun tako što će ga naplatiti po ugovorenoj ceni.

Onda cim si dobio obavestenje od Beotela da prelaze u MTS trebao si da trazis raskid kao mi ostali.
Sad cekaj racun pa raskidaj,ne pristaj na nikakve price i obecanja.
Ili kako zelis,tvoja stvar,ja cekam A1 da prenesem i fiksni kod njih.

Ako ništa drugo, Beotel je bar bio ažuran sa računima. Sve mi je nešto neobično ovo kašnjenje, kao da pripremaju cenovno iznenađenje.

Meni pre neki dan stigla poruka od mts da sam platio racun,posle 20 dana,kod beotela dolazila posle 2h.

I meni stiglo danas od MTS-a da sam platio račun ali sam morao da doplatim još 335 dinara jer mi je račun za decembar bio 1524,50, to sam video u Moj MTS. Izgleda da su me prebacili na paket 20/4 koji sada košta 1524,50. Inače, bio sam na paketu od 15 mb i plaćao 1190 dinara u Beotelu.

@Belisarius
Dobro je da su ti priznali tu uplatu, te nisi morao da ulažeš reklamaciju. Ja sam iz te bojazni odlučio da sačekam račun, i stigao mi je isti ukupan iznos kao i tebi. Očekivao sam da će mnogo više da nas cepe. Gledajući njihov aktuelni cenovnik koji je stupio na snagu od 23.12.2025. iznos koji plaćamo dođe 50% od 3049 din, kolko košta Net 20/4 paket bez UO. Ako to bude iznos i narednih meseci, i nije tako loše, za internet bez UO.

Ja sam na vdsl 50/8, dobio od njih 6 meseci sa 50% i danas stigao račun na 1699,50 din.
Neka me do juna pa onda na A1.

I meni stiglo danas od MTS-a da sam platio račun ali sam morao da doplatim još 335 dinara jer mi je račun za decembar bio 1524,50, to sam video u Moj MTS. Izgleda da su me prebacili na paket 20/4 koji sada košta 1524,50. Inače, bio sam na paketu od 15 mb i plaćao 1190 dinara u Beotelu.
Trebao sam pre mesec dana da raskinem sa ovim budalama pa se sad ne bi patio da ukapiram ko je ovde lud, a biće da sam najviše ja 😤 .
Prvo nešto da razjasnim, koliko znam mi u beotelu smo plaćali račun za tekući mesec, znači račun stigne 1og u mesecu rok je da se plati do 5.og, i to je pretplata za taj tekući mesec, a ne za prošli mesec, jel tako, toliko sam još normalan?

Da li si kao i ja decembarski adsl račun uplatio na onaj žiro račun iz poštanske štedionice koji su poslali u prilogu koji se odnosio na neka ,,dugovanja po novemarskom računu kao i sva preostala,, ili si uplatio na beotelov 170-0030025082000-62 ?

Evo koju glupost sam ja uradio:
  • 30.11 šalju te famozne račune sa prilogom u kome se pominje novi račun za uplatu , i ja uplaćujem 2.12.2025 na taj žiro 200-11921-52 , misleći da plaćam za decembar.
  • sada kada računa nije bilo ja uplatim 3.1.2026 isto kao i prošli račun, misleći da plaćam za januar. Danas 5.1 stiže račun na mail od mts-a u iznosu od 1.524,50 za decembarski račun, a žiro račun neki treći. Prvo što iznos nije 1.190din , drugo što izgleda ni uplata nije validna na onom računu. Idem ujutro da se svađam sa neupućenom šalterušom u mts poslovnici kao i svaki zatucani seljak, jer su nesposobni da urade ,,integraciju,, odnosno preotimanje a da sve ne zakomplikuju, crkli da bog da

@nocniduh Odakle si izvukao onaj njihov cenovnik za adsl, nigde ga ne nalazim na sajtu

Poslednja izmena:
Ja danas otišao da vidim koja je procedura da vratim ruter i da pređem u A1 jer ngde na forumu sam pročitao sada plaćamo 2.500. Dok sam čekao red, ušao na Moj MTS i vidim stoji neplaćen račun od 1524 dinara. Dođem na red i pitam ovu što radi odakle meni ovo dugovanje za decembar kad sam ja to platio još 3.decembra. Ona mene pita kako sam to platio decembra kad tek sad to može da se plati, a to što sam platio, to sam platio račun za novembar. Ja uđem na mejl, račun što je poslao Beotel 30.11. i tu lepo piše od 1.12 do 31.12. Ona meni, da vas ja nađem u sistem. Ja rekoh podatke i posle 5 sekundi stiže poruka, "Vasa uplata mts racuna u iznosu od 1190 RSD je evidentirana. Hvala sto koristite nase usluge. Vas mts". I onda ona meni reče da treba da doplatim još 335 dinara jer je sada 1524 dinara i da joj pošaljem na mejl dokaz o uplati iz banke decembarskog računa. Ja joj tu poslah na licu mesta i platio sam isto tu preko mbankinga. I ona reče da je sada sve u redu.

@nocniduh Odakle si izvukao onaj njihov cenovnik za adsl, nigde ga ne nalazim na sajtu
Prvo nešto da razjasnim, koliko znam mi u beotelu smo plaćali račun za tekući mesec, znači račun stigne 1og u mesecu rok je da se plati do 5.og, i to je pretplata za taj tekući mesec, a ne za prošli mesec, jel tako, toliko sam još normalan?
Tako je.
Ja sam na vdsl 50/8, dobio od njih 6 meseci sa 50% i danas stigao račun na 1699,50 din.
Neka me do juna pa onda na A1.
Kako su ti dali 6 meseci? Koji je to paket, ne vidim ništa u cenovniku za 3399?

@Belisarius ok, ta iz mts-a se očigledno snašla i ako i njoj nije bilo jasno, pripremiću i ja odštampan dokaz o uplati za decembar. Nego jesi im decembarski platio na žiro koji počinje sa 170- ili onaj sa 200- ?

@nocniduh ladno imaju cenovnik a nigde na sajtu u sekciji internet da u opšte nude adsl internet.

Imam beotelov int bezicni, danas stigao preko mts-a racun,ali uvecan,jel moze raskid?

Moglo je od 1.11. do 30.11.2025.
Sad bar zakonski ne može.

@poglavicas Zašto misliš da ne može da raskine ako možda nije bio pod ugovornom obavezom u Beotelu, time što su se ,,pripojili,, ne znači da je neko umesto njega u mts-u automatski potpisao novi ugovor na 24 meseca. Ja sam im pisao mail u vezi mog problema jer u poslovnici nisu od nikakve koristi, ladno me uputili na telefon oriona, ludilo mozga. U mailu sam napisao između ostalog ako je ovaj račun od 1.524din sa 50% popusta i za par meseci će biti preko 3.000 da želim raskid , pa obaveštavam kako odgovore.

Nazad
Vrh Dno