Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

i ja sam bivsi vlasnik... dobar je to telefon bio i rado ga se secam... :)

Juče sam prelistao temu od prve strane, pošto je ovom prso softver, pa da vidim kako se flešuje i, naravno, posle fleša sve radi najnormalnije. :)

BTW, zaintrigirali su me svi oni tweakovi, pa ću malo da eksperimentišem sa njima :type:

I ja sam se pozdravio od EFa i pozeleo sam dobrodoslicu Samsung E250
au,vidim da je dosta ljudi imalo ovakav prelaz sa ef na e250 i mogu samo da mislim kako im je,e250 mu nije ni blizu. Vidim da je tema pukla posle 170 strana,ja sam tu negde od 50-te i pročitao sam sve,ostaje jos da vidimo čiji će se najduže održati u životu,a i ideja sa razmenom delova nije loša. POzdrav za sve ef-ove korisnike...

E bogami ja se svog ef-a ne odricem nikako! Radi ko bombona( pu pu da ga ne ureknem) :D ! Imam ga vec 1 godinu i sve u svemu sam zadovoljan, tel je stvarno zakon! Sta god se pokvari mozes sam da popravis, kakav servis kakvi bakraci!:banana:
Sto rece neko sa ef-om do groba! :):):) Jedino sto bi mi mozda trebalo je baterija, jel cini mi se da polako sve manje i manje traje, ali dobro, nacicemo i to cudo valjda negde i ef ce nastaviti da sljaka! Pozdrav za bivse i sadasnje korisnike EF81!
A da i jos nesto, nadam se da mi koji smo ostali pri ef-u biti jos uz forum i pomagati jedni drugima ako sta zatreba! Ako nekome jos slucajno rikne ( ne daj boze:d) da proda neki deo i tako!:p:p:p veliki pozz

Imao sam 063 karticu i podesene parametre za gprs i mms i sve je radilo sad sam ubacio 065 karticu.i da bi mi radili novi parametri treba da izbrisem ove stare profile.Problem je sto pomocu brew mobile commandera ne mogu u brew modu da pristupim sistemskim fajlovima.Obex radi ali ne moze da poveze fon kada je u brew modu.Kada u settingsu uradim autodetekciju uredno mi nadje portove za oba moda ali u brew modu prijavljuje da ne moze da se konektuje.Da li postoji neki drugi nacin da pristupim sistemskim fajlovima da izbrisem stare profile.

Brew commander nije lepo ocitao portove pa sam iz device menagera video koji je i radi.Stigla su mi podesavanja iz mts-a za mms i gprs.Internet radi ok,ali imam problem da saljem i primam mms.Podesavanja za mms postoje u conections i internet profilima ali ga nema u browser profilima.Kad sam bio na telenoru mms profil je bio i u browser profilima.kako je kod vas?

Proradio mi MMS.Bilo je do njih.Pokusao sam da instaliram Beograd mapu ali nece ni preko Brew comandera,java instalera onaj program sa diska a ni preko one fore sa kartice i integrisanim browserom.Video sam u proslim postovima da su neki imali slicnih problema da li je neko od njih uspeo na neki drugi nacin da instalira.Da li neko koristi novu operumini 4.1 i kako se pokazala.

Izgleda da je i moj vrisno' posle godinu dana...
Punih ga pre neku noć, sve normalno, skinem ga sa punjača i legnem da spavam. Sutra ujutru prvi razgovor prekide na pola. Ja upalim, on prikaže logo, krene da se diže, na pola sekunde prikaže desktop i taman kad treba da se pojavi ono pitanje "Switch phone on?" - resetuje se!. Probam nekoliko puta, isto !?! OK, napuniću ga opet... Stavim na usb preko PCa, isto. Stavim na originalni strujni punjač, isto. Non-stop se vrti u krug, krene da se diže, pa se resetuje, tako celu noć, baterija zagrejana.

Jel' se desilo nekom nešto slično, jel' u pitanju baterija, punjač, phone ili kabl?

Instalirao sam mapu Beograda na mem.karticu uz pomoc ids i radi.Sve pohvale autoru na trudu stvarno je super sa onim pretrazivanjem ulica.Sto se tice ove nove opremini 4.1 instalirao sam verziju na srpskom ima vizuelnih pomaka ubacena je opcija zooma,brzog skrolovanja strana,postoji opcija i snimaja strana ali ne znam da li je podrzava EF81.Hteo sam uradim backup NV items preko QPST.Uradio sam kako pise u uputsvu prvo konfiguraciju dodao port a onda na kartici za backup odredio mesto na hardu i kada pritisnem start izbci poruku o gresci:SPC given could not unlock phone memory.Sta je u stvari ovaj SPC i koji broj tu treba da bude.U upustvu na onim slikama tu su sve nule.

Nabavih bateriju za mog skoro zaboravljenog gvozdenka (dobio sam je od drugara koji je svog slomio) *** trebalo mi je 2 sata da ga dovedem u red, sve sam pozaboravljao :)

Ako ima neko samo link ka qxdm da sklonim ono switch on? pitanje, nasao sam taj nv i u nvedit-u ali ne mogu odatle da ga menjam...poz svima :wave:

Moze meni pomoc za lepljenje prevoda na klip???U pitanju je AVI fajl...onaj pocket encoder mi doda subtitle medjutim sliku unisti???Moze pomoc

eh... mislio sam da jesi. Ti si uvek nesto forsirao neke selidbe, ovo ono :D
mozda sam pogresno procenio...

Telefon moze da ocita fajlove sa najvise 60 karaktera zakljucno sa ekstenzijom fajla.
Ekstenzija fajla zauzima 4 ili 5 karaktera (.mp3; .mp4; .3gpp).

npr.
######################################################.mp3
55+4=59 karaktera.

* Preko toga nece uopste da iskopira na telefon, stoga ako ste ubacivali preko citaca kartica, fajlove preko 60karaktera telefon nece videti!
* Juce sam iskopirao preko citaca na telefon neku muziku, gde su prve 4 pesme bile ispod 60 karaktera, a peta je bila preko 60 i dogodilo se to da je telefon procitao samo prve cetiri pesme, sto znaci cim naleti na preko 60 karaktera ne cita dalje bez obzira sto na dalje ima fajlova ispod 60 karaktera.

imam isti problem neka mi neko pomogne!!!!

pa ovde je navedeno resenje problema. Obrisati sa kartice sve fajlove cije ime ima vise od 60 karaktera.

Gde da nadjem presek usb kabla - nemogu nigde da ga nadje pa da ga napravim.

U jeeeee... Od kad nisam bio ovde... Cini mi se od kako smo presli 110. stranu... Teska srca citam kako tema polako odumire kao i telefoni vecine. Moj jos uvek sljaka, ne forsiram ga nesto preterano, videcemo dokle. Jedino mi smeta baterija koja jedva izdrzi dan kad ga vise koristim. A kad se samo setim sto mi je rekao lik u prodavnici kad sam ga kupovao: "Nemas da brines, obavezni su jos 5 godina da isporucuju rezervne delove"... Jeeeste, sigurno...

Da li neko zna kako da instaliram mapu beograda u telefon, interesuje me postupak . Unapred zahvalan

Ortak je imao ovaj telefon, prvo mu je riknuo zvucnik, pa sistem... Posle ga je bacio ali bukvalno... :)

A jel neko video adaptere za slušalice, da mogu da se uštekaju neke normalne 3,5mm?

Vrh Dno