Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

@Brule85 - Moze biti da ako je telefon sa neke mreze (Vodafone) nije dobro dekodiran i zato nece. Nosi ti to u servis ako je pod garancijom...

Inace uspeo sam da sredim podesavanja za GPRS i 3G i sve to lepo radi sada,mada nema pomoci sa konfiguracionom porukom jer ona jednostavno kao da nije ni stigla...Ako nekome treba otkucacu i ovde,mada je vecinom kombinacija vec postavljenih stvari sa foruma...

Imam problem sa memorijskom karticom, kupio sam Apacer od 1Gb u Imtelu i gube mi se podaci sa nje, tj iskopirao sam neku muziku na nju preko card-readera na jednom laptopu i kada sam ubacio u telefon 90% toga sto sam snimio je nestalo, takodje kada nesto ubacim na karticu iz samog telefona ponekad se vidi a ponekad ne.Kazem vidi jer prikazuje odgovarajuce stanje memorije (tj pokazuje da je 300Mb puno) ali fajlova nema nigde...Na drugom istom telefonu ista prica, ali kada se vrati u card reader fajlovi su tu... Inace kartica je formatirana na FAT (FAT16) i iz XP-a i sa moba ali nista...
Da li je ona neispravna i da je vracam na garanciju ili je mozda nekompatibilna sa ovim telefonom?

Poslednja izmena:
Ja kupih istu takvu prekjuče, nisam ni stigao da je izmučim... kao mislio sam da je ok, mada sad kad si pomenuo, isti slučaj - iskopirao sam u sounds/music/gary moore nekoliko pesama i tu mi ništa ne nalazi, tj. vidi direktorijum, ali kao prazan... a pokazuje tačan kapacitet... inače, stavih još nekoliko direktorijuma u /music pride, oni su kao sve OK; kartica formatirana na FAT... sad se i ja pitam, da li da vraćam?

Još jedno pitanje, koji je najbolji player za muziku, da može da radi s listama, eventualno da ima opciju random i neki EQ, i naravno - da može da radi s zatvorenim telefonom? Ima li takvog?

Poslednja izmena:
@b@k@
Ovo za plejer mislim da nema a da radi zatvoren, i ja sam trazio to, al mrka kapa za sad!

@Brule85 - Moze biti da ako je telefon sa neke mreze (Vodafone) nije dobro dekodiran i zato nece. Nosi ti to u servis ako je pod garancijom...

Inace uspeo sam da sredim podesavanja za GPRS i 3G i sve to lepo radi sada,mada nema pomoci sa konfiguracionom porukom jer ona jednostavno kao da nije ni stigla...Ako nekome treba otkucacu i ovde,mada je vecinom kombinacija vec postavljenih stvari sa foruma...

Imam problem sa memorijskom karticom, kupio sam Apacer od 1Gb u Imtelu i gube mi se podaci sa nje, tj iskopirao sam neku muziku na nju preko card-readera na jednom laptopu i kada sam ubacio u telefon 90% toga sto sam snimio je nestalo, takodje kada nesto ubacim na karticu iz samog telefona ponekad se vidi a ponekad ne.Kazem vidi jer prikazuje odgovarajuce stanje memorije (tj pokazuje da je 300Mb puno) ali fajlova nema nigde...Na drugom istom telefonu ista prica, ali kada se vrati u card reader fajlovi su tu... Inace kartica je formatirana na FAT (FAT16) i iz XP-a i sa moba ali nista...
Da li je ona neispravna i da je vracam na garanciju ili je mozda nekompatibilna sa ovim telefonom?[/QU

ajde molim te postavi podesavanja za mms i gprs za 064 jer ja to nikako ne mogu da podesim a automatske poruke naravno ne rade.

thanks

dva pitanja:
1. da li bi mogao neko da postavi podesavanja (koja provereno rade na 58-ici) za MMS i GPRS za 064 mrezu
2. da li je moguce da se primljene poruke citaju na spoljnom ekranu, i ako je moguce kako to podesiti?

thanks!

pozdrav svima!

Sve iz delova citam ove Vase komentare,zato se i slabo pojavljujem...NEko je rekao nista od ef 82...ocekuje se za 20ak dana...300kom za Bg i to je to...ovih dana ce i nestati zalihe 81 pa ko nije kupio pravac u radnjuuuu...Telenor ce do leta pustiti komercijalno 3g koji ce funkcionisati u full-u u celom Bg-u a do sept.i cela Srbija...tako da Telekom zaboravite...vec na probnom test 3G je radilo mnoooogo brze nogo mts...Telefon je full za ove parice...igrice su opake...ima ih brdo na ruskom sajtu i extra su kvalitetneeee...samo jos kad bi neko mogao nekki krekovan messenger da mi nakaci bio bi mu prezahvalan i kad bi me uputio kako da koristim gprs tj edge preko ovg tel,tj data cable-a,posto ovaj mngr njegov nikako mi ne ide u glavu...pozdravvvv

Rekao mi je covek na mobilnisvet.com,trebalo je samo da gurnem karticu do kraja,u tome je stvar,ne da baterija gurne karticu,vec mora rucno.

Glupost ziva! :D Kaze lik da je za 063 kartice dovoljno da ih stavis na pola i da pri pritisku baterija gurne karticu u leziste, a za 064 je potrebno da karticu sam gurnes do kraja,kao sto se radi sa memorijskom. Shame on me! :smash: E sad,imam drugi problem,ne mogu da instaliram igrice,izgleda da mi treba i .jar i .jad fajl za svaku.

brule85, nabavi program JADgenerator (nije velik), i njime pravi .jad fajlove.

Glupost ziva! :D Kaze lik da je za 063 kartice dovoljno da ih stavis na pola i da pri pritisku baterija gurne karticu u leziste, a za 064 je potrebno da karticu sam gurnes do kraja,kao sto se radi sa memorijskom. Shame on me! :smash: E sad,imam drugi problem,ne mogu da instaliram igrice,izgleda da mi treba i .jar i .jad fajl za svaku.

Prelistaj malo temu, lepo ti pise...

Ajde ljudi dajte neki predlog za Theme Editor....nemoguce da niko ne zna nista....

Pa bre brate, sistem je isti kao i na vecini telefona. gde si video da memorijski ili GSM karticu "gura" baterija, nepostoji za dzabe tu onaj mehanizam sa klikom tj. cuje se klik kad kartica uleti.

Imas ovde na prethodnim stranama okacene i JADgenerator i JADmaker pa ih preuzmi.

Preuzeo sam JADgen,nemojte odmah da me kritikujete ;) DJWibe, dodji, i ja cu da ti pokazem kako radi sa 063, a kako sa 064 karticom, pa ti posle vidi ko je blesav. Nije mi prvi telefon u zivotu, pa da ne znam kako se stavlja kartica. Jednostavno, malo je neobican mehanizam, mozda vi drugi niste imali takvih problema, ja mislim da je to samo do mog primerka. Imao sam probleme sinoc i sa MPM-om i sa Phone Explorerom i sa Brew Mobile Commander-om, nisu hteli da mi ocitaju fon, ali sam uspeo sve da sredim, i ubacio sam neke igrice. FIFA 07 ocajno izgleda na njemu, ali je Real Football 2007 odlican, zamalo da osvojim Evropsko sa nasom reprezentacijom :D Ako ima neko neki dobar link sa igricama za njega, neka okaci!
I samo da kazem DJWibe-tu :D , nemoj pogresno da shvata, nisam ljut i ne zelim bilo kog da pljujem ovde, svi smo tu da saradjujemo, i ovaj forum je odlican, najbolji kod nas sto se EF81 tice!

Poslednja izmena:
Jeste li izvalili gde si i kako se ubacuju u SMS "smajlici".

Primam porike sa "smajlicima" ali ne provaljujem kako da ih ja ubacim u poruku, a u uputstvu stoji da ima ta mogucnost.

Siguran sam da nema ta opcija, i ja sam je trazio dosta dugo! Napravio sam zato template za svaki smajli, i onda je ubacujem!

Siguran sam da nema ta opcija, i ja sam je trazio dosta dugo! Napravio sam zato template za svaki smajli, i onda je ubacujem!

Koliko ima smajlija?Ajde ako te ne mrzi napisi koje sve smajlije koristis,ja sam provalio par komada:
:),:D,:(,;),:S

Preuzeo sam JADgen,nemojte odmah da me kritikujete ;) DJWibe, dodji, i ja cu da ti pokazem kako radi sa 063, a kako sa 064 karticom, pa ti posle vidi ko je blesav. Nije mi prvi telefon u zivotu, pa da ne znam kako se stavlja kartica. Jednostavno, malo je neobican mehanizam, mozda vi drugi niste imali takvih problema, ja mislim da je to samo do mog primerka. Imao sam probleme sinoc i sa MPM-om i sa Phone Explorerom i sa Brew Mobile Commander-om, nisu hteli da mi ocitaju fon, ali sam uspeo sve da sredim, i ubacio sam neke igrice. FIFA 07 ocajno izgleda na njemu, ali je Real Football 2007 odlican, zamalo da osvojim Evropsko sa nasom reprezentacijom :D Ako ima neko neki dobar link sa igricama za njega, neka okaci!
I samo da kazem DJWibe-tu :D , nemoj pogresno da shvata, nisam ljut i ne zelim bilo kog da pljujem ovde, svi smo tu da saradjujemo, i ovaj forum je odlican, najbolji kod nas sto se EF81 tice!

imas ovde igre a i procesljaj linkove unazad.

Evo SMS Reader-a za telefon, da vidite kako brzo radi. Steta sto nema nekog da odradi ceo ROM ovako dobro.

Prilozi

• SMSReaderBrewV02en.rar
    50.1 KB · Pregleda: 294
Poslednja izmena:
Od, smajlija, ovi provereno rade:
:*
:-(
:)
:p
:eek:
;)

Imate li problem sa seckanjem MP3-jeva. Neke pesme seckaju a neke rade OK. I jos nesto, Ne moze da se na karticu prebace pesme sa dugim artist/title imenima. (v48)

hm, imam i ja jedan problem, mada nisam siguran da je problem..mozda sam samo glup :)

Kad saberem sve shto mi se nalazi na memoriji u fonu (slike, aplikacije, video, mp3 bla bla bla), zauzima 30 mb...kapacitet je 70-80 mb...medjutim, meni nekih 30 mb fali? el moguce da sistem zauzima toliko ...

Telefon moze da ocita fajlove sa najvise 60 karaktera zakljucno sa ekstenzijom fajla.
Ekstenzija fajla zauzima 4 ili 5 karaktera (.mp3; .mp4; .3gpp).

npr.
######################################################.mp3
55+4=59 karaktera.

* Preko toga nece uopste da iskopira na telefon, stoga ako ste ubacivali preko citaca kartica, fajlove preko 60karaktera telefon nece videti!
* Juce sam iskopirao preko citaca na telefon neku muziku, gde su prve 4 pesme bile ispod 60 karaktera, a peta je bila preko 60 i dogodilo se to da je telefon procitao samo prve cetiri pesme, sto znaci cim naleti na preko 60 karaktera ne cita dalje bez obzira sto na dalje ima fajlova ispod 60 karaktera.

Poslednja izmena:
Memorijska kartica

poz svima:wave:
Od nedavno sam vlasnik ovog telefona i extra sam zadovoljan njime.......
Uskoro treba da uzmem memorijsku karticu od 1gb pa me interesuju vasa iskustva oko toga(koju karticu ste vi uzeli a da radi lepo i da je 100% kompatibilna sa telefonom).
Da li da uzmem Corsair,Kingston,Apacer (vidim da je sa njom bilo problema) ili neku cetvrtu?

Da li mogu kontakti da se edituju posto se prebace na komp pa posle vrate u fon?

@darkfisher: mogu, uz pomoc npr. Brew Mobile Commander-a.

@Risko: ja sam uzeo Kingston 1gb, super radi za sada.

Imate li problem sa seckanjem MP3-jeva. Neke pesme seckaju a neke rade OK. I jos nesto, Ne moze da se na karticu prebace pesme sa dugim artist/title imenima. (v48)

Ladno odgovaram sam sebi.
Sredio sam seckanje MP3-a tako sto sam telefon vratio na default temu za v48.
(EF81_IP15.0.1_xx-International-LG01_48_0113_3GSwupFU_SGLPK)

@Risko PQI 1GB lepo radi.

Jedina stvar koja je mene nervirala kod ovog fona je spor odziv na komande. Flesnuo sam ga na V.58 (nemacka) i sve radi OK. Brzi je dva puta po ovom pitanju i sada zaista nema manu.

a imao si v48? ili neki bajatiji?

A da, sad sam se setio da si imao orignal v48 :)

Poslednja izmena:
Da li mogu java igrice da se pakuju na memorijsku karticu,i kako rade kad se puste odatle?Meni to nikako ne ide od ruke,ne mogu da provalim.

Vrh Dno