Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

I pored ovih podeshavanja i dalje isti problem.

Error: Network down

Zaboravio sam da za MMS dam Relayserver URL: http://mms.mts064.telekom.yu/mms/wapenc
Ovo ubacuješ u MMS setting/ MMS profiles.
Što se tiče GPRS-a Kod mene radi sa originalnim browserom i sa operom. jedino probaj da na primer ti ukucaš neku adresu (probaj google). Probaj i da uključiš samo GSM prijem signala( ne znam šta više da ti predložim).

Poslednja izmena:
sto se tice e-maila i attacha sto ne probas da koristis mail client koji je stigo uz telefon,menu/messages,podesis servere,portove,user/pass i kad pises mail imas attach item/my stuff i on ti izbaci sve fajlove i sa kartice i sa telefona,meni radi

Zaboravio sam da za MMS dam Relayserver URL: http://mms.mts064.telekom.yu/mms/wapenc
Što se tiče GPRS-a Kod mene radi sa originalnim browserom i sa operom. jedino probaj da na primer ti ukucaš neku adresu (probaj google). Probaj i da uključiš samo GSM prijem signala( ne znam šta više da ti predložim).

DA DA, RADI I OPERA I INTERNI BROWSER I TO VRLO LEPO.
NISAM KORISTIO DO DANAS INTERNI BROWSER.

Na strani 33 čovek je dao najlakši način za to ako si kod mts-a. Pošalješ poruku ALL na 4777 idobićeš podešavanja za GPRS,MMS I 3G. Probao sam, radi i na nemačkoj v58. Jedina je promena što onda sam za web morao koristiti operu a ne njegov browser.

HM problem je bio u sledecem. Na banjici iz nekog razloga ne radi UMTS mreza. Bio sam u centru i radilo je sve bez problema. Sto se tice tih podesavanja za GPRS i MMS, kada sam poslao tu poruku automatska podesavanja nisu htela da funkcionisu, medjutim sutradan kada sam ponovo poslao poruku sve je radilo bez problema.

Evo uzeo sam i ja EF81, medjutim kod updatea na v58 stala je procedura. Nakon 2 sata je prijavio error i sada ne mogu da ukljucim telefon, u stvari ukljuci se ali prikazuje samo benq-siemens pocetni ekran. :wall: :mad: Sta da radim?

DA DA, RADI I OPERA I INTERNI BROWSER I TO VRLO LEPO.
NISAM KORISTIO DO DANAS INTERNI BROWSER.

i dalje isto :S

jel vam nije problem da prekopirate sve profile ... pa da pokushamo na taj nachin mi koji ne mozemo nikako da podesimo

Predjes u emrgnsy mod (drzis tarabu i pover 5 sec) i flesujes ponovo

Evo uzeo sam i ja EF81, medjutim kod updatea na v58 stala je procedura. Nakon 2 sata je prijavio error i sada ne mogu da ukljucim telefon, u stvari ukljuci se ali prikazuje samo benq-siemens pocetni ekran. :wall: :mad: Sta da radim?

Obavezno iskljuci sve anti viruse na kompu i izvadi sim i memorisku karticu iz fona i onda kako ti je rekao civi. pozdrav

sto se tice e-maila i attacha sto ne probas da koristis mail client koji je stigo uz telefon,menu/messages,podesis servere,portove,user/pass i kad pises mail imas attach item/my stuff i on ti izbaci sve fajlove i sa kartice i sa telefona,meni radi

e kul fora bas ti hvala, evo cackam da proradi! no ipak mi nisi odgovorio dal ti mozes da kacis attachmente u originalnom browseru i/ili operi?cisto iz radoznalosti...:test:

Aj i ja da se pravim pametan :)
Nego cim se dohvatih telefona flesovah ga na 58 nemacku verziju...
Sve extra radi al nikako naterati gprs i mms..automatska setovanja nisu htela da se prihvate..
ondah dohvatih rusku verziju 58 al pravila probleme sa kresovanjem pri gledanju video fajlova a takodje nista od gprs-a... :(
onda kopah da nadjem verziju 48 da uradim downgrade..
sa fabrickom verzijom 48 sva setovanja rade normalno i podesavanja se prihvataju automatski...
onda opet vratih na verziju 58 nemacku..
al od gprs-a nista...:wall:
Sve do malo cas...
Procitah post na strani 30 recimo mnogo slova bla bla..
izmedju ostaloh izgiboh sa pisanjem, kopiranjem, setovanjem, slanjem poruka telekomu za settingse i nista...
Covek napisa da nesto treba u java settingsu podesiti...koristim standardna telekom podesavanja za gprs i mms
Probao sam..
podesio da java koristi gprs settings koj sam sam iskuckao i internet konekciju takodje..
Bio sam skeptik..
al sve radi..
klasican browser.. :D
neverovatno..posle 5 dana smaranja po netu :banana:
Inace koliko vam traje baterija ?
meni jedva 2 dana uz sav napor da ga ne cackam...
Cuo sam da postoji da se kupi baterija veceg kapaciteta :? zna li neko o tome ?

meni 2 dana, 3 ako ga uopste ne cackam...

Djwibe bio si u pravu,prebacio na na nemačku 58-icu i svi problemi su NESTALI!!!:cigar: Telefon sam odneo u servis radnje gde sam kupio i za 200 RSD rešio sve probleme.Em je brži,em sam prebacio audio i video za DVA minuta preko card readera(na 48 sam mogao samo preko Brew Mobile Commander i MPM-a),Poslao poruku telekomu,dobio sva podešavanja i tek sad telefon koristim punim kapacitetom.Topla preporuka za servis ako neko hoće neko da mu kažem gde je neka mi piše na PM.
BTW telefon podržava i neke od IMY fajlova(audio fajlovi za Sony Ericsson),ali ne i najzanimljivije (heart bit i helicopter).

meni 2 dana, 3 ako ga uopste ne cackam...

Meni sada baterija traje punih 4 dana. U pocetku ke bilo krace... ali:

osvetljenost ekrana 20%
mreza GSM... UMTS samo po potrebi...
Bluetooth iskljucen... ukljucujem samo po potrebi
Sve aplikacije zatvorene...

dnevno korishcenje... 3-4 razgovora, po minut - dva... par poruka

bateriju punim iskljucivo kada se sasvim isprazni. Punim je nocu i ostavljam tel na punjacu onoliko koliko i spavam... po 6 so 7 sati...

ne dopunjujem bateriju....

svaki put je drzala duze od prethodnog.

E, da... i fast search... na off.

Mojoj cerki koja je tinejdzer, i ima isti telefon baterija traje od ujutru do popodne... i to ako se uzdrzava.... hahahaha

to nije ni cudno... njoj baterija i na fiksnom bezicnom telefonu nemoze da potraje vishe od jednog dana... :)

Interni browser nece raditi ukoliko u INTERNET PROFILU na opciji TYPE stoji HTTP.
Znaci za interni browser u INTERNET PROFILU na opciji TYPE treba da stoji WAP.

Opera mi radi na oba podesavanja.

Pitamje za djwibe-a jesi li video link za fw za ef82 i da li bi mogao njime da se flesne ef81 posto se tamo nesto pominje u vezi toga. pozdrav

Djwibe, svaka cast! :Klanjanje

Ljudi el uspeo neko da ubaci lyrics u lyrics show.Meni prepozna .lrc file ali nece da ga ucita.Probao sam i preko LRC editora i nece.Na winampu sve radi super.

Evo bas sam malopre probao iz opere gmail i ne radi attach,samo take photo a za interni browser neznam jer ga i ne koristim, verovatno se slicno ponasa

Pitamje za djwibe-a jesi li video link za fw za ef82 i da li bi mogao njime da se flesne ef81 posto se tamo nesto pominje u vezi toga. pozdrav

video sam da ima da se skine taj FW, ali ja to ne bi radio, tj. ja necu sigurno. A i mislim da sam naleteo negde, da se nepreporucuje jer je jednostavno hardware drugaciji, npr.

EF82 ima ekran 240x320 od 2.2" a,
EF81 ima ekran 240x320 od 2".

EF82 ima ekran kameru 3.14MP
EF81 ima ekran kameru 2MP.

EF82 ima FM RADIO
EF81 za sada NEMA

A koliko se i secam da je bilo bez povratnog zakucavanja EF81-ce sa FW za EF82.
Jos nesto bitno, je to da npr. na GSMarena tog EF82 modela ni nema tako da je to samo neki prototype i od toga nasire i nadaleko nema nista.

Poslednja izmena:
hvala, sad mi je malo lakse kad znam da nisam usamljen :rupa:

Upravo sam isprobao Operu, Interni browser i Gmail manager.

Interni browser pri pristupu gmail-u trazi da ukljucim cookies, koji su inace ukljuceni. Zakljucak: ne mogu da pristupim gmail-u.

Gmail manager, radi ok, funkcionalan je 95%. Onih 5% odlazi na cinjenicu da ne postoji mogucnost kacenja attachmenta. Zakljucak: odlican za brz pristup inbox-u i za brzo slanje textualnih poruka, znaci bez attachmenta.

Opera, pristupa bez problema, i gmail je funkcionalan 99%. Sve funkcije su na raspolaganju, zakljucno sa ATTACH-om. Jedina mana je sto ne moze da se nakaci neka slika iz arhive telefona, vec kada se klikne na add attach otvara se prozor za capture, tj. za hvatanje trenutka, tacnije slikanje i ta uslikana fotografija je ustvari attach. Cak bi i to bilo podnosljivo da fotografija moze da se uhvati vecom rezolucijom od 320x240, ali tako je.
email sa attach fotografijom sam uspesno poslao.

Jedino nisam probao interni email klijent. Ako ga neko osposobi neka postuje ovde podesavanja.

2005056126595049445_rs.jpg

Poslednja izmena:
Opera, pristupa bez problema, i gmail je funkcionalan 99%. Sve funkcije su na raspolaganju, zakljucno sa ATTACH-om. Jedina mana je sto ne moze da se nakaci neka slika iz arhive telefona, vec kada se klikne na add attach otvara se prozor za capture, tj. za hvatanje trenutka, tacnije slikanje i ta uslikana fotografija je ustvari attach.
Jedino nisam probao interni email klijent. Ako ga neko osposobi neka postuje ovde podesavanja.

da znam, kao sto sam ranije rekao i meni je jedina opcija da samo uslikas novu sliku. e to je velik propust, jer koristim i samsung od devojke i video kod druga nokiu i oba fona mogu da urade 'browse' i da okace vec postojeci fajl, bio on slika ili neki drugi fajl.

Ja sam podesio interni klijent za gmail sa sledecim podesavanjima i uspeo da posaljem poruku, i omogucava browse po fajlovima! jeeeee

dakle, podesavanja za interni i-mejl za gmail

dakle menu> messages> message settings> E-mail

1. kliknem options na <empty> da ga nazovem
nazvao sam account [email protected] mada ne znam da li mora tako

2. onda options> edit

3. user info
your name - moje ime i prezime
e mail address - naravno adresa
reply to address - ista ta
user ID - jasno
password - opet jasno
SMTP user OD - isto kao user ID
smtp password - isto kao password
onda kliknem options> save

4. connection info
data service provider - Mts wap (meni je u internet settings postavljeno da se povezuje preko WAPa a ne preko HTTP i rade i opera i Gmail aplikacija, a ne znam dal bi ovaj interni klijent radio sa http)
receive server type - POP3
POP3 server - pop.gmail.com
POP3 server port - 995
POP3 uses SSL/TLS - Yes
Imap4 server - ostavio prazno jer ga Gmail ne koristi
Imap4 server port - stavio 0
Imap4 uses SSL/TLS - No
SMTP server - smtp.gmail.com
SMTP server port - 587
SMTP uses SSL/TLS - Yes
SMTP authenticate - Yes
options> save

i to je sve, meni je radilo sinoc a sada ne radi mada nisam ni takao nista od onda.
edit - evo najzad je uspelo ali tek iz trece da posalje. dakle ne uspeva svaki put, ali mi ni gmail aplikacija ne uspeva svaki put da se poveze - ja sam na 064. E da, kad salje mejl stigne progress bar do 100% al nikad ne pise da je poslao mejl, nego samo imam opciju cancel sto ja stisnem. mejl bude poslat.
attachment sam pokusao da posaljem ali nesto nece celog da ga posalje a mrzi me da pokusavam ponovo. u teoriji radi, pa ja uvek svaljujem krivicu na MTS (monopolisticka telefonija srbije kekeke)

e al sam se raspisao mal pre, a sad jedno pitanje vezano za microSD karticu.
dobio sam 1GB kingston gratis uz tel (115evra w@p prodavnica u Novom Sadu) i uzeo curi jos 512 za samsunga (500 dindzi).

pitanje je> da li ja njenu karticu iz samsunga mogu da stavim u moj EF81 posto ne znam da li ce je tel preformatirati ili sta god, jer je meni sam telefon napravio foldere kao u My stuff, a to na njenoj kartici nema. dakle da li memorijske kartice iz razlicitih marki telefona mogu da se tek tako menjaju medju sobom?
i posto su citaci za ove kartice?

sve mi se vise svidja ovaj EF81 :banana: , presao bih na verziju 58 al ipak necu jer imam staru 064 karticu a procitao ovde da ona ima konflikt sa 58.

Vrh Dno