Opera, pristupa bez problema, i gmail je funkcionalan 99%. Sve funkcije su na raspolaganju, zakljucno sa ATTACH-om. Jedina mana je sto ne moze da se nakaci neka slika iz arhive telefona, vec kada se klikne na add attach otvara se prozor za capture, tj. za hvatanje trenutka, tacnije slikanje i ta uslikana fotografija je ustvari attach.
Jedino nisam probao interni email klijent. Ako ga neko osposobi neka postuje ovde podesavanja.
da znam, kao sto sam ranije rekao i meni je jedina opcija da samo uslikas novu sliku. e to je velik propust, jer koristim i samsung od devojke i video kod druga nokiu i oba fona mogu da urade 'browse' i da okace vec postojeci fajl, bio on slika ili neki drugi fajl.
Ja sam podesio interni klijent za gmail sa sledecim podesavanjima i uspeo da posaljem poruku, i omogucava browse po fajlovima! jeeeee
dakle, podesavanja za interni i-mejl za gmail
dakle menu> messages> message settings> E-mail
1. kliknem options na <empty> da ga nazovem
nazvao sam account
[email protected] mada ne znam da li mora tako
2. onda options> edit
3. user info
your name - moje ime i prezime
e mail address - naravno adresa
reply to address - ista ta
user ID - jasno
password - opet jasno
SMTP user OD - isto kao user ID
smtp password - isto kao password
onda kliknem options> save
4. connection info
data service provider - Mts wap (meni je u internet settings postavljeno da se povezuje preko WAPa a ne preko HTTP i rade i opera i Gmail aplikacija, a ne znam dal bi ovaj interni klijent radio sa http)
receive server type - POP3
POP3 server - pop.gmail.com
POP3 server port - 995
POP3 uses SSL/TLS - Yes
Imap4 server - ostavio prazno jer ga Gmail ne koristi
Imap4 server port - stavio 0
Imap4 uses SSL/TLS - No
SMTP server - smtp.gmail.com
SMTP server port - 587
SMTP uses SSL/TLS - Yes
SMTP authenticate - Yes
options> save
i to je sve, meni je radilo sinoc a sada ne radi mada nisam ni takao nista od onda.
edit - evo najzad je uspelo ali tek iz trece da posalje. dakle ne uspeva svaki put, ali mi ni gmail aplikacija ne uspeva svaki put da se poveze - ja sam na 064. E da, kad salje mejl stigne progress bar do 100% al nikad ne pise da je poslao mejl, nego samo imam opciju cancel sto ja stisnem. mejl bude poslat.
attachment sam pokusao da posaljem ali nesto nece celog da ga posalje a mrzi me da pokusavam ponovo. u teoriji radi, pa ja uvek svaljujem krivicu na MTS (monopolisticka telefonija srbije kekeke)