Šta je novo?

BENQ E2200HDA problem

Ajd' jedno pitanje za vas koji ga imate:

Da li je neko kupio u metrou?
Da li slucajno imate neki mrtav piksel?
Koliko god je garancija, i na koliko piksela vazi?
Da li se monitor moze probati u metrou?

Znam da je mnogo pitanja, ali mi se mnogo svidja monitor, uz'o bi ga pa reko da vidim vase utiske...

Kupio veceras u Metrou.
Nisam primetio nijedan mrtav piksel, svi su za sad zivi i zdravi :)
Garancija standardna, koju daje uvoznik 3 godine 5 piksela ,cini mi se, a mislim da je to PCCentar(niasm siguran , nije mi tu onaj listic)
Ne mozes da probas, tj. kao sto neko rece mozes samo da ga ukljucis u struju ako ti nesto znaci.

Ja sam isao na srecu, a i racunao sam na to sto sam cuo da je malo ljudi koji su imali problema sa mrtvim pikselima na Benq monitorima.Sto se samog monitora tice... odusevljen sam. Bio sam malo skeptican zbog analognog ulaza ali stvarno nikakvih zamucenja nema oko slova, slika je kristalno jasna. Posto sam citao negde da su se ljudi zalili na VGA kabl, koji stvarno izgelda malo problematicno, stavio sam odmah stari od samsunga CRT, deluje mi nekako ozbiljnije:)

Znaci za 110e ovakav monitor... Veruj mi iste te dileme su i mene mucile, i bojao sam se da mi ne bude sitno previse, ali sve je citko i lepo vidljivo + HD video izgleda mnogo dobro, probijanje minimalno po gornjoj ivici samo na crnoj povrsini primetno ali tako je i kod ostalih, meni ne smeta. aj u' zdravlje :smoke:

U metrou je rasprodat u nedelju uvece! Bio sam u ponedeljak na novosadskom putu u Metrou, i rekose mi da nema, pa sam bio i do drugog Metroa u Krnjaci nema ni tamo. Na kraju sam ga uzeo u Gigatronu za 11990 dinara. I opet, prezadovoljan sam. I dalje ne mogu da verujem da imam konacno 22''. Stvarno je mnogo lep monitor, a slika iako ima samo analoni prikljucak je savrsena... Jos kada se stavi rez 1920*1080, milina... :d

Resenje problema treperenja. :banana:

Prvo sam probao sa fazom, tako sto sam kuciste splitera vezao na fazu, a samim tim i oklop kabla. Nista! :smoke:
Zatim sam napravio galvanski separator sa dva kondenzatora sa OVOG sajta, i nista! :S:

Rekoh, ajde da probam da iskuljuchim sve moguce kablove iz kucista, da vidim da neki slucajno ne prenosi neke smetnje. Opet nista! :mad:

Itama kad sam pocheo da razmisljam o pakovanju istog i vracanju na kupljeno mesto, rekoh ajde da probam josh jednom sa podesavanjima samog monitora. I tu je i fora!

Na Display tabu se nalazi Phase potenciomatar, koji je stajao na 3. Njegovim pomeranjem do samog kraja (63) i unazad mozete videti kako se treperenje pojacava i smanjuje, tj. nestaje. Sa vrednoscu od 30 meni su treperenja u potpunosti nestala i slika je kristalno jasna.

Sa BENQ TEST programom za monitore koji je u attach-u (free, legalno, mislim da se dobija na disku sa driver-ima, nisam siguran, ja sam ga ja dobio na driver-u prethodnog Benq monitora) mozete videti promene u phase-i i podesiti po svojoj zelji!

:wave:

Prilozi

• auto.rar
    9.7 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
:wall:

Ipak, treperenje u velikoj meri uklanja faza!

Na ovom test programchicu, stvarno se vidi razlika na centralnoj sivoj mrezastoj porshini, ali na nekom tamnom ekranu, treperenje se primecuje.

po spajanju faze, treperenje se u potpunosti gubi!

Sad je jasno na cemu su ustedeli kintu ...

pozd.

Нису монитори лоши само их треба конфигурисати лепо.

http://www.lagom.nl/lcd-test/

Овде има серија тестова за LCD мониторе са упутствима за подешавање, а између њих је и фаза.

Једну ствар сам приметио, фаза се разликује од графичке до графичке. Не знам опширније, али у мом случају је 9600ГТ имао вредност 7 а сада 4850 има 26, значи графичка утиче на фазу (треперење).

auto cad

I ja sam potencijalni kupac ovog monitora. Sutra, tj danas (vidi koliko je sati) idem da ga pogledam u radnji. Stigao im je jedan test primerak. Ja se dvoumim takodje zbog te rezolucije jer nemam ni iz daleka konf. koja moze da gura HD rez. u igrama.
Sa druge strane mi je dobra za AutoCad jer moze puno alata da se polepi na ekran a opet da ostane velika povrsina za crtanje.
Covek planiram da pazarim ovaj monitor za sestru sutra, a ona je arhitekta. interesuje me kako ti se pokazao u auto cad-u, i da li je moguc rad i u manjim rezolucijama osim najvece, i koje su? ovo pitam jer ima fx 5200 nvidia, stariju graficku, pa da znam da se ne predjem kad kupujempoz

Covek planiram da pazarim ovaj monitor za sestru sutra, a ona je arhitekta. interesuje me kako ti se pokazao u auto cad-u, i da li je moguc rad i u manjim rezolucijama osim najvece, i koje su? ovo pitam jer ima fx 5200 nvidia, stariju graficku, pa da znam da se ne predjem kad kupujempoz
vec sam kupio i extra sam zadovoljan, slika je fenomenalna sa fabrickim podesavanjima.
poz

U Metrou ne mozete da probate nista od tehnike na mestu gde je izlozena. Jedino da kupite tu stvar, pa odete da vam overe garanciju u "Servis kupaca" (valjda se tako zove). E tamo imate par uticnica, gde mozete da ukljucite monitor. Cim vam iskoci welcome screen obratite paznju da li ima koji mrtav piksel (nije tesko videti ako ima).
U slucaju da ste bili dovoljno "srecni", pa vam se zalomio po koji "mrtvak" (monitor ste vec platili, ne zaboravite), imate 2 izbora:
a) monitor mozete odneti kuci i pomiriti se sa cinjenicom da imate 1 mrtav pixel
b) monitor mozete vratiti i traziti da vam refundiraju sredstva (u ovom slucaju ostajete bez povoljno kupljenog monitora)
Garancije na 1 mrtav pixel (out of the box) NEMA.
Naravno, kada uzmete svoje pare, mozete opet uci u prodavnicu i uzeti neku drugu kutiju (monitora) sa gomile, ali morate biti spremni na novu igru trazenja mrtvaka.
A nisam bas siguran kako ce reagovati u "servisu kupaca" kad vas budu videli sa istom, a drugom kutijom (a pre pola sata ste im vratili paket).

Uzeo sam i ja BENQ E2200HDA pre par meseci i odusevljen sam sa prikazom slike, nemam ni jednu zamerku. 1080p FTW, i ima dobar hardverski upscaler, nema nikakvih problema sa prikazivanjem manjih rezolucija i 4:3 odnosa.

Pucketanje plastike se ponekad pojavi, ali ne cesto. Morali su ustedeti na necemu :D

Uzeo sam monitor, mada sam ga u metrou platio 11800, a tek posle sam video da mi je nabavna cena cca 100 eura, no...nema veze.

Inače, razlog vraćanja teme iz mrvtih je ...
Kada gledam neki klip, bilo da je 1080, 720 ili 16p javljaju mi se vertikalne linije, tj loša sinhronizacija slike. Imam odavno tft monitore da znam da se to javlja stalno, ali ranije kada bih uključio vsync u igrama to je nestajalo, međutim sada je problem što mi se to javlja na gledanju filmova. Imam integrisanu 6100 grafiku trenutno, da li mogu da izvršim neko podešavanje, da aktivram vsync stalno, ili bi mi pomogla nova grafika koju planiram da uzmem, ili sam osuđen na ovo dok ne kupim DVI monitor?

Pozdrav

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno