Šta je novo?

BENQ E2200HDA problem

Xith

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2004
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel I9-12900K custom loop
Matična ploča
Asus Z690 Rog Apex
RAM
2x16GB G.Skill Trident Z5 6400Mhz
GPU
Gigabyte RTX 3080
Storage
Kingston KC3000 2TB, Adata SX8200 Pro 2TB
Kućište
Lian Li 011 Dynamic
Poz,
Uzeo sam ovaj monitor pre nekih nedelju dana. U toku rada iz monitora se povremeno cuje pucketanje nalik staticnom elektricitetu (mislim da nije to u pitanju ali ne znam kako bih drugacije opisao zvuk). Prvo sam se tripovao da se celofan odlepljuje pa sam ag skinuo skroz, medjutim, zvuk je i dalje tu (od prvog paljenja je bilo tako).

Jel imao neko slicnih iskustava?

Hvala unapred :wave:

Poslednja izmena:
Poz,
Uzeo sam ovaj monitor pre nekih nedelju dana. U toku rada iz monitora se povremeno cuje pucketanje nalik staticnom elektricitetu (mislim da nije to u pitanju ali ne znam kako bih drugacije opisao zvuk). Prvo sam se tripovao da se celofan odlepljuje pa sam ag skinuo skroz, medjutim, zvuk je i dalje tu (od prvog paljenja je bilo tako).

Jel imao neko slicnih iskustava?

Hvala unapred :wave:

Isti problem sa Samsungom 943NW.
Ne obracam paznju previse na ovaj problem,tu je garancija ako nesto podje po zlu:S:
Posto se radi o razlicitim monitorima a istom problemu volio bih da znam sta je razlog "pucketanja".

P.S. Ustvari, ja bih u mom slucaju zvuk koji dolazi iz monitora prije opisao kao zujanje.

Poslednja izmena:
Nema primetnog zujanja, samo ovo pucketanje.
Gledao sam komentare na Itsvet-u, jos jedan kupac se zali na pucketanje dok se monitor ne zagreje (mada se kod njega to vremenom sredilo).
Zna li neko od cega moze da se javi pucketanje dok se elektronika ne zagreje?

Poz

Nema primetnog zujanja, samo ovo pucketanje.
Gledao sam komentare na Itsvet-u, jos jedan kupac se zali na pucketanje dok se monitor ne zagreje (mada se kod njega to vremenom sredilo).
Zna li neko od cega moze da se javi pucketanje dok se elektronika ne zagreje?

Poz

Proveri naponski kabl do monitora, moguce je da nije lepo nalego. Meni se to desavalo na mom monitoru, kao da se izvuce malo kabl i onda se povremeno cuje blago pucketanje i zujanje...

Kod mene se javljalo talasanje slike ali se ispravilo kada sam promenio fazu sa koje se napaja monitor.

pozd.

Naponski kabl je prilicno dobro ucvrscen tako da mislim da nije do toga.
Sto se tice faze, to isto iskljucujem jer je proban u dve razlicite kuce.

Mislim da je stvarno neka fora u zagrevanju elektronike ili cega vec. Nocas je recimo celu noc bio ukljucen i jutros nije bilo nikakvog pucketanja.
Odustao sam sada od nosenja u servis, sacekacu jos desetak dana da vidim hoce li sve leci na svoje mesto (vece mi je cimanje da budem bez monitora par dana nego 'leba da jedem ;))

Poz :wave:

Kod mene se javljalo talasanje slike ali se ispravilo kada sam promenio fazu sa koje se napaja monitor.

pozd.

Imam slican problem sa talasanjem slike na konfiguraciji iz potpisa, pa me zanima sta sve moze da prouzrokuje ovaj problem? Da li je 6200 preslaba da drzi punu rezoluciju monitora(1920x1080)? Probao sam monitor na burazerovoj konfiguraciji, on ima 7300gt i kod njega nema talasanja, slika je kao ogledalo glatka.

Sto se tice talasanja da li mozda u blizini postoji neki izvor napajanja koji je nestabilisan pa mozda on uzrokuje?

A mene intersuje nekoliko stvari ...

1. Kako se pokazao ovaj monitor sa slabijim igricama, i da li je moguce igrati nesto kao CS u 640x480 - da li je moguce da prikaze tu sliku u sredini u originalnoj rezoluciji a okolo da bude crno

2. Kako se ponasa sa slabijim racunarima na primer Celeron na 2.5 GHz i ATI 9600 XT, da li bi to bilo ogranicenje ako se radi u Office aplikacijama, internet ...

3. Da li su ikonice sitne obzirom na visoku rezoluciju?

...
3. Da li su ikonice sitne obzirom na visoku rezoluciju?
Sto se tice ovoga, mogu odmah da ti odgovorim. Velicina ikonica i tekst je u principu vrlo slicne velicine kao na 17" tft monitorima u 1280x1024.

pozd.

Na nekom forumu sam procitao da je los za office aplikacije, internet, Photoshop zbog te rezolucije a kao dobatr za filmove. Kao aplikacije nisu pravljene za tu sirinu? Strah me da nije nesto previse razvuceno

Ako su ikonice kao na 17" u 1280, to je prilicno sitno ... :(

na zalost nema ga u lokalnim prodavnicama pa da mogu lepo pogledati a nismo jos uvek zapad, doneses kuci, probas pa ako ti se ne svidja, vratis :)

Poslednja izmena:
I ja sam potencijalni kupac ovog monitora. Sutra, tj danas (vidi koliko je sati) idem da ga pogledam u radnji. Stigao im je jedan test primerak. Ja se dvoumim takodje zbog te rezolucije jer nemam ni iz daleka konf. koja moze da gura HD rez. u igrama.
Sa druge strane mi je dobra za AutoCad jer moze puno alata da se polepi na ekran a opet da ostane velika povrsina za crtanje.

Meni se bas takvo pucketanje, da kazem kvrckanje javlja na LG W192. Nesto kao da se monitor greje... cudno... kao da neka plastika kvrcne s vremena na vreme. I to je uglavnom primetno nocu kad je tisina.

Danas sam video monitor u jednoj radnji ukljucen ... ekran je malo uzi nego ostali 22" monitori. Ikonice nisu tako sitne, obzirom da je bio iza pulta nisam mogao da prilazim. Uzivo i nije tako lep kao na slici :)

Ja ga danas kupio. Nema ni pucketanja ni treperenja, grafika je integrusha Ati 3100 i slika je stabilna u svakom pogledu. Jedino pucketanje i krckanje koje se cuje je iz katastrofalnih zvucnika koje je bolje ni ne povezivati. :smash:

I da... ikonice nisu male a i uvek moze da se stavi na large icons tako da ovo treba eliminisati sa spiska potencijalnih "-" za kupovinu. Takodje kad se stavi na ClearType slika oko slova je manje mutna ali na zalost i dalje mutna zbog "sitnoce" ali daleko od toga da su necitka.

Evo da javim i ja utiske o ovom monitoru. Treperenje slike sam imao zato sto mi se otkacila neka zica u napajanju(uzemljenje koji li djavo) i cim sam je zakacio slika se iskristalisala. Monitor je extra za filmove, ali i za surf, office i druge aplikacije samo sto je potrebno par sati da se naviknete na wide i ovu rezoluciju(1920x1080). Sto se tice igara....ja se nesto i ne igram(a i imam slabu konfiguraciju), mada Call of Duty prvi deo lepo radi u 1024x768 bez zamucenja slike, s tim sto je naravno slika na sredini ekrana a sa leve i desne strane 2 debele crne praznine. Sve u svemu ovaj monitor je odlican na duze staze za nas sa malo plicim dzepom, jer monitor se ne kupuje svaki dan, HD filmovi su sve prisutniji, a valjda ce pasti neki upgrade u skorijem periodu samo da se malo stabilizuju cene hardvera.

U Cash & Carry 10.357 din jel neko pazario tamo.

Poslednja izmena:
a gde je to?

mislim koji?

Bilo koji, ja sam konkretno gledao u onom u Krnjaci i imaju ih u velikom broju.

Ajd' jedno pitanje za vas koji ga imate:

Da li je neko kupio u metrou?
Da li slucajno imate neki mrtav piksel?
Koliko god je garancija, i na koliko piksela vazi?
Da li se monitor moze probati u metrou?

Znam da je mnogo pitanja, ali mi se mnogo svidja monitor, uz'o bi ga pa reko da vidim vase utiske...

Ajd' jedno pitanje za vas koji ga imate:

Da li je neko kupio u metrou?
Da li slucajno imate neki mrtav piksel?
Koliko god je garancija, i na koliko piksela vazi?
Da li se monitor moze probati u metrou?

Znam da je mnogo pitanja, ali mi se mnogo svidja monitor, uz'o bi ga pa reko da vidim vase utiske...

Da se proba tamo ne moze.Licno gledao kako oko gomile sumnljicavo obigravaju.
U prospektu pise 3 god.i velicina 22"(bilo tako i sa nekom proslom bese turom monitora a ono u stvari 21,5" i dve god.garancija).

- Nisam ga uzeo u Metro-u;
- Nema mrtvih piksela;
- Garancija je 3 godine, mislim da je standardna kao za Samsungove panele;
- U Metro-u nemas mogucnost da probas monitor, mislim da su svi prikljuceni preko nekog switch-a, sve sto mozes da uradis je Power On i da vidis Benq welcome screen;
- U Gigatronovoj radnji kod Vuka imas jedan izlozeni model pa mozes videti kako se ponasa u radu.

Strpi se dan-dva, treba da uzmem jedan iz Metro-a pa cu preneti utiske...

Poz
:wave:

- Nisam ga uzeo u Metro-u;
- Nema mrtvih piksela;
- Garancija je 3 godine, mislim da je standardna kao za Samsungove panele;
- U Metro-u nemas mogucnost da probas monitor, mislim da su svi prikljuceni preko nekog switch-a, sve sto mozes da uradis je Power On i da vidis Benq welcome screen;
- U Gigatronovoj radnji kod Vuka imas jedan izlozeni model pa mozes videti kako se ponasa u radu.

Strpi se dan-dva, treba da uzmem jedan iz Metro-a pa cu preneti utiske...

Poz
:wave:

E, super! Taman da mi kazes utiske! Meni palo na pamet za zabodem ortaku laptop pa da vidim sta ume! (znam da je *****ski al' sta cu) :d

Gde je ta gigatronova radnja, ja studiram na masincu a nisam je ni jedan jedini put uocio? wtf?

Jedno pitanje: ima li kod nas ovaj monitor ali u hdmi i dvi verziji (e2200hd bez "a") i gde? Ako neko zna ili ga prodaje nek mi javi

Izmedju Tramvaja i Vise poslovne, kod onih nekoliko kafica.

2200HD nisam nigde video, mislim da ih uopste nisu uvozili.

Poslednja izmena:
Uzeo u List comp. Pisana garancija na 3 godine i 3 mrtva pixela.

pozd.

Neverovatno, toliko puta sam prosao tu ni jedan jedini put nisam video Gigatron!

Hvala puno za info!

Nazad
Vrh Dno