Šta je novo?

Benchmark Test: Vodafone Smart Tab 10

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Test: Vodafone Smart Tab 10

Na domaćem tržištu polako ali sigurno širi se ponuda tableta, kako cenovno pristupačnih, tako i onih modela koji nisu baš za svačiji novčanik. To je zapravo dobra stvar, jer širom lepezom modela, lakše možemo pronaći nešto što odgovara našim potrebama i budžetu. Zahvaljujući operateru Vip Mobile, nedavno se u ponudi našao tablet solidnih karakteristika po relativno pristupačnoj ceni, a radi se o modelu Vodafone Smart Tab 10, tabletu sa 10-inčnim ekranom, dvojezgarnim procesorom, Android Honeycomb operativnim sistemom i 3G opcijom. Ako vam je potreban tablet u kombinaciji sa paketom mobilne mreže, a da mu cena nije previsoka, Vodafone Smart Tab 10 vam se može učiniti kao zanimljiva opcija...
vodafone-smart-tab_s.jpg
Vodafone Smart Tab 10 predstavlja sam početak pojavljivanja modela koji vam neće izmamiti previše novca iz novčanika, ali da u isto vreme imaju solidan hardver, a sa pojavom četvorojezgarnih tableta, dvojezgarni će biti sve jeftiniji i jeftiniji. Ono što je mnogima bitno pored perfomansi tableta, jeste ipak brend, koji treba da uliva neko poverenje u kvalitet onoga što kupujete. Proizvođač koji stoji iza imena Vodafone možda nije toliko poznat i kvalitetan kao ostali brendovi, ali u više slučajeva sa mobilnim telefonima se pokazao da nudi slične performanse skupljih uređaja, po znatno nižoj ceni. Reč je, naravno, o kineskom proizvođaču mobilnih uređaja ZTE, proizvođaču koji je izgradio svoje ime prodajući low-cost modele telefona solidnih performansi. ZTE je krajem 2011-e godine postao četvrti najveći proizvođač mobilnih uređaja na svetu, uzevši poziciju koju je prethodno držao Apple.

vodafone-smarttab-2_s.jpg

Pogledajmo šta nam to model ZTE Smart Tab 10 zapravo nudi od hardvera. Kao što smo pomenuli, jedan od bitnijih delova hardvera, kao što su procesor i grafički čip, jako su dobri, uzimajući u obzir koliko je sam tablet cenovno pristupačan. U pitanju je dvojezgarni Qualcomm Snapdragon MSM8260 1.2 GHz Scorpion procesor, u standardnoj kombinaciji sa moćnim Adreno 220 grafičkim procesorom. Po pitanju performansi, Scorpion procesor na frekvenciji rada od 1.2 GHz će davati nešto niže rezultate u poređenju sa Cortex A9 1GHz procesorima koji se koriste u Tegra 2 rešenjima, dok je grafički čip Adreno 220 znatno moćniji od Nvidia GeForce GPU rešenja u Tegri 2. Ovo znači da ćete u većini slučajeva dobijati slične CPU performanse Tegra 2 tableta, dok će u grafički zahtevnim operacijama, kao što je gejming i video reprodukcija, pružati mnogo bolje performanse. U prevodu, dobijate slične/bolje performanse od Tegra 2 tableta, po nižoj ceni. Sigurno se pitate "mora da postoji neka začkoljica!?". Postoji, a o čemu je reč?

http://mobile.benchmark.rs/tableti/test_vodafone_smart_tab_10/

Колико је заправо лош екран ?

Savetujemo vam da sa standardnog laucnhera, obavezno pređete na ADW ili njemu slični, pošto je situacija drastična.
Možda je promena drastična, a ne situacija? 🙂

Surfovanje internetom na ovom modelu je bilo generalno prijatno iskustvo, ali sa par zameraka.
Zamerki?

Na stranicama koje su imali manje Flash-a, skrolovanje je naravno bilo glatkije.
Imale?

Nisam stigao da pročitam test do kraja, ali ovo što sam pročitao mi se dopada, hvala Gizmo! 🙂 (sitne typo greške se svima potkradu 😉 )

@darkos lol svaka ti cast, kako sve primetis?
Meni su "zameraka" i "situacija drasticna" zapale za oko ali ko radi taj i gresi. Odlican test kao i svaki na bencmark.rs u zadnje vreme, napredujete 🙂

Dešava se u brzini, a obično kada završim tekst, ne mogu da gledam na oči, a kamoli da ga čitam opet celog 🙂 . Ispravljeno je inače, čim mi je darkos skrenuo pažnju.

Колико је заправо лош екран ?

Ja ga imam vec 10 dana i ekran nije los vec naprotiv! Pazi, istina je da nisam probao Tranformer, Ipad ili Prime ali sam imao jedan pored drugog ovaj tab i Huawe s7 slim i u odnosu na s7 je svemirski brod! Moze se reci da je na Prime-u bolji ekran ali to i dalje ne cini ovaj ekran losim 🙂

Verenica filolog, pa me ispravlja svako malo, i onda ja smaram druge ljude 😀
Lepo zaokružen test, sa osvrtom na sve vrline i mane... danas sam baš čačkao Samsung Galaxy Note u Telenoru - onaj ekran je fenomenalan, i onda shvatim zašto neko ko ima dodira sa high end uređajima kaže da na Vodafonu ekran ne valja. Ali, za moje potrebe taj ekran je sasvim OK - ne treba niko da brine da je loš.

mogli bi da spojite ove dve teme o istom tabletu.
posto tamo niko ne odgovara, da pitam ovde

"Овде пише да таблет не чита фајлове веће од 2гб због фат32. Колико знам лимит за фат је 4гб (The maximum possible size for a file on a
FAT32 volume is 4 GB minus 1 byte or
4294967295 (232− 1) bytes ).
Јел стварно не може да чита преко 2гб? У том случају губи смисао читање 720п пошто су brripovi у хд-у по правилу преко 2гб. У просеку 2-2,5."

истина збориш, али зашто онда мем картуцу не ставиш у нтфс ? онда нећеш имати ограничења ?

ne verujem da android podrzava (valjda bi se to vec neko setio i probao).

evo videh ovde da neki i mogu
http://en.wikipedia.org/wiki/ASUS_Eee_Pad_Transformer
"The USB ports support USB memory of any kind and also NTFS-formatted media with files larger than 4 GB. Also the SD card slot supports NTFS-formatted Media."

Poslednja izmena:
Takođe potvrđujem da potencijalni kupci uopšte ne treba da brinu zbog ekrana, imao sam Samsung Galaxy Tab 7 i na njemu je ekran stvarno odličan(čak za moj ukus su boje bile i previše naglašene, usudio bih se da kažem, neprirodne). Na ovom Tabu je ekran po meni vrlo dobar i sasvim, sasvim upotrebljiv. Mogu sa velikom sigurnošću reći da će mali broj ljudi uopšte primetiti kakav je ekran(u smislu dobar ili loš). Boje takođe po mom "ukusu" nisu isprane, nego normalne. Jedino odziv ekrana je malo sporiji nego na S. G. Taby 7, ali meni to odgovara, jer mi se često dešavalo da slučajno pritisnem deo ekrana koji nisam nameravo. Uostalom svako pre kupovine treba prvo da ga proba, pa onda da kaže da li mu se sviđa ekran i generalno ceo Tab ili ne?

Poslednja izmena:
"одзив екрана.... притиснем део екрана који нисам намеравао" .... не разумем тај део. на које кашњење мислиш. Мислиш на време које протекне од кад кликнеш, до када се наредба изврши, или се дешава, да кад кликнеш, да не отвори изврши наредбу, па мораш поново?

И још нешто, који је екран у питању, тј стакло, јел горила глас или ?

"одзив екрана.... притиснем део екрана који нисам намеравао" .... не разумем тај део. на које кашњење мислиш. Мислиш на време које протекне од кад кликнеш, до када се наредба изврши, или се дешава, да кад кликнеш, да не отвори изврши наредбу, па мораш поново?

И још нешто, који је екран у питању, тј стакло, јел горила глас или ?

Mislim na to kada pritisneš neku ikonicu, ne otvori se momentalno kao na S.G.T 7, već ima sasvim malog kašnjenja, ponekad moraš ponovo, a i to nije uvek slučaj, u 90%(lupam)slučajeva otvori odmah. A to sa pritiskanjem dela ekrana koji nisam nameravo, je kad držiš Tab sa obe ruke pa slučajno nekim prstom pritisneš nešto što nisi hteo jer je Tab naravno veliki(za razliku od mobilnog telefona sa TS-om) i svi prsti su ti uposleni.

Zaboravih da napišem da je probijanje ekrana na crnoj podlozi prisutan baš onako kako je i napisano u testu, ali se to u relnom radu ne primećuje, ili ga bar ja ne primećujem. Zato i kažem da svako treba da ga proba i da sam odluči da li da ga kupi ili ne?

Da li je ekran Gorilla Glass? Ne znam, tu informaciju nisam nigde našao.

Тјее, ни ја нисам могао нигде да нађем да је горила глас...нешто мало информација има о овом таблету. чак и на њиховом сајту... (изузев са овог)

Karticu formatiranu u ntfs tablet nevidi, u fat 32 vidi i mogu fajlovi do 4 gb dok u sistemskoj memoriji (mislim na onih 16 gb) kod mene nemoze fajl veci od 2 gb sto ispada da je formatirana kao fat 16. Probijanje se vidi samo na crnoj podlozi dok se pri koriscenju uopste nevidi i po meni ekran i boje su sasvim ok.

Ni kod mene ne može na sistemsku memoriju veći fajl od 2Gb, a karticu još nisam stavio(ne da sin njegovu od 8Gb iz telefona).

Jel moguce igrati igrice ,preko fejsa,to je mom klincu glavno pitanje.

Jel moguce igrati igrice ,preko fejsa,to je mom klincu glavno pitanje.
има кило рама на себи, и подршку за флеш... контам да може и шатл да лансира 😀

но опет се премишљам да ли да купим овај, или да чекам Samsung P6200 Galaxy Tab 7.0 Plus да дође код нас... 🙁

@dr.freeman, nemoj da se premišljaš, ako u blizini imaš Vip poslovnicu idi vidi ga, isprobaj i odluči. Ovako čitajući šta ko kaže, dugo ćeš se još premišljati...

Nazad
Vrh Dno