Šta je novo?

Benchmark test: ViewSonic ViewPad 10s

Pa da li je problem naci apk fajl prebaciti i instalirati? Nikakva filozofija.
Google je uvek pri ruci.

Kao što rekoh, nije problem za nas, tipične posetioce ovog foruma.
Prosečan korisnik ne zna ni šta je to apk.

[YOUTUBE]iHnZgKlS9AY&feature=relmfu[/YOUTUBE]

ovo je ona druga varijanta

Niko ne reče koja je max rezolucija preko HDMI izlaza i da li na USB može da se poveže 2.5" hard? Da li mogu da pustim 1080p film sa titlom u MKV kontejneru i da povežem HDMI-jem na TV i da sve ide glatko iz Rock playera?

Takođe, da li je cena od 33k "stabilna"? Da li se može očekivati bitno niža cena uskoro? Kada stižu ti novi modeli sa boljim ekranom?

Poslednja izmena:
^^Ovo je stariji ViewPad 10, ne 10s. Dual boot Windows 7/Android 1.6.

HDMI može po specifikaciji da pusti full hd.
Ja sam ga testirao na monitoru preko HDMI-DVI adaptera i normalno je radio u 1680x1050 rezoluciji.
Eksterni hard disk nije proradio (3.5" u kućištu sa sopstvenim napajanjem). Po specifikaciji ograničenje je USB od 64 GB. Moguće je da je samo softversko ograničenje u pitanju.

Poslednja izmena:
@marko_n Pa ja ne verujem da ce u ovaj model ici bolji ekran. Upravo zbog cene. Nisu se oni "zeznuli" ili nesto slicno pa da sada menjaju ekran, znaju oni dobro sta rade. Hoces kvalitetan ekran? Plati skuplje.
Sto se cene tice, ona je skroz ok i mislim da nece padati. Jer je tab relativno nov, a cena je za ono sto dobijas vise nego dobra.

I mislim da ekran nije toliko los koliko su neki ljudi napumpali tu pricu. Nije vrhunski ali je dobar, vidim da su boje i ostrina ok. Jedino ti uglovi...ali neces ga gledati odozdo ili iznad ekrana pa da ti to smeta toliko.

Nisi me razumeo.

Koliko sam razumeo Pandurova, neće biti ugrađen bolji displej u ovaj model, nego u neki drugi (verovatno i skuplji) model. Što se cene tiče, tablet je definitivno best buy, ali već ne znam koliko puta mi se desilo da kupim nešto što je "best buy" i za par dana to bude 10-15% jeftinije ili neka akcija ili nešto, pa kad je već tu čovek iz ViewSonica-a da čujemo da li se uskoro očekuje možda neka akcija, popust i slično, ili je ovo cena koja će biti na snazi bar neko vreme...

Na kraju, slažem se da ekran nije tako loš, gledao sam gomilu YT klipova, da je odličan nije, ali nije ni očajan, rekao bih "pristojan".

Poslednja izmena:
A ok, mozda najave nesto na 3.0 skorije nisam siguran. Ali to odmah povlaci vecu cenu.
Pa da bio sam i ja u istoj situaciji par puta pa ako ima info neka kaze! :)
Ali i ovako cena je ok, hiljada dve manje to je tu.

Mozda i moze Froyo da se instalira, ali je veliko pitanje koliko aplikacija radi na Atom procesoru, ipak je arhitektura potpuno drugacija. I ako rade, kako rade. Nisam programer, ali verujem da se ne bi preterano usrecio sa Androidom na x86 masini, da ne pominjem cinjenicu da je Atom mnogo veci potrosac od ARM procesora. Ja licno ne bih mesao x86 arhitekturu i android, jednostavno mi je to potpuno promasivanje poente. Ko zeli Windows masinu, po mom misljenju, tastatura i bar touchpad su i dalje zakon. Ko zeli tablet, OS specijalno pravljen za komande dodirom i hardver idealno optimizovan za takvu upotrebu su neprevazidjeni. Bar je takvo moje vidjenje.

USB: Mislim da je ograničenje FAT32, to jest da čita samo te stikove. NTFS nece, što sam se lično uverio na nekim svojim usb-ovima. Povezivao sam i usb diskove na ovaj tablet, hoce da ga zavrti, ali nece da ga vidi. Opet sumnjam na NTFS jer su mi externi diskovi tako formatirani. Ostavljam mogucnost da ima veze sa veličinom diska, ali ovo za FAT i NTFS sam lično proverio.

Meni je pročitao NTFS formatiran USB stik od 4GB.

edit: Auuu, nije, ipak je FAT32. Moja greška.
Sasvim je moguće da je onda u tome problem.

Poslednja izmena:
Mozda i moze Froyo da se instalira, ali je veliko pitanje koliko aplikacija radi na Atom procesoru, ipak je arhitektura potpuno drugacija. I ako rade, kako rade. Nisam programer, ali verujem da se ne bi preterano usrecio sa Androidom na x86 masini, da ne pominjem cinjenicu da je Atom mnogo veci potrosac od ARM procesora. Ja licno ne bih mesao x86 arhitekturu i android, jednostavno mi je to potpuno promasivanje poente. Ko zeli Windows masinu, po mom misljenju, tastatura i bar touchpad su i dalje zakon. Ko zeli tablet, OS specijalno pravljen za komande dodirom i hardver idealno optimizovan za takvu upotrebu su neprevazidjeni. Bar je takvo moje vidjenje.

Slažem se, niti je Win prilagođen za tablet, niti je Atom za tablet, niti je Android za Atom.

Android 3 kad stigne, ViewPad 10s će biti prava stvar.

Poslednja izmena:
Ćao svima, kraj kvartala...početak novog...pa nisam stigao da pratim sve postove. Dakle ovako, po najavama koje dobijam...mislim da će se ići sa novim Tegra2 proizvodom koji bi od starta imao na sebi Honeycomb. Taj proizvod bi trebao verovatno da se pojavi negde oko juna. Do tada su mogući blagi padovi cene, eventualno zbog Apple-ovog čišćenja lagera Ipada prve generacije...ali ništa od toga se ne planira u par narednih nedelja. Dakle kao što je neko pomenuo, ako već planirate kupovinu...za hiljadu-dve mislim da ne vredi čekati.

Inače uskoro izlazi novi ViewPad10Pro sa Win7 i Androidom 2.2. Ovog puta se neće birati na startu šta se boot-uje, već se diže Windows koji nekako emulira Android na sebi. Pretpostavljam slično rešenje kao HTC HD. Razlog vrlo jednostavan - Microsoft daje lovu ako se tablet vodi kao Windows based, a ne ako se vodi kao dual boot. :)
Inače imaće 1.5GHz Atom, opcije 16 i 32GB SSD, baterija min 3300 mAh. Ako ste raspoloženi napravićemo mali survey, poslaću vam preporučene cene sa opciju sa i bez 3G sa 16GB i 32GB, pa da procenite i sami koju biste kombinaciju najviše voleli da vidite u prodaji.

Hvala za info! A kada tacno dolazi 10s 3g verzija?
I nadam se da 10s dobija 3.0?

Sto se 10pro tice mislim da je najbolja varijanta 3g od 16gb. Da li ce imati podrsku za prosirenje memorije? Taj model mi deluje kao resenje za poslovne ljude, ili se varam?

Poslednja izmena:
Ako sam dobro razumeo, priprema se virtuelna masina koja ce omoguciti da se pokrenu Android aplikacije u okviru Windowsa, ali ne i sam Android. Novi tablet sa Honeycombom, hoce li spadati u istu cenovnu kategoriju, ili ce ipak ici malo vise upmarket?

ima već varijanta na acerovom netbook-u da na desktopu imaš ikonicu za android na koju čim klikneš prebaci te u android 2.2 okruženje (bukvalno u sekundi) takođe na tom androidu ima u ćošku ikonica sa kojom se vraćaš nazad u windows. na tabletu bi bilo cool kad bi napravili prebacivanje kao kad okrećeš stranicu knjige/novina. stisneš u ćošku i prevučeš, to bi izgledalo odlično.

Za Pandurova: sad sam negde, u nekom tvom postu video da imaš htc hero, kao ja. Elem, uspeo sam (uz soft root) da istetherujem heroja i mogu preko njega sa laptopa da izađem na net. Čak je i onaj buđavi kineski iphone od 100 evrita to uspeo, ali nikako ne uspevam da nateram i ovog viewpada. Svašta sam probao, menjao kanale na heroju, ali ništa ne uspeva. Viewpad vidi heroja kao novi APN, ali neće da se nakači, što znači da nema ni interneta.
Imaš li ti kakva znanja o ovom problemu i eventualnom rešenju?

3G verzija putuje ka Srbiji, sutra ili u ponedeljak carinimo i od utorka je u prodavnicama. Za 10s i 3.0 još ništa ne znam, ali i ako kojim slučajem ne bude zvanično...nezvanično će sigurno moći da se nabaci 3.0.
Emix ViewPad10Pro je baš i namenjen za poslovne ljude, biće proširiv Micro SD karticama do 32GB, plus biće opcija 1GB i 2GB RAM...ali se razmišljam možda ima ljudi koji baš hoće 32GB SSD.

Novi Honeycomb model će ipak biti malo up market. Ja sam tražio da naprave model sa IPS panelom, vidim da ima još kolega sa istom željom. IPS troši više bateriju od TN panela tako da će morati i baterija da se pojačava...sve to kad se sabere, mora da bude skuplji, ali definitivno će biti jeftiniji od konkurencije tipa Motorola, Samsung, HTC i slično.

Radera da imam heroja ali iskreno nisam se bavio tim problemom, baci mi na private šta si tačno radio i šta je rezultat, pa da pitam ove moje iz IT-ja.

za Pandurova

Koristim viewpad 10s evo vec desetak dana i jako sam zadovoljan, ekran jeste slabiji ali to je kompromis cene i kvaliteta. Inace sve drugo je zaista ok. Tablet je stvarno brz i ja se nadam prelasku na Honeycomb jer ga 2.2 verzija prilicno usporava. Ima bagova koji su prilicno nejasni. Ume da mi zakuca tablet ali dobro, to se resava nekim update-tom softvera. Cekam neki custom rom.

Moje glavno pitanje za Pandurova ! Kada se ocekuje docking za 10s u prodavnicama jer mislim da je to odlicna stvar barem po onome sto sam video na slikama i da li neko moze da se pozabavi usb 3g modemima i drajverima za iste da mozemo da ih koristimo na 10s. Hvala unapred i pozdrav !

Docking za 10s kao i 3G verzija su od danas u Win Win prodavnicama...

Cena, kao sto je najavljeno, nesto ispod 41k iz web prodavnice, 42k iz fizicke prodavnice. I da, to je jeftinije nego ARM11 bazirani, 7" Viewpad 7 :)

Kad? Kad mozemo da ocekujemo utiske?

Sutra ili u ponedeljak ga kupujem. Ostavicu utiske kada ga malo "procackam". Nadam se da se necu razocarati. :D

I ja da necemo dugo cekati na prve utiske :D

Vrh Dno