Šta je novo?

Benchmark test: Samsung P2370H

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Test: Samsung P2370H

Dugo na testu nismo imali neki model Samsung monitora, ali smo se potrudili da popravimo situaciju, pa smo za početak uspeli da dobijemo model P2370H. Samsung je ipak veliko ime u svetu monitora i treba mu odati priznanje, a popularnost koju uživa na našem tržištu je samo jedan od pokazatelja. Da bi se ta popularnost postigla, treba napraviti balans između kvaliteta monitora i njegove cene, a Samsung to radi vrlo dobro. U našem konkretnom slučaju radi se o prelepom monitoru dijagonale 23 inča sa TN panelom, sa popularnim Touch of Color dizajnom okvira...

samsung-p2370h-resize.jpg

Ekran je Twisted Nematic (TN) tipa, dijagonale 23 inča, sa tradicionalnim CCFL pozadinskim osvetljenjem, a njegova standardna rezolucija iznosi 1920 x 1080 piksela, što znači da pripada Full HD 1080p porodici monitora. Odziv monitora je odličnih 2ms GTG, što ga stavlja u kategoriju gejming monitora. Uglovi gledanja su tipični za TN Film tehnologiju i iznose 170°/160° (CR>10). Samsung je klasificirao ovaj monitor na 300 cd/m2 tipične osvetljenosti, ali naš kolorimetar je zabeležio nešto nižu maksimalnu vrednost od 273 cd/m2. Statički kontrast koji stoji u specifikacijama ovog monitora je 1000:1, što je potvrđeno od strane našeg uređaja za merenje i kalibraciju, pa je čak ova deklarisana vrednost bila i nešto viša. Što se tiče dinamičkog i manje bitnog konrasta, on je deklarisan na 70,000:1...

http://multimedia.benchmark.rs/monitori/test_samsung_p2370h

Da vas pitam,postoji li bar neka mogucnost da na test uskoro dobijete najnovije serije Samsung 3D LED Tft monitora ? SA750 i SA950 se zovu valjda. Sa 120 Hz pravim osvežavanjem slike.

Ja bih to lično najviše voleo, pošto iz onoga što sam video, jako mi se dopadaju. Ja mislim da ih nema još kod nas, tako da ćemo videti kakva će situacija biti kada se budu pojavili. Ja iskreno jedva čekam :)

Ma problem je što ih nema ni u Nemačkoj,tražio sam na dva nemačka sajta ali nema ih....možda ne znam da tražim. :(

Probaj ti, www.kmshop.de

P.S. Nadam se da ćete vi, Benchmark team, nekako nabaviti predprodajni primerak i testirati ga vrlo skoro.

Poslednja izmena:
Mnogo, ali baš mnogo kasnite sa ovim opisom, ja ga imam još od aprila 2010. godine...

Imam slican monitor tj monitor + tv oznake P2370HD , znaci ima D na kraju. Da li zna neko da li postoje neke bitne razlike izmedju ova dva monitora osim sto ovaj moj ima tv tjuner.

Ma problem je što ih nema ni u Nemačkoj,tražio sam na dva nemačka sajta ali nema ih....možda ne znam da tražim. :(

Probaj ti, www.kmshop.de

P.S. Nadam se da ćete vi, Benchmark team, nekako nabaviti predprodajni primerak i testirati ga vrlo skoro.

Ja sam pronašao oba modela na Amazon.de , A950 i A750 . Ovaj drugi je bez naočara, a ovaj prvi je malo preskup, na primer ima ga isto ovde za 636e bez naočara, a one nisu toliko skupe.

Jedino da uđu u zemlju, pa onda tek nekako. Zaista se ne zna kada će to biti, ali čim budem imao neke informacije, javljam.

Mnogo, ali baš mnogo kasnite sa ovim opisom, ja ga imam još od aprila 2010. godine...

Ne znam, ja u to vreme nisam bio u Benchmarku, nisam siguran zašto nije testiran tada.

Imam slican monitor tj monitor + tv oznake P2370HD , znaci ima D na kraju. Da li zna neko da li postoje neke bitne razlike izmedju ova dva monitora osim sto ovaj moj ima tv tjuner.

Koliko sam ja čitao na netu, jedina razlika je TV tjuner.

Gizmor,onda je stvarno skup taj Samsung. Jedina nada za nabavku 3D monitora je onda LG pasivna 3D tehnologija. :)

Kosta, ispunila ti se želja, imam lepu vest za tebe :) . Stigao mi je Samsung 27 A950 danas. Koliko je dobro ovo, nenormalno je... Kakav LG, kakvi bakrači, ako ikada skupim pare, ovo je sledeća stvar koju uzimam. Fantazija je monitor. Moram da vam pravim zazubice malo :)

Baš nas je krenulo u poslednje vreme, mislim Benchmark, sa dobijanjem svakakvih novih modela uređaja na test :) . Staviću kasnije slike u radu, ako uspem da odvojim oči od njega to jest :D

LED 3D monitor sa aktivnim 3D cvidžama. Fazon, ovo je TN panel, ali sa najboljim karakteristikama na tržištu, verovatno najnapredniji TN panel do sad. Bruka je, ovo je inače i tv, ima digitalni i analogni tjuner, ima SmartHub kao najnoviji Samsung televizori, dizajn mu je prelep, itd... Smatram da je ovo jedno od najkompletnijih rešenja, imaš dobar 3D monitor, imaš 3D tv, radi 2D u 3D konverziju, imaš internet na njemu i slično. Tanji monitor nikad nisam video , samo 11.4mm.

A cena?:trust:

Za cenu bolje ne pitaj :D

Koliko se moze primetiti, nije bas pogodan za kacenje na zid. Kakva je slika u poredjenju sa IPS/PVA?

Jedva cekam test i nadam se opsiran i detaljan opis, posebno 3D mogucnosti u igrama. Mislim da ovaj monitor to zasluzuje.

Povlačim sve što je rečeno, jer sam posle nešto detaljnijeg testiranja 3D mogućnosti ovog T27A950, zaključio da je ovo više televizor nego što je monitor. Kao prvo i najbitnije, 2D 120hz je neizvodljiv i nepodržan na ovom modelu, iako sam mislio u početku da je samo pitanje drajvera ili sličnog. Dakle, samo 3D 120hz je moguć, a biranje 120hz-a u Windowsu je nemoguće (a samim tim nemoguće i u igrama). Nema DVI (preko kojeg bi se kačio DualLink DVI i dobilo 120hz), ali ni Display port, ima samo HDMI 1.4 ulaze, preko kojih podržava samo 60hz input.

Ovaj hibrid podržava 3D (a pod tim mislim na pravi frame sequential 3D) isključivo u modu gde ima ulogu televizora, na primer kada povežete 3D BluRay plejer preko HDMI ulaza.

3D u Windows-u ipak jeste moguć, ali isključivo side by side (SBS) 3D materijal i uključivanje side by side 3D opcije na ovom modelu, koja pruža dobar 3D efekat, ali je rezolucija srezana na pola jer idu dve slike. Mislim, pričam za Half SBS koji se najčešće sreće. Da bi se dobio full kvalitet, treba juriti Full SBS, koji ima 3840x1080 što je ogromno, ali opet nisam siguran kako se kotira protiv framog frame sequental 3D-a (možda ga znate kao zamućenu sliku). Takođe, 2D u 3D mod je donekle ok, ali ništa specijalno, ne može on lepo da predvidi gde treba da bude 3D. Ima jedan drajver Iz3D koji pravi igre side by side, ali nisam nešto oduševljen 3D efektom u njima, jednostavno nema te dubine. Sa druge strane, probao sam pravi frame sequential 3D na Killzone 3 preko PS3 i ono je mnogo bolje.

Ključna stvar kod svega ovoga, je to da postoji S27A950, koji je pravi gaming 120hz 2D i 3D monitor, a ovo čudo što ja imam ovde je T27A950, što znači da ima tjunere i da služi kao tv. Ako se ikad pojavi S27A950 kod nas, to treba imati na testu. Ovo što imam je više tv verzija sa TN panelom koja bije po ušima sa cenom. Jeste dobar kvalitet slike i sve, ali pošto nema 2D 120hz podršku, nije mi toliko zanimljiva kao S verzija modela.

Steta ja sam mislio da je to S.

Gizmor da li mozes ako ti nije tesko i ako si ti testirao i kalibrisao Samsung P2370H, da navedes podesavanja za kalibrisan monitor, sve sto je potrebno.

Poslednja izmena:
Pišu podešavanja u tabeli pod Kalibrisani rezultat u testu .

Stvarno šteta što nismo dobili S varijantu.

Vrh Dno