Šta je novo?

Benchmark Test: LG 3D LED LCD LW5500 i LW650S

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Test: LG 3D LED LCD LW5500 i LW650S

Pre nešto više od nedelju dana predstavili smo vam uvod u LG 3D FPR tehnologiju, ali ovoga puta ćemo se fokusirati na modele LG televizora koji je koriste. U pitanju su jako slični 3D LCD televizori LW5500 i LW650s sa Edge-LED pozadinskim osvetljenjem, sa dijagonalama oba modela od veoma pristojnih 47 inča. Pored pomenute 3D FPR tehnologije koja se koristi na ovim modelima, oni su takođe jako dobri i na polju 2D prikaza, kao i na polju Smart mogućnosti televizora i njegove konektivnosti. Mi smo tu da vam te mogućnosti dodatno približimo, kao i da prodiskutujemo o našim utiscima iz prve ruke o 3D FPR tehnologiji.

IMG_3864-resize.JPG

Ova 2011-a godina će najverovatnije biti upamćena kao prekretnica u načinu predstavljanja 3D efekta gledaocu i do kraja ove godine bitka koja se trenutno vodi između pasivne i aktivne 3D tehnologije će biti odlučena. Pobednik će uživati privilegiju da bude opšte prihvaćena tehnologija u svetu 3D prikaza koji svakim danom postaje više popularniji u našem svakodnevnom životu. Činjenica da je ovo naglo interesovanje za 3D tehnologiju u našem domu inspirisano jednim filmom i vizionarom odgovornim za njegovo stvaranje je fenomenalna, a verujemo da znate o kojoj osobi i filmu se radi tako da zaista nema potrebe pominjati njihova imena. Ono što je bitna stvar je to da je 3D tehnologija zaživela u filmskoj indrustriji pored strahova da će ona biti veoma slabo prihvaćena i da će njena jedina upotreba biti u svetu igara, ali vreme nam je pokazalo drugačije.

Verovatno je velika većina vas u nekom trenutku pogledala 3D film u XpanD 3D tehnologiji u bioskopu Kolosej u tržnom centru Ušće i uvidela da to nije bilo skroz prijatno iskustvo kakvom ste se nadali. Pošto se kod XpanD 3D tehnologije radi o aktivnoj metodi prikaza 3D efekta, verovatno ste primetili da ona nije bila skroz prijatna za vaše oči zbog Shutter metode na kojoj su zasnovane naočare i sama tehnologija. Radi se o tome da Shutter tehnologija pokazuje svaku levu i desnu sliku alternativno. Kada se prikazuje slika za levo oko, naočare blokiraju signal desnog oka time što zatvaraju "kapak" desnog objektiva sočiva, a naravno to smenjivanje se odvija velikom brzinom tako da to ne možete primetiti. Kao rezultat toga kod određenog procenata ljudi javljala se nelagodnost pri gledanju, a takođe i pojava glavobolja koja usleđuje kao propratni efekat. Na sve to ako dodate težinu naočara koja je malo poveća i nelagodnost koja nastaje prilikom njihovih nošenja, onda možete reći da se i niste baš savršeno proveli tokom gledanja dvočasovnog filma

LG nam je ovde predstavio dva odlična modela koji će veoma uskoro biti dostupni u našim prodavnicama. Nećemo vam pričati kako su ovo najbolji televizori na svetu, jer bi smo vas lagali, ali smatramo da ova dva modela imaju veliku priliku da uvedu ljude u 3D svet po relativno niskoj ceni. Što se tiče 2D reprodukcije, možemo reći da smo bili prilično zadovoljni. Tačne boje, široki uglovi gledanja, mat panel koji sprečava refleksiju, internet mogućnosti, DLNA streaming mogućnosti, mogućnosti reprodukcije materijala sa USB-a, 100hz/200hz TruMotion, sve one doprinose da ovi modeli budu svrstani u nešto višu kategoriju. 3D aspekt ovog televizora je veoma zanimljiv. Neki bi rekli da je ovo televizor za ljude kojima 3D nije glavna stvar i za ljude koji ne traže referenti kvalitet 3D-a sa punom 1080p rezolucijom i mi bi smo se sa njima složili. Kada uzmemo u obzir da sa normalne udaljenosti verovatno nećete ni primetiti taj gubitak detalja usled prepolovljene rezolucje kod FPR-a, a dobijate mnogo više prednosti u vidu jeftinih naočara, nemanje treperenja i crosstalka, svetlije slike i svega već pomenutog, onda su oba modela LW5500 i LW650S pravi izbor za vas.

http://multimedia.benchmark.rs/lcd_plazma_televizori/test_lg_3d_led_lcd_lw5500_i_lw650s/

Jel neko uopste planira da kupi 3D FPR televizor? Cisto da vidim kolika je zainteresovanost za tehnologiju.

meni se sviđa ali znajući naše ima opet da spiče neke cene. 40" za 700€ bih uzeo bez razmišljanja, naravno sa tih 7 pari cvikera u paketu. očekujem 1000-1100€ za LW650S i 1400€ za LW5500 tako da, što se mene tiče, verovatno nema ništa od toga.
od 3d materijala, legalno, kod nas mogu da se kupe Avatar 3D (ali samo u paketu sa panasonic blu ray plejerom) i fifa 3d, neki dokumentarac na br.
stereoscopic plejer i narodne verzije 3d filmova baš i ne funkcionišu najbolje. komp mi se totalno zapuca kad probam nešto da pustim u C/M varijanti.

voleo bih imati tako nešto kad bi cena bila slična običnim televizorima, ali pošto neće skoro onda mi je bolji bioskop. 28. aprila ide Thor, u junu Transformersi 3. Ne bih ni taj tv više od toga koristio sigurno, a bioskop mi je neuporedivo jeftinija varijanta.

meni isto zvuci interesantno ali ako 42incni modeli budu preko 1000eur tesko da cu uzeti u razmatranje. a inace bih voleo i uzivo da vidim kako to izgleda:)

Vidim na sajtu Ds Marketa da imaju 42LW5500 za nekih 1000€, kontam pošto je to LED da će LW650S biti jeftiniji pošto je on valjda običan LCD, mada ima 200Hz dok ovaj LED ima 100Hz. Pitam ih koliko pari cvikera ide sa njim u paketu a oni mi odgovore da ga nemaju na lageru, idijoti. baš me zabole imaju li ga ili ne :D

Sve si obrnuo pa cak i tekst u potpisu :) . LW650s je skuplja varijanta, LW5500 je jeftinija. LW650s ima 200hz i DVB-S, LW5500 ima 100hz. Oba modela su Edge LED osvetljeni.

Nazad
Vrh Dno