Šta je novo?

Benchmark test: Asus VG278H 3D

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Test: Asus VG278H 3D

Benchmarku je pružena ekskluzivna prilika da prvi u Srbiji testira pravi 3D gejmerski monitor kompanije Asus, sa stopom osvežavanja od 120Hz i 2ms vremenom odziva - a reč je modelu VG278H. Pomenuti model poseduje LED osvetljeni FullHD panel dijagonale od 27 inča, odličnu osvetljenost od 400 cd/m2, 1000:1 statični kontrast, HDMI 1.4 i DualLink DVI ulaze, podršku za novu i poboljšanu NVIDIA® 3D Vision™ 2 tehnologiju, par novih aktivnih 3D Vision 2 naočara i ugrađeni IR prijemnik u okviru monitora. Zahvaljujući novoj 3D LightBoost tehnologiji , 3D efekat je do dva puta svetliji i živahniji nego obično...

asus-vg278h-monitor-resize.jpg

Asus nas je počastio jednim od retkih modela monitora na našem tržištu koji rade na 120Hz u 2D režimu, što je veoma bitna stvar za polu-profesionalni i profesionalni gejming. Naravno, ne morate biti profesionalac da biste primetili koliko je 120Hz stopa osvežavanja bolja i glatkija od standardne stope od 75Hz, koju većina nas ima na monitoru. Štaviše, razlika je toliko očigledna da ćete je primetiti samim pomeranjem kursora miša i prevlačenjem prozora po ekranu. Glavna stvar kod 120Hz monitora je ipak gejming, jer ovaj nivo stope osvežavanja pruža ultra glatko iskustvo pri igranju igara, pogotovo u First Person Shooter kategoriji, ili prevedeno na naš jezik, pucačinama iz prvog lica. Druga bitna stvar kod posedovanja 120Hz monitora je puno iskorišćavanje hardvera. Na primer - ako imate hardver koji vam pruža preko 120 fps-a u nekoj igri, a vaš monitor ima maksimalnu stopu osvežavanja od 75Hz - vi zapravo vidite samo 75 fps-a od mogućih 120 fps-a. Kod ovakvog modela kao što je Asus VG278H, dobijate punih 120 frejmova u sekundi u igrama, bez ikakvog cepanja slike ili iseckanih pokreta.

nvidia-3d-vision-2-glasses-advantages-resize.jpg

Kao pozadinsko osvetljenje, ovaj model koristi diode koje emituju svetlost, popularnije LED, koje pružaju ovom monitoru čak 400 cd/m2 - jedan od najsvetlijih monitora koje smo imali prilike da vidimo. Njegova standardna rezolucija iznosi 1920 x 1080 piksela, pruža statični kontrast od 1000:1, što je sasvim solidna cifra za TN (Twisted Nematic) tip panela koji poseduje. Pored 120Hz stope osvežavanja, gejmerima će od izuzetne važnosti biti i vreme odziva, koje iznosi minimalne 2 milisekunde na ovom modelu.

http://multimedia.benchmark.rs/monitori/test_asus_vg278h_3d

Sjajan monitor, jedina mana mu je cena...

Odličan monitor, zadovoljan sam karakteristikama. E sad, imam jedno pitanje, najviše zbog visoke cene. Da li ovakav isti model postoji i u dijegonali od 24 ili 23 inča ? Molim vas recite mi i dajte mi oznaku tog modela, ako postoji naravno.

Naravno, ima HDMI 1.4 i podržava frame packing, tako da može bez problema. Za Xbox360 ne možeš da ga koristiš, jer ti tamo treba SBS režim, koji nije podržan od strane ovog monitora.

Pa zato i pitam gde ima da se kupi al najviše od cene zavisi.

Jel kupio neko ovaj monitor pošto vidim da ima da se kupi kod nas?
Da mi kaže utiske pošto planiram uskoro da ga kupim.

Vrh Dno