Šta je novo?

Benchmark Computing for Research - Folding@Home

Trenutno sam na seti i roseta aktivan. Počeo pre oko 5 godina on/off, nisam bio aktivan jedno vreme, vidim fino su optimizovali BOINC da ne koči kompjuter u radu.

Krenuo je OET opet. Ima WUova koji se rade oko 1 sat. A dobijao sam i neke za koje treba 10 sati. Jako saroliko.

Meni još nijedan OET nije stigao. Slab sam izlgeda "radnik". :p

Najzad sam te presisao! :type:

U zastoju sam, jer su velike vrućine, a ne bi da mučim procesor u godinama. :) Čim temperature padnu ispod 30, opet se aktiviram, a za sad povremeno pustim da radi sat-dva, da ne propadnu započeti projekti.
Da li je neko još uopšte aktivan u grupi?

Cini mi se samo nas 2-3 nazalost. DOduse ni WCG nesto specijalno nema u ponudi :D
FAAH se zavrsava cini mi se do kraja godine, mogli bi jos neki water projekat da ubace.

Slabo nesto pisemo ovde,pa ajde da napisem testove sto sam radio iz Boinca za neke procesore:
AMD 770k - 2855 9735
AMD 5600k - 2983 9588
AMD 5350 - 2040 3564
I3-2120 - 3435 9230

Uglavnom, vidimo da su ove I3 uglavnom krsine, dok sam se malo iznenadio za 5350 .Jeste da trosi 25 w,ali sam ocekivao recimo 5k.

Kad kliknes run CPU benchmarks na BOINC klijentu on radi valjda dve kalkulacije, single core i full. OVo su rezultati

Prvi rezultat je "floating point MIPS (Whetstone) per CPU", a drugi rezultat "integer MIPS (Dhrystone) per CPU".
Rezultat se vidi (bar je kod mene tako) kad se pogleda "event log" u "tools" meniju. Testiraću kasnije, kad ne bude zauzet, Phenom X6 i Xeon E5440.

Koliko shvatam ovo su rezultati po jezgru, jer piše da je number of CPUs onoliko koliko je trenutno podešeno da se koristi jezgara, što znači nije za ceo procesor, pa ima više smisla. Ovako bi ispalo da je mala razlika između ovog Phenom-a i Xeon-a, što baš i nije tačno.
Rezultat za Xeon E5440@2,8GHz je 2953 i 5994, a Phenom X6@3,6GHz 3430 i 8866

Deset posto nešto radi. Nije ni loša cifra. :)

Momci,jel dobija neko TB WU-ove. Ja ako sam dobio jedan mesecno u zadnjih 6 meseci.

Šteta što više skoro niko od "naših" ne radi na istraživanjima.

Raidmo po malo,jedino sto je ovde mrtvilo u temi :D

Moze neko da mi objasni o cemu se radi ovdje, citao sam stare postove, ali mi nije bas jasno?!

A nesto mi je interesantno, i zanima me :)

Ukratko,koristimo snagu procesora i grafike da pomognemo naucnicima u nekim njihovim procenama i istrazivanjima.
SVaki projekat ima poseban tim naucnika,i posebnu oblast za koju traze lek ili sta vec pokusavaju(MCC recimo trazi bolje nacine skriniga za rak).

Ja barem uglavnom radim WCG,ranije sam radio i GPUGRID ali mi je preminula graficka :D

Lepo je videti da nas ima ponovo 10 i vise :D

Bio sam malo usporio kad su bile vrućine, jer je komp već vremešan, ali polako se vraćam. :) Stvarno je lepo što nas opet ima malo više.

Ne znam dal sam slao ranije, ali je super za statistiku, pogotovo projects
http://www.wcgsig.com/index.html

243 [Serbia And Montenegro] ness1602 - BENCHforum 2.88 Years 541 83.57 104.58 292.46 160 206.2 llllllllllllllllllllllllllllll :type:

Samo nas je trojica na ovoj listi. Mislio sam da smo malo više radili. Malo sam popustio, jer čekam bolje hlađenje za matoru ragu, pa da ga opet maksimalno upregnem. :D

2018-12-28 BENCHforum 50,000,000

A oni tamo vašu snagu forwarduju da kopaju bitcoin :)

Mogao bih i ja, što je najbolje od svega imam hardvera koliko ti volja :)

Nazad
Vrh Dno