Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja na mtb imam conti crossking black chilli made in germany 29x2.2, nema zicu, u 5000km probusio jednom gumu na neki trn od 3cm sto bi probusilo svaku gumu 🙂

Da i asortiman im je popriličan.
Nisu nešto ekspeditivni i dosta stvari za koje tvrde nemaju na lageru pa poručuju od dobavljača a to ume da potraje malo.
Ali sve što sam od njih poručivao (nekih 5-6 paketa) u iznosu do 50 evra je stizalo najduže do 20 dana. ( poštarinu nigde ne navode pa se može pazarati do 50E)

edit:
Poručivao sam dosta i Shimano proizvoda koje valjda ne bi smeli da salju za Srbiju. Ponekad na sajtu u opšte i nemožeš da staviš u korpu Shimano proizvod ako ti je izabrana zemlja Srbija a ponekad "puste" i tad bez problema pazariš.

Nema to veze sa "bogatstvom", već sa procenom onih koji se bave nabavkom.

Ako je guma koja se više prodaje - onda su većinski pogrešili. ..
Nije baš ni tako prosto. Malo (mnogo) sam pojednostavio
Veliko je tržište, bogato tržište, internacionalna prodaja, uređeni zakoni, odnosi sa dobavljačima ... sve ono što kod nas slabo ili nikako ne funkcioniše.

• Like
Reagovanja: PJ
Evo sta mi odgovorio nemac sa ebay-a u vezi savijanja i slanja gume

"Hello,

the Marathon Plus tyres are clinchers and as such can not be bent unfortunately.

We do ship to Serbia, shipping cost would be 6.90€

Best regards
Marcus
Team BMO"

Znaci,oni (kao i svi drugi) je salju tako u kruznom obliku...sad,ako je nesto pregnjeci,stisne ili sta vec u transportu ko zna kako ce stici guma....salju obicnim DHL-om

salje je tako zato sto je to guma sa zicom, nije folding guma.

nece njoj nista biti, tako ide ta vrsta guma.

Znaci,oni (kao i svi drugi) je salju tako u kruznom obliku...sad,ako je nesto pregnjeci,stisne ili sta vec u transportu ko zna kako ce stici guma....salju obicnim DHL-om
Sigurno imaju iskustva sa pakovanjem. Da ja naručujem, ne bih brinuo tome.

Pa "guma" je, teško da će joj nešto biti 😀 Mnogo treba da bi je "polomil", malo stiskanja joj neće smetati. Ako se zgnječi, sa obzirom da je bilo kratkotrajno, brzo će se povratiti
Ako bude nekog drugačijeg oštećenja oblik neće imati veze sa time

Poslednja izmena:
Probaj da poručiš da Bikeinn-a, 7 evra je poštarina.
Taman i vidiš kako će da je upakuju 🙂 s obzirom da je "rigid"

Schwalbe Marathon Plus Tour SmartGuard Dual 29´´ x 2.10 rigid MTB tyre

Porucena guma,pa videcu kakva ce da stigne....ako bude sve ok,kupicu kasnije (logicno) jos jednu....

Koliko se secam kod nas je kostala oko 5500din,ovde nesto ispod 40 eura (sa postarinom)......ako ne bude nekih dazbina na carini (a ne bi trebalo),proci cu malo jeftinije

Pa biće PDV 20% na cenu gume od 33evra s obzirom da dolazi sa zapada ne verujem da će da je puste samo tako + otvaranje paketa znači računaj da će biti ukupno još nekih 1000din.
Što opet nije loše, s obzirom da je kod nas i nema a i da je ima čisto sumnjam da bi bila po toj istoj ceni od 5500 koliko si tad platio.

Dzeremaja i Tajler ponovo jasu 🙂

Eh sto imam srece sa isporukom te Schwalbe Maraton gume sa bikeinn sajta...

Screenshot_20260129-183215_Samsung Internet.jpg

Izgleda da su iz nekog razloga opozvali posiljku (?)

Sve što ide kamionskim transportom je obustavljeno. Dobili su obećanja da će biti bolje, bez konkretnih koraka. Makedonci i Crnogorci pustili prelaze, ali onda naši blokirali sa naše strane i ka njima. Ne samo ka EU.

Pa ne ide ova guma valjda kamionom iz Spanije?.....nekako mi je logicno da bi pre poslali avionom

Nelogično - neisplativo

Avionom samo one gume bez žice 😀 , znam da ide do Holandije onda njihova pošta preuzima i odatle za Srbiju.
Meni su jedan paket Holanđani vratili nazad u Španiju zato što sam pazario CO2 ketridž koji nije dozvoljen, pa predpostavljam da možda i ide onda avionom.
Posle mi je Bikeinn refundirao pare.

Da li je neko imao prilike da u istoj vožnji uporedi dva power senzora?
Večeras sam na telefon bacio power output sa Elite Avanti trenažera, a na Garmin Edge sa Favero Assioma Uno. Oba mere kadencu gotovo identično tj ako držim konstantno, ne mrdaju, ako krenem da variram, trenažer malo kasni, ali zanemarljivo.

Power output se značajno razlikuje, brojevi se mnogo brže menjaju nego kadenca, pa nisam uspeo da ispratim da li je razlika u procentu, u aposlutnim brojevima ili potpuno random. U svakom slučaju, trenažer pokazuje 20-30-50-100W više od Assioma Uno. Mislim da nijednog trenutka nisam video da je sa Assioma dolazio veći broj.

Odradio sam kalibracije na oba uredjaja, ali razlika je ostala. Videću na nekoj dužoj vožnji kako će da se ponaša.

Ko bi želeo da isplanira trening koristeći naizmenično ovaj trenažer i ovaj powermeter iz pedale na otvorenom, u najmanju ruku bi bilo smaranje predvideti i izračunati razliku.

Možda sutra vratim bicikl na TacX, pa da vidim kako on meri u odnosu na Assioma Uno.

Update: čim otopli, napraviću neku rutu, tipa Avala, pa ću spram, dužine puta, uspona, mase i potrebnog vrmena izračunati potreban power, dodati ~procente za gubitke i onda uporediti koliko je Assioma Uno dao na toj deonici.

A sad mi pade na pamet, da bih onda taj GPX probam na trenažeru.

Poslednja izmena:
Poredio sam i ja Elite Suito i Assiome pre par godina. Ovo mi stoji upisano kao komentar na Stravi:
10 minuta zagrevanje (nije na Stravi/grafikonima)
Urađen zero offset na Assioma-ma
Urađen Spindown na Suito-u
20 minuta test vožnja.
Plavo je Suito, ljubičasto Assiome
Vidi se da na nižim vrednostima Suito pokazuje više, a kada nagazim onda Assiome idu iznad.
Kod tebe je razlika baš velika, čak za razmišljanje o reklamaciji.

Kod jednog od ljudi koje pratim na Stravi sam nedavno naleteo na dve vožnje od kojih je jedna imala u naslovu nešto kao "sa power metra za brisanje", a druga je bila iz Rouvy-a ili neke od tih aplikacija. Otvorio sam obe pre nego je obrisao i video sam da je kod njega razlika minimalna. Radio je intervale, razlika u proseku na celom intervalu nigde nije bila veća od 1%. Mislim da je poredio Justo (ne Justo 2) i neki iiii powermetar, ali nisam baš siguran.

Potencijalni lek za tvoj problem je "power meter link". Moguće da možeš pedale da upariš sa trenažerom, tako da trenažer uzima u obzir čitanje sa pedala. Trebalo bi da imaš u MyEtraining aplikaciji tu opciju, ako trenažer to podržava. Čak i ako trenažer ne podržava, većina aplikacija na kompu podržava to, samo moraš da upariš i pedale (kao power source) i trenažer (kao controllable ili nešto slično).

Edit: ja ne koristim power meter link (probao davno, ne sećam se šta je bio razlog da odustanem, mislim da je bilo nešto nekonzistentno kad sam probao), ali uvek koristim pedale kao referencu za snagu, tako da imam 1/1 poređenje napolju i unutra.

Edit2: nisam merio poslednjih godina, ali sada kada Garmin šalje trenažeru da treba da drži npr 150W, meni pedale čitaju oko 130-135W. S druge strane, kada šalje 300W, pedale čitaju oko 330W. Možda i ponovim merenje jedan dan. Što se tiče testiranja, napravi neki workout na kompu, na nekoj aplikaciji (mywhoosh je valjda besplatan) i odradi intervale. Aplikacija bi trebala sama da zabeleži svaki interval kao lap, a ti se potrudi da pritisneš lap dugme na Garminu u istom trenutku. Onda poredi proseke za intervale, tako neutrališeš to veliko skakanje snage. Ili prosto posmatraj 30s power, a ne instant ili 3s power. Alternativa, skini FIT fajlove, prebaci u excel pa poredi proseke.

Prilozi

• SuitoVsAssioma.PNG
    SuitoVsAssioma.PNG
    320.1 KB · Pregleda: 5
Poslednja izmena:
Eh sto imam srece sa isporukom te Schwalbe Maraton gume sa bikeinn sajta...

Pogledajte prilog 525905

Izgleda da su iz nekog razloga opozvali posiljku (?)

Da citiram samog sebe,ljudi (spanci) su brzo poslali drugu gumu (svaka im cast) i koliko vidim na parcelsapp-u guma je vec stigla u Srbiju,preko Holandije....tako da definitivno salju avionom...

E sad,verovatno sutra ce stici do nase carine,pa videcu koliko ce tu da ostane....

Ja sam kupio od njega pre par godina i nemam baš lepo iskustvo. Sređuje bajs sa WD40 pre slikanja da sve sija, i pritom u.rao diskove i paknove. Nable bile pretegnute da nulira luft. Felna necentrirana. Bilo je još nekih stvari ali ne mogu da se setim. Na pitanje zašto tako - odgovor pa šta bi ti za te pare. Maksimalno utegnut bajs, što bi napisao u oglasu. Svakako sam planirao da sredim isti zbog samog modela/rama, jedino ga on imao u ponudi po dobroj ceni, ali mu rekoh da bih isti vratio jer se ne poklapa sa opisom, na šta je on krenuo da .ereka, da mu je smor da obnavlja oglas, itd... Klasična mala .ederčina.

Hvala. Bajs koji sam video je do 2 godine star, i stvarno deluje vrhunski očuvano. Ali naravno, ništa dok se ne proba, ne provoza malo, slanje kurirskom službom u ovom slučaju ne dolazi u obzir.

koji?

Kolega @illidan testira za tebe i salje ti.😁

Nista ti realno ne znaci tudje iskustvo osim da ti kaze kakav je on kao covek, svaki taj bicikl je prica za sebe.
Bilo koji drugi bajk da kupis od istog coveka nece biti u istom stanju kakav je bio njegov.

njegovo je da ga opere i ocisti jer svi vole da vide cist bajs a niko prljav...
a to koliko je on potrosen u delovima preprodavac slabo moze da utice osim da menja za nove delove sto mu sigurno nije u interesu.

Cena "samo" 300eur 😏
menadzeri u Garminu mrze bicikliste

Svakako su ti radari sve popularniji i pojavljuje se gomila novih ukljucujuci i kineze
Da li neko ima iskustva sa iGPSPORT sr mini?

***a kada radi najbolje, moze im se

Nazad
Vrh Dno