Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Capriolo pola kineskih delova stavlja. Pedale, lula kormana, disk je istog oblika, srednji pogon je kineski namenski.. a bike 30.000 🤢

Bez ljutnje, ali ne vidim poentu kupovine novog bicikla za 30k kada za iste pare mozes da kupis vise nego duplo kvalitetniji polovan firmiran bajs

Već sto puta prežvakano, nemojte molim vas polovno vs novo (opet).

Capriolo pola kineskih delova stavlja. Pedale, lula kormana, disk je istog oblika, srednji pogon je kineski namenski.. a bike 30.000 🤢
Pa nije 300k nego samo 30k din, i to u vreme velikih kriza i inflacije. Ni pre 5-10 godina modeli u toj cenovnoj klasi nisu imali mnogo bolje delove.
Poslednje veliko iznenađenje beše Agama (iz prvog posta teme), i to na nekom velikom popustu, za 36k din. Ali to se dešava veoma retko, i sve manje su šanse za slične popuste/akcije.

Pre par dana guma iz Dekatlona, iako je presta ventil
Nije na ventilu kao sto je na onoj gornjoj slici sa autoventilom,
Desava se da se guma iscepa i tu gde i tebi, ali to je i do kvaliteta gume i do same montaze.

da

bila... inflacija... :)

bila... inflacija... :)
Ja bih pre rekao da je nas narod navikao da krade u Lidlu i to ponajvise alate, pa su podigli cene kako bi se pokrio trosak. Ja se secam skoro kofer sa alatom...pridjem da vidim da li je citav i imam sta da vidim. Sve raskupusano i odneto.

To nije nas problem, imaju oni i obezbeđenje i kamere a i bio bi red da imaju otvorena i izložena roba koja se prodaje jer je krajnje neprimereno prodavati robu bez da si je video.

I sve je to debelo precenjeno.
A to što je raskupusano je verovatno neko već vraćao.

Molim vas za preporuku za zadnje
svetlo za bicikl do 10-15e.
Ako mislite da je budžet mali, može i nešto preko navedenog iznosa.
Bilo bi korisno da se puni preko USB-a ali nije neophodno.
Odgovara mi i naručivanje preko AliExpress-a.

Da li ima kod nas kupiti kucnih nosaca za skladistenje (drzanje) bicikla (mnozina) u stanu, da se horizontalno pri plafonu podignu?
Nasao sam visece u uspravnom polozaju al bi trebalo u horizontalnom polozaju da lezi biciklo, da se moze na terasu uci, ves okaciti, prici policama i ormarićima...

Prilozi

• Screenshot 2023-05-14 220517.jpg
    Screenshot 2023-05-14 220517.jpg
    41 KB · Pregleda: 54
  • Screenshot 2023-05-14 220637.jpg
    Screenshot 2023-05-14 220637.jpg
    22.8 KB · Pregleda: 53
  • Screenshot 2023-05-14 220739.jpg
    Screenshot 2023-05-14 220739.jpg
    27.6 KB · Pregleda: 55
Zadnji tocak sa diskom se isto skida kao i sa obicnom v brake kocnicom ili je komplikovanije? Nisam nikad skidao a ispusti mi guma, probisena ili je mozda i svirnula sama

Zadnji tocak sa diskom se isto skida kao i sa obicnom v brake kocnicom ili je komplikovanije? Nisam nikad skidao a ispusti mi guma, probisena ili je mozda i svirnula sama
Isto, samo zastitits kocnicu od spajanja padova nakon sto skines

Nakon opsežnog istraživanja i potrage za novim sedištem za moju (pre)zahtevnu g... pazario sam Selle Royal Respiro Moderate, pa da vidimo kako će se pokazati... 😋

Škripi mi amortizer (opruga) na viljušci. Neprijatan metalni zvuk. Skidao sam one gumene kapice na obe strane i sipao malo mašinskog ulja. Međutim, ništa se nije promenilo jer i dalje škripi i pri najmanjem radu opruge. Ima li trika ili to mora da se rastavlja?

P.S.
Nemojte da kačite Skeletora sa porukom da zabravim viljušku.😁

sigurno mora da se rastavi i servisira

U amortizer sa oprugom ide mast a ne ulje.

Rastaviti i napuniti mašću.

Ljudi, ko ima para, neka nadje električne pumpe, tipa žao mi što ih ima. Pazario na vašaru. Puni se na preko USB. Ima merač pritiska u sebi kada postavite pumpu na ventil, očita koliki je pritisak.

Staje u torbicu koja se kači na ram, bez problema.

Xiaomi kompresor je odlican, imam ga par godina, ali nije za na bajs za usput. Tezak je nepotrebno. Dopumpavanje na putu je potrebno samo u retkim slucajevima problema kada i do pola napumpana guma radi posao. Bilo koja pumpica ce to odraditi.
Sada mi je na carini ova stvarcica

Baterija je strava i uzas i moze max 2 gume da napumpa mada je i to pitanje, ali je super za putaovanje. Power bank resava problem.

ja nosim Topeak co2 mini pump i dva kanistera za prvu pomoc, nekad na road ubacim i Pro Performance mini pump, moze do 11bar da duva, a dobra je jer joj se izvlaci gumeno crevo pa lakse pumpati, to ako nosim toptube bag

te sa baterijom ce se uvek isprazniti baterija kada ti zatreba :D

Nista to ne moze da zameni klasicnu mehanicku pumpu.

Ako vam treba brza i malena pumpa tu je CO2 patrona neprikosnovena.

...probusih gumu, sicusni ekser oko 1 cm tanji od cackalice. Kod vulkanizera "zakuvo" na masini, 100 din krpljenje ali je ekstra mnogoo bolje od flekice.

Xiaomi kompresor je odlican, imam ga par godina, ali nije za na bajs za usput. Tezak je nepotrebno. Dopumpavanje na putu je potrebno samo u retkim slucajevima problema kada i do pola napumpana guma radi posao. Bilo koja pumpica ce to odraditi.
Sada mi je na carini ova stvarcica

Baterija je strava i uzas i moze max 2 gume da napumpa mada je i to pitanje, ali je super za putaovanje. Power bank resava problem.

Iskreno, meni ne predstavlja problem težina.

Staje u torbicu koja se kači na ram, to je ona torbica koja ima u sebi futrolu za telefon.

U drugoj torbici koja se kači iza sedišta mi je rezervna guma i alat za menjanje.

Jednom mi se desilo da guram bicikl 10 kilometra i više ne.

Vrh Dno