Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Rekord ove sezone, za sada.
Spust asfaltom, posle off road-a, 29x2.1 Kenda Kadre.
Inače, preporuka za Echowell BL8, odlično se pokazao na 2 bajsa. Osnovne funkcije, vodootporan plus kakvo-takvo amber osvetljenje. Jeftiniji a bolji od prethodnih Cateye koje sam koristio.

sta kaze strava (gps)?

:)

Tačnije je ovo od GPS-a, koji ume da brlja. Poklapa se i sa onim radar-displejima, na ulascima u naseljena mesta.

Da li kod šticne sa amortizerom gore-dole moze da se zategne amorizer ili da je menjam za fixnu?
Ima prevelik hod i mislim da su pocela da me bolu leda od nje.

Menjaj. Nije skupo.

Skinuo sticnu sa starog bicikla i namestio... jedino... sto sam zavrnuo kao sivonja umesto 5nm kako lepo pise, pa slomio sraf :) Srecan pa ima na volanu viska srafova pa sam nabudzio nesto...

Jel zna neko gde mogu naci sraf u ns? :)

Prilozi

• IMG_20220731_203551.jpg
    IMG_20220731_203551.jpg
    76.5 KB · Pregleda: 105
Danas videh šrafove pakovene u kesici u dekatlonu. Tako sam ja lomio šrafove kad sam bio mladji :)

koji je M5 ili M6?

inace 5nm nije zbog srafova vec ono sto stezes :) najcesce ako je carbon
sigurno je bio vec ostecen sraf.

ja vecinu srafova bitnih menjam za titanijumske :D

edit: ako je M6 imam jedan mogu ti doneti sutra popodne

Prilozi

• 31187590-58EB-41FC-BED4-E65786432472.jpeg
    31187590-58EB-41FC-BED4-E65786432472.jpeg
    419.5 KB · Pregleda: 87
Poslednja izmena:
ah, imam M5 i M6 srafova :)

od cega je taj sraf? seatpost clamp?

Zašto je sad u modi (kakvo pitanje....) da zadnja dijagonalna "cev" ne ide do sedišta nego se završava niže na vertikalnoj cevi, čisto statički to ne može biti bolje?:
1659297560093.png

zbog veceg flexa, malo udobnija voznja, i malo aerodinamicnije postavljene cevi

od cega je taj sraf? seatpost clamp?
Da.
Nije pasovao clamp od starog bicikla koji je dosta jači al je mali ne moze da se postavi na ram.
Skinuo sam sraf sa volana (ima 4) i zavrnuo sedište sa njim, a na volan stavio krstasti m4 sraf za prvu pomoć, koji je isto m4 samo sto ne moze da se zategne jako kao inbus.

Neka preporuka za prednje i zadnje svetlo? Nesto sto lepo osvetli asfalt nocu a nije preskupo ako ga ukradu :sneaky:

Za srafove pogledas u vijku na futoskom putu, ili u onoj njihovoj drugoj radnji odmah "pored" u subotičkoj, a verovatno ih i radnje za bicikle drže, mada ko zna

+1
U toj radnji "iza ćoška" od Vijka (mislim da je sve ista firma) prodaju prohromske imbuse - što je meni draže (iako dosta skuplje) rešenje za bajs.
Dobri su, ne rđaju, a ipak izađu puno jeftinije od kupovanja "specijalnih šrafova za bicikl."

Te sticne sa amortizerom su glupost, one koje iole rade posao kostaju kao prosecan nov kapriolo bajs. Ove za par hiljada dinara nisu nizašta

Pitanjce.
Na ženinom bajsu se probušila zadnja guma. Odem, kupim novu, namestim sve, naduvam, kad ono, spoljašnja uopšte ne hvata kod ventila, pa unutrašnja štrči, pravi balon.
Sad gledam koju novu spoljašnju da joj uzmem. Išao bih na nešto šire, pa je pitanje da li pametno ići na šire od trenutnih i šta uzeti s obzirom na to da su dimenzije trenutne spoljašnje 42-622(700x40c).

To je 28?

U tom slučáju nešto ovakvo?

kako ne hvata kod ventila? :)

mozda je prcast mali ventil pa ne moze da ga protne i zasrafi

Pardon, kako to kažu Francuzi.
Pod hvatanjem podrazumevam to da ne hvata žica od spoljne. Neće da se drži spoljašnja na felni. Nema elastičnost. Znate kako se treba malo više snage da se skine i stavi spoljašnja prilikom menjanja unutrašnje? Bogami sam se i začudio kako sam sve olako montirao.
Kako se unutrašnja naduva, tako na delu kod ventila krene da gura spoljašnju od felne i pravi balon, odnosno viri napolju.
Ili slikovito, slično ovome, ali u manjem delu:

Prilozi

• guma.jpg
    guma.jpg
    286.1 KB · Pregleda: 79
Nije ti dobro legla unutrašnja. Kada uguras unutrasnju malo je naduvaj, pa onda stavljaj spoljasnju. Kada navuces spoljasnju uzmi i pomeraj levo desno stiskajuci spoljasnju ka dole leci ce ko svet onda

i duvaj dok ne pukne :) mislim ne da pukne da se probusi, nego da cujes onaj zvuk to znaci da je sela na zid tocka.

mada mi nesto to mnogo osteceno za novu gumu, to na slici. mozda zbog toga nece bead da drzi za zid tocka?

Slika je samo primer.

Unutrašnja je nova, a spoljašnja je stara. Primetih da ima i one mikro pukotine celom dužinom sa obe strane na delu gde naleže na felnu.

Kako rekoh, nije mi trebala neka snaga da vratim spoljašnju na felnu. Kao da je olabavila dobrano, pa je zato unutrašnja lako odvoji od felne.

aaaaa, sorry, razumeo sam da si kupio novu spoljasnju :)

sad citam ponovo :)

da, sigurno je otisao bead (rub gume koji je drzi kad je naduvas za zid tocka). mozes je baciti :)

inace da, 700c je 28", tako da ona sa linka odgovara, ako ne zelis da dajes pevise novca, za najbitniju stvar na biciklu :geek:

Ja na mojoj Nakamuri imam CST gume koje su trajale dosta. A nije da Bg asfalt ne utiče na njih.

Ženče takođe ima Nakamuru, a gume koje ima su za drumaša. Jedva je uverih da razmisli o širim gumama, jer ovde ima stvarno svakakvih podloga. Od čistog asfalta, preko peska i kamenčića na istom, do šumskih staza, zemljanih puteva po brdovitom terenu.

Upitnik
Biciklističke inicijative Beograda "Ulice za bicikliste", za beogradske ciklomanijake.

www.Bajsomnaposao.rs

Ako želite da se izjasnite, pomognete. Hvala.

Da li neko parkira bajs po centru BG-a i da li mislite da je ostavljanje bajsa u garazi na Obilicevom vencu sigurno?

Nazad
Vrh Dno