Sgt. Major
Čuven
- Učlanjen(a)
- 31.08.2013
- Poena
- 575
Dakle nije tačna priča da onaj ko ima 100+ kg ne treba da koristi karbonski bicikl?
Nakon grupnih voznji od kojih su neke bile i preko 200km za dan sam shvatio da se sve svodi na to da li tvoje telo moze da proizvede dovoljno energije ili ne...To je teorija da kada imas 100kg tezina nije bitna... pogresno skroz
tezina je uvek bitna, i kad imas 60 kg i kada imas 160kg razliku ces uvek da primetis.
karbon je jaci od metala i u rangu je najjacih celika.
Eh pa zamisli coveka od 1.95 visine i da je tezak 60kg... nepristojno zar ne...Ali zar nije poenta da bajs bude sto laksi,a ne sto tezi?....tj lakse i brze se vozi laksi bajs,lakse kad trebas negde da ga preneses itd,itd...
Btw,kupio sam kinesku karbonsku sticnu,deluje normalno nista ne skripi....a lepa je za sve pare...verovatno cu na ebay-u da kupim i kinesko karbonsko sediste,takodje lepo za sve pare
A ja sam inace pero laka kategorija od 90 kg (u Srbiji gde skoro svaki covek ima 120,160,200 kg),pa ce me valjda taj kineski karbon izdrzati
Nakon grupnih voznji od kojih su neke bile i preko 200km za dan sam shvatio da se sve svodi na to da li tvoje telo moze da proizvede dovoljno energije ili ne...
To se vidi kad ljud zapocnu voznju puni elana i polako krecu da odustaju zato sto bez obzira na bajs njihovo telo nije spremno za taj napor...
Prica o tezini je mozda bitna takmicarima ALI nama rekreativcima je ona totalno nebitna uz napomenu da ce jurnjava za sto laksim bajsom VRLO negativno da utice na budzet...
Do neke tezine ta jurnjava mozda i ima smisla ALI ispod te tezine to moze da bude i 100E za par grama razlike u tezini...
Eh pa zamisli coveka od 1.95 visine i da je tezak 60kg... nepristojno zar ne...
Ne moze tako da se generalizuje, vec sam hteo reci da je prosto karbon jaci materijal od metala.Dakle nije tačna priča da onaj ko ima 100+ kg ne treba da koristi karbonski bicikl?
Upravo zato tezina i jeste bitna, tvoje telo ima neku odredjenu kolicinu energije a nosenje nepotrebne tezine je...pa nepotrebno.Nakon grupnih voznji od kojih su neke bile i preko 200km za dan sam shvatio da se sve svodi na to da li tvoje telo moze da proizvede dovoljno energije ili ne...
To se vidi kad ljud zapocnu voznju puni elana i polako krecu da odustaju zato sto bez obzira na bajs njihovo telo nije spremno za taj napor...
Prica o tezini je mozda bitna takmicarima ALI nama rekreativcima je ona totalno nebitna uz napomenu da ce jurnjava za sto laksim bajsom VRLO negativno da utice na budzet...
Do neke tezine ta jurnjava mozda i ima smisla ALI ispod te tezine to moze da bude i 100E za par grama razlike u tezini...
Zamisli coveka visine 160cm i tezine 120kg...nepristojno zar ne...Eh pa zamisli coveka od 1.95 visine i da je tezak 60kg... nepristojno zar ne...
ako tako gledas onda se bicikl isplati samo profesionalnim vozacima i kuririma dostavljacima.koliko lower end karbonski bajs (sumnjam da ljudi ovde kupuju tarmac najnoviji) bude laksi od alu i koliko bude skuplji da bi se nekom amateru isplatilo. ja road bajseve ne gledam ali tu kontam da zbog weight queens ni nema alu ramova vise.
Nikad nije svejedno...Tj vecini debelih ljudi je svejedno da li bajs ima 8 ili 20 kg,oni uglavnom nemaju kondicije (ni zelje) ni za jedan ni za drugi...
Bas tako...Pa to je jedna od onih "ako ne znaš da li ti treba, onda ti ne treba". Znaćeš kada dođeš to tog nivoa i tada ti neće biti skupo.
Ali ovde se pricalo o delovima za bajs koji su od "kineskog" karbona.....koji je,koliko vidim,po oglasima solidno jeftiniji od nekog "normalnog" karbona.....pa me zanima kakav je taj kineski karbon sto se tice kvaliteta,jacine,dugotrajnostiNe moze tako da se generalizuje, vec sam hteo reci da je prosto karbon jaci materijal od metala.
Znaci za isti precnik i duzinu cevi karbon je jaci i izdrzljiviji materijal,
potpuno isti oblik rama od karbona ili primer sticne koji je izneo @Ulrich ce biti neuporedivo jaci nego aluminijumski, a njegova tezina je samo plus.
Ja sam vec duze gledao da uzmem neki stalak, i sve sto valja (oni veliki) kosta preko 10000 din, nekad i 20.Stvarno cu nauciti vise da sam podesavam brzine i kupicu stalak za centriranje tocka, jer sve ostalo osim te dve stvari ionako radim sam.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari