Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ok, ja imam preko 180 cm i imam 26cu (nije mi mali ram) vrlo slicnu koja traje uz odrzavanje x godina. Nisam profi kao pojedini, ali meni završi posao odlicno. 25 ti-Ada sezona tu oko 1000 km.
Ovaj ram je 17", dečiji, nisu problem točkovi. ( :

Za tasta bi dobro legao ovaj Polar Forester Pro City 28" u XL varijanti. Bolji nivo opreme od Cross-a, a slična cena. Samo da ga i stvarno ima u magacinu. ( :

Čovek je visok 180cm. Mora točkovi 28.
I "out of box" mora da ima blatobrane ili bar zadnji. Forester ili Citera ih imaju. Sad gledam može li jeftinije da se prodje. Ali eto, imamo neko rešenje.

Korpu ili korpe možemo da dodamo.

Jeftinije možda Capriolo Urban 28″. Iskreno, ne bih uzimao ništa sa čeličnim ramovima jer to uglavnom vuče sa sobom i neku lošu mehaniku koja nije baš za svakodnevnu vožnju. Znači, aluminijumski ram sa barem bazičnom (Tourney) Shimano opremom. Ovaj Urban je solidan bajs i mislim da jeftinije od njega, a da valja, ne može. Na ovom sa linka piše veličina 22", preporučena visina 175cm-185cm i da je na stanju. Nema svetla, ima blatobrane.

Čovek je visok 180cm. Mora točkovi 28.
I "out of box" mora da ima blatobrane ili bar zadnji. Forester ili Citera ih imaju. Sad gledam može li jeftinije da se prodje. Ali eto, imamo neko rešenje.

Korpu ili korpe možemo da dodamo.
Pogledaj ovaj, mozda privuce paznju.
Cena je iskreno malo jaca, jer ovaj bajs je do skora bio oko 30k.

On odmah ima i nosač pozadi. Ali Urban ima disk kočnice. Ne znam koliko to znači, moj Polar Mirage od pre 15+ godina ima old school kočnice into radi :)

On odmah ima i nosač pozadi. Ali Urban ima disk kočnice. Ne znam koliko to znači, moj Polar Mirage od pre 15+ godina ima old school kočnice into radi :)

Ima Promax disk kocnice i to mehanicke, veruj mi bolji izbor je kvalitetan v brake ili hidraulika, ali za te pare to nema, bar ne novo.Mislim na hidrauliku naravno.

Ako bi se išlo na skuplje, mislim da Roadster nema smisla uzimati pored malo skupljeg Forester-a koji je u svemu dosta bolji, pod uslovom da ga stvarno imaju na stanju.

Slažem se, ako ga ima na stanju, za par hiljada više, on je bolji izbor.

Ali opet od početnog budžeta, gde odosmo., činjenica da više nema ničeg ok za solidnu sumu novca.

Došli smo do 40k, tu stavljamo limit za bajs, pa koliko preko budu korpe, svetla...
Može više od 40, samo ako ništa preko nedokupljujemo.

U sredu ću da odem do Capriolo da pogledam Urban.

Bruka koliko su cene otišle, za nešto što sigurno ne vredi taj novac

A neki Polar?
Pa mu napakuj opremu koju god želiš

Pošto su i te v brake isto promax ranga ja bi radije disk nego v brake
Jednostavno mehanicke disk kocnice sem ako nisu Avid BB5 ili Avid BB7 su jako lose resenje, jedino mozda ako je spreman da odmah baci djubre i instalira neku osrednju hidrauliku. Drug kupio jedan takav bajs u jednoj IT radnji, ne mogu recima opisati koliko su lose kocnice, em ne koce kako treba, em jebada za podesiti, em pokretan jedan klip koji pritiska disk na drugi nepomican klip kocnice, drugaru disk postao kriv maltene odmah.

Ja sam imao shimano i hayes low end mehaničke disk kocnice, i za svaki dan su tri puta bolje od v brake. E sada jeste nekada treba strpljenja podesiti ali parce papira i 5 minuta strpljenja i uspe se. Moje misljenje

Došli smo do 40k, tu stavljamo limit za bajs, pa koliko preko budu korpe, svetla...
Može više od 40, samo ako ništa preko nedokupljujemo.

U sredu ću da odem do Capriolo da pogledam Urban.
Druze, da skratis sebi muke,a tastu bi se sigurno svideo.

Dobar je to bajs. Imao je zet isti samo druge boje i bez blatobrana, platio ga je doduše čini mi se oko 260 ali pre 4, 5 godina što je za tada to bila ok cena, kao što je sada ova (nazalost). Navozio se vala baš dosta, sada sam ga konačno ubedio da pređe na drumaša 😇

Plot twist, ove zime je manje vozio, ne zbog zime već, zato što ne može da prebaci nogu preko štangle. Moramo da uzmemo neki "ženski" model. Evo jedne opcije, veličina L bi trebalo da mu je OK.

Samo da vidim da li mogu da se dokupe blatobrani.

Pozdrav svima, da li imate preporuku za MTB servis u Beogradu? Cukarica ili ako neki drugi kraj grada, ako je bas dobar serviser.
Hocu da odradim pregled/proveru pred sezonu, ukoliko nesto dodatno treba da se sredjuje i menja, osim diskova i plocica koje sam vec kupio.

Kupili malopre Polar Athene, ali sad ga ne vidim na sajtu u toj boji. Veličina L, ženska štangla. Poredio sam visinu za XL ramom, biće L sasvim ok, što reče žena, kada padne, da padne sa manje visine :)

1000 dinara blatobrani, 2500 fina korpa za poneti, neko zadnje svetlo, za prvu pomoć i ostali smo u 40k.

Sad nam fali još prednje svetlo i moraćemo da uzmemo drugi lanac za zaključavanje, jer onaj njegov sa 3 cifre može zubima da se pregrize :)

Neki predlog za jeftino, a funkcionalno prednje svetlo i lanac?

lanac otprilike uvek da bude barem 10% od vrednosti bicikla, tako ja gledam. sto jaci to bolji

svetlo... ima ih raznih, zavisi sta podrazumevas jeftino :)
i da li treba da se vozi nocu bicikl i da se vidi ili samo da blica kako bi bio vidljiviji u saobracaju?

Kupio sam nov lanac pa sam uzeo i za podmazivanje ovo sto mi je preporučio u risu. Bas cu da vidim kako ce se pokazati u odnosu na teflonski sprej

unnamed.jpg

wax lube?

Iskreno nemam pojma sta je. On je rekao da ima voska u sebi. Pokazao mi je na njegovom bajsu i definitivno je mnogo suvlje i manje "masno" od teflonskog spreja. Mada i ja kada spricam sprej idem HAM pa preteram

Jel koristi neko onaj sprej iz lidla? Ja sam kupio i za ciscenje i podmazivanje pre neki mesec, bilo na akciji nekoj a mislim da je i trenutno ponovo. Nije lose sta znam, ne secam se cene al bese nesto jeftino. Ovo za podmazivanje je uzasno suvo i prilicno brzo ispari ali meni se to svidja zapravo :D Jedino sto su mi daleko efikasnija sredstva u bocici koja se nakapaju od ovih u spreju gde 70% ode na sve strane (pa i felnu, gumu...)

Ima i sada na snizenju za čišćenje lanca u lindi, video sam juče. 200 dinara bočica

ne bojis se da prsne na kocnice? ja sam nekako sigurniji sa ovim sto kaplje :)

Pa sad bas na diskove da prsne, morao bi da prskam po celoj bicikli :D Da imam bandas kocnice onda verovatno ne bih ni koristio ovo...

Vrh Dno