Zadnjih mesec dana istražujem kako da od preko dovučem delove (bike-discount konkretno) pošto jurim viljušku, točkove, dropper I gume da poručim jer je ovde očajna ponuda i došao sam do zaključka da je najbolje da se poruči direkt za Srbiju i da se plati harač. Imao sam kombinaciju da poručim u Mađarsku, pa da prenesem ovde, ali kad se sve stavi na papir jeftinije da se poruči ovde direktno. To je zato što sve države u EU imaju određene poreze, Mađarska konkretno 25%, a za Srbiju pošto nije EU roba je bez poreza, tako da isti točkovi koji se poruke u Mađarsku koštaju 334 evra, a kada se naruče u Srbiju 259evra. Pa kada dodaš 33% dođeš na isto odpr . Postoji problem što za Srbiju ne mogu da se šalju Shimano i Garmin delovi, zbog monopola tržišta, sigurno imaju i još neke marke ali nisam naleteo na tačno koje. Meni to nije bio problem za kočnice sobzirom da sam išao na Maguru, ali ako menjaš grupu celu osuđen si samo na Sram....Kod nas si kupovao točkove? Gde i koje? Aj mi nađi krštene točkove za disk, tipa pr1600 ili pr1400 kod nas
Gledam da kupim na bike24 ili bikediscount pa da mi donese neko, mada u poslednje vreme razmišljam i o kineskim karbon točkovima koji bi isto toliko koštali.. Težina je manje vise ista ali dobijaš daleko dublji profil i krutoću (kao)![]()
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Sent from my Mi 9T using Tapatalk