Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ketai...dobri su, stvarno. Istina, jesu im jače cene.

Prodaje drugar ovo, već sam ga probao. Samo sto je i on na vi sa biciklama, pojma nema nista o komponentama.
Ja sam malo nesto citao i video da menjaci nisu nista posebno. Ali nisam ni ja nesto zahtevan.

Ok je bajs...osim šiftera i menjača. Ne zanm koliko je stvarno mator bajs, osim što su pomenuti sklopovi generacijski od pre ... bar 7-8god.
Cena...treva da bude niža.

Poslednja izmena:
@Sgt. Major
Imaš taj set svetla u Fanatic-u za 5290rsd sa besplatnom isporukom. Mada, po meni je to preskupo. 100 lumena samo. Za te novce može neka kopija SolarStorm lampe koja je desetak puta jača (ovu ja koristim) ili neka kombinacija lampe i nosača (npr. Convoy S2+).

Poslednja izmena:
Ta koja ti koristiš je kopija ili original? Ne volim bilo kakve kopije, o čemu god da se radi.

Mogu samo da potvrdim da je convoy s2 fantastična lampa. Jedino ne znam koji nosač odgovara za nju.

Pa nije ni namenjena za bajs (bar ne "prirodno"). Istina, tom logikom svaka može da se koristi za bicikl, ali...
Plus treba da kupiš 18650 baterije. Ali o lampama u drugoj temi.

Poslednja izmena:
Uzeh Continental GP 5000 TL 28x700c kevlar i Continental tecnost za tubeless, pa nek ide zivot. Da probam i to cudo, sirina 28mm, pored bolje zastite od busenja (tj boljeg krpljenja usput), mislim da ce biti udobnija od obicnih jer moze da se pumpa na manji pritisak. Mana je sto gubi pritisak dosta brzo (kod svih tubeless je tako), to cemo tek videti da li ce me mrzeti stalno da dopumpavam...

koje tockove imas? koliki ti je inner rim width?

Video sam skoro da si se ponovio sa ovim točkovima, zanima me kolika ti je bila carina? Hoću da poručnik neke delove slične cene pa da znam odpr

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ta koja ti koristiš je kopija ili original? Ne volim bilo kakve kopije, o čemu god da se radi.

SSx2 i SSx3 su kopije (2 i 3 diode), Kinezi ih rade (mislim da se originali više i ne proizvode), ali su odlične. Ja koristim x2 i daleko je jača od te koju gledaš. 100 lumena je praktično obeleživač, nešto sumnjam da to može da osvetli nešto. Ortak moj ima neku Cateye od valjda 150 lumena i i to je stvarno igračka u poređenju sa SolarStorm. Jedina ,,mana" je što baterija ide odvojeno i kači se na ram ili stavi u torbicu.

Convoy S2+ nije biciklistička lampa, ali je opet dosta snažnija i definitivno će bolje osvetleti nego taj Cateye. Isprobao sam je (ne na bajsu) i baš je dobra lampa shodno ceni. Čini mi se da je neko i sa foruma koristi sa nekim od univerzalnih nosača, možda se javi.

Obe varijante su višestruko jače od te što si gledao (reda 800-900 lumena), a cenovno su tu negde.

@Doddy
300e sa spedicijom. Regularnih 10% carine, 20% pdv i oko 3k din ka DHLu. S tim sto su bili na DHL carini skoro mesec dana, tako da nisu ni e od express. Sto je najgore imao sam opciju da porucim na UK adresu, ali reko sto da dajem njima vat, nek ode nama pdv, pride DHL, stici ce brze.. Sve greska za greskom, ali dobro, znam za ubuduce :)

Convoy S2+ nije biciklistička lampa, ali je opet dosta snažnija i definitivno će bolje osvetleti nego taj Cateye. Isprobao sam je (ne na bajsu) i baš je dobra lampa shodno ceni. Čini mi se da je neko i sa foruma koristi sa nekim od univerzalnih nosača, možda se javi.

Obe varijante su višestruko jače od te što si gledao (reda 800-900 lumena), a cenovno su tu negde.
Носачи су генерално јефтини и надам се да се могу наћи код нас, ја сам узео преко алија за фазон 1.5е.
Што се лампе тиче поручио сам исто неку кинеску, они се фрљају са много лумена и то нема везе са здравом логиком, али оно што има је то што та лампа стварно свијетли опасно добро. Мислим да је и наши пандури користе. Јесте мало тежа и захтева 18650 батерију али свијетли за све паре, а ја сам је платио око 9е са све батеријом + пуњачем за батерију. Има зумирање и може да баца и даље од 100м са солидним осветљењем.

Ево и линка, само се више не испоручује за србију https://www.aliexpress.com/item/4000177973029.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.51d44c4dSnmG2J. Ако је има на кп тиме боље. Овај Convoy S2+ ми дјелује као исти тај тип, а сад да ли јаче свијетли то не знам, могуће и да да.

@Doddy
300e sa spedicijom. Regularnih 10% carine, 20% pdv i oko 3k din ka DHLu. S tim sto su bili na DHL carini skoro mesec dana, tako da nisu ni e od express. Sto je najgore imao sam opciju da porucim na UK adresu, ali reko sto da dajem njima vat, nek ode nama pdv, pride DHL, stici ce brze.. Sve greska za greskom, ali dobro, znam za ubuduce :)
Tako sam i mislio, hvala na odgovoru. Ja ću ovde da poručim jer sada sa ovom koronom svako cimanje nekoga da mi to donese/ponese u Srbiju je komplikacija...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Што се лампе тиче поручио сам исто неку кинеску, они се фрљају са много лумена и то нема везе са здравом логиком, али оно што има је то што та лампа стварно свијетли опасно добро.

Ma oni za SS, a i Convoy prijavljuju po 10000+ lumena, realno je oko 800-900 lumena, što je opet dosta više od tih Cateye-ovih 100 (pitanje da li i oni ne uveličajavu malo). Meni to stvarno prevelika cena za tako slabašnu lampu.

Nije ni solar storm narocito zgodna lampa za bajs...preglomazna i ima externu bateriju
Mnogo bolje je izabrati komapktnu lampu sa jednom ugradjenom 18650 baterijom, ona ima sasvim dovoljan i kapacitet i snagu, nema potrebe da se vuce battery pack i da od bicikla glumite skuter

Eto neko je vec preporucio convoy s2

Ja licno koristim xiaomi lampu (bela stari model vise se ne prodaje ali ima novi model) koja ima usb i moze da bude i battery pack, i vrlo sam zadovoljan njome za sve moje i biciklisticke potrebe i sve druge posto je lampa univerzalna a baterija je mislim oko 3350mah sto je vise od prosecnih a sama lampa kosta 12-13$

Kupio sma je zato sto je sve all i one, puni se direktno na usb kao mobilni telefon, nema da jurim kvalitetne baterije i da mislim....jednostavno radi
jedino moras kupiti dodatni gumeni nosac koji kosta reda 1$

S njom bez problema ides u mrklom mraku i ako je deklarisana na "samo" 240 lumena
od biciklista ne znam da neko ima jacu lampu od moje, i sto je najbitnije moja se poslednja isprazni :)

jedino sto sada bas i ne ide narucivanje iz kine....
U PB imas raznih kompaktnih lampi, ali su dosta skupe.

Poslednja izmena:
Svaki cigo svoga konja hvali.
Ja sam uzeo dve gaciron lampe i obe su odlične. Jedna je 800lm, druga 1600lm. u 2019 sam na ebay platio 15 i 48 usd, a sada su duplo jače cene.
To su v9c i v9d lampe. Ima ih i kod drugih proizvođača po distim i sličnim nazivom.

Sad kad bih uzimao, gledao bih nešto slično ili isto.

Iskreno, cateye prednja mi je bezveze skroz. Taj dizajn mi je totalno neprihvatljiv.

Nije ni solar storm narocito zgodna lampa za bajs...preglomazna i ima externu bateriju
Mnogo bolje je izabrati komapktnu lampu sa jednom ugradjenom 18650 baterijom, ona ima sasvim dovoljan i kapacitet i snagu, nema potrebe da se vuce battery pack i da od bicikla glumite skuter

SolarStorm lampa nije uopšte velika, a za spoljni paket baterija sam već rekao da je mana, mada meni ne smeta. Zakačen je ispod gornje cevi, niko i ne provali da je tu.

Za kompaktniju varijantu sam preporučio Convoy S2+. Gaciron sam gledao kad sam kupovao, delovale su mi zanimljivo, ali tada ih niko ni ovde ni na 2bike-u nije imao pa sam uzeo SolarStorm x2. Za nekog ko vozi aktivnije noću, ništa slabije ne bi preporučivao od SolarStorm-a, Convoy-a ili neke slične snage, ako je samo zbog zakona onda i nije bitno. Svakako je taj Cateye preskup, a slab i ne bi ga preporučio ni u jednoj varijanti.

Nema potrebe ni za previse lumena, ni za duple lampe samo brze ima da potrosi bateriju,

Moj korman je sirok 40cm vecina lampi ni ne moze da se smesti, i naravno da u gabarite lampe moras uracunati i bateriju
Znaci treba biti sto manja, jaka i sa velikom baterijom, i nisam zeleo dodatni punjac ....a jeftina :)

kad postavite takve zahteve izbor je drasticno suzen.
I kao sto rekoh to onda mora ici na 18650 bateriju jer ona ima najveci kapacitet za svoju velicinu, jednu efikasnu le diodu u metalnom kucistu i to je sve... nema takvih puno na trzistu

Poslednja izmena:
https://www.aliexpress.com/item/32684196454.html

Ovo vam je ubedljivo najbolja lampa za bajs, pogotovo drumski. Odlične su i Convoy i Thorfire i slične ali ova je još bolja i ima čitav niz prednosti u odnosu na slične.

Baki nema šanse da je ta xiaomi i najjača i da najduže traje od svih :p fizički je nemoguće. Sve te lampe imaju skoro pa isti output, emiter, drajvere itd samo se razlikuje izvedba i kakvu bateriju ubaciš. I sumnjivo mi je ako košta 12-13$ sa sve baterijom, daj link za tu lampu. Ove što biju do 1000 lumena su sigurno primetno jače.

^Fino izgleda ta, može i bolja baterija da se stavi pa da ima bolju autonomiju. Mada, ne znam koliko sada tako nešto može da se nabavi ovde, sa Alija je ne šalju.

Inače, meni SS x2 traje u najjačem modu oko 4 sata, tako da nema problema sa autonomijom. Za većinu vožnji najjači mod nije ni potreban. Po mom mišljenju, za bajs treba lampa sa bar nekih 500-600 lumena, i da te vide i da vidiš.

Sto se mene tice ja ne odustajem od Convoy lampi, nijedna me do sada nije izdala i bilo kakvim uslovima. Proslo leto sam cak ronio s njima nocu.
Dobar nosac i za lapmu nema brige. Bitno je da lampa ima nekoliko modova pa koristite po potrebi. Koristim C8 i S2, panasonic baterije 3400mA ali imam i dosta starijih panasonic izvadjenih iz laptopa. Manji je kapacitet ali rade. Uvek imam desetak punih po kuci tako nijednog trenutka ne brinem.
I dalje me izludjuju likovi koji uzmu jaku lampu koja siroko baca pa svetle po ljudima i zaslepljuju, dodje mi da ih pobacam sa staze.

Tapatalk from Poco loco

Bas zbog ovog poslednjeg sam uzeo Ravemen PR1600. Ima dva sociva, jedno za drum drugo za offroad. U oba moda vise nego dovoljno svetla za sve uslove, srednji modovi vise nego dovoljno jaki uz pristojnu autonomiju (na brevetima mi je opusteno gurala celu noc tj 8-9h). Nosac kvalitetan, usb-c, moze da sluzi kao powerbank, ima daljinski upravljac... Jedina mana je cena, nesto malo ispod 100$ je bila kad sam ja uzimao preko Banggood, mozda je u medjuvremenu jeftibuja. Par puta mi je ozbiljnije padala i nista joj ne fali, znaci da je i kvalitet izrade odgovarajuci.

[QUOTE='[SAJ]ber Kurajber;6171426'
I dalje me izludjuju likovi koji uzmu jaku lampu koja siroko baca pa svetle po ljudima i zaslepljuju, dodje mi da ih pobacam sa staze.

Tapatalk from Poco loco[/QUOTE]

ovo rade i po gradu, veoma neprijatno. stave tako da bije direkt u visini ociju

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Čak i one 200din bljeskalice ubijaju

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Ljudi,
Moze mala pomoc. Treba da namestim brzinomer, posle zamene baterije. Pa me sad bune ove dimenzije tocka. Vozim trekking sa 28` točkovima gume su 28x1.5 mislim da je to 700x35, brzinomer je onaj iz lidla. Ovde pise za tockove od 26' da su 700x32
d3ee1a8daa81aeb844e70a02ff7fdedd.jpg

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Izmeri sam ako već taj pamflet ne valja. Ti milimetri su ionako obim gume.

Postavi ventil gume da bude na donjem delu točka, napravi ceo jedan krug točka ka napred i razmak između prve i druge pozicije ventila posle jednog kruga ti je obim u metrima tj. milimetrima (to izmeri metrom i unesi u brzinomer).

Možeš i da sedneš na bajs, pa napraviš jedan ceo krug sa prednjim točkom da bude još tačnije, ali ne moraš se toliko cimati, neće napraviti neku razliku.

Čak i one 200din bljeskalice ubijaju

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk
da... treba lepo da vozimo bajs sa svetlom koje jedva svetli, ili jos bolje bez svetla, da ne smeta vozacima. lakse da nas pokupe

Vrh Dno