Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Hvala vam na pomoći.
Mislim da je ova GH-011. Našao sam je u M-Bike Shop-u. Cijena 10€.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Uzeta Nakamura Catch 7.9. ( :

IMG_20200613_103924.jpg

Veličina odgovara, veći je od Capriola 9.X, višlji malo, ista dužina. Samo sam ga isprobao, ide jako lepo, dosta brži i preciznije menjač od Tourney-a. Lagan je dosta obzirom na veličinu. Hidraulične kočnice koče dobro (bolje nego prethodne V), ali ima da osedim dok ih naštelujem. Da može, odmah bi postavio V. Skinuo sam točkove zbog prevoza, pa dok sam naštelovao posle... i i dalje malo češaju disk. Presta ventil na gumama. Dobro bi mi došao onaj stalak, ali sam švorc, tako da, do sledećeg popusta. ( :

cestitam :)
neka tu dugo i dobro sluzi i da se navozas :)

edit: kocnice ce se samo razraditi od voznje, mozes i da ubacis u prvu pa vrtis i drzis kocnice ali ne skroz da ih malo razradis brze

Poslednja izmena:
Hvala! Probaću i tako. Još samo da nađem adapter za presta ventil, jb0 ih presta ventil na MTBu. ( :

Jel moguce restaurirati biciklu? Pitam zbog delova.. da li ima gde da se kupe.
Pre neki dan sa ocem odem do starog stana gde smo ziveli i da pokupimo neki dedin alat sa tavana kad tamo ispod nekog krsa BMX koji sam ja vozio pre vise od 25god (imam 32) i tako me obuzele neke emocije i hteo bih da ga sredim cakum-pakum za decu kad budem imao.
Sta mislite, ima li nade. [emoji4]
8d1a603291e4e221188770a1206e93d4.jpg

674baca4f88e243c176e917e976a77b6.jpg
91c4f239667e437b3f3c569269d3317c.jpg
01832705fec8132ae1d89ca397bb7821.jpg
bcd6ceca7a325dcd9e0086155e8eae0b.jpg
fd9ade4655f793ac50979c1a11a7cd06.jpg
e3deb4b5366fa8820a04538ceb3a52ec.jpg
160f02f7035fc0e9d05bd0cbe0e31e56.jpg
e24c92dcc136f4ac6dbb8aaf7685057f.jpg

Poslednja izmena:
Eh sad... [emoji16]
Ne znam koliko se vidi na slikama, ali pored toga sto nema sediste sve je zardjalo. Jedino ove nalepnice ne bih menjao i opracu ove sundjere.

Odnesi to negde prvo i ispuskiraj, pa ga posle rasturaj.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

naravno prvo sve rastavi :)

Sve se to podrazumeva, nego ne znam koje delove da stavim...gde da gledam.
Ne bih hteo ako bas ne moram da stavim ove nove fensi pa da bude neki mesanac. Hteo bih ako je moguce da bude sto vise kao original.

Na koje nove delove misliš?
Jedino što vidim da treba novo je sedište a njega ćeš izgleda morati da praviš, ne vidim da može da se montira neko obično!
Sajle i bužire to znaš i sam gde da uzmeš a ostalo odneseš sve kod nekog ko radi peskiranje i on ti sve sredi.
Pre toga skineš sve plastične delove i dimenzije nalepnica (slikaš ih) kako bi mogle nove da se naprave.
Nakon peskiranja staviš prajmer, onda jedan ili dva sloja obje, onda nalepnice i na kraju lak.
Kočione obloge/paknove kako li se zovu, mislim da možeš i obične one sa šrafom da montiraš po sistemu "snađi se".

Ovo čak ne mora ni puno da te košta ako imaš nekog ko radi peskiranje (mislim da će peskiranje mnogo bolje i brže da
odradi posao nego ručno šmirglanje), jedna limenka boje je tipa 400 din, lak isto, bužiri 50din/m...

Ma ne isplati se tu nikakvo ulaganje niti postoje tu neki dobri delovi, više će da košta nego nov da kupiš.

Na koje nove delove misliš?
Jedino što vidim da treba novo je sedište a njega ćeš izgleda morati da praviš, ne vidim da može da se montira neko obično!
Sajle i bužire to znaš i sam gde da uzmeš a ostalo odneseš sve kod nekog ko radi peskiranje i on ti sve sredi.
Pre toga skineš sve plastične delove i dimenzije nalepnica (slikaš ih) kako bi mogle nove da se naprave.
Nakon peskiranja staviš prajmer, onda jedan ili dva sloja obje, onda nalepnice i na kraju lak.
Kočione obloge/paknove kako li se zovu, mislim da možeš i obične one sa šrafom da montiraš po sistemu "snađi se".

Ovo čak ne mora ni puno da te košta ako imaš nekog ko radi peskiranje (mislim da će peskiranje mnogo bolje i brže da
odradi posao nego ručno šmirglanje), jedna limenka boje je tipa 400 din, lak isto, bužiri 50din/m...

Da na sediste sam i mislio. I na sajle, kocnice i sta jos treba. Ne razumem se toliko. Ne znam gde ima. Tj nadjem ja samo ne znam koji proizvodjac je dobar, a koji je za izbegavanje.
Mislio sam ga ne farbam, ali izgleda cu morati.
Trazio sam ko radi nalepnice medjutim nisam nasao. Pusti link ako imas.
Ma nece puno kostati, a i nije mi zao.

Ma ne isplati se tu nikakvo ulaganje niti postoje tu neki dobri delovi, više će da košta nego nov da kupiš.

Ako je meni upuceno... Nije mi cilj da kupim nov vec da obnovim ovaj i da sutra moje dete vozi. Vezu me uspomene. Nisam materijalista.

Da tebi...znam šta hoćeš.

Delova nema da biras, samo najjeftiniji kineski delovi imaju za njega da se kupe

Da tebi...znam šta hoćeš.

Delova nema da biras, samo najjeftiniji kineski delovi imaju za njega da se kupe

Razumem ja sta si hteo da kazes i slazem se na neki nacin... samo bih hteo da mi ostane i da ga dovedem u vozno stanje.
E pa ne mora da budu isti delovi. Moze i novi proizvodi, ali neka bar slicno. Kocnice ne bih ove nove na rotiranje (ne znam kako se zove) nego bih ove starinske da budu slicne.
A ti kineski jel su bar koliko toliko kvalitetni?
ima na CB oglasi par ljudi koji rade napelnice.
ja sam od ovog kupio extra je odradio, poslao mu slike bicikala sa logom, potrefio sve i font i boje :) i odlican kvalitet (sluzi mi i kao zastita za top tube)
https://www.2bike.rs/cikloberza/mali-oglasi/u/energy10
Hvala druze. Ovo ide u bookmarks da porucim. [emoji4]

sta ce ti adapter? za pumpu?

pa sad sve nove gume (bicikli) imaju presta

Aha, nemam. Skarabudžio nešto samo da napumpam gume. Od ponedeljka da uzmem adapter.
Mislio sam da je presta za drumaše, zbog većeg pritiska, šta će mi na MTBu. ( :

Ja sam danas izbusio svoju zadnju gumu drugi put za mesec dana, i kupio sam novu odmah sam uzeo i unutrasnju da nemam vise jbn presta ili dunlop koji god je ventil. Nikada nisam mogao da je naduvam na pumpi vec samo kuci jer ne nosim sa sobom nastavak

Za disk kocnice, uzmi dva parceta papira savi ga dva puta, stavi jedan sa jedne strane rotora drugi sa druge strane rotora naravno kod pakni, pre toga otpusti srafove taman da se klima, stisni kocnicu i zasrafi. Ako cese otpusti malo i pomeri prstom. Ja tako namestim uvek za minut

Poslednja izmena:
Ma lete i ove moje unutrašnje prvom prilikom, nego sam sad švorc, a treba da se uzmu rogovi. Brzinomer otišo sa starim bajsom, a i bidon ne mogu nigde da nađem. ( :

Uspeo sam kočnice za sada da namestim sličnom metodom bez papira, ali hvala za savet, nije mi palo na pamet to za papir, a dobra ideja.

Aha, nemam. Skarabudžio nešto samo da napumpam gume. Od ponedeljka da uzmem adapter.
Mislio sam da je presta za drumaše, zbog većeg pritiska, šta će mi na MTBu. ( :
Jesi siguran? Koliko ti je stara pumpa? Novije obično mogu da pumpaju oba tipa ventila, samo se okrene gumica u pumpi.

Poslednja izmena:
Inace da kazem ono sto sam pre mesec dana rekao da mi se posle odmascivanja pocela cuti glava cudno iako se normalno sve vrtelo, danas kada sam menjao gume odsrafio sam onu kapicu osovine skroz sa jedne strane i jedino sto sam izgleda prosli put onaj feder stavio obrnuto i valjda se uhvatio u ulaz za tocak u ram pa je proizvodilo taj zvuk. Sada se ne cuje ništa. Nista drugo nisam radio tako da mora biti to jer je ponovo "necujno"

Poslednja izmena:
Jesi siguran? Koliko ti je stara pumpa? Novije obično mogu da pumpaju oba tipa ventila, samo se okrene gumica u pumpi.

Velika je matora, ova mala za bajs nije mnogo (2-3 godine), ali nema mogućnost za presta ventil. Uzeću adapter, ali svakako će sledeće biti sa auto ventilom.

Teško da neka pumpa za bajs nema presta ventil.

Obično se samo okrene gumica ali to ti je već rečeno a ti si ignorisao.

IMG_20200614_001540.jpgIMG_20200614_001625.jpg
IMG_20200614_002143.jpgIMG_20200614_002158.jpg
Šta ovde da okrenem?

Poslednja izmena:
Sa druge fotografije tu gumicu što štrči. Ako je nisi nikada ranije vadio, biće malo poteže, ali ne i nemoguće.

edit: Plavim sam označio kraj gumice i deo koji možeš izvaditi. Crveno je plastika pumpe, to ne more da se izvadi, pa pazi šta vučeš. :)

2020-06-14_002252.jpg

Poslednja izmena:
Uspeo pincetom da izvučem, ne naleže baš kako treba, ali radi, hvala!

Tako isto i moj ortak nije znao da mu pumpa ima mogucnost za prestu. Nikada nije probao da okrene, a citanje uputstva je naravno, nesto sto se ne radi. Kad sam mu pozajmio svoju pumpu i objasnio, on kao da proba kod sebe i gle cuda, isti sistem.

Ljudi, zna li neko sta se desilo sa clanom Kexi ??? On je ovde ranije cesto pisao, u ovoj temi.

Nazad
Vrh Dno