Ja imam Bryton 310, plaćen 60 dolara plus 30 za hrm i cadence senzore. Ako ima softver za PC, ja ga ne koristim. Na PC se poveže microUSB kablom i vidi se kao disk na kome se nalaze fit fajlovi, po jedan za svaku vožnju. Oni mogu da se uploaduju u Stravu, Sports Tracker i verovatno gomilu drugih cloud baziranih servisa. Postoji i BrytonActive sajt koji daje iste podatke kao i aplikacija za telefon tako da taj sajt nisam koristio.
Aplikacija za telefon može da sinhronizuje vožnje preko BT i automatski ih uploaduje na Stravu. Generalno radi sasvim ok, za te pare sam zadovoljan. GPS je precizan, može da upisuje poziciju na svakih sekund ili „auto“ šta god to bilo. Iako ima barometrijski altimetar, ume da pokaže čudne procente za uspone.
Do sada me prodao dva puta, jednom mi je sačuvao samo prva dva km vožnje. To je bilo prvih dana, možda sam greškom pritisnuo pauzu ili nešto slično. Drugi puta mi je nakon 95km vožnje napisao da je memorija puna. Stao sam, obrisao neke stare vožnje i kreirao novu. Posle sam te dve spojio u jednu.
Nekada mi senzor kadence „prekida“, odnosno stoji „--“ iako vrtim pedale. Obično proradi nakon 5,10,20 sekundi. Ne znam da li je do Brytona ili senzora (Magene). Najviše mi smeta mali ekran, verujem da bi mi 410 baš „legao“. Ekran na 310 je dovoljno veliki ako vam je dovoljno 5 merenja, ali ja koristim 8. Bateriju nikada nisam testirao, ali sam siguran da traje bar 10h (bez back light). Zimi, oko nule je takođe radio bez problema, sa uključenim BL. Nikada nisam imao upozorenje za praznu bateriju pa ne znam koliko bi još izdržao.