Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Sad svratih u bulevar, nisu imali izlozene na tregere u XL iako im se vodi da su na stanju, prodavac je trazio 10ak min ali nije nasao, kaze da ce probati preko vikenda da sredi magacin i proveri jos jednom pa cu u ponedeljak opet probati. Cisto da znate da de naoruzate strpljenjem.

Medjutim imaju i druge stvari na popustu, tipa Ritchey wcs ergo gripovi su 640din, uzeo zeni, kad sam pre par godina uzimao sebi iste bili su 10e, fina razlika.

ja sam pazario nekoliko stvari kod njih, gume, gripove, pumpu za amort, naocare. lep popust na skoro ceo asortiman

1. RAYO Rear Bicycle Light
70$, amazon ne isporučuje za Srbiju ovaj artikal, ko pročita opise na amazonu biće mu jasno zašto ne vredi ni 10$.

2. SEE SENCE ACE Rear Light
65$ lampa + 32$ isporuka za Srbiju, samo 3 ocene na amazonu. Oko 55$ ne ebay-u.

3. GARMIN VARIA RTL510 Radar Tail Light
ova lampa zapravo ima jako dobru ocenu na amazonu i preko 100 opisa kupaca ali vam to ništa neće značiti jer košta 194$ + 30$ isporuka do Srbije :d

4. G-LIGHT Smartest Bike Light
Bilo na indigogo-u (croud funding platforma), sakupili 876$ od željenih 20.000$ :d što bi rekli "orao pao"

5. BRIGHTROAD LED Rechargeable Bike Tail Light
17.90$ lampa + 33.28$ isporuka za Srbiju, 16$ na ebay-u, ima dobre ocene na amazonu pa ko hoće da isproba... mada mislim da kinezi ipak odnose pobedu.

Ovi rivjuovi sa YT-a što više liče na kickstarter reklame uglavnom ni ne vredi gledati, nikakve korisne informacije ne nude.

Šta mislite o ovim biciklama,ograničen sam budžetom oko 200evra i visinom oko 165

https://www.kupujemprodajem.com/Bic...aulika-81892384-oglas.htm?filter_id=110419535

https://www.kupujemprodajem.com/Bic...hibrid-81831960-oglas.htm?filter_id=110419535

https://www.2bike.rs/cikloberza/mali-oglasi/bicikli-6/drumski-trkacki-8/scott-sub-speed-30-4

https://www.2bike.rs/cikloberza/mali-oglasi/bicikli-6/drumski-trkacki-8/ghost-speed-line-5700

Ova prva Merida deluje solidno ali sve slikano iz daljine,nije postavio nikakav makro da se bolje vidi
Za Vitus bi pitao da malo spusti cenu ako već nije prodao

Taj prvi lik iz Smederava (Merida) je ispao maksimalno nekorektan kad sam uzimao bajs sa drugarom. Došli po jedan, on nudi drugi u 3x gorem stanju i kaže "to tako i treba". A za onaj koji smo hteli, "ne mogu ga sad vadim".

Preskočiti čoveka definitivno.

Hvala na upozorenju.A jeste mi sumnjivo sve slikano iz daljine kao da se plaši da zumira
Kako mi pobeže jedan hibrid iz Kg,žut ko bombona,dok sam razmišljao koliko mi fale pare već ga je prodao

Sinoć sam se vraćao iz Grčke i u Makedoniji vidim na autoputu dvojicu biciklista kako voze zaustavnom trakom, jedan pored drugog. Ne znam da li su živi stigli tamo gde su krenuli.

Šta koristite od brzinomera i računara za bajseve? Vidim da je crespo na garmin edge 130 koji mi je najzanimljiviji trenutno, mada mi se ne daju tolike pare. Tu i tamo može da se nađe za oko 120eur. Mislim se ovih dana da li da se častim, ali sam odustao. Verovatno od sledeće godine ako ne izađe nešto umesto edg 130.
Vidim da ima i par varijanti koje se povezuju sa telefonom i to bi mi takođe bilo odlično mada ni oni ne koštaju mnogo manje pa je neralno uopšte ići na tu varijantu.

Trebalo bi na 3 stvari da se fokusiraš pre odluke kako bi znao šta da gledaš:
1. Budzet
2. Da li ćeš dodavati senzore hr, kadenca..
3. Dugmići ili touch screen

Kako budeš imao odgovor na ta pitanja verujem da će izbor spasti na 2 maksimum 3 uredjaja.

Poslato sa VTR-L29 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
1. pojma nemam. nije mi mnogo 120eur, ali mi se ne daje toliko trenutno.
2. jok.
3. dugmici. mislim da touch zahteva veci display sto mi se ne svidja.

edge 130 za manje od 100eur bi mi bio idealan :D. nevezano za budzet, on mi je optimalan uredjaj. Sa te strane me budzet ne interesuje i nije ogranicavajuci faktor. kada dodje vreme za njega, kupicu ga za njegovu cenu.
Trenutno mi to nije na vrhu liste potrebnih stvari pa se cenkam sa samim sobom.

Šta je tebi bolje na tom garmin edge 130 u odnosu na recimo bryton rider 410?

ja bih pre uzeo garmin edge 520

Šta je tebi bolje na tom garmin edge 130 u odnosu na recimo bryton rider 410?

za bryton nisam ni cuo do sada, ali koliko vidim, taj uredjaj nema navigaciju vec samo prikazuje podatke. to mi je 2/3 potrebe. Cena je, koliko vidim, vrlo slicna.
jedinaprednost je ako je baterija stavarno tako dobra

Ima bryton rider 530 sa većim ekranom i navigacijom, on je 150 eura ali ja nekako za sebe nisam video svrhu navigacije na ciklokompu pored iGo/gmaps comboa na mobilnom telefonu koji mi je zakon, i ima ogromnu ekrančinu u boji i mnogo više mogućnosti, pa kad mi treba udenem slušalice u uši : ) i navodim se. A i rider 530 je dosta skuplji, 410 sam platio ispod 80 eur nekako mi je best buy i ima zilion mogućnosti.

https://www.bicyclesonline.com.au/b.../bryton-vs-garmin-gps-cycling-computer-fight/

Ne znam još uvek ništa, nemam vremena ni da montiram i probam uređaj a kamo li da vozim bajs

Ja imam Bryton 310, plaćen 60 dolara plus 30 za hrm i cadence senzore. Ako ima softver za PC, ja ga ne koristim. Na PC se poveže microUSB kablom i vidi se kao disk na kome se nalaze fit fajlovi, po jedan za svaku vožnju. Oni mogu da se uploaduju u Stravu, Sports Tracker i verovatno gomilu drugih cloud baziranih servisa. Postoji i BrytonActive sajt koji daje iste podatke kao i aplikacija za telefon tako da taj sajt nisam koristio.
Aplikacija za telefon može da sinhronizuje vožnje preko BT i automatski ih uploaduje na Stravu. Generalno radi sasvim ok, za te pare sam zadovoljan. GPS je precizan, može da upisuje poziciju na svakih sekund ili „auto“ šta god to bilo. Iako ima barometrijski altimetar, ume da pokaže čudne procente za uspone.
Do sada me prodao dva puta, jednom mi je sačuvao samo prva dva km vožnje. To je bilo prvih dana, možda sam greškom pritisnuo pauzu ili nešto slično. Drugi puta mi je nakon 95km vožnje napisao da je memorija puna. Stao sam, obrisao neke stare vožnje i kreirao novu. Posle sam te dve spojio u jednu.
Nekada mi senzor kadence „prekida“, odnosno stoji „--“ iako vrtim pedale. Obično proradi nakon 5,10,20 sekundi. Ne znam da li je do Brytona ili senzora (Magene). Najviše mi smeta mali ekran, verujem da bi mi 410 baš „legao“. Ekran na 310 je dovoljno veliki ako vam je dovoljno 5 merenja, ali ja koristim 8. Bateriju nikada nisam testirao, ali sam siguran da traje bar 10h (bez back light). Zimi, oko nule je takođe radio bez problema, sa uključenim BL. Nikada nisam imao upozorenje za praznu bateriju pa ne znam koliko bi još izdržao.
cdc546692215a7ef932c862a9f233306.jpg

Danas se ponovio za 20eur[emoji23]

Realno ne zna sta ce mi, imam u glavi jedan projekat, al vise sa ga uzeo zbog cifre, nego zbog projekta.
7a8a70efb61d4a0898ee35883687e370.jpg

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Samo da predstavim novog člana voznog parka :)
Calexx ne brini mtb ostaje primarni, jedino sad mozda počnem da primećujem i te Canetove "čudne bicikle" :D
20190816_112309.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ma gotovo je to, kad taj virus jednom udje u krv....[emoji3]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Opaaa, odličan

Hvala :)
Elem neka preporuka za sediste? Fizik po mogucstvu (imam torbicu od ranije pa da iskoristim :D ) Ovo Specialized koje je na bajsu je ok ali je vise treking varijanta. Znam da je Arione jedan od popularnijih drumskih sedista ali me malo "brine" ova sirina od svega 132mm. Imao sam Tundru na MTB-u i bila mi je super ali ne secam se sirine mada tu je naravno i drugaciji polozaj.

Nazad
Vrh Dno