Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

imao sam u zivotu hiljade raznih baterija. sve te punjive baterije, koje god marke ili kapaciteta, u punom bljesku traju maksimalno pola sata.
a ja lepo na prednjoj osovini imam simanovu dinamu, 6v 3w, pa pici misko. konstantno jaka struja, za 2 prednje, i za zadnje svetlo.
Pogledajte prilog 185406
svi misle da sam motor ili vespa.

Pa tako su i meni nesto pricali ali ovde na forumu se ne slozise da je to najbolji nacin... Kakva su ti to svetla napred gde si to nabavio jesu led moduli neki ili ?

Pozz Drustvo. Imama pitanje susrretao li se ko sa Mavic crossmax SLR tockovima? i da ih je vozio a da je tezi od limita njihovog?

Pa tako su i meni nesto pricali ali ovde na forumu se ne slozise da je to najbolji nacin... Kakva su ti to svetla napred gde si to nabavio jesu led moduli neki ili ?
mnogi hoce da budu in. izgleda da je najmodernije nocna voznja bez svetla. ja bih takve pohapsio, ne radi njih, nego radi drugih ucesnika u saobracaju koji stradaju zbog takvih idio..
ova moja prednja svetla sam nabavio polovna. bude ih na oglasima. led su, kao i zadnja. imaju i akumulaciju, tako da gore jos 3-4 minuta kad stanes.
trepere cim krenes, a kad dostignes 8-10 km/h biju najacim intezitetom. oni su standardna oprema onih velikih city bajseva.
evo ti primer dole, kako otprilike izgleda, a ima jos bezbroj sajtova i varijanti.
ako se odlucis za dinamu i svetla, obrati paznju na 36H znaci toliko rupa, prednji tocak i da li je sa diskom ili bez.
inace dinama ne pruza nikakav otpor, tako da ja nekad i preko dana drzim svetla upaljena ako sam u nekoj prometnoj ulici.
pravo da ti kazem, iz sveg nabrojanog, konstantno jakog svetla, bez trosenja para za baterije itd. sto ljudi nevole tako nesto, neznam.
http://www.aliexpress.com/item/Free..._78_77_80,searchweb201644_5,searchweb201560_7

Poslednja izmena od urednika:
Pozz Drustvo. Imama pitanje susrretao li se ko sa Mavic crossmax SLR tockovima? i da ih je vozio a da je tezi od limita njihovog?

Nex ih ima, valjda jos uvek, javice se valjda kad vidi pitanje.
Imaju limit po tocku 75Kg.

Neko me je u ovoj temi vec pitao za te tockove i tezinu:) Limit im je 85kg
Nemam bas koristan odgovor, uzeo ih nove i sluze me odlicno vec drugu godinu a kilaza mi je (hvala bogu jos uvek) u okviru limita sa solidno lufta:D

Hahaha:D

Odbrana casti:D

IMG_2504b.jpg

Nemoj da slucajno naletim na prevashodnog albino Scotta parkiranog ispred Savanove:p

Poslednja izmena:
mnogi hoce da budu in. izgleda da je najmodernije nocna voznja bez svetla. ja bih takve pohapsio, ne radi njih, nego radi drugih ucesnika u saobracaju koji stradaju zbog takvih idio..
ova moja prednja svetla sam nabavio polovna. bude ih na oglasima. led su, kao i zadnja. imaju i akumulaciju, tako da gore jos 3-4 minuta kad stanes.
trepere cim krenes, a kad dostignes 8-10 km/h biju najacim intezitetom. oni su standardna oprema onih velikih city bajseva.
evo ti primer dole, kako otprilike izgleda, a ima jos bezbroj sajtova i varijanti.
ako se odlucis za dinamu i svetla, obrati paznju na 36H znaci toliko rupa, prednji tocak i da li je sa diskom ili bez.
inace dinama ne pruza nikakav otpor, tako da ja nekad i preko dana drzim svetla upaljena ako sam u nekoj prometnoj ulici.
pravo da ti kazem, iz sveg nabrojanog, konstantno jakog svetla, bez trosenja para za baterije itd. sto ljudi nevole tako nesto, neznam.
http://www.aliexpress.com/item/Free..._78_77_80,searchweb201644_5,searchweb201560_7

Nije meni problem i lampu drzati i puniti baterije, nisam lenj nego baterije lose, slabo drze, videcu kakve su ove sto sam sada uzeo... Ja imam drumasa inace, i ne znam ovo mi ne bi odgovaralo, meni bi trebala ona obicna dinama sto ide na gumu, a to svetlo bi napravio imaju moduli da se naruce i to da se lepo spakuje i napravi kontam da sve moze samo ko zna, a imam nekog drugara koji moze to da napravi samo ako mu tacno kazem sta treba i kako.

Hoces da kazes pruza mali otpor?
Unutar diname imas magnete koji prave otpor, plus standarni otpor trenja.

A zar je bitno ? Kao da taj otpor moze da bude bas veliki, a i nocu ko vozi ne ide ko furija sigurno, ide sporije nego po danu, bitno da radi posao...

Hahaha:D

Odbrana casti:D

Pogledajte prilog 185625

Nemoj da slucajno naletim na prevashodnog albino Scotta parkiranog ispred Savanove:p

Auuu lepa slika jesi ti slikao ?

Imam i ja jednu jes da se ne vidi bicikla ali sam je slikao dok sam vozio :d

WP_20150622_002.jpg

Aha, ja sam slikao

e sad....mozda si zajmio nekome bajs da se provoza :D

mislio sam na neke zahtevnije terene, al dobro i ovo je bolje od afsalta... odbranio si delimichno chas' :D

A zar je bitno ? Kao da taj otpor moze da bude bas veliki

Naravno da je bitno, nije veliki nego je ogroman. Meni je to čak i sa isključenim svetlom neprihvatljivo, pogotovo što je prednji točak u pitanju koji nema freehub. Normalni točkovi kad se zavrte na prazno prosto ne umeju da stanu jako jako dugo.
Što se mene tiče neka hvala, držaću se Li-ion snažnih packova velikog kapaciteta i lampi koje ubijaju, sijaju kao farovi automobila a traju više sati. Sasvim dovoljno. A da mi treba više od par sati, da vozim celonoćne brevete, što ne radim mada sam probao, opet bih se opredelio za Li-ion + led samo štedljiviju varijantu jer na velikoj distanci mi je pogotovo bitno da idem što lakše i efikasnije.

Pa na videu se vidi da je otpor ogroman, ti izgleda ne znas kako se vrti normalan tocak.

I ja sam se veoma neprijatno iznenadio kad sam nabasao na taj klip pre neko vreme. A uvek mi je do tada ta ideja bila interesantna i motalo mi se po glavi da budžim ako je moguće punjač za telefon itd... ali powerbank rulez.
I to je XT nabla u pitanju nije neka najosnovnija... čitao sam negde da ima tu razlike u dizajnu i da starije ili jeftinije nable ne sećam se, su imale veći otpor i da je to kasnije prevaziđeno. Ipak sam kompletno izbacio tu ideju iz glave. Možda jedino za gradski bicikl. Za ozbiljnu rekreativnu vožnju mi treba bicikl koji se što lakše i brže vozi i/ili osetno jače svetlo.

Ja nisam znao za taj video, ali sam zavrsio elektrotehniku i vrlo dobro znam da se struja ne moze dobiti ni iz cega :)

Meni je to resenje neprihvatljivo, to je jos gore od onog starog resenja sa dinamom jer ovde imas konstantan otpor.
Bar su baterije danas jeftine.

Ja sam završio OŠ :d, i ne deluje mi da je test sa snimka posebno relevantan. To je jedan točak naspram celog sistema bicikl+biciklista+sve ostalo. Kad bi brojali obrtaje točka u ovakvom testu verovatno bi došli do nekog rezultata tipa: 80% umanjenje efikasnosti zbog dinama. A cenim da on ustvari jede ~20W, što mu dođe npr. 10% u nekom lupljenom, načelnom slučaju. Tj. ja bi hteo da jede toliko ako može bar pola da ubaci u svetlo. Možda jede manje, možda je i efikasnije, možda i obrnuto. :d Za nekog veliko, za nekog malo, zavisi šta, gde, kako vozi. :)

Poslednja izmena:
Imam 95 Kg :/... ali eto jedan drug koji je uveliko ispod limita ih je skrsio, a drugi sa 100kg ih vozi ko zna otkad...

Pa sta im je radio kad ih je polomio? :D

Što se tiče mavic-a vidi gde mogu da se kupe žbice za te točkove, ne znam da li ih ima u Srbiji uopšte.

P. S. Ada racer-i kada ćemo na neku vožnju? :D

Poslednja izmena:
oduvek su mi se dopadali kvazi intelektualci. uvek zanimljivo pokusavaju da dokazu da su pametni. ja vozim evo vec 6 godina sa tom simano dinamom na osovini i nisam uopste shvatio da imam otpor. sad mi je jasno da sam trebao da zavrsim elektrotehniku da bih ga osetio .
teorija caruje, snaga vozi bicikl !

@steluk Pričamo o tome koliki je otpor, ne o tome da li ga ti "osećaš". ;)

Pa da budem brz za taj tvoj wind stream machine :p? Ma pozvan si, kada me već mrzi da perem opremu posle kaljanja.

Pa zar ta nabla ne radi na principu magneta tačnije na principu alternatora. Otpor sigurno postoji u odnosu na točak bez toga ali jeste mali ali postoji ali je mali ali ipak postoji :d

Ali je mali :-devil-:

Poslednja izmena:
Al ja necu u blato, samo da znas!

Jel ima jos dobrovoljaca, mogli bi da okrenemo Obrenovac ili sta god?

Nazad
Vrh Dno