Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Fali mu to sto je treking bajs a za njih je generalno vrlo slabo interesovanje. Inace integrisane rucice menjaca i kocnice nisu nista komplikovanije od zasebnih, niti traze neko specijalno "odrzavanje", samo su, meni licno, odvratne :D
Ako ti odgovara velicina i svidja ti se, sto da ne.

Šta fali ovom bajku pa stoji u oglasima duže od 45 dana?
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-oglasi/bicikli-6/city-turing-10/ktm-life-19#.VkRkH_Yqcos

Jesu li ovi integrisani ručice kočnice i menjača toliki problem za održavanje i servisiranje, ili je pak nezanimljiv generalno?

Sviđa mi se, pa mi je svaka sugestija dobrodošla.
Pa fali mu sto ni po cemu nije atraktivan, cena prosecna, oprema ispod prosecna, a nije ni narocito lep.
Da bi se prodalo odmah treba nesto od toga od odskace od ostalih.

Tako sam i ja mislio, hvala, preskočiću, a i Požarevac mi nikako nije usput, da je bliže pa da ga pogledam uživo.

Svideo mi se jer ima podesivu lulu, a to nemaju svi trekinzi, V kočnice, Deore zadnji menjač.
Ostalo mi se i ne sviđa, ali je generalno izbor mršav, još ću na kraju kupiti MTB jer je veća ponuda.

Imam jednu dilemu u vezi guma...

Krajem prosle godine sam stavio obe nove gume (ako je bitno: continental grand sport), posle nekih 7-8000 se na zadnjoj gumi prvi marker pojeo, na prednjoj su naravno oba markera kao novi.

Dilema je da li sad zadnju gumu prebaciti napred voziti opet 7-8000 i potrositi i zadnju na 50% i za godinu dana kupiti obe nove, ili skinuti samo zadnju i kupiti odmah jednu novu?

Ako je bitno, gume su jednostavno istrosene od voznje, nisu cepane, naglo kocene i sl, i nisu imale ni jedno busenje.

Poslednja izmena:
Zameni prednju sa zadnjom, pa pocetkom one tamo sezone 2017 razmisljaj o novim gumama. :)

Ja to na MTB - u nikada ne bih uradio. Prednja mora da drži dok zadnju mogu da kontrolišem. Na terenu ti je bitnija prednja od zadnje.

Jeli ljudi, zanima me jedna stvar da li je iko razmisljao o tome i koliko je izvodljivo, traba mi neko ko se malo bolje razume da kaze da li je moguce...
Secate se onih dinama koje su se pre koristile za prednje svetlo na biciklama i sto je bila obicna sijalica na njima ? Da li ikako moze tu da se namontira led modul umesto te sijalice i da to tako radi ? Ne znam koliko to proizvodi V i da li moze da napaja taj led modul, ali ako moze to bi bila odlicna ideja jer tako bi se dobila stalna besplata energija i ne bi bilo potrebe za lampama i baterijama... ?

imas na bici oglasima da nadjes osovinsku dinamu. ja imam simanovu, ali i drugi je prave. nedaje nikakav otpor u voznji. takodje imas da kupis i svetla sa led diodama za nju. kad bi sam pravio, ,moze, ali treba ti neko strucan. meni su i to uradili moji elektronicari. kupio sam malu maglenku, izbacio sijalicu i ugradili mi led sa gomilom koje cega (nerazumem se). bije ko ludo. ako nenadjes na oglasima, sigurno ima na aliexpresu.
http://www.aliexpress.com/wholesale...20151114081406&SearchText=dynamos+for+bicycle

Jeli ljudi, zanima me jedna stvar da li je iko razmisljao o tome i koliko je izvodljivo, traba mi neko ko se malo bolje razume da kaze da li je moguce...
Secate se onih dinama koje su se pre koristile za prednje svetlo na biciklama i sto je bila obicna sijalica na njima ? Da li ikako moze tu da se namontira led modul umesto te sijalice i da to tako radi ? Ne znam koliko to proizvodi V i da li moze da napaja taj led modul, ali ako moze to bi bila odlicna ideja jer tako bi se dobila stalna besplata energija i ne bi bilo potrebe za lampama i baterijama... ?

Te diname su prevazidjene stvari, jeftinije je nabaviti litijumske baterije i imati dzaba energiju nego budziti dinamo.

^^ Realno. Eventualno ako baš ideš na višednevne ture po pustarama pa kao backup. I to neku profi u prednjoj glavi, nikakve frikcije po gumama i sl.

Ma to Serbian_SPIRIT hoce da kaze kako on ide po teskim terenima, a za mene to nije ni bitno ....

Razumeo sam ja njega... :D

Ja odvozih turu jednu prekljuce da se navodno ispishem za kraj sezone, ali mi nesto zao, kontam da cu moci da vozim izmedju 10-15c, bice jos dana preko 10c. Jaknu neku, kapu i teraj...
Kakva su vasa razmisljanja po tom pitanju ?
Napominjem da ja nisam neki profi vozac, napravim lagano turu od 30-40km i kako sam vise kondicije nabijao vremenom, shvatio sam da mi vise lezi brdo da vozim nego ravnu etapu.....

Osnovno i obavezno ti je da zaštitiš uši, ruke tj. prste, kolena i stopala od hladnog vetra i hladnoće. Ostalo će telo samo da reguliše zagrevanjem tokom vožnje. Ako voziš brda, pri spustu čuvaj i stomak, jer isto tu udara dosta jak i hladan vazduh. Neko uzme i ubaci parče kartona, neko sa više keša pazari dodatnu odeću ali shvataš ideju.

Voziti se može uvek, po snegu, kiši i ledu, te je samo pitanje koliko volje za vožnjom imaš. Jedino po ledu ne preporučujem da voziš, osim ako nemaš gume sa metalnim izbočinama na kramponima. Ostalo... teraj, nema 'ladnoće dok se ima volje za vožnjom. :)

Ovo pričam za -5 do +5C, jer sam vozio nekoliko puta po toj temperaturi po 30km-a. 10C je ok tu i ne moraš ništa da se cimaš oko posebne obuće i odeće, jer se zagreješ već posle 2-3 km-a.

Nije uopšte neki problem dok je bar par stepeni iznad nule. Ne treba neka specijalno skupa odeća, najbitniji je aktivni veš bar podmajica a ostalo se može i improvizovati. A od windstopper odeće ima i jeftinih brendova po oglasima.
Ja sam večeras došao do BG 100+ km, ništa mi nije problem ni kiša ni hladno ni noć ali sam zeznuo koleno tako da je sezona gotova inače bih vozio i ceo decembar. 7000km rekord. Nikad nisam prelazio 4-5 hiljada po sezoni, a često je bilo i manje, oko 3.

imas na bici oglasima da nadjes osovinsku dinamu. ja imam simanovu, ali i drugi je prave. nedaje nikakav otpor u voznji. takodje imas da kupis i svetla sa led diodama za nju. kad bi sam pravio, ,moze, ali treba ti neko strucan. meni su i to uradili moji elektronicari. kupio sam malu maglenku, izbacio sijalicu i ugradili mi led sa gomilom koje cega (nerazumem se). bije ko ludo. ako nenadjes na oglasima, sigurno ima na aliexpresu.
http://www.aliexpress.com/wholesale...20151114081406&SearchText=dynamos+for+bicycle

Te diname su prevazidjene stvari, jeftinije je nabaviti litijumske baterije i imati dzaba energiju nego budziti dinamo.

Neko mi je pricao da to prilicno moze dobro da sija ako se montira dobar led modul tu, i da baca jaci napon od 3.7 v koliko daju litijumske baterije sto znaci da taj modul koji se montira moze da sija punom jacinom a energija je besplatna i trajna, sve dok okreces imas.

Drugi problem nastaje ako kupis dobru lampu koja sija jako i dobro bateriju sprca za oko 20 min a puni se 2 i po sata, i sta onda treba da nosi covek par baterija da staje u voznji da menja ko je recimo krenuo po noci na duzi put od sat vremena...

Cini mi se da sam ovde video da su ljudi kupovali slicne stvari : http://www.ebay.com/itm/CREE-XM-L-T...cycle-bike-HeadLight-Lamp-Light-/351582236794

Pa kaze 4x 18650, jel ima neko moze da potvrdi koliko dugo traje, koje su baterije u pitanju ?

Ja imam ovo sr**e : uG5FRCm.jpg

Znam da Ultrafire ne proizvodi 18650 baterije veceg kapaciteta od 3000 mAh, znam da je kineska kopija i da verovatno ne sluzi nicemu, ali mi nije jasno koliko zapravo ona ima mAh kada je svuce jedan modul xml t6 za 20 min, mislim svetli ona i posle al to sto svetli posle bojle da ne svetli... Ispada da ona onda nema ni 1000 mAh, ako je neko testirao slicna sr**a neka javi bas me zanima realni i pravi kapacitet ovih baterija.

@Animal
Pokusaj naci ovde ili ovde, ali je to sve od serije do serije.

Drugo, sa kinezima treba biti oprezan. Cesto niko ne testira funkcionalnost. Bitno je da izgleda mocno (ili kao pravo) i da se prodaje.

E narucio sam jos sinoc, posle teksta koji sam pisao, nasao sam prodavca kao samsung original 2600 mAh, reko jel garantovan kapacitet kao jeste... Ja reko ok narucicu, ali kada dodje ima da testiram i ako slucajno bude imalo manje trazicu pare nazad, u medjuvremenu narucim a on mi napise kao u fazonu da se ispravim vrednost je 2500 i nesto zbog bla bla... ja reko ok nije problem samo da nije upola manje i slicne seme, pa cemo da vidimo kada stignu...

Inace ovo je katastrofa znaci :

To mi nešto mnogo jeftino. Aj testiraj ti to pa ako je primetno bolje od onih ultrafire davaj link

Ja sam u svakom slucaju pitao lepo da li ima garantovani kapacitet, rekao je da ima, ja sam najavio full refund ako nema, ne zanima me uopste, samo cu da prosledim sta mi je receno i garantovano pre kupovine pa nek vide sta ce...

A imas na gearbestu za malooo vece pare, medjutim ne svidja mi se kod njih nista, napravio sam nalog, prvo danima ne odgovoraju na ono sto pitas ispod dole kao informacije o proizvodu, na tikete im treba po 2-3 dana da odgovore, live chat juris ko lud i jedva sam jednom uspeo da ih savatam i tu da ispitam za baterije kao i oni garantuju za kapacitet i da su originalne... Nista ja napravim nalog reko ajde da narucim pa nek bude sta bude, i onda nisam mogao da se trsim dodatnih oko 2 $ za tracking kod valjda pa neka zastita jos tamo stoji ako hoces nista ne kontam posle citam na forumu da to moras da uzmes ako hoces refund i garancije za proizvod, ma reko ko ce se sve sa tim zezati i lepo ti ja to batalim i nadjem kod kineza ovo sto sam i porucio.

imao sam u zivotu hiljade raznih baterija. sve te punjive baterije, koje god marke ili kapaciteta, u punom bljesku traju maksimalno pola sata.
a ja lepo na prednjoj osovini imam simanovu dinamu, 6v 3w, pa pici misko. konstantno jaka struja, za 2 prednje, i za zadnje svetlo.
20150823_191242.jpg
svi misle da sam motor ili vespa.

Nazad
Vrh Dno