Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

blago vama sto ste mladi i zdravi. ko boluje od sinusa ili neke kostobolje moze da se obrise od voznje po hladnom. ja smem samo ako je iznad 20 c. racunajuci smanjenje pri voznji od jedno 3-4-5 stepeni.
imao sam 5 godina rubenu i kad sam pretprosle godine menjao, cuo sam da rubena vise nepostoji i da prodaju bajate zalihe. nisam siguran da je to tacna informacija ali sam uzeo svalbe maraton tur sa kevlarom. hvala Bogu, jes da sam platio oko 35 evra, ali od tada sam zaboravio na busenje guma. uzeo sam od jankovica, jer sam i ja cuo da bofl, bajate se prodaju na raznim mestima.

Aj da se pohvalim i ovde mada sam to već uradio na forumu zvate kojem vezano za bicikle :)
Stigao mi novi bajk Cannondale trail 7 er 29 ne mogu da dočekam lepo vreme da ga testiram :)

Što se guma tiče u Srbiji definitivno ne reba kupovati kvalitetne gume, nije to nikakav škart nego bajata guma, ludaka kao što smo mi u Srbiji je malo veoma slabo se prodaju jer kvalitetna guma za bajs košta isto kao i za kola. Nije to problem samo sa schwalbe i ja sam kupio prošle godine za moj bajs kupio ovu gumu u planetu
http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/Delovi/Gume/2178/

Na kraju iste sezone dobila je po obodu sitne pukotinice. Ništa to ne šteti i ne utiče na performanse, to je estetski deo gume ali to ne sme da se desi gumi od 3400 din. po komadu
Tačno se pokazalo da je bajata tj da dugo stoji u magacinu skladištena na ko zna koji način. Na auto gumi piše DOT datum proizvodnje na ovom kontiju što ja imam ne piše DOT bar ga ja nisam video, a tražio sam ga.

@bakara
Mozda i moze da se okrpi. Ja imam coveka koji je dovoljno strucan da oceni moze li to da uradi kvalitetno ili ne. Sve ono sto je uradio radilo je bas onako kako je rekao. Desavalo se da mi za neku glupost (po mom misljenju) kaze nema od toga nista, bacaj, a za neke stvari koje sam radi reda odneo da mi potvrdi konstataciju da je kraj, sredio kao da nista nije bilo. Covek ima radnju u Milana Rakica, kod Zvezdara Teatra i 6. Beogradske Gimnazije.

@Steluk
Po pitanju sinusa meni je idealna zastita cela sa trakom vezanom oko glave. Em skuplja znoj i ne upada u oci, em stiti od vetra. Obican mekani pamucni materijal (mozes da napravis od neke stare majce) savijen 3-4 puta. Bez toga me po hladnijem zaboli glava, a sa time nista. Po pitanju kolena i sl samo viseslojno oblacenje. Tanke "helanke" ispod trenerke dobro cuvaju noge, a majca ispod dresa ledja. Generalno nemam problema sa tim stvarima, jer cim primetim da mi nesto malo smeta preduzimam nesto da se to vise ne desava. Najslabije tacka su mi kolena na hladnom, ali i tome se stane na put. Za 5 banki dobro je. :)

Poslednja izmena:
Gume
Kupio Schwalbe marathon od jakovica, skupo platio, posle nepunih godinu dana i ~2000km gazeci sloj je i dalje bio u dobrom stanju, ali je guma pukla na spoju zicanog nosaca i bocnog zida, nema popravke.
Continetal sam kupovao u planetu i nisam imao problema ali sam sa njima dosta manje presao (doduse teze voznje, posto su za off road, Mountain King...).

Temperatura
Ako gledam realno shodno svom zdravstvenom stanju, 20C je minimum. Dok sam mislio da mogu svaki dan i u svim prilikama da vozim bajs, vozio sam do nekih 3-5C. Dok sneg obozavam, ali krace ture, nebitno da li pada ili ne, cak sam uzeo i gume sa spajkovima za te potrebe :)
Generalno kad je hladnije imam problema sa disanjem tj grlom. Ako udisem potrebnim kapacitetom grlo me brzo boli, ako disem smanjenim ostanem bez vazduha, posto i sa nosem imam problema da bih disao punim kapacitetom kroz isti.
Problem sa ledjima je takodje prisutniji kad je hladno ali nije ogranicavajuci faktor.

Nekoliko razglednica sa proslonedeljne avanture na Zlatiboru :)

IMG_2556b.jpg

IMG_2525b.jpg

IMG_2536b.jpg

Kako jadna ponuda Merida opreme, ne samo kod nas nego i u EU. Jedva sam kacigu nabavio i to iz Norveske. Ako igde nadjem rukavice bicu srecan kao nova godina -.-

OK, nista onda nosicu pa da vidimo, kupio sam 6 meseci tek mislim nije red da ne moze duze da me posluzi bar sledecu godinu jos, sada ova kisa zeza samo tako, ali cim sada malo stane za vikend nosim da vidim moze li da se krpi. Kontao sam da se unutra stavi ona jedna flekica sto dolazi u pakovanju za krpljenje unutrasnjih guma mozda moze da posluzi...

OK, nista onda nosicu pa da vidimo, kupio sam 6 meseci tek mislim nije red da ne moze duze da me posluzi bar sledecu godinu jos, sada ova kisa zeza samo tako, ali cim sada malo stane za vikend nosim da vidim moze li da se krpi. Kontao sam da se unutra stavi ona jedna flekica sto dolazi u pakovanju za krpljenje unutrasnjih guma mozda moze da posluzi...
Tesko da moze flekica da resi problem. Zamena je najbolja opcija

Tesko da moze flekica da resi problem. Zamena je najbolja opcija

A nije na strani gde guma ima kontakt sa podlogom nego sa strane, ne znam dal si video, mozda moze da posluzi buduci da tu nema nikakvih udaraca na to mesto niti dodira sa necim... Ajde bas cu da slikam sutra po danu pa da okacim.

Aj okaci. Kazem ja sam isto imao problem kad sam bio kod vulkanizera samo mi rekao mi to ne radimo

@Sh@rence

U zdravlju da ga vozis :)

@nex

Prva I treca slika sjajne.

Ja vozim do kraja novembra, ne svaki dan ali kada mi se ukaze prilika I ako nije mnogo hladno, izadjem malo da okrenem pedale. Mozda bude I u decembru nesto, dobar je ovaj suskavac :D

@BogdanB Hvala druže :)

@imbaqq
Ne znam što juriš baš Meridu? Verovatno da voziš meridu pa juriš kompletnu opremu sa njihovim logom. Imaš rukavica i u planetu mada ko puno vozi rukavice prve stradaju
Ovo su moje rukavice
http://planetbike.rs/pbshop/Bicikli...ORTHWAVE-DUMPER-SHORT-black-white-2013/18681/
Kupio ih prošle godine i već na karaju sezone su se načele sada su u kanti jer su izgledale ovako na kraju ove sezone

znoj je čudo :)
Ne pravi merida rukavise nego neko drugi sa njihovim logom :) Bar na aliju imaš veliki izbor što se meride i gianta tiče
Sada sam ove poručio
http://www.aliexpress.com/item/New-...Sport-Bicycle-Gloves-Guantes/32373383018.html
pa će mo videti koliko će trajati

Poslednja izmena:
@nex fin AMS! Koliko si tezak? Cini mi se da je ogranicenje za SLR (ako se ne varam te tockove imas) 85kg. Gledao sam ih svojevremeno jer mi se svidjaju ali sam odustao jer sam solidno tezi...

@nex fin AMS! Koliko si tezak? Cini mi se da je ogranicenje za SLR (ako se ne varam te tockove imas) 85kg. Gledao sam ih svojevremeno jer mi se svidjaju ali sam odustao jer sam solidno tezi...

75 kg, videh u Mavic pdf-u da jeste limit 85kg, zanimljivo...

@Sh@rence

Kako si ti zadovoljan tim rukavicama, koliko ti je trajao gel u njima?

Mene bi bilo strah ovo da vozim, deluje kao da ce guma skroz da se razdvoji...a izgleda kao da ima 6 godina a ne 6 meseci.

Pa eto pocetkom aprila kupljene, presle samo 1200 km, zbog drugih obaveza ove godine nisam bio u mogucnosti vise da vozim, uglavnom vozeno to jest najvecim delom su prelazile magistralni put pri velikoj brzini al ne vidim kakve to ima veze sa propadanjem guma njoj je isto isla 20 km/h ili 40 km/h... Stare fabricke rubenine su za dan znale da gaze 200 km pa nista i sluzile skoro 3 godine, presle boga oca, a ove kao rekose da su bolje...

To je mehanicko ostecenje, nastaje kada zveknes u rupu na putu, nema veze sa staroscu gume.
I vidi se da je to jos uvek nova guma ni prvi sloj se nije skinuo.
Konsultuj se sa vulkanizerom ali sumnjam da on to moze da okrpi, ako nista lepo zalepi flekicu sa unutrasnje strane jer je guma i onako sad za bacanje.
Da je pokvaris ne mozes ;)

Poslednja izmena:
Ne moze to da drzi flekica. Ako moze da pomogne nesto onda je to vulkaniziranje sa adekvatnom smesom, ali bolje da to kaze neko ko je strucan. Mene je veci strah od "pukotine" po duzini.
Na koliko si drzao napumpane gume kada se desilo upadanje u saht?
Animal odakle si?

Ne vredi ovde obična flekica ni vulkaniziranje, treba joj nešto što drži kontrukciju dakle najlonsko platno. Znači flekica ali napravljena od parčeta stare spoljašnje kojoj se na tocilu skine višak gume do platna da se dobije lepa tanka flekica i obore joj se ivice malo. Onda se zalepi s unutrašnje strane lepkom za gume ili boljim univerzalnim lepkom i malo iščuka čekićem da dobro uhvati. U nekim kompletima se i dobija flekica za krpljenje spoljašnjih, obično plave boje.
To jako dobro radi posao ali ovde je pitanje pošto je oštećenje veće. Ali ništa ne košta da se proba i ja bih pre zamene gume svakako pokušao. Pošto je zadnja u pitanju i nije neki rizik. Sa prednjom se ne bih zezao.

Poslednja izmena:
@S@rance Najvise zbog toga sto sve sto sam do sad kupio od Meride je stvarno imalo vrhunski kvalitet. Ne jurim brend po svaku cenu, vecina odece pa i patike su mi Crane (preporuka za svabe). Ali kad vidim dupli prosiv onda znam da se nece raspasti tek tako. Mozda sam imao srece sa kupovinama do sad ali to je neka logika kojom se vodim po pitanju ovih stvari :)

Znaci kolko vidim spasa tesko da ima... Al moram nesto probati prvo da odnesem kod nekog vulkanizera ako on nece ili ne moze, nesto cu sam probati zao mi skoro sam kupio gumu.

One po specifikaciji treba da se duvaju od 6-9 bara, medjutim ja duvam sa obicnom rucnom pumpom i nemam manometar da bih to tacno video, ali po nekom osecaju jednom kada sam ih duvao na 7 bara i stisnuo gumu da vidim cvrstocu ja tako duvam i sa ovom mojom, sad ispumpana sigurno nije, jedino sto moze da se desi je da bude prepumpanija... Iz Uzica sam.

@Sh@rence

Kako si ti zadovoljan tim rukavicama, koliko ti je trajao gel u njima?
Počele da se raspadaju posle 4 meseca. Ne krivim da je loš kvalitet nego ih pojeo znoj + pranje. Bajs vozim skoro svaki dan u sezoni sa rukavicama. Ovu sezonu sa započeo sa načetim rukavicama i satro ih skroz. Ove druge što sam poručio još nisu stgle.

Nisi mi rekao za gel, da li se brzo stanjio ili ne?

Sto ne kupis novu gumu, ja se oko tih stvari nikada ne bi zezao, mislim na krpljenje I tako to. Ipak je novo, novo i guma je u pitanju. Ima da se uzme manometar za 150din, uzeo prosle godine.

Nazad
Vrh Dno