Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Uff, vidim da mnogi ljudi pitaju za savet, žao mi je ako gušim temu, samo
pitanje za bencbiciklo eksperte, šta mislite o ovom singlspidu, vredi li te pare
ili ne?
capture.png

karakteristike na ... http://www.capriolo.com/node/10707

Poslednja izmena:
Moje, prilično noobičanstveno, mišljenje na temu fiksija/ss: jedna od bitnih poenti je da budu toliko prosti da nije bitno kakva je oprema. Samo da se lako menja, održava.

Ali 10+ kg, starinska (ne A-HEAD) lula, ne pominje sa da li je zadnja glava takva da može da se bira fix ili non-fix... Za te pare može da se uzme fantastičan polovni drumaš i napravi još fantastičniji SS, sa sve profi farbanjem. Verovatno i sa sve "rukama", ako neko nije vičan.

Ima jedna nova radnjica, ispod Brankovog mosta, preko puta onog kulturno-umetničog čega već. Bike Consigliere se zovu, il' tako nekako. Prvo bi njih pitao šta mogu da dobijem za 30k din. na tu temu.

Drustvo zna li ko gde ima kenda small block 8 u novom sadu da se uzme?

Nisu je uvozili odavno. Ako je i nađeš negde, to je guma koja je stajala 3 godine. Ima doduše preko neta da se uzme za 20 dolara. Tako da, ako te ne mrzi da čekaš, eto opcije.

Imam jednog poznanika kome je to najbolja guma ikada i raspitivao se. :)

Majko mila... KOja bi bila najbolja zamena za nju?

Najbolju zamenu ne znam, ali dosta ljudi u tom cenovnom rangu hvali Continental X-King i Race-King (čak i za asfalt). Kramponi nisu sitni kao kod Kende, ali kažu da se veoma lepo kotrlja i ne troši mnogo krampone na asfaltu. Ja sam probao Race King i zaista je ok, udobna i relativno brza guma. Doduše, bajs (bajs koji sam vozio) sa tim gumama nekako uvek ide lepo šta god na njega da nabaciš (Cube sa Deore/XT opremom).

ma i ja cu ih montiram na mog cuba... al bi voleo kendu naci, moram videti da mi mozda neko posalje iz inostranstva...

Ne znam koliko se trose jer sam malo presao sa njima, ali se Continental Mountain King veoma lepo vrte na asfaltu.

ma gledacu da mi neko donese il posalje... vozim i ja vecinom asvalt, grad, al pukne mi tako pa se izdivljam na tvrdjavi il na fruskoj...

Uff, vidim da mnogi ljudi pitaju za savet, žao mi je ako gušim temu, samo
pitanje za bencbiciklo eksperte, šta mislite o ovom singlspidu, vredi li te pare
ili ne?

karakteristike na ... http://www.capriolo.com/node/10707

Bajs je lep, a da li ti toliko vredi moraš sam da proceniš. Po meni je glavno piranje da li ćeš držati zadnji točak na fiksi zupčaniku ili običnom. Ako ne planiraš da voziš fiksi, onda je moj savet svakako da vijaš nešto sa 28 inča točkovima i eventualno kontra kočnicom. Probao sam svašta, ali za gradsku vožnju nema bolje od nekog 28 inča ss sa većim prenosom...

Je l' ko cuo za marku Cytec u svijetu bicikl opreme :)

Da u Intersportu (Sarajevo) sam bas danas kupio sajlu za vezanje cytec i vidim da im je uglavnom bajs oprema cytec, a nisam cuo nikad.
Uglavnom u intersportu je dobra roba (nema fuseraja), tu sam kupovao sportsku opremu i tako to.

kupio sajlu za vezanje cytec
Ako izgleda dobro onda je dobra za koji sekund, dok trkneš do pekare. :d
I ja sam štedeo na tome, uzeo neku Womax (woby haus brend), al' planiram da uzmem nešto ovakvo. Seče se brusilicom, kao i sve drugo, al' bar neću da izgledam k'o ludak dok sam negde na dva minuta, a na svakih 10 sec. gledam kroz prozor ili trčim do vrata.

imam ja cytec torbicu, ovo joj 3 godina i ok jr skroz...

Ako neko ima par minuta vremena da baci pogled na ove oglase i da svoju preporuku (uz omanje objasnjenje zasto taj izbor) bio bih mu veoma zahvalan :)
Prvenstveno me zanima da li vrede tih para i ako neko ima iskustva sa nekim od prodavaca, cisto da ne bude neka ispala ili skrivena mana.
Hvala unapred!

http://www.cikloberza.com/show.php?id=141951 <- moj uzi izbor
http://www.cikloberza.com/show.php?id=129064
http://www.cikloberza.com/show.php?id=143449
http://www.cikloberza.com/show.php?id=146163
http://www.cikloberza.com/show.php?id=147306 <- takodje
http://www.cikloberza.com/show.php?id=146112

@sajlonac, taj pod "takodje" je moj, pa ako te bilo sta konkretno zanima, pitaj na pm, presao sam na 29er-a, pa 26 ide na dobos :)
I, da ne budem pristrasan, da sam kupac kod mog bicikla bi mi smetala losija viljuska i sto ram ima tragova koriscenja i ogrebotina.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ja sam uzeo Scott od lika iz Sabca pre 2 godine sa deore xt menjacima a i ostala oprema je top shimano uglavnom i biciklo je u vrhunskom stanju i dan danas. Vozio am raznorazne ture po raznoraznim terenima. Definitivno je bolje uzeti polovno a dobro biciklo bar za one malo ozbiljnije vozace...

Ja sam uzeo Scott od lika iz Sabca pre 2 godine sa deore xt menjacima a i ostala oprema je top shimano uglavnom i biciklo je u vrhunskom stanju i dan danas. Vozio am raznorazne ture po raznoraznim terenima. Definitivno je bolje uzeti polovno a dobro biciklo bar za one malo ozbiljnije vozace...

Polovan bajk se ne kupuje na poverenje,vec je uvek pozeljno da testiras,pre same kupovine,kao sto sam vec pisao ranije.
Bajk,na kome je vecinski deo materijala od karbona,itekako je rizicno kupovati na poverenje(preko neta),jer je karbon veoma krt i vrlo se lako moze desiti da dodje do naprsnuca i samog pucanja.
Ja sam uvek bio za to da se ponese mala lampica,koja se veze na konac i spusta u cev sticne ili prednjeg vrata(kroz koji prolazi cev amortizera),kako bi se videlo,da li postoji bilo kakvo naprsnuce,koje se golim oko ne moze videti.

Polovan bajk se ne kupuje na poverenje,vec je uvek pozeljno da testiras,pre same kupovine,kao sto sam vec pisao ranije.
Bajk,na kome je vecinski deo materijala od karbona,itekako je rizicno kupovati na poverenje(preko neta),jer je karbon veoma krt i vrlo se lako moze desiti da dodje do naprsnuca i samog pucanja.
Ja sam uvek bio za to da se ponese mala lampica,koja se veze na konac i spusta u cev sticne ili prednjeg vrata(kroz koji prolazi cev amortizera),kako bi se videlo,da li postoji bilo kakvo naprsnuce,koje se golim oko ne moze videti.

Slazem se

Ako cemo bas konkretno, ni ta lampica ne pomaze, jer ako se nesto ne vidi golim okom ni ona nece pomoci.
Jedino rendgen tu pomaze, ali ko je dovoljno "lud" da nosi ram na smimanje tipa u bolnicu. :D
Kupovina polovnog bajka je uvek macka u dzaku kao i za sve ostalo sto se kupuje polovno bez garancije.
Ne mozes ti toliko dugo da ga testiras kako bi primetio, osetio, uvideo bilo kakvo vece ostecenje, potrosenot i nepravilnost kopmponenti bajsa.
Slazem se za karbonske ramove i komponente, njih treba izbegavati kupovati polovne, ali mislim da vise zavisi od kog se kupuje nego nesto drugo gde bi se trebalo obracati paznje.

Ako izgleda dobro onda je dobra za koji sekund, dok trkneš do pekare. :d
I ja sam štedeo na tome, uzeo neku Womax (woby haus brend), al' planiram da uzmem nešto ovakvo. Seče se brusilicom, kao i sve drugo, al' bar neću da izgledam k'o ludak dok sam negde na dva minuta, a na svakih 10 sec. gledam kroz prozor ili trčim do vrata.

To mu dođe nešto ovakvo? Ili je razlika u kvalitetu?

Šta mislite o lancima?

Kad vec trazite bajs za kupovinu, da oglasim da je i moj MTB na prodaju, jer sam u medjuvremenu nabavio drumasa za sebe, a MTB jos nisam oglasio za prodaju.

Oni koji me znaju odavde znaju da je bajs bukvalno kao nov.

Ljudi kod klasicnog alu bajsa svaki problem moze da se resi sa par desetina eura, nema velikog rizika za gubitkom velikog novca. Aluminijum mora da ima tragove ostecenja da bi razmisljali o naprsnucima i sl, a opet moze i da se vari. Meni kupovina ovih novih bajsova za nekoliko stotina eura nikako ne izgleda isplativa za odnos placeno/dobijeno. Za karbon se slazem da treba ici u radnju, ali takodje mislim da to spada u bezpotrebno trosenje novca (za rekreativne svrhe).

Vrh Dno