Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ponekad pomislim citajuci komentare vas biciklista iz Beograda kako previse dramite i dizete frku bespotrebno ali recimo ova voznja sa Crespovog videa je sa toliko saobracaja da je kao se sve vreme vozi kroz grad... Za moje uslove nezamislivo :D Naravno govorim o drumskim voznjama koje vozim ovde. Cim pridjem nekom od izlaza iz grada saobracaj se proredjuje i voznja je dosta opustenija. Naravno ima deonica gde je kao ova sa linka ali to se uvek gleda da izbegne. Nije da mi smeta toliko saobracaj ali prosto mnogo je lepsi osecaj kad je saobracaj jedno cetvrtina od ovog prikazanog :)
Elem zasto vozis ovoliko daleko iza Bakare? Sto ne koristis zavetrinu, ili kamera zbog sirokog ugla prikazuje kao da si mnogo dalje nego sto zapravo jesi?

Ponekad pomislim citajuci komentare vas biciklista iz Beograda kako previse dramite i dizete frku bespotrebno ali recimo ova voznja sa Crespovog videa je sa toliko saobracaja da je kao se sve vreme vozi kroz grad... Za moje uslove nezamislivo :D Naravno govorim o drumskim voznjama koje vozim ovde. Cim pridjem nekom od izlaza iz grada saobracaj se proredjuje i voznja je dosta opustenija. Naravno ima deonica gde je kao ova sa linka ali to se uvek gleda da izbegne. Nije da mi smeta toliko saobracaj ali prosto mnogo je lepsi osecaj kad je saobracaj jedno cetvrtina od ovog prikazanog :)
Elem zasto vozis ovoliko daleko iza Bakare? Sto ne koristis zavetrinu, ili kamera zbog sirokog ugla prikazuje kao da si mnogo dalje nego sto zapravo jesi?

Nešto ne bih ceo put da se štekam iza nekoga mora malo i sam da pedalam, a i Bakara je jos uvek mnogo jak za mene :)
A i kamera malo odaljava zbog širokog ugla.
Što se tiče saobraćaja ovo je još i malo pošto je bio praznični dan i ova ruta nije toliko opterecena sem dela od Ade pa ka NBG.

Ponekad pomislim citajuci komentare vas biciklista iz Beograda kako previse dramite i dizete frku bespotrebno ali recimo ova voznja sa Crespovog videa je sa toliko saobracaja da je kao se sve vreme vozi kroz grad...
pa ovo i jeste kruzna ruta kroz grad i to smo uklopili u sat i po vozeci po periferiji, kratak je dan.

Da bi vozio van grada treba mi bar 3 sata vremena ili da vozim cistu ravnicu posto sam ja sa sremske strane koja je ravna pa pa do prvih brda imam bar 25km jer moram da predjem savu.
takav je BG sa jedne strane reke ravan a sa druge brdovit a saobracaja ima sve vise narocito sa izgradnjom ovih novih obilaznica i autoputeva, jedino dobro u tome je sto su i razne stazice po zabitima asfaltirali pa ima neistrazenih terena.

Poslednja izmena:
takav je BG sa jedne strane reke ravan a sa druge brdovit a saobracaja ima sve vise narocito sa izgradnjom ovih novih obilaznica i autoputeva je napisao(la):
Potpisujem... i preporučujem Parcane [emoji108][emoji468][emoji468]

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Prosao sam parcanima vise puta ali to je vec krug od 100km, treba 3-4 sata za tu voznju

Ovo je bila opšta preporuka vezana za nove puteve [emoji16]
Tebi je nezgodno, gde god kreneš na ovu stranu dok "izađeš iz grada" ti već odradio dobru vožnju.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Ima li neko iskustva sa ovakvim sedistima (AE)?

Bitna mi je udobnost u voznjama do 100km ali sa dosta uspona pa je bitna i ventilacija strateskih zlezda.

Za mtb? Kupi si lepo sa CB neko specialized phenom sedište ili fizik antares vs/open, mani se kineza :)
Bar ja tako mislim... :)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

^ what he said :)

edit: dodao bih jos i Ergon

Poslednja izmena:
15 hiljada sedište za bajs?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Napisao sam "na CB" :)
Može da se nađu za po 30,40e pa naviše..
*mjau**mjau**mjau* skup je to sport. Ja sam svoje sedište platio oko 8000 a novo je npr 12,mada je ovo bukvalno bilo novo, čovek probao i ne odgovara mu...

Sedište je stvar za koju ljudi ne žale pare zato toliko i koštaju.
Ja sam ih promenio gomilu jer volim da ih menjam naročito volim karbonska sedišta.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

a ima ih i mnogo skupljih od 15000din :) na ciklo berzi se uvek moze naci nesto dobro za razumnu cenu.
a da smo normalna drzava, pa da mozes da odes u prodavnice biciklisticke opreme i probas razlicite velicine i modele pre nego sto kupis

A Brooks?

To je old school.

Poslednja izmena:
Da da, c13 ili c15 sam bas imao želju da probam :)
Tj jesam jednom c17 na blic i brutalno je udobno bilo.

Poslednja izmena:
Voskarenje lanca, jel neko probao?

Da li postoji neki zakon koji ogranicava brzinu voznje bicikla po stazama predvidjenim za to i sl.?

kako sad 10? 10km/h je na pesackoj stazi

Vozač bicikla ne sme da se kreće biciklističkom stazom brzinom većom od 35 km/h.

sa linka koji si postovao :)

Ali to ne sprecava odredjene ludake da prolete skuterom (mislim na motor) preko te brzine

Pa ko da neko meri brzinu na stazi...
prodju i autom a ne skuterom.

A voskiranje lanca je glup i uzaludan posao.

pa i na autoputu prolaze ljudi kolima preko 150km/h :)

Pa vece su sanse da ih uhvate na autoputu nego na bici stazi....realno.

kako sad 10? 10km/h je na pesackoj stazi

Vozač bicikla ne sme da se kreće biciklističkom stazom brzinom većom od 35 km/h.

sa linka koji si postovao :)
Ja u BG ne videh takvu stazu (samo za bicikle) osim pola kruga na Adi i 200m u Dolini Gladi. Sve ostalo su mešovite. Jedino ako misliš na one iscrtane na kolovozima.

U bg-u nema biciklističkih staza? Odvojenih od pesackih staza?

Da dodam, i na 25. Maju 200m.
...ako su odvojene od pešačkih, onda su iscrtane na kolovozu

Poslednja izmena:
Pa biciklisticka staza je biciklisticka staza, ko da je bitno dal je na putu isrctana ili je do pešačke staze odvojena ivicnjakom

Vrh Dno